fbpx

Maries afrikanske eventyr

image

Det her er ikke en aprilsnar. Eller en masse klumper hash. Det er blot verdens grimmeste sæbe. Men jeg sværger ved alt jeg har kært: Den sæbe er Gud. Jeg overdriver ikke når jeg siger, at jeg ikke mindes at min hud har været så flot før. Jojo, måske da jeg var baby eller noget. Men den her sæbe er det absolut bedste jeg nogensinde har købt. No.gen.sinde!! Like…ever!!

Det er egentlig ikke sådan, at jeg har problemhud overhovedet – men alligevel har flere mennesker komplimenteret min hud, efter jeg er begyndt at vaske mig med den sæbe. Selv min kæreste har sagt noget. Og han lægger ellers aldrig mærke til en skid. Og han vidste faktisk ikke engang, at jeg var begyndt at bruge den sæbe. Han kiggede bare en dag på mig og sagde, at mit ansigt så så flot og jævnt ud. Hehe. Ved ikke om det bare har været helt skævt og ujævnt før, men jeg tror han mente min hud. Og jeg tror han mente det som et kompliment. Ihvertfald kan jeg selv se, og i særdeleshed mærke, en kæmpe forskel. Åååh, jamen jeg er SÅ glad for den sæbe. Så glad, at jeg har fortalt alle mine veninder om den. OG min mor. Og de er nu også hooked. Og jeg har sådan glædet mig til at få lov, at fortælle jer om den også.

Vent..har jeg i al min iver overhovedet fået sagt hvad den hedder? Nåhm, den slags sæbe kaldes for sort, afrikansk sæbe. Og det er helt enkelt fordi den bliver lavet i Afrika. Og den er sort. Egentlig er den brun. Men hey…sort/brun – potato/potato åbenbart. Nå, men sort sæbe er et produkt, der traditionelt kommer fra det centrale og/eller vestlige Afrika. Den bliver håndlavet af lokale kvinder og består udelukkende af økologiske ingredienser. Ingen konserveringsmidler, farver eller duftstoffer. Den er spækket med gode ting og A & E-vitaminer og er kendt for sin evne til at rense huden i dybden, forebygge acne og lindre ting som eksem og psoriasis mm. Derudover er den simpelthen genial til at fjerne makeup. Og huden…jamen, den bliver blød som smør efterfølgende. Fuldstændig glat. Mine porer; usynlige. Som havde jeg exfolieret, du. Det er det absolut vildeste!!

Selve sæbekonsistensen er blød i det. Så det jeg gør er, at knække et stykke af sæben og så gør jeg det vådt under hanen og gnider hænderne mod hinanden, så der bliver dannet en masse skum. Og skummet smører jeg så i ansigtet (eller på kroppen). Og skyller af med vand. Nemmere kunne det ikke være. Det er også virkelig godt som barberskum, skulle jeg hilse at sige. Bagefter føles huden som sagt fuldstændig blød og glat. Og ren! Jeg tager så altid et lag creme eller olie (hybenkerne eller kokos) på huden bagefter. Fordi det føles lækkert – men også fordi huden bliver så glat og stram, at det bare føles rigtigt at gøre. Og så har jeg slet ikke fortalt hvilken fornøjelse det er, at tage makeup på, når man har vasket sig med sort sæbe. Huden føles som et helt rent, glat….silkekanvas eller noget (hvis dét overhovedet eksisterer – men du ved hvad jeg mener, ikk’?). Om ikke andet, for at opsummere: Smid alt andet ud, for den her sæbe er jampacked med magiske egenskaber!

PS. Jeg har købt min fairtrade sæbe på eBay. Den kostede omkring 60 kr (og den vil holde længe!). Her kan du se hvilke ingredienser der er i:
image
Marie

39 comments to “Maries afrikanske eventyr”
 1. Hej alle, jeg har købt afrikansk sæbe på Amazon, og har fået rigtig meget. Derfor vil jeg gerne sælge noget af det videre, hvis nogle er interesserede? Skriv til min mail: lenehoj@gmail.com

 2. Hej Marie
  Hvilken sælger på ebay brugte du, og hvad gav du i Porto? Er der told på fra USA? Syntes det er dyrt i porto.

 3. Hej Cecilie.

  Jeg bruger sæben både morgen og aften. Om morgenen vasker jeg bare hurtigt mit ansigt. Om aftenen tager jeg først min øjenmakeup af med makeupfjerner. Så en vaskeserviet i hele hovedet. Og derefter vasker jeg efter med den sorte sæbe. Intet rensning udover det. Og vil heller ikke lige umiddelbart anbefale det. Mest fordi jeg ikke synes det er nødvendigt. Sæben tager alt. Ihvertfald på mig.

  Mht. konsistensen..så er min sæbe blød. Altså ikke blød-blød, ikke smelte-blød, men blød nok til at man kan knække et stykke af den. Men der findes muligvis forskellige konsistenser!? De bliver jo lavet forskellige steder. I forskellige lande. Og måske vi to ikke har købt fra samme sted? Spørg endelig hvis der er andet du er i tvivl om. Ikke sikkert jeg kan svare, men jeg skal nok prøve 🙂

 4. Hej Marie.
  Jeg vil bare bare lige høre hvor ofte du bruger den? Er det både morgen og aften? Og vil du anbefale at man supplerer med et andet renseprodukt også?
  Og så undrede jeg mig – fordi du sagde at selve konsistensen af sæben var blød – min sæbe er nemlig temmelig hård .. Om den så måske var for gammel eller sådan noget? (:

 5. Udsolgt igen? Uuuh, nu håber jeg bare I allesammen bliver glade for jeres sæber.

 6. Så er de vist udsolgt igen! Det går stærkt når du anbefaler Marie 🙂
  Jeg må prøve på Ebay

 7. Jeg har også bestilt på Naturelle og enig – meget svær hjemmeside, at få til at fungere, men det lykkedes til sidst. Så nu afventer jeg sæben, som er undervejs, skriver de – spændt 😉

 8. Marianne: Så lidt 😉

  Maj: Aha..vidste ikke det også blev brugt i Marokko. Så lærte jeg lidt nyt.

  Camilla: Sådan!!

  Linette: På min sæbe står der, at den holder til 2017. Efter brug putter jeg den ned i en lufttæt beholder (eller man kan putte den ned i en pose). Bare noget så den ikke udtørrer. Jeg ved slet ikke om det er muligt at den udtørrer. Det er bare hvad jeg har læst at folk gør.

 9. Jeg har bestilt. Det må prøves. 😉

  Men kom til at tænke på om der er en holdbarhed for sæben?

 10. Det er denne type sæbe der oftes skummes op og bruges i hammam. Den er uundgåelig i Marokko. Jeg er som sådan ikke lige så stor fan som du når det gælder ansigtet, men jeg synes den holder 100 når man skummer den op og bruger den på kroppen i selskab med en god vaskeklud eller – som du selv nævner – som barberskum

 11. Rie: Crazy!! Tænk at det er MIN skyld (for det er det jo..jo, det er, jo det er, jo, det er!! Sikken magt jeg pludselig har :)) at der allerede er udsolgt. Men ellers så prøv at søg på eBay. Der er MASSER der sælger sort sæbe. Husk at køb det originale (findes jo desværre fuppere) og fra en sælger med gode anmeldelser.

 12. God ide Ann Jeps, du må gerne skrive til mig på facebook hvis du vil sende noget sæbe afsted til mig :O) Åbenbart allerede udsolgt de linkede sider. Kh Rie Dyrnes

 13. Ja, black soap har næsten magiske egenskaber!? Spændende at høre om din erfaring, Marie, og sjovt indlæg!

  God weekend, skønne beauty people!

 14. Kære Marie.
  Ved du elsker NYC, og jeg skal der over med mine døtre på 13 og 21 år i slutningen af april.
  Kan du ikke bare være en sveske og ryste nogle fif ud af ærmet. Nok primært på Manhatten. Please please.

 15. Hæ.. Potkasse..den var go´ (måske den kan bruges til afrikanske sæber)

 16. Hov, undskyld: starstruck. S’et på mit tastatur virker kun hver anden gang. Forleden skrev jeg til en, at jeg ville lægge noget i hendes potkasse…

 17. Jette: Krydser for at din datter får glæde af den. Som jeg også skrev i indlægget, så synes jeg det er en god idé, at smøre med creme eller olie efterfølgende.

  Ann: Gør det!! Du har ihvertfald en kunde i mig 😉

 18. Det kommer fra Ghana – hvor jeg bor 😉
  Kan købes i klumper på markedet for et par kroner.
  Måske skulle jeg starte en lille eksport forretning
  xxx

 19. Så er jeg også hoppet med på sæben. Min datter er super allergisk så jeg håber hun også kan få glæde af den
  PS! Håber også at environ tilbuddet kan forlænges. Jeg nåede det heller ikke

 20. JV: Det er denne. Jeg elsker den stadig som var det min baby. Nærmest. God tur! http://www.sephora.com/perfect-hair-day-dry-shampoo-P399330?skuId=1722180&icid2=brand%20content_living_proof_lp_whatsnew_carousel_brand:living%20proof_p399330_image

  Katrine: Så skal man måske ikke købe den. For huden bliver stram. Ikke tør…synes jeg. Men stram i det og det kan måske godt irritere en i forvejen tør hud.

  Anna Skyggebjerg: OMG, er det dén Anna Skyggebjerg? Har den virkelige Anna Skyggebjerg lige skrevet en kommentar til mig? Har Anna Skyggebjerg lige takket mig? Har jeg tippet den rigtige Anna Skyggebjerg? Aaaaargh. Jeg er helt starstruck. Selv tak, Anna Skyggebjerg!!

 21. Men hvad nu hvis man har pis tør hud, og ens erfaringer med sæber er at altid på én bliver pis-hysterisk af det.

 22. Hej Marie, du har også et amerikansk eventyr – nævnte engang noget om en helt fantastisk tørshampoo, du har købt i Sephora i USA – hvad hedder den? Jeg er på vej…..

  Mange hilsner – JV

 23. Birgitte: Hehe…nåhm..altså, i det her tilfælde, hørte jeg en amerikaner snakke om hvor glad hun var for sort, afrikansk sæbe. Og jeg tænkte: Hvad fiiiiilan er sort, afrikansk sæbe? Og som beautyjunkie måtte jeg jo så undersøge sagen. Og så klikkede jeg en sæbe hjem og prøvede den og…tadaaah!

 24. Hvor f* finder du de produkter henne Marie? Du har altid anbefalinger på produkter jeg aldrig har hørt om, hahaha… 🙂 kh. Birgitte

 25. Undskyld det hører ikke til i denne tråd men mon du åbner for Environ tilbuddet igen 🙂 Nåede det desværre ikke 😉

 26. Kunne vi få et link?
  For det lyder da for godt, og må simpelthen prøves.
  Især hvis det skulle hjælpe på pso. Jeg er der hvor jeg efterhånden prøver alt mindst een gang, så længe det ikke ligefrem river huden af eller efterlader mig i total økonomisk ruin.

Comments are closed.

Følg på Instagram