Skønhed

...now browsing by category

 

Hvad der fik telefonerne til at gløde i går

tirsdag, juli 28th, 2015

gomorgenmaske

Telefonerne bimlede (endda også fra mænd) i går på grund af en vandmandsagtig maske, som vi vender tilbage til om 10 linjer. At netop masker topper trendbarometret i øjeblikket skyldes to ting: 1) Vi drages af alt, hvad der rimer på ro, nærvær og det at gøre én ting ad gangen. Tid er den store luksus og derfor hitter klassiske skønhedsdyder som masken. 2) Der er dog sket en del siden dengang, man dyppede huden i urter og ler og håbede på det bedste. Nu er der hårdtarbejdende ingredienser på banen, selvom du ikke behøver gå længere end til køkkenet for at få effekt. Honning som ansigtsmaske er en udmærket anti-bakteriel, blødgørende smøre med både enzymer og beskyttende antioxidanter. Køb den så uraffineret, det er muligt og læs flere kloge ord om den HER. Hold derudover øje med:

1) Engangsmasker som eksempelvis Sephoras bud på natmasker. De koster 35 kroner og indeholde gode fugtmagneter.

2) Philosophy kommer til Danmark 10. August, og der er flere ting at glæde sig til. Bl.a. deres hudfornyende peelmaske med C-vitamin og mælkesyre, der polerer hudoverfladen, binder fugt og lysner (med tålmodighed) pigmentpletter.

3) Hvad gælder vandmands-maskerne til øjnene, så har jeg skrevet om dem før. De ER ekstraordinært fugtmættende, men også ret dyre. Jeg bruger dem altid før en fest. Gem dem i en plastpose, da de fint kan genbruges et par gange.

Forhandlerlisten finder du HER.

GØR SOM CECILIE. Top-inspirerende Cecilie fra bloggen beautyjunkie.dk praktiserer en anden klassisk skønhedsdyd: Nemlig manicuren. Tjek hende ud og se, hvordan hun har fået bugt med flossede negle.

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Måske vandt du på @beautyspace

søndag, juli 26th, 2015

instajuli15

Nøj, hvor har jeg nydt de mange, mange fine billeder af jeres sommer på min Instagram – alle burde vinde her. Tillykke til de 10 heldige, der blev trukket op af hatten:

@gitteholmbo
@mindyourmakeupblog
@stinnagm
@rosenlundehelle
@kviuffnielsen
@songfie
@yvonnehipsen
@birgitte_b
@nataschalhea
@nipunijulie

SNUP TIPPET: Send fluks jeres adresse til open-mind@mail.dk, og der vil komme goodiebags den anden vej.

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Fillers eller London?

fredag, juli 24th, 2015

canada2

Beautyspace er velsignet med hjertelige, engagerede, reflekterende (og heldigvis også forfængelige) læsere. Se, hvad 38-årige Gitte skrev:

GITTE: Jeg overvejer at få filler i mine fuger omkring munden. Har lige været til konsultation, og tanken er besnærende. Har du blogget om emnet, eller har du erfaringer på området? Dog er det et stort skridt, og jeg er usikker på, om det er vejen for mig.

ANETTE: Vil du copy paste dit spørgsmål i kommentarfeltet – så svarer jeg.

GITTE: Ja.

ANETTE: Øh, nu er der gået 6 uger har – har jeg overset dit spørgsmål?

GITTE: Nej, for jeg fik det aldrig gjort. Læste mig ind i dine andre indlæg, og besluttede at droppe tanken. Det bliver besværligt og trist at fylde år, hvis jeg hele tiden skal forsøge at fjerne sporene. Jeg tog i stedet til London med min mor for pengene, og vi talte faktisk lidt om det. Hun (min mor) fortrød at have brugt meget tid i livet på at ærgre sig over at blive ældre i stedet for at hilse tegnene velkommen. Jeg har altid syntes, at min mor var meget smuk og ikke havde grund til at bekymre sig. Det vil jeg nu forsøge at lade være med, men måske alligevel prøve dermaroller, som jeg er fristet af.

SNUP DEBATTEN: Jamen er det ikke sjovt? Før jeg overhovedet siger noget, så får denne mailudveksling lov til at stå (og det er med Gittes OK), så du kan byde ind. Netop når det gælder rejseri, så fylder min egen sommerferie med højt til himlen, gode kager og våde fødder stadig, som du kan se.

GØR SOM ANNA: I går talte jeg med Sarah om gentagelsens magi. F.eks. at booke det samme hotelværelse. Igen og igen. Pakke den samme taske. Også selvom man drager helt til Afrika.

PS: Signe spurgte, hvor jeg findes på Facebook, og det gør jeg lige her.

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Hvad gør du med alle de vatpinde?

onsdag, juli 22nd, 2015

leopard1

….spurgte Pernille på Instagram. Og det skal du få at vide fra en storforbruger af vatpinde, når det gælder alt fra ørerens til makeup på afveje (især rundt om øjnene)  plus massivt udlån til 13-årig datter. Her kommer som lovet fire af de ferievarme anbefalinger, jeg brugte hver dag på min ferie:

• Rudolph Cares flødeskumsbløde ansigtsrens i en perfekt 50 ml rejsestørrelse. Jeg ved ikke, hvor glade Rudolph teamet bliver for tippet her, men den kan også fjerne makeup-rester på hvide skjorter og kjoler.

• Philip Martin’s Sea Salt Spray er alt (ud over shampoo), hvad jeg kom i håret i 3 uger. Er vild med dens svage ferie-strand-duft, og så giver den tilpas hold i modsætning til mange saltvandssprays, som fedter.

• Kiehl’s Creme de Corps kaster sådan en fin satinmat finish af sig – dog holder 75 ml ikke til tre ugers ferie. Jeg supplerede med en lokal jojobaolie.

• Der er dømt pause både med A-vitamin og frugtsyrer i juli måned, hvor min hud er glad for Bioeffect alene.

GØR SOM ANDREA. Se her, hvordan ansigtsrens gør godt all over.

leopard2

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Derfor holder kvantitet

tirsdag, juli 21st, 2015

For første gang i seks år har jeg holdt tre ugers ferie uden mails og blog. Artikler til Børsen var afleveret på forhånd og gæstebloggere kørt i stilling, mens to uundværlige blog- og mail-sittere sørgede for, at jeg fik 504 lange ferietimer i Canada. Noget, der mindede mig om, hvor meget kvantitet holder. For når der er tid nok, kommer de små lykkeglimt af kvalitet, hvor halvstore børn forvandles til ivrige krabbefangere, strandskaller bliver til vigtige skatte og gamle ka’-I-huske-dengang historier får nyt liv. At naturen derudover gør noget ved en, ved de fleste. I Canada har et forskerteam sat to streger under, at genopladning i naturen – også selvom det bare er 20 minutters gåtur i frokostpausen – giver 38 procent mere ro til hjernen, end hvis samme tur foregik i en bymidte. De konkluderede samtidigt, at motion i naturen derfor også giver mere end løbebåndet i fitnesscentret.

GØR SOM EMILY. Jeg kender ingen som hende, der formår at gøre plads til afslappet hverdagslækkerhed, hyggende kvalitet og glæden ved alle de små ting. Endda i en grad, så hun har skrevet en hel bog om det.

PS. Du kan dele dine lommer af sommerliv lige HER, hvor der er 10 goodiebags fra Dr. Hauschka på højkant.

 

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Vis mig, hvor du er ramt

mandag, juli 20th, 2015

canadainsta

Jeg er tilbage i min stol. Gennemvarm af at se, hvor godt I har taget i mod gæsteindslagene de forløbne tre uger. Kommentarfeltet har glødet både her og der. Men nu er jeg sindssyg spændt på din sommer – spændt på, hvad du har oplevet, set, smagt og smurt på. Så derfor:

Sæt et @beautyspace på dit lækreste wow-sommer-foto på Instagram. Gerne ét eller flere der fylder dig med ro, energi, bølger af glæde, sus i maven eller noget helt andet. Vinklen må gerne være skønhed, men det er intet krav for at blive udtrukket blandt de 10 (ja, du læste rigtigt) 10 heldige Instafoto-vindere, der vil få en generøs øko-goodiebag tilsendt fra Dr. Hauschka. Eneste krav er, at det er et sommerfoto, der rører dig plus et tagget @beautyspace ved billedet, så jeg kan se det. De 10 heldige afsløres allerede her på bloggen mandag den 27. juli.

GØR SOM LISE, der er både skælder (lidt) ud og samtidig tager noget op, naturen kan. Men som kan være vanvittigt svært at tage imod. Læs hende.

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Så kjolen passer

torsdag, juli 16th, 2015

MICHELLE

Byd velkommen til energibundet Michelle Kristensen, som jeg er heldig at have som en slags kollega på Go’ Morgen Danmark. Hun er ualmindelig rar, sjov, dygtig og ja, energisk som foredragsholder, blogger, kvinde bag MK Bootcamp og forfatter. Jeg stillede hende to spørgsmål, og her kommer hendes svar:

Mad, der giver masser af energi?
Når vi snakker energi, kan vi ikke komme udenom at tage et kig på blodsukkeret. Et ustabilt blodsukker, som svinger op og ned hele dagen, er det værste du kan byde din krop på en travl dag, hvor du skal være på. Så vi vil gerne have det stabilt hele dagen.

Folk er meget forskellige, hvad angår evnen til at holde blodsukkeret stabilt, når man fx spiser en håndfuld slik eller en bolle med marmelade. Folk der har tendens til mavefedt og/eller er utrænet har et mere følsomt blodsukker end folk, der enten træner meget eller ikke har problemer med mavefedtet. Det betyder, at når en person, der har æbleform (har mest fedt på maven) spiser en bolle med marmelade, så vil hendes blodsukker stige meget mere end personen, der har en flad mave, og træner (hvis hun er utrænet, vil hendes blodsukker blive påvirket på samme måde). Når blodsukkeret stiger meget, så går der max 30 minutter før end det begynder at falde igen med lynets hast, og man vil opleve at gå “sukkerkold”, blive træt, irritabel og ikke ligefrem have lyst til grøntsager. What to do: Ud over at spise rigtig mad (mad du kender fra naturens side, og som ikke er blevet kørt igennem 10 maskiner, før det kommer ud i supermarkedet), så skal du også huske, at hver gang du åbner munden, så skal der være enten noget fedt og/eller protein til dit måltid eller snack. Det betyder eksempelvis at frugt skal have selskab af lidt skyr eller 10 mandler. På den måde kan blodsukkeret holdes i skak og du vil få energi tilført over længere tid. Derudover er det vigtigt at sørge for at drikke nok i løbet af dagen, så du ikke dehydrerer. En dehydrering på 2% kan nedsætte din præstationsevne med 20%. Sidst men ikke mindst er et sundt og nærende eftermiddagsmåltid noget, der kan redde dig igennem de sene arbejdstimer – eksempelvis:

1. Æble med hytteost og kanel
1 æble
100 g hytteost
½ tsk kanel
Skær æblet I mindre stykker, eller riv det på rivejern. Kom det sammen med hytteost og kanel

2. Rødder med dip
Cashew creamy’n sour creme
80 g usaltede casewnødder (lagt i blød i vand i minimum 30 min)
3/4 dl mandelmælk
1/2 øko citron (saft og skal)
1/2 tsk salt
Et nip stevia, max sød

2 store gulerødder til 1 portion

Hæld væsken fra cashewnødderne og blend det sammen med de øvrige ingredienser. Tag 1 spsk cashew crème og dyp gulerødder derned i.

Det er onsdag og jeg skal i festkjolen på lørdag, og den strammer. Er der en sund, hurtig løsning?
Faste sammen med måltider der primært består af grøntsager, magert fjerkræ/fisk og gode olier er vejen frem. Onsdag-fredag aften spiser du hovedmåltider der består af en knytnæve protein, 2-3 store håndfuld grøntsager og 1 spsk olivenolie eller 10 nødder. Derudover kan du indtage 2 stk. frugt på en dag. Sørg for at drikke en masse kildevand og brug krydderurter til at give din mad smag, så du kan holde igen med salt. Fra fredag aften til lørdag aften tager du en 24 timers faste, hvor du ikke spiser noget, men sørger for at drikke en masse vand og derudover kaffe og the, som kan give lidt fornemmelse af mæthed. Fasten stopper du så, når du er til festen og får serveret første måltid. Men ryg endelig ikke i baren, da alkohol dér går lige til hjernen.

@beautyspace på INSTAGRAM

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Sommermakeup, der holder i varmen

tirsdag, juli 14th, 2015

SARA

Et varmt velkommen til dygtige og altid inspirerende Sara Rostrup. Ordet er hermed Saras:

Det er fantastisk at få lov til at gæsteblogge hos Anette – min skønhedsblogger-kollega-partner-in-crime, som jeg er stor fan af og har den største respekt for. Selv blogger jeg på Youblush.com hvor mit ekspertområde er makeup. Jeg har været makeup artist siden 2002, og elsker at dele min tid mellem at lægge makeup på modeserier og kampagner og ikke mindst dykke ned i nye produkter. I dag skal det handle om at lægge en makeup, der holder til 25+ grader.

HUDEN
Solcreme er prioritet nummer 1, og her skal du vælge en der ikke fedter. Selv er jeg fan af Rudolph Care og La Roche Posay Anthelios XL Fluid, der giver huden en mat overflade.

Drop foundation og pudder i sommermånederne – det bliver for tungt. I stedet er BB eller CC cream perfekt med lettere dække, god glød og ekstra solbeskyttelse.

BLUSH
Cremeblush er perfekt til sommeren, da den smelter flot ind i huden og kan tåle, at huden får det varmt. Den kan nemt lægges på med fingrene og giver en flot glød. Vælg en pink farve, hvis din hud er lys, og en koralfarvet hvis din hud er gylden. Læg den på æblet af kinden (det, der popper frem, når du smiler til dig selv i spejlet).
PINK KORAL

ØJNE
Vandfast mascara er must, også når du ikke skal på stranden. Når det er varmt, kan din mascara nemt fedte, og man ligner hurtigt en panda. Buk evt. vipperne først, hvis du mangler lidt volumen.
Ønsker du øjenskygge, så kan jeg varmt anbefale Color Tattoo fra Maybelline, som er nem at lægge med fingrene.

LÆBER
Ingeting slår koral eller bærfarvede læber til sommergylden hud. Vælg også gerne en læbepomade med solfaktor. Min personlige favorit er Korres, der fås som stift eller i krukke og giver læberne den fineste farve.

Kig forbi min blog, hvis du vil have flere nemme makeup og skønhedstricks, hele sommeren igennem.

MERE AF BEAUTYSPACE? Så sign up her.

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Lakselækker

fredag, juli 10th, 2015

DITTE

Velkommen til Ditte – damen man kun kan elske (sammen med 200.000 andre Instagramfølgere) for hendes fotografiske syn og sans for mad. Ordet er hermed Dittes:

Jeg er meget beæret over at få lov til at gæsteblogge for Anette, mens hun er i skrive-eksil. Normalt blogger jeg om mad på www.thefoodclub.dk, og det har jeg også tænkt mig at gøre i dag. Anette og jeg har en del til fælles, og én af tingene er vores kærlighed til mad, gerne af den hudvenlige slags. Jeg ved, at Anette elsker ingredienser som nødder, laks og avocado, og derfor har jeg lavet en salat, som din hud vil synes om. Jeg har hele mit liv haft atopisk eksem aka. Børneksem, og derfor tænker jeg meget over, hvad jeg byder min krop, når det gælder alt fra hudpleje til mad. Kroppen og huden har brug for det gode fedt, og jeg håber derfor, at salaten her vil falde i din smag.

Du finder flere opskrifter i bøgerne Salater fra The Food Club og Low Carb fra The Food Club

Super sund salat med savoykål, laks og avocado
4 personer

Salat er perfekt som en frokostsalat, men kan også sagtens spises til aftensmad. Salaten indeholder masser af gode fedtstoffer fra både laks, nødder og avocado. Savoykål kan erstattes af andre typer kål, fx. spidskål, hvidkål eller rosenkål.

½ savoykål, ca. 350 g kål
1 avocado
4 spsk valnødder
4 laksefiletter, ca. 400 g (eller varmrøget laks)
salt og peber

Dressing:
2-3 spsk olivenolie
saft fra 1 lime
ca. 10 g ingefær, finthakket eller revet
salt

Skær savoykål i meget tynde strimler – brug evt. en foodprocessor. Skær kødet fra avocado’en i små tern, og vend dem sammen med kål og grofthakkede valnødder. Steg laksefiletterne på en varm pande i ca. 4-5 minutter på hver side og krydr dem med salat og peber. Rør ingredienserne til dressingen sammen og vend den rundt i salaten.
Inden servering brækkes laksen ud i små stykker og fordeles ovenpå salaten.

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Men så fik jeg heldigvis bumser

onsdag, juli 8th, 2015

ANNAbog

Jeg har verdens fineste besøg på bloggen denne sommer, og i dag er det Anna Skyggebjerg. Jeg har engang siddet bænket til et af hendes foredrag. Tryllebundet og salig. Fordi hun er så vis og så guidende. Anna står bag bestselleren ’Introvert’ og den succesrige opfølgning ’Kærlig hilsen Anna’. Læs den, og du vil mærke, hvad jeg mener. Ordet er Annas:

Hvis min far havde levet i dag, ville han have været 100 år. Han var allerede gammel, da han fik mig. Og han var på mange måder også en gammeldags mand: Følelser var en privatsag, noget man holdt for sig selv. Når andre viste følelser, blev han så forlegen, at han måtte gå sin vej. Han gik tit sin vej. Og som barn tænkte jeg, ”Gad vide, om han elsker mig?” Hvordan skulle jeg vide det? Men så fik jeg heldigvis bumser. Jeg husker det, som om bumserne kom pludseligt, men jeg tvivler lidt på, det kan være rigtigt. At der var mange, husker jeg derimod tydeligt: Fra jeg var 14 år, havde jeg bumser overalt i ansigtet, på brystet og på den øverste del af ryggen. Ud over at være en klog og genert teenager med gamle forældre, var jeg så også en bumset teenager. Jeg syntes ikke, noget som helst var godt .

Men så trådte min far et skridt frem. Han tilbød at køre mig til Den Store By, hvor jeg kunne få renset hud på en Elsa Hjeronymus klinik. Det blev et langt forløb på klinikken. Først blev huden endnu værre, som om der lå gemt en reserve af ventende bumser, som general Hjeronymus kaldte samtidigt frem på rad. Men så vendte det. Min hud blev pæn igen. Men det var ikke det bedste: Det bedste var køreturene med min far. På de køreture til Elsa Hjeronumys klinikken og hjem igen kunne vi snakke. Ikke om følelser, men bare lige så stille om hverdagen. Vi havde fundet vores befriede område, og resten af vores liv sammen, til han døde, da jeg var 23, sørgede vi for, at der var noget, min far kunne køre mig til og fra. Jeg ville med glæde have påtaget mig flere bumser, hvis det havde været nødvendigt for flere ture med ham. For når vi sad i bilen sammen, vidste jeg, at hvis ellers han havde kunnet, ville han have sagt, ”Jeg elsker dig.”

MERE AF BEAUTYSPACE? Så sign up her.

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram
Skal vi to se meget mere til hinanden?
Følg Beautyspace og få de trend-updates, hvad-virker-guides og den skønhedssnak, som gør en reel forskel. For dig. Fra i dag.

JA TAK – Giv mig det hele gratis

Skriv din mailadresse her og klik på subscribe