Skønhed

...now browsing by category

 

Fatal attraction

Wednesday, October 22nd, 2014

Glem et øjeblik den evige jagt efter særudgaver og nicheparfumer og lad i stedet klassisk fransk fornemmelse for velduft få plads. Det fungerer nemlig som regel. Især de tre her:

  • Narciso fra Narciso Rodriquz giver mig lyst til at bo i en festkjole uden ryg og med kig til masser af hud. Den er særlig fin med en underspillet krydderfrisk blanding af cedertræ og gardenia. (Og selvom designeren er cubansk, så er parfumehuset fransk)
  • Anyway fra Juliette Has A Gun er ligeså særlig og lige så fin. Den minder i styrke mere om en kropsmist med en ret diskret, frisk – men alligevel cremetagtig – duft af lime, jasmin og musk.
  • Jour d’Hermés fra Hermès er en klassiker, jeg aldrig bliver træt er. Den hører til i den duftlette afdeling med grape, søde ærter, Gardenia og en ret imponerende træagtig jordforbindelse.

Og nej, jeg sprayer ikke parfume på huden hver dag. Ofte lander dråberne i håret. Ikke fordi jeg er specielt parfumeforskrækket, men fordi det føles rigtigt. Samtidig er der små øjne, der holder øje med alt hjemme hos mig – og de øjne må godt se det trick, fordi barnehud og parfume ikke hører sammen.

SNUP TIPPET: Hvis du sidder og venter på Instagrams elektroniske ansigtsgymnastik, så kommer både Dr. Lancer og Nuface på bloggen, men der går 10 dage. Codage-anmeldelserne er på vej, og det samme er et reelt dilemma: For hvad gør man, når akne bryder ud i 30’erne på grund af p-pillestop?

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Livsvigtig tendens

Tuesday, October 21st, 2014

Don’t ever hide the negatives. Sådan lyder en af de mest toneangivende tendenser, der udspringer af megatrenden autenticitet, hvor vi forlanger ægthed på alle hylder. Også skønhedshylderne. Dem, der får vores penge – uanset om det gælder biler, tøj, hudpleje eller kattemad – er dem, der undlader at sløre de negative sider. Ikke at der altid er negative sider. Og vi har som forbrugere selvfølgelig også selv en forpligtelse til at være vågne. Men lad mig give et eksempel fra i forgårs. Ét, der stadig gør mig rasende. RASENDE.

Jeg stod hos en bilforhandler. Havde forelsket mig hovedkulds i en let brugt – dog dyr – bil, som talte til mig. Sådan føltes det. Når man er blind af begejstring, er det en god idé at spørge sælgeren, om der er nogen som helst hager ved det, man er ved at springe på. Nej, lød svaret. Efterfulgt af et ’slet ingen hager’. Heldigvis tog jeg hjem for at tale med en bilklog. En, der kunne fortælle, at når der i salgspapirerne står ’sælges for kunde’, så betyder det nul garanti. Se det vil jeg kalde en væsentlig detalje, som forhandleren, der normalt sælger nye biler med fuld garanti, burde have påpeget. Om ikke andet, så da jeg spurgte.

SNUP TIPPET: Måske husker du flawsome-tendensen. Nu er vi skridtet videre. Fremtidens succesmagere er dem, der aldrig skjuler det negative. Igen: No bullshit-tilgangen. Det er dem, vi opsøger igen og igen, fordi tilliden er der. Tør man overfor sine kunder afsløre mindre flatterende sider, så tror vi mere på den samlede pakke. Det er det materiale, der giver vandrehistorier og mund-til-øre-effekt. Og de er derude. Som dygtige kosmetolog-Carina, der i går afviste at kunne fjerne rødme i huden – kun bringe synlig ro i vævet. Eller tag en af landets bedste kosmetiske sygeplejersker, Else Marie Lissau, som konsekvent fraråder A-vitaminsyrecreme til røde kinder, selvom den hører til hendes bedstsælgende (og mest veldokumenterede) produkter.

Så med overskriften mener jeg livsvigtig, hvis du vil leve af det, du sælger eller arbejder med.

NB: VIND noget af det fineste fine hos en af mine allerkæreste blogkollegaer i dag. Det foregår HER og udover, at held hjælper, så er der nul gemte hager.

@beautyspace på INSTAGRAM

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Work hard. Rest hard

Monday, October 20th, 2014

Egentlig et meget godt råd. For tingene – arbejdstingene – kan hurtigt flyde sammen og blive en grød af alt og ingenting på samme tid.  Jeg behøver bare at se hos mig selv, hvor overspring og koncentrationstyve lurer overalt. Det er derfor pinenødvendigt for mig med en stram to-do-liste, hvor der kan vinges af. Ellers holder idéerne og lysten hurtigt deres egen fest uden disciplin og styring. Og SÅ er det, at arbejdsdagen bliver længere end lang, fordi der også er rugbrødsarbejde, som skal klares. Min skolelære-søster har nærmest fået et nyt liv efter reformen, hvor ’work hard – rest hard’ nu også gælder. For pludselig kan hun holde fri til et bestemt tidspunkt. Helt fri. Før var der altid noget, der skulle læses, stile der skulle rettes eller opgaver, der skulle forberedes.

Rest hard er også en opfordring til det med sengetiden. Spørger man topmodeller (og det gør vi jo af og til), sundhedsspecialister, søvneksperter og ja, hudlæger, så lyder anbefalingen i runde tal på kl. 22.00. Jeg kender folk, der har fået glansen tilbage i huden, folk der er blevet kureret for stress og folk, der har fået deres overskud tilbage. Ved at investere i klokken 22.

SNUP (ET HELT ANDET) TIP: Flere har spurgt til, hvordan jeg spicer min hudpleje op med kosttilskud. Svaret er kort, for der er tre, faktisk fire hudkærlige kosttilskud, som jeg er fan af, fordi de alle har dokumentationen i orden. Det gælder Imedeen (antioxidanter og maritimt kollagen), Beauté Pacifique (rooibos og hajbrusk), Vitaviva Wrinkles Away (resveratrol, liponsyre, DMAE) og Skin Care Collagen Filler (maritimt kollagen, astaxanthin og C-vitamin). Jeg tager ikke alle på en gang, men kombinerer Imedeen og Vitaviva, og holder lejlighedsvis pause for at gøre plads til de andre to.

Stay tuned: jeg sidder og tripper, for i morgen skal du høre om en tendens, der holder mig vågen om natten. SÅ spændende er den. Du får også hudkærlige ord fra Codage-testerne og så sætter vi den strøm til huden, som du lige nu kan se på @beautyspace på Instagram.

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Mød Julia

Friday, October 17th, 2014

Du kender hende sikkert allerede. Julia med det store, smukke hjerte og den smækre pen i både bøgerne, på bloggen og i dagspressen. Hun er branding- og kommunikationsekspert og et levende, dragende og ikke mindst morsomt overflødighedshorn, når det gælder alt fra PR-værktøjer til, hvordan man får sociale medier til at spille. Ærligt og ægte.

Julia er lørdagsgæst på Beautyspace, og som du måske husker, så er der bare ét spørgsmål til bloggens weekendgæster:

Hvad vil man arbejdsmæssigt ikke kunne betale dig for at lade være med?

Det er et fuldstændigt fantastisk spørgsmål, Anette. TAK! Jeg kommer aldrig til at holde op med at skrive. Jeg tror ikke, der er én ting i mit liv, der har betydet så meget for mig at gøre, eller at kunne, som det at skrive. Jeg har skrevet døre åbne for mig selv og andre; brugt ordene og skriften til at komme videre og ud. Jeg har skrevet mig ind i en ny virkelighed, og skrevet mig ud af sorg. Jeg har slidt tastaturer og kuglepenne ned, blot for at holde fast i, hvem jeg er, hvordan verden kan være, og hvor jeg gerne vil hen. Jeg kommer tættere på at forstå verden, når jeg skriver på, om og i den, og jeg lider af kronisk skrivekløe. Samtidig er det at skrive mit håndværk – det er det fag, jeg kan, og det sted, jeg hele tiden er nødt til at udvikle mig, for at blive bedre, skarpere og mere præcis. Der er andre ting, jeg heller ikke vil holde op med, såsom at kysse min mand og mine børn, at gå på arbejde eller at nyde god rødvin. Men det at skrive, det er mit og det er mig, og jeg kan gøre det uden hjælp.

Du finder Julia HER og på Instagram HER.

Er der noget, du (arbejdsmæssigt) aldrig ville lade være med, uanset om du fik betaling eller ej?

SNUP TIPPET: Få en gratis hudtrick-guide, når du hooker op på Beautyspace HER

@beautyspace på INSTAGRAM

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Så kort kan det også gøres

Friday, October 17th, 2014

Det er efterårsferie, så la’ os gøre det kort. To ting: Neglelak har for længst overhalet det berømte lipstick index, og der kommer efterhånden så mange nye fine lakker, at det går for hurtigt for selv de hurtigste. Efterårsfarverne fra Tromborg og Bobbi Brown er ekstra fine, hvis du spørger mig. Den anden ting er Ditte, som er hende bag kameraet til dagens billeder. Hun styrer The Food Club, udgiver bøger i et væk og har en Instaprofil (@ditsen) med 60.000 følgere. Damen lever og ånder for mad, styling og fotografi. Og jeg er vild med hende. Vild med passionen, hendes stille gemyt, skarpe lydhørhed og ikke mindst måden, hun gør sig umage på. Så det smitter.

SNUP TIPPET:  FÅ EN GRATIS HUDTRICK-GUIDE når du hooker op på Beautyspace HER

NB: Hvis du gerne vil læse mere, så kører der spakavalkade på iPad-versionen af Beautyspace

@beautyspace på INSTAGRAM

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

TV-tricket hvis du ikke har airbrush

Thursday, October 16th, 2014

Anette, fortæl mig hvad de studieværter gør, siden de altid er så smukke i huden, lød det på @beautyspace på Instagram forleden. Så her kommer et trick – et vildt et – som fra nu af indgår i min festhudsforberedelse. Lili Malene, som er en af Go’ Morgen Danmarks dygtige makeupartister afslører nemlig, hvad der gør huden ekstra flot på TV. En hemmelighed, som hun altid har brugt. Ordet er Lilis:

Airbrush er jo ikke altid tilgængeligt, og personligt synes jeg, det er noget af et udstyr at have med i toiletpungen. Noget, der på (og udenfor) skærmen giver samme effekt er en blanding af tre ting:

La Roche-Posays foundation + MAC’s Strobe Cream + Youngbloods Primer

Bland lige dele af hver (cirka en ærtestørrelse) på håndryggen og kom blandingen på fugtmættet hud. Endelig ikke for tykt et lag og gerne efterfulgt af et enkelt strøg usynligt rispudder. Resultatet er en hud, der er glansfuld og har masser af liv – uden at ligne en skinnende diskokugle.

SNUP FLERE TIPS FRA LILI: Noget, der også altid virker på (og udenfor) skærmen er cremerouge på kinderne og en anelse lys concealer under øjnene. Pas på, at concealeren ikke bliver for tør. Jeg er glad for L’Oréals Lumi Magique Concealer Light.

Lili Malene Rasmussen, makeupartist på Go’ Morgen Danmark

NB: FÅ EN GRATIS HUDTRICK-GUIDE når du hooker op på Beautyspace HER.

@beautyspace på INSTAGRAM

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Røde såler under neglene, anyone ?

Wednesday, October 15th, 2014

Louboutins nye idé er sjov. Og jo med en fin rød tråd til skoene. Altså at de røde indadvendte såler kopieres til en underneglseffekt. Men er det kønt? Njjaarrhh. Under alle omstændigheder er der premiere i dag på Loubi Under Red, som er en 6 milliliter smuk flaske til 300 kr. Forskellen til den almindelige lak (hvis man ellers kan kalde den almindelig) er alene penslen, hvor der til Loubi Under Red hører en tynd filtpen. Lakken er altså helt den samme.

SNUP TIPPET: Jeg kalder lige den dygtige negleekspert her i kommentarfeltet for tips til, hvordan du bruger dine eksisterende lakker under neglene. Hvis lysten skulle overmande dig.

@Beautyspace på INSTAGRAM

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Med Lisbeth Østergaard i makeuppen

Tuesday, October 14th, 2014

FOTO FLEMMING LEITORP

Anette, fortæl mig hvad de studieværter gør, siden de altid er så smukke i huden, lød det for få dage siden på @beautyspace. I dag får du derfor tricks og tips fra sminken (som den stadig kaldes) på Go’ Morgen Danmark. Først med den fabelagtige Go’ Aften-vært Lisbeth Østergaard på banen og i overmorgen med Lili Malene Rasmussen, som er en af de dygtige makeupartister på holdet.

Lisbeth, hvad er vigtigst for dig i sminken?

Udover selve makeuppen er det at få ro på. Det er mit zen-moment og dér, jeg samler overblik. Hvad jeg har lyst til af hår og makeup,  er nok det værste spørgsmål, jeg kan få inden en udsendelse – for mit hoved er et andet sted. Men det ved de dygtige makeupartister på Go’-holdet. For mig er det vigtigt at blive klædt og ikke klædt ud. Jeg hader at blive for fin, for damet eller for opsat. Med hensyn til hud, så kan den være ret så tosset, når jeg møder ind, men her giver airbrush foundation mig straks følelsen af at være oplagt og klar. Når den er lagt, tænker jeg altid, at det nok skal blive en god udsendelse. Airbrush er genialt, fordi HD-skærme afslører alt (alt!) – lige fra hudens porer til de der stritantenner, du kan ha’ i håret. Forinden fugter jeg huden med pleje fra Rudolph Care, Tromborg, Benecos og Karmameju.

Hvad virker så godt, at du også bruger det udenfor skærmen?

Der er især to tricks, jeg har taget med ud i hverdagen. Det ene er at bruge en blød, lys og hudfarvet blyant på overlæbens amorbue (det giver lige liiiidt større læber). Det andet er MACs Strobe Cream, som kaster lys af sig og frisker op på det øverste af kindbenene og lidt i inderste og yderste øjenkrog.

Har du oplevet katastrofer i forhold til skærmen?

Ha. Ja, dét har jeg – bare se på gamle billeder af mig. Der var jo engang, hvor man altid blev makeuppet i ’looks’. Så sku’ jeg være 60’er-agtig, så Amy Winehouse-agtig og så…Jeg tror, jeg har prøvet 1000 frisurer og alt fra lyserød til skrigende stewardesseblåt på øjnene. Men en overgang var jeg nok bare bange for at ende kedelig. Nu er jeg langt mere afslappet og ved, at less virkelige er so much more.

Du kan Insta-følge Lisbeth på @lisbethoestergaard

SNUP TIPPET: Du finder alt om airbrush foundation HER. For flere Go’ Morgen TV-tricks og et par andre hemmeligheder, så bliv en BEAUTYSPACER. Det er ganske gratis, og du kan skrive dig op HER.

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Vandt du?

Tuesday, October 14th, 2014

Stort tillykke til 15 heldige Origins-vindere. Det blev:

Nuria Blum

Rikke Bisgaard Sørensen

Milli Nygaard

Christina Bonke

Anette Dahl Povlsen

Birthe Sperling Kjems

Bente Randrup

Mette Hasager

Marianne Vegeberg

Camilla Ahlefeldt

Pia Emtkjær

Marianne Jensen

Susie Kjærsgaard

Jette Mørkholt

Karoline Lundberg

Gitte Hersom

Malene Nepper

SNUP TIPPET: Er du blandt de heldige, så skriv din adresse direkte til Stine fra Origins (spomiklo@dk.origins.com), og der kommer serum den anden vej. Skriv gerne BEAUTYSPACE i emnefeltet. Var du ikke blandt de heldige denne gang, så husk, at der om få dage trækkes lod om goodiebags fra Beautyspacelisten HER. Mon ikke også der kommer til at ske noget på Origins’ Facebook.

@Beautyspace på Instagram

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Med Beautyspace hos Google i USA

Monday, October 13th, 2014

Jeg er heldig at have dygtige folk tilknyttet – én af dem er Charlotte, som udover at være litteraturklog fra universitet også nørder dagen lang med IT. Hvem var derfor bedre til at være dine og mine øjne som udsendt hos Google under et Beautyspace-besøg i Silicon Valley for nylig? Her får du Charlottes ord:

Google er på størrelse med en mindre dansk provinsby med gader og infrastruktur, spisesteder, sportsfaciliteter og legepladser for både børn og voksne. Stemningen er sådan lidt universitets-campus/Benetton-reklame-agtig blandet med nørder, surftyper og folk, der mest af alt minder om studerende. Her er Google-farvede cykler, du kan tage uden for alle bygningerne – og smide igen, når du er fremme. Og så er der altid sportslig action. Eksempelvis en pool, hvor du svømmer mod strømmen og derved får brændt en masse energi af på kort tid.  Eller en volleybane midt på ’torvet’, hvor der spilles musik og hænges ud. Telefonmøder foregår på løbebånd med en holder til laptoppen.

Og så til skønheden. Her er spa-vand med agurk og overdådige salatbuffeter, men også pizza og cola (alle medarbejdere kan gratis invitere familie og venner på frokost eller middag).  Du er aldrig mere end 50 m fra en snack-bar, hvor du gratis kan tanke op af snacks, smoothies og juice med goji- og acaibær. Også branding og merchandising er der tænkt på i områdets butik, hvor der er cool t-shirts med diskrete Google logoer,  khakibukser og caps.

Jeg blev imponeret over det holistiske medarbejdersyn og ikke mindst Googles evne til at gøre det attraktivt at arbejde mere. Der er lagt op til leg med volleybanen, bordfodbold i mødelokalerne og rutsjebaner i stedet for trapper. Gratis pendlerbus med wifi gør det muligt at bo i billigere boligområder langt fra arbejdspladsen, for Silicon Valley er dyr.

Der var flere spændende projekter i gang. Ét var at indrette ekstremt hurtigt kørende biler, der ikke kræver nogen bag rattet, fordi man følger færdselsspor, der er lagt ud på Google maps. Tror den Københavnske morgentrafik ville elske et Googleskud.

SNUP TIPPET: Måske er der lidt til chefen i ovenstående – om ikke andet, så er nerven vel, at dét man investerer og fylder folk op med kommer godt tilbage. Og så til noget helt andet: Først i morgen finder vi DE 15 VINDERE og afslører samtidig insider-makeup-tricks fra Go’ Morgen Danmarks backstagehold.

NB: Hvordan bruger du i øvrigt Google? Personligt er jeg meget ambivalent overfor Google, men det er en historie, som vi tager en anden dag. 

@Beautyspace på INSTAGRAM

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram
x
Skal vi to se meget mere til hinanden?
Følg Beautyspace og få de trend-updates, hvad-virker-guides og den skønhedssnak, som gør en reel forskel. For dig. Fra i dag.

JA TAK – Giv mig det hele gratis

Skriv din mailadresse her og klik på subscribe