Skønhed

...now browsing by category

 

Jeg har noget med ham her

Thursday, January 29th, 2015

Og han er Mark Tan. Hvem har efterhånden ikke noget med ham? Jeg kender en meget ung pige, som sidste sommerferie tjekkede ind hos manden og syede for ham i seks uger. I døgndrift. Og først dér blev jeg for alvor opmærksom på ham. Hun – den unge – var pavestolt, da hans kreationer (og dermed deres arbejde) fik en helside i Weekendavisen og efterfølgende kunne kalde sig prisvindende design.

I går under modeugen stod Shu Uemura og key stylist Sidsel Marie Bøg bag makeup og hår. Der blev set:

 • Hårpynt. Se lige hvor fin den kan være.
 • En nyfortolkning af den bobbede 70’er frisure med formtørret hår og bukket pandehår
 • Og det modsatte i et par varianter fra skarp midterskilning til smalle, stramme længder. Målet var at skabe kontrast til tøjets kæmpe kraver.

SNUP TENDENSEN: Jeg ved ikke, om du læser Børsen, men jeg håber det. Gør du, så læste du måske for nylig sagen, der går på, at makeup ikke skal være DIY-venligt. I hvert fald ikke altid. For makeupartister er også kunstnere. Selvom deres lærred er menneskeligt og midlertidigt (som Sine Gerstenberg så fint formulerer det), så kan de ramme og inspirere os på lige fod med anden kunst. Men uden at vi partout skal gøre dem kunsten efter. Måske har man heller ikke altid lyst.

@beautyspace på INSTAGRAM

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Springer du over?

Thursday, January 29th, 2015

Vi ved det. Alt det gode. Lige fra kål til løbetur, ansigtsrenseri, serumundertrøje, tørbørstning og hvordan listen – din velværeliste – nu ellers ser ud. Men hverdagen kan spænde ben for de gode intentioner: For træt, for fuld (jamen det sagde en tjekket kvinde i sidste uge) eller bare for doven. Jeg vil gerne vide, hvor du springer over. Hvis vi skal tale om sorte sider eller bare gråzoner i skønhedsbogen, hvad står der så på din side?

Jeg kan jo begynde med min egen gråzone: At få renset hud og smurt noget hudforbedrende på (enten A-vitamin, Bioeffect eller frugtsyrer) er for mig lige så obligatorisk som at lægge sig i sengen for at sove. Uanset situation og timing. Men derimod altid at få taget øjenmakeup af…det er en anden sag, som bruseren af og til må klare den næste morgen.

HVEM VANDT JOHN MASTERS: Tillykke til Karoline Lundberg, Stine Sørensen, Karoline Barfoed, Pia Rotbøl, Anette Bihl, Charlotte P, Pia Hvenegaard, Camilla Michelsen, Dorthe Keseler. Send fluks jeres adresser til helle@amaze.press og skriv gerne John Masters i emnelinjen.

HVEM VANDT PREVAGE: Jeg efterlyser de tre vindere, som endnu ikke har meldt sig.

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Gå ikke i seng med silikone

Wednesday, January 28th, 2015

Under sidste uges foredrag kom spørgsmålet om silikone. Godt eller skidt? Helt kort, så er dimithicone (silikone) den anden mest brugte hudplejeingrediens. I verden. Stoffet giver sjældent allergi, stammer fra sand og fik sit gennembrud i 1950’erne som en hudbarrierebeskyttende ingrediens. Silikone kan give en blød fornemmelse, er mere eller mindre uundværlig i makeup (især primers), findes ofte i solcreme (som dermed bliver lettere at fordele), i oliefri produkter og i en masse hårprodukter. Silikone er altså ikke en dårlig ingrediens, men bare en nem løsning, hvis du spørger mig. Af og til bliver den dog brugt grumt. Som eksempelvis når Morrocanoil markedsfører sig som arganoile frem for at sige ’tre x forskellige silikonestoffer tilsat argan’, som det fremgår af ingredienslisten:

Cyclopentasiloxane, Dimethicone, Cyclomethicone, Butylphenyl Methyl Propional, Argania Spinoza Kernel Oil (Argan Oil), Linum Usitatissimum (Linseed ) Extract, Parfum (Fragrance), D&C Yellow-11, D&C Red-17, Benzyl Benzoate, Alpha-Isomethyl Ionone

I presse- og salgsmateriale bliver silikone aldrig (aldrig!) fremhævet. Det er en ingrediens, ingen taler om. I stedet bliver der talt om de gode olier, syrer eller hudvenlige vitaminer. Jeg synes, du skal være opmærksom på fire ting, når det gælder silikone:

 • Nogle af landets mest hårkloge fravælger silikone i kampen for mere hår på hovedet.
 • For meget silikone giver fornemmelsen af skøjtebane i ansigtet
 • Hudlæge Leslie Baumann fastslår, at det er en dårlig idé at sove i selskab med silikone, fordi stoffet kan holde på snavs, hudfedt og sved, så porerne tilstoppes. Derfor er gode rensevaner vigtige, når det gælder silikone. Med andre ord: Den skal af igen.
 • Jeg føler mig snydt-agtig, når et produkt indeholder vand, petrolatum (mineralsk olie) og silikone som de største og bærende ingredienser. Gi’ os noget, huden kan bruge.

SNUP TIPPET: Jeg havde Kiehl’s natmaske med i Go’ Morgen, fordi den indeholder nogle af de gode plantebaserede fedtstoffer, huden genkender fra sig selv. Samtidig står der med sort på den hvide krukke, at indholdet er silikonefrit. For sent tjekkede jeg ingredienslisten, som viste sig at indeholde dimithicone. Det svarer til, at du køber en sukkerfri cola med sukker. Kiehl’s er på sagen for i den amerikanske version af produktet, står dimithicone ikke listet. Fortsættelse følger.

NB: Du kan stadig vinde HER. Konkurrencen løber til i morgen.

@beautyspace på INSTAGRAM

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Fede TV-løsninger

Tuesday, January 27th, 2015

Hvis du læner dig tilbage og fylder noget godt i koppen, så får du her min overlevelsesguide til kulderamt hud. For ét er indendørs varme, som suger fugt (så det kan mærkes) fra huden, noget andet er vores grydelåg – altså hudbarrieren, som udfordres voldsomt, når kulden rammer.

 • Brug en undertrøje under din creme. Enten et par isolerende oliedråber, hvor fedtstoffer som eksempelvis tidselolie, kokosolie, sheasmør og abrikoskerneolie efterligner hudens egne fedtstoffer (kaldet natural moisturizing factors). Eller et beroligende serum som det fra zenmesteren dr. Andrew Weil.
 • Ved at skrue op for fedtstofferne i hudplejen, gør du det lettere for huden at holde på egen fugt – og det er nødvendigt med den tørre, indendørs opvarmning. Det er mere behageligt at bruge noget fedt om natten frem for om dagen. Et eksempel er Kiehl’s natmaske.
 • Den indvendige smøre er afgørende, og omega3-fedtsyrer har papirerne i orden, når det gælder om at smidiggøre huden. Jeg foretrækker fiskeolie for at få den rigtige fedtsyresammensætning. Helst blandet i iskold gulerodsjuice og ikke som i går på Go’ Morgen Danmark.
 • Flossede læber der hænger i laser kan være svære at få til at hele. Den bedste kur er en blanding af bivoks, aloe vera og sheasmør, som Tromborg står bag. Lad den sidde i et tykt lag i en time.
 • Husk overfrakkerne. Vores kinder kommer hurtigt til at ligne rødspættede fiskekonekinder. Salven fra Balance Me er god og i øvrigt en uundværlighed for Mille Dinesen, der bruger den som natmaske. Har du hænder med tendens til at tørre, så de revner, hjælper CNDs carbamidfed hælcreme hurtigt.

SNUP TIPPET: Hvis du hellere vil spise god fisk, så har Ditte fiskeopskrifter på højkant, og til kulderamt hår er der stadig muligheder her.

NB: TAK for mails vedrørende mit tøj i går. Blusen er fra Gustav, og jakken er en gammel traver fra V-Collection.

@Beautyspace på INSTAGRAM

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Vind!

Sunday, January 25th, 2015

Jeg har sådan glædet mig til i dag, hvor du kan få håret i John Masters  Honey & Hibiscus produkter. For de er ekstraordinært fugtmættende og anti-statiske til kulderamte lokker. Du vil især få gavn af dem, hvis du har tørt eller farvebehandlet hår. Hele 8 heldige personer kan få pakken til en værdi af 950 kr. med shampoo, conditioner og leave-in produktet Hair Milk, der samler spidser og modvirker krus.

SNUP TIPPET: Vinderne trækkes denne gang uden slinger fra beauty boost-listen her. Du er derfor med ved at hooke op her og derefter skrive en kort kommentar herunder. De hår-heldige trækkes allerede på torsdag den 29. januar, hvor jeg beder dig selv holde øje. Tro på dit held.

NB: Hvis du allerede er Beautyspace-abonnent, så er alt fint. Er du ikke, så tør jeg godt love dig, at du ikke vil fortryde. Og skulle du fortryde, så er der en afmeld-mig-straks-knap.

@beautyspace på INSTAGRAM

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Verdens billigste hudfornyelse

Friday, January 23rd, 2015

Årrhhh København altså. Det var en kæmpe stor, hjertevarm fornøjelse at se jer i Politikens Hus i aftes. Sikke en indlevelse, begejstring og god karma der strømmede fra stolerækkerne. 1000 tak.  Vi følte os flyvende på vej hjem i toget. Desværre var der både i Aarhus og København for lidt tid til snak og spørgsmål, og det beklager jeg. Håber kommentarfeltet herunder kan være til hjælp, hvis noget var uklart. Her kommer fire links, som jeg lovede at vende tilbage med:

 • Vaskekluden – den billige fra Ikea – skal bruges vædet op med vand. Har skrevet om den lavpraktiske teknik her. Det imponerende med sådan en lille klud er, at du både får en effekt i hudoverfladen samtidig med, at der sendes signaler ned til kollagenmadrassen.
 • Et link til DIY-ansigtsmassage kommer her
 • Face fitness med lavfrekvent strøm er her
 • Jeg har mange favoritter, når det gælder facemist – eksempelvis Vichy og Maya Water. Eller lav din egen grønne te og brug den afkølet.

Jeg håber, I nyder goodiebagen, som både indeholdt en af mine yndlingsolier til ansigtet og en håndcreme, jeg endnu aldrig har hørt nogen være utilfreds med. Kun det modsatte.

SNUP TIPPET: Det må være tid nu til årets første konkurrence. I hvert fald er John Masters Organics på vej. Og så ved jeg godt, at hele ugen skulle stå i 2015-tendensernes tegn, og det endte med at blive fra mandag til onsdag, fordi andre vigtigheder på bloggen pressede sig på. De sidste to tendenser lægges på i næste uge.

@beautyspace på INSTAGRAM 

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Skru op. Skru ned. Og kom til fest

Thursday, January 22nd, 2015

Nøj, hvor ville jeg lige nu ønske, at det var muligt at skrue tiden tilbage og opleve BeautyspaceLive i Aarhus igen i går. For det var den festligste forsamling af kvinder i alle aldre (og en enkelt mand). Der var grin, stand up (øvelser), hudsnak og makeupfif. 1000 tak fordi I kom. I aften gentager vi i København, og vi er klar!

Og SÅ til noget helt andet. Nemlig kulderamt hud.

Under et interview med Elizabeth Hurley for flere år siden, kom vi ind på tips og tricks. Hun kunne kun nævne én skønhedsfjende, der til gengæld er en slem en: Radiatorvarme. Tro på, at Hurley ikke er alene om den udfordring. Indendørs kunstigt opvarmede rum suger (næsten så det kan mærkes) fugten ud af vores hud. Derfor lyder det første vigtigste step i forhold til tør vinterhud: Skru ned for varmen og op for fedtet. Det sidste gælder hudplejen, hvor ekstra fedtstoffer hjælper med at holde på ens fugt. Der er flere tips til kulderamt hud, og de lander på bloggen tirsdag morgen.

SNUP TIPPET: Jeg talte med hudlæge Christian Grønhøj i forgårs, og hans råd lyder, at luftfugtigheden indendørs ikke må ryge under 30 procent.

@beautyspace på INSTAGRAM

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

En 2015-tendens, der kan give problemer

Wednesday, January 21st, 2015

Hvad havde folk regnet med, når det gælder iPhone? Telefonen, vi kollektivt har besluttet at eje. Alle sammen. Og oven i købet accepteret, at den koster tæt på 6.000 kroner. Hallo, det er altså dyrt, hvis du skulle have glemt det. For ikke at tale om vanviddet i, at selvsamme telefon er forældet om et halvt år.

Den slags skaber modreaktion.

Lad mig give dig et eksempel mere: I går skrev Berlingskes Sarah Skarum på sin Facebook- profil, at Wolfords strømper blev dyrere og ringere. På samme tid. Hun har nu kastet sig over et attraktivt alternativ, og om lidt deler hun måske erfaringen med sine læsere i avisen.

Modreaktionen er for længst døbt Sympathic Prizing – en tendens, der for alvor bliver foldet ud i 2015. For når brands siger, at de interesserer sig for os, så forventer vi handling bag ordene. Herunder, at pris og ydelse/oplevelse hænger sammen, hvad enten vi taler et fysisk produkt, en wow-faktor eller en tidskrævende opskrift bag et hudplejeprodukt.

Tendensen knytter os til de brands, der gør livet en smule lettere. Som boghandleren på billedet, der tilpasser sig din situation. Eller Origins, der i kampagneperioder letter vores samvittighed og hjælper os af med affald ved at tage imod tomme emballager (fra alle mærker), og som tak giver os et fullsize produkt. Eller Kiehl’s som aldrig – aldrig – er nærig med deres prøver.  De praktiserer ’try before you buy’.

SNUP TIPPET: Tendensen har rødder i megatrenden autenticitet og bliver fodret af vores hang til snusfornuft. Hvis du vil have et par tips i den afdeling, så deler jeg ud her.  

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Dine, mine og vores

Tuesday, January 20th, 2015

2014 var året, hvor vi for alvor fik gang i Mobil Pay. En genial løsning, der gør det let på et splitsekund at dele udgifter. Generelt er vi blevet vilde med at dele. Se bare restauranter, der udelukkende sælger delemenuer til to personer.  Eller Audi, som i Sverige har lavet en løsning, hvor fem personer deler ejerskabet af en bil (spørg mig ikke, hvordan det praktisk fungerer). Måske husker du også en frokost i november med Ole Henriksen, hvor fællesskabet omkring langbordet er årsagen til, at han kommer igen og igen.

Spørgsmålet er, hvad vi deler på skønhedsfronten? På Beautyspace vidner 91.000 kommentarer om, at der bliver delt mange læsererfaringer til indbydes hjælp.  Bøger er oplagte, og det samme er de halvpebrede strøm-gadgets, jeg anbefaler. Måske har du endnu bedre dele-bud? For tro på, at 2015 bliver året, hvor der går status i vores evne til at dele.

SNUP TIPPET: Nåhøj, hvor jeg glæder mig til i morgen i Aarhus (vi bliver 125) og på torsdag i København, hvor vi bliver 100. Goodiebags er pakket, og vi er ved at varme op. Hvis Kenneth eller jeg skal smide en ekstra stol i bilen til dig, så gør vi det. Det ved du.

@beautyspace på INSTAGRAM

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Spids blyanten

Monday, January 19th, 2015

NØJ, NØJ, NØJ hvor jeg glæder mig til, at vi ses i denne uge. 1000 tak for alle tilmeldingerne.

Det var et sidespring. På bloggen bliver der tale om et 2015-trend-wrap-up de kommende dage, og vi lægger ud med en mikrotendens. Pencilled nøjes MAC med at kalde det, når vi igen (åh gru) skal kunne skimte læbenblyanten. At gå all in på drag-måden er måske ikke lige oplagt for alle, men en snip af tendensen er for alle. Se eksemplet med Keira Knightley under The Golden Globes og se MAC’s fine, dog specielle, forårsbud for Missoni helt øverst.

SNUP TIPPET: Hvis du insisterer på den usynlige effekt af en læbeblyant, så husk at tegne hele læben op. Ikke bare kanten. På den måde holder læbestiften længere, og du undgår at stå tilbage med en tegnet kant, når læbestiften er spist. En blyant kan i det tilfælde have samme farve som læbestiften eller bare være læbefarvet.

Flere 2015-tendenser? Så kig her.   Og på Instagrams @beautyspace, hvis du har lyst og tid.

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram