Skønhed

...now browsing by category

 

Døm selv

Friday, November 21st, 2014

Engang var negle en minitendens, hvor Chanel løb med al opmærksomheden, når der kom nye farver. It-farver blev de døbt hurtigere, end nogen nåede at tage stilling til noget som helst. Der er stadig hype omkring Chanels farvefornemmelser – men nu i konkurrerende selskab. Selskab, der for længst har begravet læbestiftindekset, hvor pressede budgetter gennem tiderne har vist sig at sende forbruget af læbestift på himmelflugt. Fordi det pludselig bliver den lille luksus, der prioriteres. Nu (trend)jokes der med, at læbestiften er på vej til at blive den nye neglelak. Tilbage til Chanel, som i årevis har haft übermakeupartisten Peter Philips på lønningslisten. Mange tilskrev laksuccesen hans fornemmelse for farver. Nu er Philips rykket et par gader væk. Til ærkerivalen Dior. Så døm du, om lakken stadig holder. Hvis du læser med på Beautyspace, er du ikke i tvivl om min favorit blandt de nye lakker, som er på disk fra januar 2015.

SNUP TIPPET: Ikke for at ridse i lakken. Men. Neglelak er et valg – ét, jeg ikke selv vil undvære. I den amerikanske bog ’No More Dirty Looks’ (læs den) langer forfatterne Siobhan O’Connor og Alexandra Spunt ud efter lak. For som de siger, kan vi godt tro om, hvis vi tror, at negle bare er døde, forhornede og upåvirkelige celler. Neglene sidder fast på særdeles levende hud, og man behøver bare en tur i svømmehallen for at konstatere, at negle bliver bløde i vand og reelt er i stand til at absorbere op til 25 procent af deres egen vægt. Selvom de tre værste indholdsstoffer mere eller mindre er fjernet fra neglelak, så tro på, at lak er lak. Alene duften burde ikke lade nogen være i tvivl. Alternativet er vandbaserede varianter, som ingen vil gå med, fordi de holder i to timer.

NB: Mit bedste holdbarhedstip er at toppe din lak – uanset mærke – med denne her, som også virker på konkurrenterne.

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Foredragsfest og et yndlingsstop

Thursday, November 20th, 2014

Naturskøn i Aarhus sælger sørme en bog, jeg har hørt om

I dag må du finde dig i en omvej til byens (som i dag er Aarhus) bedste hule, en beauty-date og  noget med vilde varme følelser. Gå derfor bare direkte til SNUP TIPPET, hvis du ikke orker sniksnak.

Jeg er nemlig udfordret meget tæt på af et meget kærligt ungt menneske, som ikke opfatter hverken lektier eller (fritids)arbejde som en obligatorisk del af livet. Og jeg har det svært med det. Fordi jeg ikke forstår den manglende motivation. Samtidig foragter jeg forældre, der presser børn og unge på karakterer. Min mor sagde eksempelvis altid, at alt over seks bare var pral. Så jeg er aldrig blevet presset. Noget, min festglade søster elsker at kommentere på med et ’Gu’ pokker er du aldrig blevet presset, for hver eftermiddag lavede du troligt lektier, indtil du tog på arbejde (på en kro), kom hjem igen, og hvem fatter det….fortsatte med de møgkedelige lektier.’

Sådan husker jeg det nu ikke helt.

Men. Lektiebegejstringen lever jeg stadig med – bare overført til, det der for mig er, verdens bedste job. Fordi. Jeg kan sidde og skrive alene og uforstyrret af kollegaer (jamen sådan har jeg det). Men med den uundværlige vekselvirkning, energi og kontakt, som mine foredrag giver. De fleste er for virksomheder og derfor lukkede, men i tirsdags var der åben fest HER med et sindssygt veloplagt publikum. Der blev grinet igennem. Og jeg tog hjem med følelsen af at være den heldigste i hele verden. Næste åbne Aarhus-foredrag er hos Aros lige HER – med flotte goodiebags, hvis den slags betyder noget.

SNUP BYENS TJEKKEDE BEAUTY-STOP: Jeg mener stadig, det jeg tidligere skrev i ELLE om Naturskøn: Biksen er et særlig kærligt skønhedsmekka, hvor hundredvis af flakoner og krukker med grønt skønhedsindhold står sirligt arrangeret og venter på selvbetjeningshylder, mens de hud- og kostkloge hjælpere siver lydløse rundt mellem kunderne – og taler sagte, når det rådgiver. De i alt 520 skønhedskvadratmeter er placeret i byens hjerte på kanten af latinerkvarteret og tæt på åen, som kan ses fra førstesalen, der er shhh-zone og forbeholdt behandlinger.

@beautyspace på INSTAGRAM

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Vindere og koks i pigmenterne #2

Wednesday, November 19th, 2014

Der er helt sikkert både makeup og Photoshop indover foto nummer to – alligevel giver sammenligningen et godt billede af, hvor meget lys pigmentpletter kan sjæle fra ansigtet. Og der blev da også gået til pletterne i går. Her lige en ekstra forklaring på den rullerutine, jeg synes, der fungerer bedst: Rul og smør derefter din hudforbedring på med det samme – det vil sige typisk et frugtsyre- eller A-vitaminprodukt. Eller EGF (epidermal growht factor) eller peptider. Gør det om aftenen og bare tre gange om ugen (evt. i et kurforløb) og vigtigt: Hold øje med huden i et zoomspejl, så du finder din balance mellem reparation og irritation. Der kan være pigmentpletter (som mine egne), der kræver mere at få bugt med. I mit tilfælde krævede det for fire år siden to IPL-behandlinger og en A-vitaminsyrecreme-kur at komme af med pletterne.

HVEM VANDT CAUDALIE: Tillykke til Frederikke S, Mette Møller, Lisa Maria Phil, Rikke Olsen, Laila Madsen, Tanja Maria Laursen, Pernille Iris, Lisbeth V, Lise R. Send gerne jeres adresse til open-mind@mail.dk. Så kommer der rødvinspleje retur.

NB: Der er flere julegave(chancer), events og skønhedshemmeligheder på vej. Du er som sædvanlig med ved at være hooket op HER.

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Til kamp mod pigmentpletter

Tuesday, November 18th, 2014

Tager tråden op fra Go’ Morgen Danmarks indslag om kakaooverskæg, øllebrødskrig, og hvad der hjælper mod koks i pigmenterne. Lad os hoppe direkte til sidste punkt: Hold øje med niacinamid (B3-vitamin), som har papirerne i orden for både at øge hudens fedtsyreindhold og være en uovertruffen beskytter mod pigmentpletter – her indeholder PhFormulas nye B3-creme en anseelig mængde. Også Garniers Miracle Skin Cream indeholder 2+ procent niacinamid. Du kan reducere pigmentpletter ved at rulle huden og efterfølgende behandle med enten A-vitamin eller frugtsyrer (AHA). Køb ikke et billigt redskab fra en middelmådig kinesisk hjemmeside (nålerullen fra TV er fra Complete Me, hvor der følger god vejledning med). Start langsomt op.

To gode bud på lysnende A-vitamin er: Environs Retinol 3 og Avenes D-Pigment.

To gode bud på frugtsyrer (AHA): RENs AHA Concentrate (395 kr.) og Nimues Glycolic Mask (240 kr.)

SNUP TIPPET: A-vitamin og frugtsyrer komplementerer hinanden godt (begge øger mængden af kollagen og begge eksfolierer – dog på forskellig måde). Men. De kan også være hudirriterende, så det gælder om at finde sin personlige balance mellem reparation og irritation. Anskaf et zoomspejl som er genialt til at følge hudens udvikling (Matas har en smart variant, der kan klæbes på badeværelsesspejlet). NB: Husk, at al behandling af pigmentpletter skal ske under SPF-beskyttelse i dagtimerne uanset årstid. NB2: Tak for søde mails vedr. mit tøj, og selvfølgelig vil jeg svare: Den højtaljede skindnederdel er fra Onstage, og skjorten fra Calvin Klein (købt billigt i USA).

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

VIND!

Sunday, November 16th, 2014

Det skal ikke blive ved snakken, når det gælder super-antioxidanten resveratrol og franske, rødvinskloge Caudalie. Du skal have chancen for at få huden i en af mine yndlingscremer, som er fugt, glød, beskyttelse og primer i ét fra Caudalie: Vinexpert Broad Spectrum SPF15 Radiance Day Cream plus Lip & Eye Serum i samme serie. Værdien pr. sæt er 830 kr., og Caudalie udlodder duoen til 8 heldige vindere om små 48 timer.

SNUP TIPPET: Du er med ved at lægge en kort kommentar herunder, krydse alle fingre og selv holde øje med, om du har heldet med dig ved til være koblet på Beautyspace’ beauty boost HER eller via BLOGLOVIN‘, hvor vinderne afsløres…

@beautyspace på INSTAGRAM

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Hollywoodlægens bedste bud

Friday, November 14th, 2014

SÅ kommer opfølgeren til de 10-ting-huden-hader. Og dr. Lancer ER en Hollywood-herre. For hans sjette punkt handler om, at ansigtet ikke bare er ansigtet, men går fra ’the dinner table and up’ – det vil sige hænder, hals, kavalergang, skuldre og det det øverste af ryggen, ”for du ved aldrig, hvornår din kjole kræver kig bagtil”, som han siger. Njaarhhh. Derudover vil en slasket hals (igen hans ord) og en kavalergang så tør og uplejet, at der kan rives ost på den, altid kaste en skygge over et ellers velholdt ansigt. Måske husker du også, hvordan han fluks greb mine hænder i sidste uge. Så derfor: Ansigtspleje ifølge Lancer har et stort arbejdsområde. Hans sidste fire punkter er:

7. Stress. Åh nej, tænkte jeg. Orker næsten ikke at høre efter, for vi ved godt, at stress sætter sig i huden. Men jeg tror, at stressede personer har andre ting at tænke på end deres hud. Her var han ikke helt enig. Havde fået til opgave af Oprah (of course) at få 20 stress-tyngede personer til at pleje huden kort dagligt. Tanken var at dokumentere effekten af egenomsorg.

8. Forarbejdet mad er død mad, som han siger. Og med for meget tilsat salt og sukker. Vi skal spise friske, uforarbejdede fødevarer.

9. Yoyo-vægt udfordrer hudens elasticitet negativt

10. At sove på ryggen giver bedre iltoptagelse (beklager – denne går jeg ikke dybere ned i, for hvem kan kontrollere, hvordan man ligger om natten).

SNUP TIPPET: Det er dr. Harold Lancer yderst til højre på billedet. Og så til noget helt andet: Mange er fans af dem her, så i løbet af weekenden lægger jeg en konkurrence op. Vær med enten via Beautyspace’s news boost eller Bloglovin.

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Der er noget i vinen

Wednesday, November 12th, 2014

Resveratrol er en kampsoldat, flere burde sukke efter – og som hudlæge og professor Christian Grønhøj har været begejstret for i flere år. Som antioxidanten, der kommer fra røde druer, og derfor også findes i rødvin, er der mere end beskyttelse i spil. På smørbar vis tyder Harvard-undersøgelser nemlig på, at resveratrol også kan dæmpe rødme i huden a pro pos de sidste blogindlæg. Franske Caudalie er storforbrugere af stoffet – med egen rødvinsspa i Frankrig og et fancy spa på en af LA’s mest hippe gader: Abbot Kinney Boulevard ved Venice Beach. Tiltroen til resveratrol er nu så stor, at stoffet fremhæves med fede bogstaver på den opdaterede indpakning af et af mine favoritansigtscremer: Broad Spectrum SPF 15 Radiance Day Cream (fugt, glød, beskyttelse og primer i ét). Også danske Beauté Pacifique bruger resveratrol i deres Serum Paradoxe.

SNUP TIPPET: Det er i øvrigt på grund af resveratrol, at rødvin (i ikke alt for sjove mængder) er udråbt til helsedrik. Jeg ved godt, at de sidste 5 huden-hader punkter mangler fra i går. De er på vej – og er lidt sjove.

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

10 ting din hud hader

Tuesday, November 11th, 2014

Vi svigter alle os selv – på et eller andet plan. Ved at gøre det modsatte af godt. Spise den ekstra sukkertunge muffin. Drikke det ekstra glas vin. Komme ud af form. Eller hvad det nu er. I LA mødte jeg dr. Lancer, som heldigvis mindede om, at ingen – ingen tager sig 120 pct. perfekt af sig selv (måske lige på nær Ole Henriksen). Under snup tippet kan du se hudlægens egen svaghed. Men først hans bud på de 10 punkter, der speed-ælder huden før tid:

  • Skabs-pleje. Det er med hudpleje som med tandbørstning. “Clean & nourish” hver dag, som han siger.
  • Glemt solcreme under hagen. Vi ved det med solcreme, men Lancer minder om solens enorme reflektionsevne (fra eksempelvis sand, vand, cement). Mange glemmer i den forbindelse at smøre SPF under hagen og kæbelinjen – og det koster hurtigt i form af hud, der slapper lidt for meget af.
  • Rygning (også den passive) stjæler kroppens C-vitamin, som er vigtig i forhold til at producere kollagen (Det er Ole H, som har lært mig at tage tilskud af  C-vitamin).
  • Stillesiddende arbejde. Arrgghhh hjemme hos mig har vi sådan en antal-skridt-konkurrence, og det er okay til at minde om daglig fysisk action. Motion – og ikke i overdrevet form – er vanvittig vigtig i forhold til huden, fordi cirkulationen og blodomløbet sættes i gang og bringer ilt og næring rundt i systemet, så det ses i huden. Derudover renser sved kroppen indvendigt fra, siger den gode Lancer. Endelig er motion en effektiv stress-buster.
  • Søvnmangel udløser stresshormonet kortisol – og kortisol er skyld i inflammation i huden (vi taler rødme, akne, sarthed und so weiter) og nedbryder hudens springmadras af kollagen. Søvnunderskud gør også, at vi producerer for lidt af det menneskelige væksthormon, som er en gratis og egenproduceret frontløber, når det gælder om at holde huden frisk og spændstig. Derfor: Se aldrig søvn som noget, du ikke har tid til.

SNUP TIPPET: Vi tager de sidste 5 i morgen. Selv indrømmer Harold Lancer at være for bidt af sit arbejde og for hurtig til at nedprioritere ferier. Han står op kl. 5.30, er på klinikken kl. 7 og kører først hjem igen kl. 19. ”Vi har alle issues, men hvis jeg kan være med til, at folk indfører bedre hudvaner – bare én af gangen – så er jeg glad”, siger han. Billedet er en reminder til mig selv om at drikke mere grøn te og mindre kaffe.

NB: Vil du have mere, så læs med HER.

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Quick-fix mod rødme

Monday, November 10th, 2014

Der var to ting, Ole Henriksen gjorde mig hooked på i LA: Mandelsmør, som han kværner og henter hos Whole Foods to gange om ugen. Selv fik jeg (på dyrt betalt overvægt) et par bøtter med hjem, og er vild med mandelsmør i skyr og på stenalderbrød. Den anden ting er hr. Henriksens nye ansigtsrens, som er en slags oliegelé, der kaster ro og blødhed af sig med hjælp fra sød mandelolie, hudkærlig C-vitamin og hybenolie tilsat rødmereducerende kirsebærolie. En smart smeltende fornemmelse af olie, der blandet med vand er let at skylle væk á la en vaskegel. Meget opfindsomt fusionsprodukt, der først kommer til Danmark i starten af 2015, men fås i USA fra nu af.

SNUP TRENDEN: Alle taler om lysbehandlinger mod rødme i USA – noget, der bl.a. har sat fut i Skin Laundry kæden. Et spøjst navn i øvrigt, fordi det ikke har noget med rens at gøre, men derimod to af tidens største hududfordringer: rødme og pigmentpletter. Der er tale om meget lavt justeret IPL-blitzlys kombineret med en semi-laser, hvor behandlingen bare varer 5 minutter. Men. Fordi konceptet går på, at man kan komme hurtigt ud af døren igen, så er virkningen minimal, og det er derfor nødvendigt med et kurforløb. Anderledes begejstret blev jeg for et nyt system af antirødme-lys døbt LHE (tjek nr. 7), som jeg nåede at teste. Mere herom senere.

NB: HVIS jeg har glemt dig i forbindelse med et spørgsmål, så mind mig gerne om det i kommentarfeltet her.

@beautyspace på INSTAGRAM

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Hair facials og fine damer

Friday, November 7th, 2014

Danmark er med fremme, når det gælder skønhedsprodukter. Det er efterhånden meget få brands, jeg sikrer mig med hjem fra USA. Blandt de få er Intelligent Nutrients, som jeg ELSKER. Og hvis du nogensinde bare skal ønske dig ét produkt derfra, så lad det være Destress Express Hair & Body Treatment Oil (er lagt på Instagram på @beautyspace). Udover at være den fineste letvægtsolie, så er duften så særlig, at ingen (tror jeg) kan slippe den igen (en blid blanding af rosmarin, mentol og kanel). Herovre får man hair facials med Intelligent Nutrients – og det dækker over vask, skulder-, nakke-, og hovedbundsmassage tilsat masser af dybe vejrtrækninger og stimulerende hårekstrakt. Et andet mærke som drager, er Aerin. Ikke bare med sin nude læbebalm på billedet, men hele konceptet. Estée Lauder herself kan ingen jo genoplive, men barnebarnet Aerin Lauder er sindssyg tæt på at gøre netop det. Meget Laudersk, meget moderne og alligevel på sin helt egen platform. Jeg er fan.

SNUP TIPPET: De juicer herovre, men går også yoga-amok. Jeg er rykket ud til stranden de sidste par dage i LA, og her i Santa Monica ligger der et yogastudie for hvert 10. skridt, man tager. Det er det sted i verden, hvor der er flest yogastudier pr. indbygger, og selvom jeg ikke er nogen yogamester, så er det en god reminder om det med vejrtrækning, som ofte, hvis man ikke tænker over, ender i overfladiske hiv. Og så er der også lidt udendørs træning generelt at lade sig inspirere af:

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram
x
Skal vi to se meget mere til hinanden?
Følg Beautyspace og få de trend-updates, hvad-virker-guides og den skønhedssnak, som gør en reel forskel. For dig. Fra i dag.

JA TAK – Giv mig det hele gratis

Skriv din mailadresse her og klik på subscribe