Skønhed

...now browsing by category

 

Anettes pakkekalender # 1

fredag, november 27th, 2015

pakkekalender

Skal vi bare sige, at i går var en vild dag på Beautyspace. Så hej og velkommen, hvis du er ny herinde. Det er ikke hver dag, blyanten bliver spidset så hårdt – og da slet ikke i dag, hvor der er skruet en pakkekalender sammen som den skal se ud, hvis jeg er pakkemesteren til mig selv. Håber, at den også kan inspirere dig.

01. Fest på fingerspidserne

02. Blødeste håndtryk

03. Vi har kun det badesjov, vi selv laver

04. Fugtmagneter til kroppen på spray

05. Fineste creme-nude læber

06. Måske verdens bedste eksfoliering

07. Bordeauxsmukke negle

08. Præcise (og lidt større) læber

09. Haps

10. SOS-hjælp til håret

11. Fineste multi-balm

12. Virkelig pæne negle

SNUP TIPPET: Julen bliver skudt i gang på Beautyspace – både her, her og her. Og jo, Beautyspace extraordinaire pakkerne er lagt i silke og blæksorte kasser – først til mølle fra på tirsdag kl. 8 via listen her.

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Nej TÆNK, det er dig, der dumper

torsdag, november 26th, 2015

anger

Det er godt med gravhunde. Godt, at der findes instanser og skrivefolk, som bidrager til, at hudplejeproducenter gør sig umage. Bare du også husker et godt lag sund fornuft, når undersøgelser som den seneste fra TÆNK lander. Eller når Jyllands-Postens Morten Zahle i forgårs flittigt bringer brænde til bålet med en skræmmeretorik, der får folk – ubeskyttet af skepsis og fornuft – til at tro, at de pludselig smører lim i ansigtet. Springer vi over Zahles sans for drama og går direkte til TÆNKs test, så består minussiderne ved de 20 testede cremer oftest af: ’parfumestoffer’ (som også er fra økologiske, æteriske olier) og ’planteekstrakter, der kan give allergi’.

Det er så i øvrigt her, at jeg får lyst til at efterlyse pollen-politiet. For hvor er de, når jeg hvert forår får det virkelig skidt og intet kan foretage mig? Hvorfor trækker pollen aldrig overskrifter om dens handlingslammelse blandt visse dele af befolkningen? Det er fordi, det er meget sjovere at skrive om de farlige(alt for) dyre og vel også – nu vi er ved det – helt unødvendige cremer, som kvinder marinerer i.

Pollen håndterer jeg, fordi jeg er bevidst om min udfordring. Præcis som parfumeallergikere tager deres forbehold. I Danmark er fire procent af befolkningen allergisk overfor ét eller flere parfumestoffer. Et tal, der ikke er acceptabelt, men som dog hverken er steget eller faldet de sidste 20 år. Samme procentsats vurderes i følge Videncenter for Allergi at gælde i forhold til konserveringsmidler. Men. Da vi besluttede at omdøbe parabener til et bandeord, skulle der lynhurtigt findes nye løsninger. Ét af dem (MI) viste sig at være et sølle alternativ – også selvom MI allerede var kendt og brugt. Men når eksponeringen pludselig eksploderer, så kommer reaktionerne. Alt sammen en gammel historie, som også var med på Go’ Morgen Danmark for flere år siden her og igen her. Og så er det vel tilladt at blive klogere? Måske ligefrem fint, når det sker.

For mig gælder tre ting:

 • Vi har selv et ansvar. Er du i en risikogruppe for det ene eller andet, så ty til personlige forholdsregler.
 • Risiko hænger altid sammen med graden af eksponering og kvantitet – bare tænk på salt. Og mht. hormonforstyrrende stoffer, så prøv at sammenligne mængden i en kvart p-pille med en af TÆNK-cremerne.
 • Valg af skønhedsprodukter handler om holdning. Din opskrift er ikke nødvendigvis min og omvendt. Når TÆNK siger: ”Vælg Svanemærket og uden parfume”, så svarer jeg ikke ja tak. Jeg fravælger ikke parfume og æteriske olier, men jeg bruger hovedet i omgangen med dem (ligesom jeg gør med rødvin, varme bade, sol, und so weiter). Og mht. Svanen, så vær opmærksom på, at mærkningsordningen sjovt nok både tillader parfume (igen et spørgsmål om kvantitet) og mineralske olier – eller skal vi kalde dem petrokemiske olier for at blive i dramaafdelingen.

SNUP DET 11. KAPITEL: Hvis du har lyst til at læse mere, så vil jeg gerne forære dig kapitel 11 fra bogen her.

VIL DU HAVE MERE AF BEAUTYSPACE? Så tager jeg mig kærligt af alle på listen her.

@beautyspace på Instagram

FOTO: Anne Højlund Nicolajsen, helloanne.com 

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Pænere hud med intelligent pude

onsdag, november 25th, 2015

Bare vent. Eller det vil sige, du skal ikke vente, for den er her allerede: Den intelligente hovedpude med indbygget hudplejehjælp. Og hvem ved, måske kan den hjælpe, for søvn er undervurderet. Dog tror jeg, at den omsiggribende sove-trend på skønhedsfronten vil rykke os til at prioritere søvn. Bare en smule. Så se i dag som et afsluttende tag-selv-bord af zzz-tips:

 • Sove-ord får du i videoklippet fra Go’ Morgen Danmark og fra Mette.
 • Tendensmæssigt er intelligente tekstiler over os – og på skønhedsfronten ved vi, at kobber spiller en rolle. Hudlæge Leslie Baumann er begejstret, fordi kobber er en fabelagtig god elektrisk leder (generelt er hun glad for kobber i hudpleje), hvor damen her er mere skeptisk. I den bløde pude fra Illuminage Beauty Inc. er kobbertrådene (249 i alt) vævet ind i stoffet.
 • Vitaviva er aktuel med Sleep Formula, som virker for mig med blandingen af magnesium og melatonin. Jeg tager ikke en kapsel, når jeg går i seng, men venter til den ene gang om natten, jeg konsekvent vågner. Lise er glad for dem her.

iluminage_pillowcase

SNUP TIPPET: Tak for de mange mails om decembers VIP-bog-pakke. Sig mig…skriver I kun, fordi det er afsløret, at der er julegave med? Nej vel. Eller kan nogen mon  mærke, at det vil handle om A-vitamin? Det sker på tirsdag via listen her – altså den 1. december klokken 8. As usual.

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

SÅ Aarhus. Der er billetter, og det er nu

tirsdag, november 24th, 2015

12167079_10153670758089321_2045079500_n

SÅ er det på mandag. Om 5 dage. Og jeg skriver SÅ med stort, fordi jeg lovede at råbe højt, så snart det sidste udsolgte Aarhus-arrangement ville komme igen. Dengang gik 25 personer forgæves. Lyder jo helt tosset. Virkeligheden var da også, at der var få pladser.

Herligt er det derfor, at jeg har fået lov til at åbne ballet for dig som Beautyspacer hos Naturskøn på mandag den 30. novemer kl. 19.00. Der vil blive delt ud af latter, overraskelser, tricks, og hvad der virker på huden. Fra nu af. Og der er indkøbt forfriskninger, så vi kan hygge os. Og der er vist 20 procent på alt. Og det bedste måske: Makeupartist Kenneth Adelhardt kommer også og giver den gas – og det er ALDRIG kedeligt. Jeg håber, vi ses. Nej, jeg håber vildt meget, at vi ses.

AnetteKenneth15

SNUP TIPPET: Du får billet ved kassen hos Naturskøn, eller ved at ringe på tlf. 86 12 23 13 eller booke online her. PS: Vi trækker lod om et par af de julegaveønsker, som Kenneth og jeg ønsker os mest, og som jeg ved, at du også vil synes om. Hver til en værdi af 2000 kr.

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Sig mig, hvem kan vente?

mandag, november 23rd, 2015

LipsRudolph

Jeg kan ikke. Vente. For det er nu, juleriet begynder. Nu hvor alle overraskelserne kommer sammen med mørket, stearinlysene, gløggen og brevene med rigtige frimærker. I år har jeg besluttet at tage det roligt. December skal gå langsomt. Og vigtigst, så skal du mærke godterne og julelysene i luften her på bloggen. Eksempelvis kan den her oplevelse stadig nås (bare se, hvad de andre skriver i kommentarfeltet), ligesom det vil være dejligt at få dit hoved på Beautyspace. De næste fire uger vil adventskonkurrencerne derfor funkle, ligesom VIP-bog-pakkerne vil indeholde det, jeg får flest mails om – og så vil du se den pakkekalender, jeg har givet mig selv. På budget.

Men lad os begynde omvendt, for på min juleønskeliste står også et par ekstravagante sager som eksempelvis Yves Saint Laurents makeup palette. Jeg er især vild med den meget klædelige laksefarvede blush og de fire metalliske øjenskygger – og hurra, så er spejlet stort (hvem kan bruge de der bittesmå runde makeupspejle?). Rudolph Cares festudgave af den klassiske kropsolie er lige på trapperne og virkelig fin. Du får en svag glimmereffekt uden at der går discokugle i den.

 chanelsleep

Jeg er ikke færdig. For sovebriller foret med lavendel er blevet det, jeg ønsker at give alle – inkl. mig selv. Sammen med alt, hvad der rimer på dyb vinrød som ramt i Chanels jule-øjenskygge, der må være blandt verdens smukkeste. Endelig har jeg sendt et ønske til USA for at få fingrene i Londontowns Instant Smudge Fix, som alle pt. vil have fingrene i. Why? Fordi Smudge Fix er i stand til at glatte ud med noget, der minder om en sandblæsende effekt, når neglelakken (man lige har lagt) rammer noget og går fisk.

PS: Se mere juleri her fra nu af. Eller endnu bedre: Vis mig dine ønsker med et @beautyspace tag.

PPS: Og så er der jo spa-ønskerne.

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Tre, jeg ikke løber tør for

fredag, november 20th, 2015

massageolie

Jeg elsker duften af lavendel, fordi den virker afslappende med det samme. Og jo, det gør sikkert en forskel, at jeg også ved, at det er bevist. The Body Shops lavendelolie er for mig helt særlig, fordi den sikrer, at min datter altid slutter dagen med rygmassage frem for sin iPad. This Works  hånd- og kropscreme bruger jeg til at massere mine egne hænder og fødder inden sengetid. Karmamejus Body Oil 02 dufter ikke kraftigt af lavendel – sikkert på grund af indblandingen fra lindeblomst, som gør den så umanerlig mild, hudagtig ren og fin i duften. Jeg bruger den efter et lunt bad.

KarmamejuMette

Og nu vi er ved Karmameju, så hedder damen bag Mette Skjærbæk. Hun er skønhedsklog, laver gode sager, der er til at betale, og så er hun hende med fortidens Pantene-hår, hvis du sidder og vrider hjernen med, hvor det er, du har set hende. Hun ka’ noget med afslapning, så jeg bad om hendes opskrift på også at falde godt i søvn:

 • Sæt tid af til at gøre dig klar til natten. Rens hud og hop i nærende cremer og olier, som kan arbejde i de mørke helende nattetimer. Brug også tiden til at komme ned i gear og træk vejret dybt (we know, men vi glemmer det).
 • Udskift kaffe med urtete om aftenen. En dehydreret krop sover ikke godt, og dehydreret hud er slap og trist. Hav også et glas vand stående klar til at være det første, du tager fat i om morgenen.  
 • Vælg en god pude. Jeg har i mange år sovet med en blød Dunlopillo pude, og det gør en kæmpe forskel for, hvor mast min ansigt er, eller ikke er, om morgenen. Jeg har netop købt Save My Face puder, som er gode for nakken (som er mit ømme punkt) og til at modvirke soverynker. 
 • Brug aromaterapiens magi med beroligende olier som fra eksempelvis kamille, lavendel og lindeblomst. Især varmeapparater og flyture stjæler fugt fra vores hud, og her hjælper en god ren oliebalm med at holde på fugten.
 • Giv dig selv en let ansigtsmassage. Vi har 97 muskler i ansigtet og afslapning af muskler og bindevæv virker udglattende på alle de spændinger, vi får i løbet af dagen. Jeg masserer altid med min egen ansigtsolie (surprise surprise). 
 • Lad ikke tankerne ræse, mens du falder i søvn. Prøv at styre dem. Fortæl hjernen at der skal lettes på alvorsrynken mellem brynene. At panden skal slappe af. Mærk din vejrtrækning gå helt ned i maven, så den løfter sig lidt. Tænk på noget dejligt. Noget der gik godt den dag. Slap af i hele ansigtet og lav heste-prust med læberne så ansigtet er helt smør-blødt og afspændt. Sørg for en digital detox en halv time inden sengetid og læs i stedet Anettes “Superhud”. Hjernen arbejder videre med det sidste, vi feeder den med, så lad det være godt (….haha. De sidste linjer har jeg (Anette) ikke tvunget igennem).

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Dit hoved på bloggen

torsdag, november 19th, 2015

Cremer

Jeg er afhængig af den høje aktivitet og det smittende engagement i kommentarfeltet, hvor hjælpen ofte flyver gennem cyberspace fra den ene ende af landet til den anden mellem jer, der læser med. Også udenfor landets grænser. Lad os derfor lave bloglands største kortlægning af, hvad det egentlig er, der står hjemme på hylden. Hos dig. Hvad er det for et hudplejeprodukt, du køber igen og igen? Jeg håber, du vil skrive navnet på dit favoritprodukt – og et par ord om hvorfor. Så laver vi nemlig noget sjovt, når jeg har fået alle tilbagemeldinger. FOTO: Anne Højlund Nicolajsen

Og nu vi er ved det sjove, så står vi jo på kanten af december, hvor jeg kan love, at der blive juleoverraskelser i advents-weekenderne bl.a. i samarbejde med hende her, ligesom der vil lande ekstra julegodt i VIP-pakken (hook op her, hvis du ikke allerede er på listen). Planen er også, at det ikke skal blive kedeligt på Instagram: @beautyspace

instaviewNov15

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

På hylderne hos Tomgangs Sarah Grünewald

onsdag, november 18th, 2015

-IMG_6335

Jeg elsker Tomgang. For mig er Mick Øgendahl ikke bare vanvittig sjov, men også genial til at spotte en upcoming superstjerne som Grünewald. Hun spiller så overbevisende naturligt, at næste mandag altid ligger lidt for langt ude i fremtiden. For i Tomgang ser vi den viltre, unge, sjove og dybt charmerende Sarah, hvis look jeg umuligt kan være alene om at ville copy paste. Se med, når Beautyspace er på hylde-besøg…her får du damens egne ord om et par (eller fem) af favoritterne:

-IMG_6343

Giorgio Armani: Jeg fløj på business Class med Emiraterne for et halvt år siden, og der fik man en bodycreme-prøve med på duften Sí. Der var et tomt sæde ved siden af mig, og jeg var så fræk at stjæle endnu en prøve, for den dufter SÅ fantastisk. Jeg bruger cremen, når jeg skal i byen eller har en lang dag foran mig. Den fugter fint, men det er pga. den fine duft, at jeg siden flyveturen har været vild med den – og det har min mand også.

IS Clinicals Eye Youth Complex: Mine øjne bliver udsat for en del. Faktisk er det ikke så slemt efter, at jeg bruger den nye mascara fra Lóreal Paris (Double Extension), som ikke skal gnides af om aftenen, men let kommer af med varmt vand på under 30 sek. Den drysser ikke, og er sjovt nok også græde-fast. Men dertil hører altså alligevel en god øjencreme, som passer på huden ved øjnene. Den her er super effektiv og samtidig mild og lækker.

Tromborg´s Glow Serum: Den er dyr, men holder for evigt og er hamrende effektiv. Jeg har de lidt stressede perioder med for meget arbejde, for få vitaminer og alt for lidt søvn. Alligevel er det om at møde på arbejde så fin og lækker som muligt, mest for min egen skyld, og det hjælper denne lille kammerat her mig med. Den hedder glow, og det er det, den gør. Det er som om, den peptalker min egen glød frem i lyset – og gløden bliver der hele dagen og får mit hus til at føle sig forkælet igen.

Beaute´Pacifiques Serum Paradoxe: Den indeholder to typer E-vitamin, er super nem at smøre på og har en anti-age-effekt, som for mig virker. Jeg bruger den under min makeup, når jeg arbejder, og fik den af Søren Hedegaard i sin tid, så min hud kunne være klar, når jeg satte mig i hans stol. Den tager ens rødme, hjælper på solskader, er lidt dyr, men holder i lang tid, og er for mig uundværlig.

-IMG_6350

Tromborg Deluxe Hands Cream: Jeg holder meget af Tromborg, som for mig er ærlige og troværdige produkter. Damen (Marianne Tromborg) vil aldrig finde på at lægge navn og ansigt til noget, som ikke er i orden, og jeg er vild med mange af hendes ting. Håndcremen er ingen undtagelse, og den har en fast plads i min taske, fordi den lindrer, blødgør og dufter skønt.

Miracle Hair Treatment: Oh Yes… and it is! Australierne kan altså noget, når det kommer til hårprodukter, og den her fætter er jeg faldet over efter anbefalinger fra flere veninder. Mine krøller bliver nemt tørre, krusede og matte, og det her er det bedste, jeg har prøvet. Mit hår elsker det. Den giver shine, varmebeskyttelse og samler krøllerne uden at fedte. Whats not like?

-IMG_6332

1000 tak for ordene til Sarah. Du kan se mere til hende på Instagram: @sarahgrundewaldcph

FOTO: Ditte Ingemann

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Rygklapperi og semi-stesolid

tirsdag, november 17th, 2015

01

03

02

04

05

06

Hør engang. Søvn er en big time trend. Og før du tænker gab-fortæl-mig-noget-jeg-ikke-ved, så stil et øjeblik kaffekoppen. For hvor sympatisk er det ikke lige, at skønhedsindustrien har bremset op for retorikken omkring natcremer, der får dig til at ligne en, der har sovet i otte timer? Eller den med natcremer, der kan gøre noget ekstraordinært for din hud, når klokken har passeret midnat. I stedet ser vi en bølge af sove-cremer, sleep masks og anbefaling af søvndyssende produkter, som motiverer til mere søvn. For der er ingen smutveje. Ingen quick fixes. Og dét synes jeg giver anledning til klap på ryggen til dem, der laver skønhedsprodukter.

Tre ting, der er i søvnens navn er værd at vide:

 • Niveauet af vores naturlige væksthormon daler jo flere gange, vi er heldige at ha’ fødselsdag. Det går ud over alt fra muskelmasse til tykkelsen på vores hud, som bliver mindre frisk og spændstig. Men. Det er let at please sit vækshormon og gi’ det et ordentligt spark ved at sætte ind på tre fronter samtidigt: 1) Søvn – og nok af den 2) Moderat sport – hver dag, og 3) holde blodsukkeret stabilt. Jeg lover dig, at ingen creme kan hamle op med et velboostet væksthormon.
 • Ansigtsmusklerne skal have et langt hvil for ikke at ende i det, hudlæge og professor Christian Grønhøj kalder et ’worry face’. I vågen tilstand bruger vi (heldigvis) masser af mimik, men spænder ofte også så meget, at mange af os får tresporede motorveje tværs over panden. Nok søvn er her den bedste investering – og jo i hvert fald billigere end Botox.
 • Lavendel er naturens mini-stesolid og samtidig det duftstof, som har tungestvejende dokumentation for at få os til at slappe af. Mange amerikanske læger bruger lavendel til at dulme nerverne på nervøse patienter.

SNUP TIPPET: På GO’ Morgen Danmark i går havde jeg samlet nogle af mine søvndyssende favoritter. Du finder forhandlerlisten HER.

MERE OM TRENDY SØVN: Så kig med HER.

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Hvis anti-age dør, hva’ så?

søndag, november 15th, 2015Jeg vil blive SÅ glad for din feedback. Tror du, at anti-age som begreb har talte dage, og hvis ja, hvad skal så erstatte ordet?

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram