Skønhed

...now browsing by category

 

Vil du vide det værste?

Thursday, February 26th, 2015

Det værste for hende her? Det var afhængigheden. Af solen. Dens farve og dens varme. Ikke at hun var solariedyrker eller noget, men de to ting var hun vild med. På den anden side fik hun nok. Nok af øllebrødspletterne, nok af den ru og ujævne hud, nok af fjedrene, der slap deres tag.

Det tog et splitsekund at blive afhængigheden kvit. Et splitsekund! Med hjælp fra flasken på billedet. Som så mange andre havde veninden ingen tiltro til selvbrunere. Smitter den ikke af, bliver jeg stribet eller kunstig at se på?, ville hun vide. Ingen af delene. Til at begynde med blandede hun lidt i sin ansigtscreme, og langsomt så hun på egen hud det fine resultat.

Varmen vil hun stadig kunne få. For uden at langtidsstege kan man sagtens labbe solens energi i sig – bare lad ansigtet være beskyttet af SPF og en bredskygget hat.

SNUP TIPPET: Jeg er vild med ’gradual tanners’ som den her, hvor farven kommer langsomt. Produktet er derudover øko-certificeret, til at betale (340 kr.) og indeholder hudkærlige ingredienser som sheasmør, glycerin, aloe vera, E-vitamin og kakaosmør. Jeg er fan.

Hvis du har gode eller mindre gode selvbruner-erfaringer, så lad os endelig få dem.

@beautyspace på Instagram

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Vejen til Oscar-hud #2

Wednesday, February 25th, 2015

Jeg har en hjerteveninde, der aldrig har plejet sin hud, aldrig brugt creme og da slet ikke solcreme. Hun dyrker masser af sport, spiser sundt og er fagligt meget aktiv indenfor sit fag. Men hudmæssigt har jeg aldrig ku’ nå ind til hende. Lige indtil forrige uge, hvor hun kom stormende ind af døren med et:

Hjææælp. Det her går ikke mere. Min hud er stået af, hænger slapt i folder og kakaopletterne holder fest. Gør noget, giv mig noget. Jeg har en ’cleaner’ bagest i skabet – vil det hjælpe at åbne den?

Sjovt, ikke?

I forlængelse af Oscar-hudssnakken, er A-vitamin og frugtsyrer to af de mest hårdtarbejdende ingredienser, når det gælder hudforbedring – hudfornyelse om du vil. Blandt frugtsyre-eksperterne hører Rodial, AlphaH og Ole Henriksen. I’m an acid addict, har Ole sagt til mig, og hudmæssigt kan vi jo se, at det går manden godt. Environ, Beauté Pacifique og Skinceuticals er blandt A-vitamineksperterne.

Overordnet og helt kort for de to ingredienser gælder, at de øger mængden af kollagen (du ved springmadrassen, som gerne må være fyldt op) OG polerer overfladen. Når det er sagt, er du nødt til at gribe i egen kind med hensyn til, hvor meget du tåler.

SNUP TIPPET: Veninden blev sendt hjem med følgende besked og opskrift:

  • Nul sol i ansigtet. Det er slut som i helt slut. Hendes UV-konto er i overtræk.
  • Frugtsyrer til natten.
  • Fugtserum + ansigtscreme med SPF til dagtimerne.

NB. To ting: 1) Om et par døgn ryger VIP-bogpakke-muligheden ud til alle Beautyspacere via listen her. Hvis du vil se den. 2) Tjek lige bloggen her i din kaffepause. Hun er så fin hende Silje.

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Billigt trick til Oscar-hud

Tuesday, February 24th, 2015

Go’ Morgen Danmark i går handlede om den superhud, vi ser stråle fra den røde løber. Og nej, hverken Gwyneth Paltrow, Cate Blancett, Meryl Streep eller Scarlett Johansson er gået i gang i går. Udover at holde sig i skyggen af solen, har de sandsynligvis hentet professionel hjælp – vi taler laser, oxygenboost og frugtsyrebehandlinger.

Men. Hudforbedring kræver ikke dyre Hollywoodløsninger. Med A-vitamin og/eller frygtsyrer komme de fleste langt, når det gælder både linjer, koks pigmenterne, ru og tør hud.  Men ét er hudfornyelsen, noget andet er den ’instant plumpness’, som amerikanerne kalder fyldig, frisk hud.

Mit bedst-billigste trick til at komme dén hud nærmere får du her (for under 200 kr.):

Vælg en ansigtsmist proppet med gode fugtmagneter (som Rønsbøls med glycerin og niacinamid) og spray på huden sekundet før, din hudpleje lander. Selv sprayer jeg, smører så serum på den let fugtede hud og topper med ansigtscreme. På den måde får du en mini-pushup-effekt, fordi du laver et lillebitte reservoir, som huden kan trække fugt fra længere.Tricket er fra en amerikansk hudlæge, og det virker!

ENDNU ET BUDGET TRICK? Så sus over til min dygtige og seje blogkollega, som disker op på den billige konto i dag.

MERE OM A-vitamin & frugtsyrer? Ved at skrive dig op her, får du opskriften til hudforbedring á la Hollywood i morgen i din indbakke.

@Beautyspace på Instagram

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Ridser i lakken

Friday, February 20th, 2015

Go’ Morgen Danmark handlede i går om neglene set på New Yorks modeuge, hvor vi heldigvis så flest smukke og nedtonede udgaver af neglekunst. Mere elegance. Mindre cirkus. For dig, der er til helfarvede neglelakker, så hold til foråret øje med alle nuancer af rød, blomme (også som de lyse udgaver på bordet fra Chanel og Zoya) plus masser af renskuret pinkish nude.

Udover den fashionable vinkel kom vi rundt om de vigtigste neglefif:

  • Sæt ikke tænderne i neglene. Og pil heller ikke. Og jo, jeg ved godt, at du ved det.
  • Lad negleolie stå ved siden af tandbørsten (så glemmer ingen den). Tro mig – it works. Negleolie holder neglene smidige, og gør dem mindre skøre.
  • Brug handsker i selskab med Ajax-vand, fil dem kun i én retning og tag tilskud af B-vitamin, hvis du er i underskud (noget lægen kan se)

Men. Man må vælge sine skønhedskampe. Blandt andet når det gælder neglelak. Skal-skal ikke? For lak (uanset hvor mange vitaminer de putter i) er pynt, aldrig pleje. Alene lugten afslører, at det er skrappe sager. Med mindre selvfølgelig, at der er tale om en vandbaseret, som holder i to timer. Så vil der være dem, der bandlyser acetone, som giftskurken for neglene. Og enig, acetone er en heftig fætter, der altid skal følges op med generøse mængder af negleolie. Men tro på, at de acetonefri  lakfjernere heller ikke er blide. Vi taler stadig om opløsningstoffer, der kan fjerne neglelak!

SNUP TIPPET: Hvis du har problematiske negle, så vil jeg anbefale at holde en lakpause og hoppe på Herôme-kuren her. Du kan godt vælge en neglehærder, men de indeholder altid formaldehyd, som jeg uanset mængdeforholdene ikke er fan af.

NB: 1000 tak for mails vedrørende to ting: Nej, kjolen er ikke hemmelig (Susanne og Silje). Den er fra Elise Gug. Og den grønne eyeliner står dygtige Johanne bag.

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Til dig der vil have længere ben

Wednesday, February 18th, 2015

Det er virkelig dårlig overskrift, for faktisk ville jeg med Louboutins billeder fra New York Fashion Week vise, hvordan neglekunst er blevet mere voksent (tak for det), mere lækkert (endnu mere tak), men stadig kreativt. Jeg skal vise dig flere billeder om lidt. Men så var det, jeg kom til at kigge på modellerne, og se lige, hvad hudfarvede strømper og ditto sko gør ved de ben. Er det ikke vildt? Jeg prøver selv at tænke på det med ikke at skære mig i fodhøjde med forskellige farver. Det virker altså. Hvis man er en lille en som mig.

SNUP TIPPET: Der er #beautyspacetakeover på Instagram. I dag med Ellen Hillingsø. På @beautyspace. Vinderne af den store bog + goodiebag blev: Marleen, Bodil og Gitte Visby. Stort tillykke og send gerne jeres adresser til: open-mind@mail.dk

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Verdens bedste spørgsmål

Tuesday, February 17th, 2015

“Anette, jeg er 24 år og har hørt, at det er godt at forebygge og begynde at bruge rynkecreme allerede nu. Er du enig? Kærlig hilsen XXX”

Jamen altså. Kan slet ikke holde op med at smile. Faktisk helt om i nakken. For det første ELSKER jeg det spørgsmål. For det andet er det morsomt, at vi stadig siger solcreme og rynkecreme (men da heldigvis er ved at droppe ordet bruncreme).

Der er to, nej fire, ting, jeg synes, du som 24-årig skal gøre for din hud:

1) Få et kærligt og tæt forhold til verdens bedste og billigste sikkerhedsnet til huden: En ansigtscreme med SPF. Solens stråler er skyld i 80 procent af hudens forfald. Og nej, vi skal ikke blive hysteriske. Bortset fra folk som mig, der i teenageårene og 20’erne har opbrugt og overskredet min UV-kvote.

2) Eksfoliér blidt, men dagligt, med en bomuldsvaskeklud, en svamp eller en ’hudtandbørste’ fra enten Clinique eller Clarisonic.

3) Forstå det med fugt & fedt

4) Tag et dagligt skud smidiggørende fiskeolie

SNUP TIPPET: Vinderne af konkurrencen her offentliggøres på Beautyspace i morgen, så hold øje.

FOTO: Aveda

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Så tror jeg nok, vi er i gang

Monday, February 16th, 2015

Hele ugen kører jeg #takeover på Instagrams @beautyspace. Med en håndfuld vilde, dygtige og dejlige madammer og piger, der alle har noget på hjerte:

Mille Dinesen Instagrammer fra Rita-optagelserne i dag

Andrea Rudolph kan du glæde dig til i morgen, tirsdag

Ellen Hillingsø giver den gas på onsdag

Flettepigerne Laura og Marie (der for 117. gang topper bogbestsellerlisten) deler ud på torsdag

Ditte fra The Food Club anretter hudkærlig mad på fredag. Og nej det er ikke jordbær,  som sommerbilledet viser

SNUP TIPPET: Jeg håber, du vil blive lige så inspireret af ugens Insta-profiler, som jeg er. Husk, at der er stadig er vinderchancer lige her.

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Hvis du ikke har råd

Sunday, February 15th, 2015

I denne weekends Børsen får de bedste bud på fire spabehandlinger, der varmer februar op, så det mærkes. Fra Naturskøn, Rudolph Care, Amazing Space, Palma Spa og Comwell Kellers Park.

Men.

Hvis nu pengene, dine penge, er brugt på julegaver og januarudsalg, så er der heldigvis et simpelt hjemme-spa-tip, som altid får systemet til at falde et par etager ned i gear:

Jeg spærrer hjemmets bedste lænestol, dypper fødderne i et lunt fodbad tilsat eukalyptusolie, masserer dem (fødderne), tørrer efter og smører dem ind et tykt lag carbamidcreme, inden de pakkes ind i et par vamsede hyggestrømper. Bevæger mig så over til sofaen, hvor et par opvredne, opvarmede vaskeklude er gjort klar med dråber af lavendel. Dækker ansigtet med lavendelvarmen, trækker vejret, som jeg bedst har lært det, og mærker roen (husk, at lavendel ikke er et trosspørgsmål, men en duft der har de videnskabelige papirer i orden for at virke beroligende). Efter et par minutter er det tid til en ansigtsmaske – nogle gange bare et tyndt lag helende honning – og lukkede øjne i 10 minutter, imens jeg øver mig i at tænke på ingenting.

SNUP TIPPET: Der er vinderchancer lige her, hvis du er til goodiebags og skønhedsværker.

NB: @beautyspace på Instagram varmer op til en helt særlig #beautyspacetakeover uge

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

VIND!

Thursday, February 12th, 2015

100 000 Years of Beauty som kaldes ’The Must Have Beauty Book of the Century’ kan nu blive din. Der er ikke tale om en hvilken som helst bog, men om et historisk værk i fem smukke bind. Da jeg viste den på Beautyspace, kom der straks kommentarer fra læsere, som gerne ville have fat i værket, der på underholdende vis kigger både tilbage og meget langt frem. I skønhedens verden vel at mærke.

L’Oréal sætter sammen med tre goodiebags tre bøger (som kan købes hos Amazon til 1500 kr.) på højkant.

SNUP TIPPET: Du er med ved at lægge en kommentar herunder og så ellers slå tålmodigheden til frem til den 17. februar, hvor vinderne trækkes.  Hold endelig selv øje på tirsdag.

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Svar fra Kenneth

Wednesday, February 11th, 2015

Så er der foredragsopsamling på to små ting fra Aros og Politikens Hus:

  1. Link til min bog finder du som lovet her.
  2. Svar fra Kenneth – foreløbig tre – kommer her (flere er på vej):

Christina: Når Kenneth taler om pudder, mener han så den gammeldags slags eller taler vi også mineral foundation fra eksempelvis Tromborg og Jane Irendale?

Kenneth: Jeg talte om gammeldags matterende pudder, som helst ikke skal bruges i hele ansigtet. De andre du nævner fungerer netop som foundation og er det tætteste, du kan komme på et airbrushed resultat.

Birgitte: Tak for et godt – men alt for kort – arrangement.  Jeg vil gerne vide, hvad I synes om mineralfoundation, og hvordan den bruges.

Kenneth: Vi gør det længere næste gang. Jer er glad for mineralfoundation, som i udgangspunktet kan bruges af alle. Dog fungerer det bedst på de store flader i ansigtet og eksempelvis ikke rundt om øjnene eller ved næsefløjene. Her bruger jeg flydende foundation.

Tanya: Det var en fest at se både dig og Kenneth, og sikke en vidunderlig godtepose! Jeg vil gerne have forslag til indskygningsprodukter, som er det næste, jeg skal prøve.

Kenneth: For mig var det også en fest. Du kan bruge mørke foundations (altså mørkere end din egen hudtone) til indskygning. Jeg bruger almindelige brune øjenskygger – endelig uden røde farvepigmenter i.

NB: Bær kærligst over med længere svartider her i uge 7.

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram