Skønhed

...now browsing by category

 

Husk nu, hvem chefen er

Friday, September 19th, 2014

En klog mand sagde for nylig til mig, at man aldrig som i slet aldrig må glemme, at man selv er chefen i sit liv. Der er ikke andre på den post. Kun dig. Ingen kan fyre en eller tage pladsen. Tænk på det, for er det ikke lidt en berusende tanke?

I London besøgte jeg Charlotte Knight (kvinden bag britiske Ciaté), som også jobmæssigt ville være sin egen chef. Hun gik fra negletekniker/designer til selv at putte noget i flaskerne og i kontorrammer, der vel næsten er barnligt opløftende.

TAK & HURRA – Beautyspace vokser og jeg skrev i går, hvor glad, nej vildt glad, jeg er. 1000 tak til dig, fordi du læser med. Jeg strækker den derfor og trækker først mandag morgen 7 beauty-godte-poser til hver en værdi af 1000 kr. fra Beautyspace’ abonnementsliste HER. Hvis du ikke allerede er på listen, kommer du det HER, og det er selvfølgelig gratis.

@Beautyspace på Instagram

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Ingrediensen alle taler om

Thursday, September 18th, 2014

Rigtig gættet. Det er hyaluronsyre, som efterhånden er i alt. Nu også – kunne jeg se i London – i alt fra makeup til hånd- og kropsprodukter. Sukkerstoffet hyaluron er en skattet hudplejeingrediens på grund af en særlig god evne til at tiltrække og binde fugt i huden. Og med papirerne i orden. Men der er tale om ren kosmetik, siger enkelte hudeksperter med henvisning til, at hyaluronsyremolekylerne er så store, så de ikke kan trænge igennem huden, men bare vil tiltrække fugt i overfladen (hey, works for me). Enkelte producenter hævder at have fundet koden til rent faktisk at få hyaluronsyre ned i huden. Her vil jeg anbefale at læne sig op af forfatter og kirurg Arthur Perry, som fastslår, at molekyler med en vægt på 500 Daltons eller mere ikke kan absorberes. De fleste hyaluronsyremolekyler i hudpleje vejer mellem 10.000 og 10 millioner Daltons. Så spørg til vægten, hvis du vil nørde. Af stoffer der kan absorberes, hører bl.a. glykolsyre, C- og A-vitamin. Alt sammen noget der ikke ændrer på, at hyaluronsyre for mig er en hurra-ingrediens. Makeup eller ej.

HURRA – Beautyspace vokser, og jeg er glad som i vildt glad. Og derfor trækker jeg i morgen 5 beauty-godte-pose-vindere til hver en værdi af 1000 kr. fra Beautyspace’ abonnementsliste HER. Hvis du ikke allerede er på, kommer du det HER, og det er selvfølgelig gratis.

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Lyver de?

Wednesday, September 17th, 2014

Jeg er lige så fuld af beundring for makeupartist Charlotte Tilbury, som du sikkert er. Virkelig. Hun er den, Kate Moss og Cara Delevingne hiver fat i. Et ikon, så knaldhamrende dygtig, at hun breder sig i alt fra Vogue til MACs trendrapporter og også siges at være kvinden bag Tom Fords superseje makeuplinje. Kort og godt – damen kan trylle, så alle klapper. Lige fra Politikens Marie Carsten Pedersen i kommentarfeltet i går til en af mine absolutte yndlingsmadammer i blogland: Sara Rostrup.

Men. Der er noget, jeg ikke fatter. Når man nu har de evner, som Tilbury så åbenlyst har, hvorfor lancerer hun så makeup, der ikke matcher niveauet? Jeg husker skuffelsen, da jeg for lang tid tiden stormede ind i Selfridges for at få fingrene i hendes sager og stod tilbage med en følelse af what? Slæbte så en hard core overklog makeupekspert med, som var ditto skuffet. For der er simpelthen for stor uoverensstemmelse mellem navn, pris, de revolutionerende løfter og fornemmelsen af billigt letvægtsplast (især læbestifterne er slemme). I forgårs bad jeg om en klog marketingpersons mening. Dommen lød: Gammeldags, hvad gælder looket. Indholdet fejler ikke noget, men at kalde det en revolution er nok lige lovlig meget overkill. Tag mascaraen Full Fat Lashes, jeg har på i dag, og som kalder sig en 5 Star Mascara. Den er fin, men ikke bedre end Lancômes Hypnose eller Diorshow.

Du kan slå mig her i cyberspace, stoppe med at læse med eller ryste på hovedet over min skuffelse (bare husk, at det ikke er Charlotte Tilburys evner, der anfægtes, men kvaliteten og tyngden af hendes makeuplinje). Og måske er det bare mig. Men måske – måske, er der en lillebitte risiko for, at vi af og til lader os forblænde og glemmer, at ’product still is king’, og at selv kejserinder kan stå uden tøj (og bare burde skynde sig hen i afdelingen for gode supermarkedsprodukter).

SNUP TIPPET: I en helt anden afdeling, så har jeg fået en mail om, at der holdes Beautyspace-åbent frem til 1. oktober på denne deal.

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Ingen krammer med Vivienne Westwood

Tuesday, September 16th, 2014

Lad os nu sige, at du synes, at det bare er en lille smule interessant, så har jeg altså på under 48 timer krammet med et par hotte London-folk. Først Charlotte Tilbury, som er den internationale makeupguru, alle falder på halen over. Hende vender vi tilbage til, for der noget med hende, der ikke er helt i orden. Krammeri blev det også til med James Read – manden der ved alt om såkaldt skin finish, og kan gøre huden festsvedig, som er et koderod, du kommer til at huske, når det gælder næste forår. Til det sidste show, stod jeg pludselig ved siden af Vivienne Westwood, der bar en vidunderlig smuk kastanjekæde. Her kom kram ikke på tale.  Overhovedet.

SNUP TRENDEN: Fælleslinjerne fra London Fashion Week var 1) hud-hud-hud, 2) en stærk 70’er reference, 3) fletninger, 4) negle med bittesmå detaljer endelig og 5) et opråb om for Guds skyld ikke at være ens.

Hvem-hvor-hvad: Øverst designer Sophia Webster med kropshud af James Read, hår af fabelagtige Mark Hampton/Toni&Guy, dernæst designer Matthew Williamson, hvor håret igen var Hampton og makeuppen af Charlotte Tilbury og Benefit. Vivienne Westwood til slut (læg mærke til neglene på modellen), hvor MAC stod for makeuppen med legendariske makeupartist Val Garland i spidsen. Hende krammer Westwood på. Også her stod Mark Hampton/Toni&Guy for håret.

@beautyspace på Instagram med mere London

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Blander du også tingene sammen?

Monday, September 15th, 2014

Bland-selv hudpleje, serum der bærer dit navn eller creme rørt særligt til dig er en tendens, der ikke behøver være så indviklet eller dyr, som det måske umiddelbart lyder. Fremtidsforsker Mette Sillesen sagde i min lab-sag i Børsen Pleasure i torsdags, at det ikke længere er nok at være et brand. Vi gider ikke mere storytelling. For i bund og grund er vi mest interesseret i os selv (uha). Og det begynder flere mærker at reagere på.  Se bare Coca Cola,  hvis  dåser bærer dit, mit eller naboens navn. Men et er at få noget rørt professionelt, noget andet er det miks, vi selv står for. For det er jo hundrede år siden (håber jeg), at nogen havde en solo-serie på hylden med samme mavebælte fra enten Clinique, Estée Lauder eller Jurlique. I dag blander vi på tværs. Ligesom salgsfolk heldigvis også er stoppet med at anbefale kunder at holde sig til samme serie. For vi ved bedre, og mikser præcis den personlige cocktail, der passer os bedst. Måske husker du Ellen Hillingsøs miks af produkter ?  Eller min favorit med frugtsyrer fra Akademiklinikken toppet med Bioeffects serum.

Hvad blander du med succes?

NB: Er heldig at være i London i dag, hvor jeg også skal blande noget i dag. Nemlig en personlig neglelak. Håber du har lyst til at kigge med på Instagram: @beautyspace

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Du slipper dem ikke

Friday, September 12th, 2014

…når du først har mødt dem. Jeg vil gøre lørdag til sådan en mød-fede-mennesker-på-Beautyspace-dag. Måske ikke hver lørdag. Men næsten. Fælles for dem jeg præsenterer er, at det er mennesker, jeg beundrer. De bliver kun stillet ét enkelt spørgsmål, nemlig hvad man ikke kan betale dem for at lade være med at gøre.

Så mød Johanne Danshøj, som styrer bloggen HER. Dygtig, dygtig makeupartist og hårstylist og en af de mest fintfølende detaljeryttere, jeg kender – uden at miste overblik. Hun ved, hvordan makeup ender som komplimentmagneter på folk (tjek hendes blog), og så har hun hænderne i alt fra almindelige mennesker til Margrethe Vestager, Sara Bro, Caroline Henderson und so weiter. Her er Johannes svar på, hvad man ikke kan betale hende for at lade være med:

“Jeg drages af farver, mennesker og skønhed, og vil aldrig kunne lade være med at bearbejde den cocktail. Enten udtrykt via fotografi, i ord på bloggen eller med hænderne, når jeg svinger penslerne.”

Mød Anna Skyggebjerg – hende der styrtsolgte (og stadig gør) bogen ’Introvert’. Jeg tror, hun er et af de klogeste mennesker, jeg kender. På den zenagtige, men ikke-irriterende måde. Når jeg savner ro eller perspektiv, fordi jeg hæsblæser af sted, så kan et kig på Annas BLOG være bedre end yogatimer og 100 vejrtrækningsøvelser. Tilsammen. Her er Annas svar på, hvad man ikke kan betale hende for at lade være med:

“Man kunne aldrig betale mig for at lade være med at skrive. For jeg er lykkelig, når jeg skriver. Selv når ordene er længe om at komme eller kommer via sved og tårer, føler jeg mig lykkelig. Når jeg skriver, føler jeg mig rigere, end jeg nogensinde ville føle mig, hvis jeg fik foræret Joakim von Ands pengetank, men til gengæld ikke måtte skrive.”

SNUP TRENDEN: Og nu til noget helt andet. Der er nemlig modeugetider, og jeg har været heldig at få taletid om New York HER hos den fabelagtige Sine Gerstenberg (som er sådan en, der skriver kronikker i Information). Og så er der en bid mere af New York HER.

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Så lækkert hår, at det er svært at tro

Friday, September 12th, 2014

Ditte skrev noget smigrende om mit hår (tak) i kommentarfeltet, og bad om navnet på min shampoo og balsam. For mig er hår dog en cocktaileffekt af flere ting. Hvis vi begynder med shampooen, har jeg de sidste to år undgået silikone til hverdag. Det er fint nok en gang i mellem til fest. Jeg skifter mellem få forskellige shampooer: Hårklinikkens shampoo, John Masters Evening Primrose Shampoo og Less is Mores Cajeput Pure Balance Shampoo – og balsam fra de samme. Til hverdag bruger jeg faktisk ingen stylingprodukter, men bare en god børste.

Men der er seriøse tips at tanke op fra i mandags, hvor jeg var hos overhårmesteren Cim Mahony. Faktisk er jeg stadig høj over de tips, der faldt af. Her får du, hvad han sagde til mig:

 • Du har sundt hår (ihhh), der er naturligt blankt (bare bliv ved, tak)
 • Drop det tunge pandehår og få åbnet op, så man ser din øjne (done – blev klippet op i den ene side)
 • Jeg er ikke glad for at farve en hovedbund. Overvej reflekser (Njarmen altså…)
 • Massér din hovedbund dagligt. Det er virkelig vigtigt mht. blodtilførsel og stimulering af hårsækkene, så hårets naturlige olier kan flyde frit (okay, her strammer vi op)
 • Brug hårbørsten som en tandbørste. Altså hver dag. En billig rive er bedre end ingen børste, fordi den vil stimulere blødtilførslen (Der skal skrues op for antal strøg)
 • Ty kun til varmebehandling fra føn og glattejern, når du skal i byen (okay)
 • Undgå hjelmagtige touperinger. Få i stedet et mini-karseklip under det lange hår. Det vil give et naturligt løft (og det lavede han så – ret syret, for det virker virkelig opløftende)
 • Brug hovedbundens olie som naturlig balsam. Du får den bedst ud i længderne med en Maeson Pearson børste, fordi den kan suge fedtet og transportere det ud i længderne. (okay, jeg tror på ham, selvom han har en kommerciel interesse i de børster. Vælg endelig den variant, hvor vildsvinehårene er blandet med nylonpigge, for ellers føles det som at rede sig med et loddent dyr)
 • Løft evt. baghovedet med en stor curler og sæt blæs på (må øves)
 • Kokosolie virker som kur – altså virkelig virker (I know)
 • Du skal have fat i Phylia de M (ja, ja – nu prøver jeg først, inden det tip går videre)

SNUP TRENDEN: Vi har talt meget om downsize-tendensen, og igen 1000 tak for jeres hundredvis af tip, som ligger HER. Jeg har fået lov at dele min downsizing artikel om hår fra Børsen Weekend, så den får du her: Lean til lokkerne. Der er også en anden ‘the feel of home’- trend, som Mahony i øvrigt også udlever i sit Cim Mahony Studio i Bredgade i København. Selvom det ikke er plads, der mangler, så er der kun lagt an til én kunde ad gangen i hjemlige, men jo lækre omgivelser.

@Beautyspace på Instagram

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Om dårlig smag og lidt New York

Thursday, September 11th, 2014

I mandags talte jeg med verdensklassemanden Cim Mahony. Noget, vi vender stærkt tilbage til, for boy er der hårtricks at hente hos hårmesteren, der flyver mellem italiensk Vogue og W Magazine. Vi kom bl.a. ind på brændstof. Kreative brændstof, hvor det ifølge Mahony er vigtigt at turde røre ved den dårlige smag, for at få noget enestående frem. At udfordre sine smagsløg kræver grimhed, for det er kun den dårlige smag, der flytter ting, sagde han med snowwashed jeans som eksempel.

Jeg tror præcis, det var tilfældet med 80’ernes grisepink læber omkranset af mørk liner, som den gode Trine Michelsen var mester i at bære. Men se lige, hvad der kom ud af det: Smukke nude, foundationfarvede læber og ikke mindst et hav af saftige lyserødsfarver (jeg lægger flere på Instagram).

SNUP TRENDEN: På billederne her fra New Yorks modeuger bruger Avedas chefmakeupartist Janell Geason begge dele og kalder det ’a pretty touch of pink’. God smag, vil jeg mene. Skal nogen have fat i den lyserøde cremede fugtgloss fra Aveda, er den døbt Lip Glaze, og farven hedder pink hibiscus.

NB: Okay, der var rødglødende aktivitet HER i går (måske på grund af gaven). Men jeg ved, at der er friske forsyninger og dermed ingen leveringsproblemer. ‘For mig holder den fætter i ét år, og jeg sparer mascaraen’, sagde Salli, og det er vel også en slags downsizing.

@Beautyspace på INSTAGRAM

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Husker du Salli og stængerne?

Wednesday, September 10th, 2014

Du tror, det er løgn, men jeg har fået rettet stængerne til. Det var sådan, det lød i telefonen en dag for snart længe siden fra en noget overrasket Salli, som – da jeg blev stille røret – fortsatte: Ja på brillerne skudda. Mine vipper ramte pludselig mod glasset, og folk vil ikke tro på, at de er mine egne øjenvippper.

Om øjenvippeserum nu virkelig virker, er blandt de spørgsmål, der oftest lander i min indbakke. Og svaret er kort: ja for pokker! Hvis der vel at mærke er spor af fedtsyrestoffet prostaglandin i, som tilfældet er i eksempelvis M2 og Revitalash. Hvis du også vil have rettet stænger på grund af lange vipper, så ringede M2 i går med en særlig kærlig hilsen til alle Beautyspacere, og jeg sagde fluks ja tak. Den lyder sådan her:

Når du bestiller vippeserum HER og skriver BEAUTYSPACE i rabatkoden, følger der kvit og frit en gratis øjencreme i fuld størrelse med fra Neostem (og jo, det er den fugtmagnet af en øjencreme, jeg tidligere har omtalt) til en værdi af 380 kr. Og nej, dette er hverken et sponsoreret indlæg eller et affiliate link. Bare en blogpost til vipperne.

SNUP TIPPET: Wow for en masse downsizing-tips. Det er SÅ opløftende og ikke mindst morsom læsning, at det har været umuligt at udpege en enkelt vinder, for alle burde belønnes.  Derfor har jeg fået hjælp fra min datter til at hive en op af hatten. Det blev Trinny med sit downsizede og selvbyggede minihus.

@beautyspace på Instagram

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Vis mig, hvordan du downsizer

Tuesday, September 9th, 2014

Ole Henriksen sagde for nylig: Anette, jeg holder mig til at have ét hus, én bil og én mand. I like to keep things simple.

Downsizing er en giiiiga trend, fordi alting skal gi’ mening. Max mening. På alle livets hylder inkl. skønhedshylderne. Og her kan en for heftig hær af produkter give følelsen af overflod, der får os til at bakke og til at forenkle. I går kom vi omkring tre kategorier af downsizing: Produkter, der kan mere end én ting, miniput varianter som Ciatés mikrolakker. For har du nogensinde prøvet at bruge en hel flaske neglelak op? Man når at blive træt af farven, inden den er tom. Med miniflaskerne er der større chance for at bruge op, og netop at bruge op er et andet varmt emne (se bare de fancy kokke, der gør en dyd ud af at bruge hele dyret – eller supermarkederne, der opfordrer til mindre spild). Og endelig handlede det om et hard core basisprodukt, som jeg bruger til alt fra læbekur, håndmaske, shavingolie, stegeolie, smoothieolie og så er der selvfølgelig blogsitter-Maries hårkur. Hvis du ikke bryder dig om traditionel kokosolie i håret, så er Purely Professionals Treatment en tube, jeg aldrig løber tør for. Den indeholder også det kokos, som har de videnskabelige papirer i orden, når det gælder om at trænge ind i håret og både beskytte og reparere udpinte lokker.

NU ER DET DIN TUR: Beautyspace belønner det bedste downsizing tip med en kærlig goodiebag til 1500 kr. Lad kommentarfeltet gløde – den heldige trækkes allerede i morgen. NB: Læg gerne, hvis du har lyst, dit tip ud på Instagram og tag @beautyspace, så jeg kan lure med.

Og forresten. Lovede at svare på, hvor skjorten er fra: Whiite valgt ud af nogle af deres sejeste fashionpiger herfra.

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram
x
Skal vi to se meget mere til hinanden?
Følg Beautyspace og få de trend-updates, hvad-virker-guides og den skønhedssnak, som gør en reel forskel. For dig. Fra i dag.

JA TAK – Giv mig det hele gratis

Skriv din mailadresse her og klik på subscribe