Skønhed

...now browsing by category

 

Der blev fløjet k-beauty eksperter ind

torsdag, september 3rd, 2015

paris15

K-beauty er kommet for at blive i en grad, så selv amerikanske brands som Clinique flyver koreanske eksperter ind. Her er det makeupartist Saem Mool Jung, der lagde Paris ned i forgårs. Vi talte ‘straight brows’, hvor de asiatiske journalister gik bananas, da de fandt ud af, at selveste Nathalie Portman har kastet sig over de lige bryn. Bare vent, det bliver stort (sammen med et par andre ting). Et lige bryn vil dog altid gøre et rundt ansigt endnu rundere. Derimod kan det bringe god harmoni til et langt og ovalt ansigt. Der lød et lidt for klart og rungende nej fra Mool Jung, da jeg spurgte, om det var noget, jeg personligt skulle tage til mig. I løbet af september vil jeg lægge hendes tips på bloggen. For der er meget at komme efter.

En af tingene er bl.a 90’ernes statement-læbe. Den er dog ikke sydkoreansk, men bare intens, bærfarvet og mørk som bare pokker. Og for at matche modens fokus på silhuet er den også velformet, ladylike og godt hjulpet på vej af en god læbeblyant. Udfordringen med mørkmalede læber er, at de hurtigt kan komme til at ligne to smalle streger. En anelse lys concealer duppet omkring munden gør her godt, og gerne hjulpet af en optegnet, hudfarvet ramme, der rækker en millimeter udover læbens naturlige kant.

STAY TUNED når Beautyspace i morgen begynder serien af smugkiggeri på folks badeværelseshylder, OG Ruddolph vinderne bliver afsløret (beklager forsinkelsen).

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

OMG, Anettes nye bog udkommer idag!!!

onsdag, september 2nd, 2015

nybog1

Hej, det er mig, Marie. Jeg skal nok prøve at styre mig en lille smule. Men jeg kan lige så godt sige det som det er. Jeg elsker Anette. Jeg snakker så meget – og så ofte – om hende, at min kæreste nu også er begyndt at snakke om hende. Som om han kender hende. Og det gør han bare slet ikke. Alligevel sagde han forleden: Kom, lad os ringe til Anette, og spørge hende hvilken vaskemaskine vi skal købe. Fordi…jamen, jeg har muligvis fortalt ham at hun ved alt. Alt!! Ih, men det ER altså svært ikke at være begejstret for Anette. Ikk’? Og nu har hun saftsusme skrevet (endnu!) en bog. Om hvordan vi får superhud. Og jeg har fået lov at læse den. Og anmelde den. Og jeg har lovet hende at være ærlig. Så det vil jeg være. Og det er skam nemt nok; Anette ved alt (om hud ihvertfald). Alt!! Og bogen er fantastisk! Og det siger jeg ikke kun fordi jeg elsker hende. Jeg har nemlig taget mine objektive anmelderbriller på.

Det er ikke fordi jeg nødvendigvis tror, at hele verden drejer sig kun om mig (ahem!) men jeg har alligevel lidt på fornemmeren, at Anette udelukkende har skrevet den her bog til mig. Sådan føltes det ihvertfald da jeg læste den. For jeg ER netop én af dem, som bliver forvirret og overvældet af udvalget af skønhedsprodukter. Der findes jo så ufatteligt mange forskellige produkter derude. Og så mange reklamer. Som alle bilder os ind, at lige deres cremolade kan gøre vores hud perfekt. Og jeg tror på dem. Allesammen. Fordi jeg er så naiv. Så jeg køber cremer og makeup, som var jeg besat. Fordi..nåmn, jeg er besat. Besat af skønhed. Besat af blød, fugtmættet hud. Besat af sund glød. Men jeg aner rent faktisk intet om ingredienser. Eller hvad de forskellige ting gør ved min hud. Og derfor drukner jeg snart i produkter. Og skuffelse over alle de cremer, som ikke holder hvad de lover. Ikke desto mindre, vil jeg garntrisset fortsætte, i al evighed, med at købe alt muligt dulledims og fine, men ligegyldige cremer… måske!!

For hold nu kæft, hvor har jeg lært meget af SUPERHUD. Virkelig. Jeg er vild med den. Havde Anette skrevet en bog om hendes ekspertise inden for vaskemaskiner, havde jeg nok også elsket den – for hun har en evne til at skrive så let, flydende, ærligt og humoristisk, at jeg helt automatisk bare bliver suget ind. Og nu da jeg har læst bogen færdig, er jeg langt mindre forvirret. Det er virkelig no bullshit. Der bliver skåret ind til benet og forklaret, på en meget forståelig og overskuelig måde, hvad der virker. Bogen er fyldt med personlige anekdoter og erfaringer. Og samtidig proppet med hardcore ekspert-fakta skrevet i nuttede ‘nørdeboxe’. Og dét at bogen hele tiden veksler mellem det personlige og det uddybende – baggrunden for hvorfor tingene virker og hvordan – gør at det aldrig bliver tørt eller kedeligt. Tværtimod. Det er yderst interessant læsning. Jeg slugte den simpelthen. Og hey, hudplejepyramiden? Ge.ni.al! Mere siger jeg ikke. Nej! Dét må du selv læse om. Afsted. Køb den. Du kan kun blive klogere. Og smukkere.

image

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Redskabet der virker

tirsdag, september 1st, 2015

HudplejepyramidenR

Det var midt i maj. Sidste år. Én af de virkelig varme forårsdage, hvor jeg sad stuvet sammen til et pressemøde med en gruppe journalister i et lille og meget varmt rum. En hudglad herre ved navn Joseph A. Lewis var fløjet ind fra USA. Han så ud til at have det lige så varmt som os, der sad bænket. Stille bad jeg til, at han havde noget på hjerte. Det havde han. Endda så markant, at jeg oplevede de næste minutter som en slags åbenbaring. Varmen blev ligegyldig. For da han smækkede sit første slide op på den hvide væg, føltes det som magnetiske puslespilsbrikker, der samlede sig i perfekt orden. Hudmæssigt altså. De næste 90 minutter hørte jeg ikke rigtig efter. For pludselig stod Maslows klassiske behovspyramide sammen med kostpyramiden (i alle dens tusindvis af afskygninger) i et helt nyt og klart hudplejelys. Takket være Lewis.

Selvfølgelig havde han fyldt sin figur med det, han fandt vigtigt. Og selvom han er hudklog, og vi på flere punkter er enige, så er han også sælger af ét bestemt hudplejemærke.

Men systemet er genialt. Trappesystemet. Hvor første trin skal bære, før du stepper videre til målet. Maslow, Lewis plus alle de kostpyramidekloge gjorde, at jeg satte mig sammen med professor og hudlæge Peter Bjerring. Vi har til Superhud – no bullsh*t beauty viderebearbejdet og vristet trappesystemet fri af kommercielle interesser – og tilføjet hvert trin en hurtig og hudkærlig træningsdel, som er så effektiv, at de fleste vil tro, det er løgn. I hvert fald når det gælder første trin.

I bunden er der fire ingrediensgrupper, som du i princippet kan nøjes med: Fugtmagneter, næringsfedtstoffer (afhængig af hudtype), antioxidanter og SPF. En Tv-vært røg direkte til toppen, da hun så Hudplejepyramiden. Men toppen batter som sagt kun, når bunden er rigtigt lagt. Slut er det altså med at være forvirret over rækkefølgen og prioriteterne i alt fra alger til peptider, frugtsyrer, vækstfaktorer, hyaluronsyre, C- og A-vitamin….forsæt selv listen.

I morgen udkommer min bog, som har været halvandet år undervejs. Tro på, at jeg er skiftevis meget spændt og meget nervøs. Og  glad også jo.

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

En slags breaking news

mandag, august 31st, 2015

rahua2

Da jeg for nogle år siden prøvede økologiske Rahua, var det efterfølgende svært at slippe shampooen. Siden har venner og bekendte på vej til USA konsekvent fået Rahua-bestillinger med i lommen. Men gæt engang – nu er brandet endelig på til Danmark. Fra 1. oktober vil Rahua være hos økologiske frisører og butikker. Og hvad – udover prisen – er så det vilde, tænker du måske. For mig er det ikke bare blandingen af aloe, grøn te og vaskeaktive stoffer fra kokos – det er også indholdet af indbyggede omegaolier og en vanedannende duft af lavendel og citrongræs, der gør mig til  begejstret fan. Med godt hår.

Der er én ting mere, jeg er oppe at køre over i dag. For mens jeg samler efterårets makeup-tendenser (de brugbare) til dig, er der én farve, som stikker underspillet ud, og det er rustorange. Og nej, den er ikke så kedelig som sit navn. Det er en nuance, det er umuligt at komme galt af sted med, og som tilmed klæder alle. Alle! En slags smuk blanding af orange, fersken og karamelfarve, der kan bruges som øjenskygge, neglelak eller blush. På billedet: Cremet øjenskygge i farven ’sunrise’ fra Armani, seneste blush fra Chanels efterårslook og mat læbestift fra Urban Decay. FOTO negle: MAC

SNUP TIPPET: Du kan stadig nå at vinde her, hvis du føler dig heldig.

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

VIND Andreas sensommer-favoritter

fredag, august 28th, 2015

winRudolph

Under en mødesnak i mandags havde Rudolph Care-Andrea taget sine sensommerfavoritter med. Vi blev hurtigt enige om, at det er dig, der skal have huden i dem. Et lille tip: Her på bagkanten af sommeren sikrer hun sig mere effekt af sin bodyscrub ved at slukke for vandet under bruseren, duppe sig en anelse tør med håndklæde og så skrubbe sig grundigt ind. Også fødderne. Hele baduljen har en værdi af 1500 kr., og Rudolph Care har sat tre pakker på højkant (plus lidt til trøstepræmier).

SÅDAN DELTAGER DU: Læg en kort kommentar herunder, og kryds så ellers alle fingre frem til onsdag den 3. september, hvor de heldige bliver trukket. Hook endelig op som Beautyspace-insider HER, så du får først besked. I øvrigt om alt på Beautyspace.

@beautyspace på INSTAGRAM

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

En advarsel plus noget, du må se

torsdag, august 27th, 2015

MiuMiu

Først det sidste, som handler om to ting, jeg griber ekstra meget ud efter i øjeblikket: Miu Mius første duft, for hold nu op, den er god. Nu er duft jo en strengt personlig sag, så klik den ikke hjem online. Gå i stedet ind og få en prøve eller et pift først. Den er afdæmpet friskblomstret med jasmin, rose og patchouli på en måde, så jeg føler mig godt klædt på. Måske fordi selveste Miuccia Prada har haft en finger med i flasken. Den anden sag er min favoritøjenskygge fra Tromborg. For alene synet af den turkis farve virker som en humørpille – det er dog den jordbrune, jeg bruger, og den fås sammen med mange andre brugbare farver lige her.

SNUP ADVARSLEN: Når det gælder godt til håret, er tørshampoo som bekendt ikke blandt de produkter, der plejer vores hovedbund og giver gode vækstbetingelser til lokkerne. Men den kan lejlighedsvis være nødvendig. Tørshampooen. Og når den er, så ser min favorit sådan her ud. For man må vælge sine kampe. Også på skønhedsfronten.

SNUP ANBEFALINGEN: Og så i en helt anden afdeling. Jeg er vokset op med en mor (og søster!), som altid havde skabene proppet med tøj, men aldrig noget at tage på. Jeg har netop foræret dem det her, fordi damen bag det klik har skabt noget smart. Og det skulle de have. Måske kan du også bruge det.

@beautyspace på INSTAGRAM

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Hvad pokker er superhud?

onsdag, august 26th, 2015

signering

Har jeg nogensinde fortalt dig, hvor vild jeg er med aldersspændet på Beautyspace? Blandt de yngste (på 21) hører Karoline, som har læst med siden hun var 17, måske 18, og jeg har endda været heldig at møde hende til mange events. I kommentarfeltet forleden skrev hun, at bogen var forudbestilt. Men. Hun syntes ikke, at titlen, Superhud – no bullsh*t beauty, lød som noget, der kom fra mig. Derfor er der her svar på to af de spørgsmål, som ELLE pt. bringer i forbindelse med bogudgivelsen. Blandt andet det med superhud:

Det er jo din anden bog. Hvornår fandt du ud af, at du ville udgive en bog nummer 2?

Da jeg skrev min første bog lovede jeg faktisk min datter, at det også skulle være den sidste. Hun mente, at jeg havde været lidt for sur under skriveriet – og den slags ord rammer jo. Men det koster at skrive bøger, og der er mennesker, jeg har dårlig samvittighed overfor. Bl.a. min familie. Her anden gang har jeg dog været bedre til at styre min tid, og der har ikke været sure miner. Måske fordi jeg har betalt med virkelig mange ekstra is på hjemmefronten.

Hvad er superhud?

Ja, det er et godt spørgsmål. Det var først og fremmest vigtigt for mig ikke at udgive en blød bog med ’flot hud’ eller endnu værre ’glat hud’ eller endnu endnu værre noget med 10 år yngre på 10 minutter. For mig er superhud noget du kan arbejde dig frem til uanset, om du er 23 eller 63. For mig er der er også noget Supermandsglad, stærkt og positivt forbundet med ordet frem for de nedslående antirynke-begreber. Jeg vil gerne gøre noget ved vores mindset, når det gælder hudpleje.

PS: I forgårs tilbragte jeg dagen på Gads forlag, hvor de søde mennesker havde sørget for vådt og tørt, mens jeg skrev. Og skrev. For du kan få No bullsh*t beauty bogen leveret – signeret selvfølgelig – i postkassen på selve udgivelsesdagen – altså præcis om én uge, den 2. september. Indtastes Karolines nye yndlingsord ’Superhud’, er leveringen endda fragtfri. FOTO i midten er fra bogen og af fotograf Anne Højlund Nicolajsen.

Hvad tænker du på, når du hører ordet SUPERHUD?

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Alle taler om det her. Også hudlægerne

tirsdag, august 25th, 2015

010203040506

Nu er det ikke ligefrem nogen sexet snak, men meget tyder på, at det betaler sig at holde ekstra godt øje med bakterier som skønhedsfix. Mælkesyrebakterier specifikt. For som en slags fredsmæglere (husk, at 50 procent af befolkningen føler sig sarthudede) ved vi, at de kommer med ekstra beskyttelse, men nu er der også lovende resultater på deres evne til at dulme opfarende, irritabel hud og altså lindre udbrud – eksempelvis fra akne og rosacea. Bakterier er som bekendt en naturlig og nødvendig del ikke bare af vores immunforsvar, men også af hudens værn mod ballademagere. Ved at optage pladsen gør mælkesyrebakterier det surt for skadelige bakterier at få albuerum. Her er, hvad jeg havde med på Go’ Morgen i går – alle produkterne har et højt indhold af probiotics (som er det ord, du lige så godt kan lære udenad):

Aurelia Probiotic Skincare Miracle Cleanser, 300 kr. (aureliaskincare.com). Glas er altid lidt upraktisk, men jeg er til gengæld vild med, at Aurelia vedlægger en vaskeklud som tip og reminder til en af verdens bedste veje til eksfoliering.

Dr. LaPrin Antioxidant Boosting Toner, 395 kr. (beaumonde.dk). Er meget begejstret for produktets høje indhold af rødmedæmpende niacinamid.

Elizabeth Arden Superbooster, 435 kr. (magasin.dk fra uge 36). – meget hypet produkt, som folk skriver sig op til i NYC. Fungerer også rigtig fint som  fugtprimer under makeup.

Clinique Redness Solutions Foundation SPF 15, 350 kr. (clinique.dk). Clinique har længe brugt mælkesyrebakterier i deres antirødme-serie, og de har for et par år siden fået lavet en fin, uvildig videnskabelig undersøgelse på effekten.

Vitaviva Probiotics 30 Billion, 550 kr. (http://da.vitaviva.com). Jeg er ekstra glad for Vitavivas bud, fordi man her er sikret flere grene af mælkesyrebakterier. Én af udfordringerne er nemlig, at der stadig mangler tilstrækkelig solidt data til at fastslå præcis hvilke bakterier, der er de mest overlegne.

SNUP TIPPET: Du kan også spise dig til mælkesyrebakterierne, som bl.a. Gwyneth Paltrow gør. Vi taler alt fra syrnede mælkeprodukter til surkål. Vores fordøjelsessystem elsker nemlig probiotics – og hvad der er godt for fordøjelsen, kan altid ses i huden. Derfor overskriften med hudlægerne.

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Hot trend coming up + afsked med sorte rande #2

søndag, august 23rd, 2015

DPRESS(180x240)Cosmopolite_FallLook2015_Multilangues_V2.indd

En anden grund til for meget mørke under øjnene er koks i pigmenterne, som hurtigt sætter sig i brune, ujævne plamager. De forværres af allergi som eksempelvis høfeber, ligesom sol altid virker som fremkaldervæske på slumrende pletter. Løsningen er (rigtig gættet) solbeskyttelse og så ellers hudpleje med eksfolierende frugtsyrer – hvis der vel at mærke er tale om overfladiske pigmentpletter. Gerne i et vekslende forløb med A-vitamin, som får hudcellerne til at makke bedre ret, så de ter sig sundere og friskere (fordi omsætningen af overfladeceller øges).

SÅ DERFOR: Husk tuben med SPF, solbrillerne og måske concealeren (Dior har netop lanceret et hit af en ny concealer: 2-in1 prime & conceal, som jeg anbefaler dig at få en prøvevisning på i Magasin eller Matas).

PS + EN HOT TREND: Der er Bioeffect-vindere på @beautyspace (hvis du endnu ikke har set det). Derudover er der lige om lidt en (også på Instagram) afsløring af tidens hotteste hudpleje-hype. Noget, alt fra Gwyneth Paltrow til mange hudlæger og kemikere  er lidt oppe at køre over. Og med god grund. Stay tuned.

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Afsked med sorte rande #1

fredag, august 21st, 2015

K-vitamin

Det kræver skyggearbejde at kaste lys over mørke rande under øjnene. Udover concealer involverer løsningen vitaminerne A og K, nåleskud (for de modige) og solbeskyttelse. Når huden er tynd – som den er omkring øjnene – og med alderen mister fedt-buffer, så vil blodårerne hurtigt fremstå tydeligere. Hvis de derudover presser sig mod hudoverfladen kan det give irritation og inflammation, som den amerikanske læge og sundhedsekspert dr. Andrew Weil beskriver som en overophedet betændelsestilstand. Noget, der udefra vil ligne blålilla hud. Og som om det ikke var nok, så er mørke rande arvelige og let påvirkelige af solbadning, søvnmangel, dehydrering og dårlig fordøjelse (vi kommer til at tale tarm-elskende mælkesyrebakterier om lidt). Hudlægernes anbefaling lyder derfor på forebyggelse som den bedste løsning, hvor det især er søvn (og nok af den), der er afgørende. Et studie fra 2004 peger dog på, at K-vitamin i hudpleje har en styrkende effekt på netop blodkar og dermed mørke rande. Desuden vil beroligende gærekstrakt i hudpleje have en svagt beroligende effekt (her er Andrew Weils produkter fine).

HVIS DU ER TIL RESTYLANE: På N’Age klinikkerne i København og Aarhus klares problematikken med filleren Restylane: Først laves et lille hul med en nål ude i alleryderste øjenkrog ved smilelinjerne, så føres en stum – og altså ikke spids – nål forsigtig ind og fylder ud (med hyaluronbaseret filler) hele vejen under øjet. Det tager 10 minutter og gør efter sigende ikke ondt. Hvis dette er en løsning, du overvejer, så få talt først med nogen, der har prøvet.

@beautyspace på INSTAGRAM

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram
Skal vi to se meget mere til hinanden?
Følg Beautyspace og få de trend-updates, hvad-virker-guides og den skønhedssnak, som gør en reel forskel. For dig. Fra i dag.

JA TAK – Giv mig det hele gratis

Skriv din mailadresse her og klik på subscribe