november, 2012

...now browsing by month

 

Ingen skal finde sig i en eneste bums

fredag, november 30th, 2012

Ordene er ikke mine, men hudlæge og professor Peter Bjerrings. Manden er akneklog så det basker og tog i sidste uge en meget ung 11-årig case i behandling. Den korte version er: akne, i alle dens stadier fra mild til svær, er noget, du er nødt til at lade professionelle tage hånd om. Akne kan ikke renses eller vaskes af, for det er en hormonel tilstand, der kommer indefra – men kan påvirkes udefra. Og som kan kureres. Altid. Bare ikke med en one fits all løsning, og derfor skal hudlægen se dig. Så er der selvfølgelig forskel på hudlæger, og du må researche dig frem til, hvem du skal vælge som aknespecialist.

Når det gælder Bolette, så er hendes hud i klar bedring. Faktisk virkelig flot vil jeg sige. Hun har dog valgt at supplere med en receptpligtig A-vitaminsyrecreme om natten to til tre gange om ugen. Jeg anbefaler hudlægebesøg, for selv den mildeste form for akne giver ar på såvel psyke som hud, viser undersøgelser. Tag derfor akne alvorligt, og glæd dig over, at det kan kureres. Og jo, fiskeolie hjælper, ligesom afvænning hos mælkedrankerne vil kunne ses.

SNUP TIPPET: Til den meget unge case udskrev Peter Bjerring lægemidlet Epiduo – en creme der hæmmer bakterier, opløser hudorme og eksfolierer en anelse, så talgen igen får frit løb. Der sættes en stopper for hudens forhorning, som er det, der gør, at aknebakterierne kan boltre sig (under huden) for til sidst at eksplodere (i gult, du ved). Vi havde først prøvet Basiron i håndkøb – som desværre i tilfældet her var uden virkning. Epiduo ser ud til at virke.  Sidder du alligevel og tænker ‘åh nej’ til lægemidler, så var netop aknebehandling extraordinaire dét, der for alvor fik Ole Henriksens karriere til at nå stjernerne. Skulle vi få Ole på bloggen?

NB:  I morgen er det første december og så begynder festen her.  Bare så du er klar. 

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Der er en, der kloger sig…

onsdag, november 28th, 2012

På venlig fordring får du et lille klip her, som faktisk slet ikke er så kort, men hele seks minutter langt. Så der skal nok kaffe til, hvis du springer ud i det.

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Skal vi holde jul sammen?

tirsdag, november 27th, 2012

Det synes jeg, vi skal. For december måned bliver fyldt med smukt held på Beautyspace, og hvorfor ikke satse på, at det netop bliver dit held. Bag 24 låger vil der nemlig gemme sig forskønnende beauty-gaver, hvor flere læsere dagligt kan vinde. Glæd dig til Rudolph Care, ERNST, REN, Jurlique, Kanebo, Absolution, Molton Brown, Origins og mange mange flere.

SNUP TIPPET: Vær først ved jule-lågerne ved at tilmeldt her. Eller her.

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Anette tømmer makeuppungen

mandag, november 26th, 2012

Indholdet her er et øjebliksbillede, for lige nu er jeg vild med nedtonede øjne, lækker hud (ok, det er altid ambitionen) og enkle læber. Derfor ser nødvendighederne sådan her ud: 

  • Origins VitaZing SPF15 er min tryllecreme, der med fugt, en anelse farve og faktor giver et ikke-makeuppet look. Bruger den ovenpå min ansigtscreme.
  • YSL Le Teint Touche Éclat er en yndlingsfoundation, hvis der er brug for lidt mere dække. ”Jeg tror på, det er hud”, som makeupartist Kenneth Adelhardt siger om YSL’en.
  • Bobbi Brown Long-Wear Eye Pencil er et hit, fordi jeg bedst kan lide at slå stregen med en blyant og den her er let at arbejde med – dvs. blød, intens og holder perfekt formen uden at træde ved siden af.  
  • Giogio Armanis fyldig-matte lipgloss – jeg er SÅ vild med det look, den kan kaste af sig.
  • UNE’s Cherry Lips Gloss i rosa-nude er en anden læbefavorit – faktisk øko og helt blød og cremet med en anelse farve.
  • Maybelline The Colossal Volum’ Express Mascara – egentlig er der ikke så meget at sige, for mascara er for mig mascara. Der kan være dårlige af slagsen, men generelt fungerer de fleste rigtig godt. Denne her er en af dem.
  • Negleolie fra OPI eller CND…hvor heldig er jeg lige, at jeg bor 10 kilometer væk fra en af landets ypperste Shellac-specialister? Nåmen det gør jeg, og det kommer du til at høre meget mere om. Flittig brug af negleolie gør neglebåndene pæne og sikrer en negl i topform (tænk ’tørre grene knækker, fugtige gør ikke’). Hav den stående ved siden af tandpastaen.

SNUP TIPPET: Om jeg ikke savner farvesprælske indspark? Joooo, jeg glæder mig da også til foråret, som blandt andet vil gå helt i blåt:

 

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Bliv nu bare hjemme

fredag, november 23rd, 2012

Er det for provokerende at være vild med den her tid? At synes det er hyggeligt, når mørket truer allerede fra klokken 16, og dagen også kan begynde i stearinlysets skær? For mig er det energiopladning at spice hyggen op, selvom man selvfølgelig også, ifølge en vis herre i mit hus, kan blive for meget indendørstypen.

Den helt rigtige stemningsspreder kan fint bare være et eller to af Nettos sorte stearinlys. Men. Vil du give den ekstra gas, så kast et blik på side 158 og 159 i det nye ELLE. Hvis du har lyst altså. Det har været en hyggefest at lave identity room, hvor duftkloge damer som Julia Kim og Charlotte Ernst er skyld i, at jeg lejlighedsvis sidder i en fyrretræsskov indenfor. 

SNUP TIPPET: Selv en inkarneret kaffedrikker må overgive sig til hyggespredende tedrikkeri. Som versionen her opstået på grund af et chilli-uheld og derefter tilsat mynte og pebermynte. Øko-teen ‘Make us a brew’ er blandet af den britiske DJ, cartoonist og teelsker Andy Scruff. (45 kr. for 25 breve).  

Stay tuned for flere hudlægefif om uren hud, et kig i makeuppungen (min), Mille Dinesens december party-.tips (stricktly på skønhedsfronten dog), et pre-kig på bloggens overdådige julekalender og noget om rulleri… for er det nu smart at rulle rundt derhjemme med en såkaldt Dermaroller? 

NB: Der er nye Chanellakker på Beautyspace Tabletten.

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Olien der fik tørt på i Kontant

torsdag, november 22nd, 2012

Måske var du blandt dem, der efter Kontant i sidste uge smed fiskeoliekapslerne på forbrændingen? Jeg gjorde ikke, for mit flydende hudguf,  fiskeolie (fra Lysi) er fin, koster 69 kroner i SuperBrugsen og har evner, som eksempelvis hørfrøolie ikke har.   

Omega3 er nemlig ikke bare omega3. Det nørdede er, at der er tale om et dæknavn for især tre vigtige fedtsyrer med alenlange navne og derfor i daglig tale bare kaldt EPA, DHA og ALA. Fede fisk (sild, makrel og laks) og fiskeolie indeholder EPA og DHA, mens hørfrøolie indeholder ALA, som kroppen selv skal omdanne til de allervigtigste EPA’ere og DHA’ere.

Både vores egen omega-ekspert, Niels Ehler og Amerikas hudguru, Nicolas Perricone er enige om, at fiskeolie/fisk er alfa og omega3 i højeste potens. Vil du supplere med en plantevariant kan Perrione ikke stoppe med at skrive bøger om skønhedsdrys fra chiafrø, som overhaler hørfrø i omega-styrke.

SNUP TIPPET: Lige præcis med omega3 synes jeg rem og seler er et godt princip, og derfor indeholder min morgensmoothie både fiske- og plante-olier (oftest hampefrø eller hørfrøolie). Hvis du går op i totox-værdier i fiskeolie, så ligger EU’s fødevaresikkerhedsgrænse for lægemidler på 50. Lysis fiskeolie ligger på 19,9, og der findes ingen dokumentation på, at en totoxværdi på eksempelvis 10 er den optimale i forhold til indhold af omega3. Mht. fiskeoliekritikken ville jeg aldrig sætte tænderne i en kapsel med harskt og dårligt smagende olie, og mon ikke den guideline holder for de fleste?

NB: Har du tjekket, om du vandt det store kropskit?  

 

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Vindere plus lidt Ling, like & love

onsdag, november 21st, 2012

Vinderlisten med dem, der kan glæde sig til kropsskyts ud over det sædvanlige, står nederst under snup tippet.

For nylig følte jeg også, jeg vandt lidt. Med hjælp fra fire små bogstaver med stor effekt: L.i.n.g. For der er ansigtsbehandlinger, og så er der Lings signatur-treat, som er den Hollywoods a-listere booker (og som også har sikret sig en evighedsplads på min ønskeseddel). Oplevelsen kan bedst beskrives som én 90 minutters lang vejrtrækningsøvelse. For huden. Men bare rolig – du ligger ned og slapper af, mens en anden masserer. Og masserer. Der er tænkt over tingene i hippe Ling, hvor Asien og NYC mødes i hudpleje, der har fået ry for at være blandt verdens bedste, når det gælder levering af glød. At der er tale om en tretrins-peel, fik mig først til at snappe forskrækket efter vejret, men glycolpeelingen sker med et barrierebeskyttende underlag, og den næste enzympeeling fra papaja er nænsom, ligesom den sidste støvsugning af porerne følges op med en beroligende ginsing- og kamillemaske.

Følelsen bagefter er kølig – som om hele ansigtet har slugt en mintpastil. Huden er lige så fugtmæt, som var den i familie med Ole Henriksen. Og der falder komplimenter af. Om kapow-glød. Behandlingen målrettes ens hudtype – måske skal du have rødmedæmpende K-vitamin som mig eller favoritten over dem alle: Sqalane. Der findes ingen hud, som ikke arter sig pænere under fugtmættende Sqalane. Se mere hos landets egen ms. Ling wonder-woman.

SNUP TIPPET: Tillykke til de 5 vindere af det store krops-kit: Lise-Lotte Wibe (19/11 kl. 19.23), Trine Nielsen (17/11 kl. 5.53), Julie Jensen (15/11 kl. 13.36), Rikke J (17/11 kl. 02.00) og Sneglcille (15/11 13.21). Og lige så mange gange tillykke til de 5 trøstevindere: Mette P, Gravidgrahvad, Mette Holmgaard, Frk. Frisk, Line Horn og AmarOrama. Send fluks jeres adresser til mig på open-mind@mail.dk, så kommer der beautygrej den anden vej.

NB: Skriv dig op til den kommende tids gaveregn lige her. Når nu december lige om lidt fyldes op med held på Beautyspace. 

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Matte, smidigbløde læber og lidt mere Marilyn

tirsdag, november 20th, 2012

Måske husker du snakken om ikoner, der bliver genoplivet som aldrig før. For vi elsker dem. Deres originalitet, autenticitet og ikke mindst evne til at give os suset af dengang den eneste ene faktisk var noget, der fandtes. Før reality og de tusindvis af stjerners tid. Chanel gør det. Nars gør det og Dior gør det – her med Marilyn i rødt er hældt på lakflaske og sat på juledisken: Vernis Diorific Marilyn nr. 751, 200 kroner.  

Men. Det skal handle om læber. De matte, fyldigsmidige af slagsen, som hitter netop nu. Både når du bærer læbestift, som klar-til-bal-modellen fra Dior (i en rød som i den røde løber-farve) men også langt ind i foråret fortsætter tendensen.

SNUP TIPPET: Armanis Lip Maestro Color Zero er en gloss, der kaster perfekt mat fylde af sig. Men som prisvenligt alternativ kan du kan sagtens bare tage din favorit-læbestift eller gloss på, kysse en Kleenex og duppe efter med en anelse af en anelse transparent pudder. 

Stay tuned for vinderne af Maren-pakken lige om lidt plus ekstraordinært kræs for huden (Ling love) og så har jeg talt med en klog herre, der siger at ingen – absolut ingen – skal finde sig i en eneste bums. Ham besøger Beautyspace på torsdag kl. 16 med en case under armen.  

 

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Smid ud, giv videre og blive pænere

mandag, november 19th, 2012

Du kender sikkert überstylisten Tini Owild, som kan udrette små mirakler i folks klædeskabe. Også uden det koster alverden som eksempelvis hendes Københavnerforedrag i morgen til 150 kroner. Hun er heldig at have passionen med i sidetaskerne, når hun arbejder. Se bare her:

Hvordan blev du stylist og derfra stylist-overlærer?

Da jeg var dekoratør i Magasin, fik jeg en dag tilbudt jobbet som stylist i deres interne reklamebureau. Her lavede jeg alt fra foto-shoot til styling og planlægning af markedsføring. Efter nogle år sprang jeg ud som selvstændig stylist og sådan har det været siden.

Hvad er det bedste ved dit job?

At jeg selv bestemmer, og at dagene er forskellige og fyldt med de mange dejlige mennesker, jeg møder via foredrag, workshops og på min stylistuddannelse. Det er meget tilfredsstillende at dele ens viden og se, hvordan erfaringen ruller videre.

Hvad kan du ikke holde fingrene fra arbejdsmæssigt – selv hvis du ikke fik penge for det?

At lave lækre koncepter og stylingværktøjer der gør det nemmere for andre at skrue op for lækkerheden. Styling udvikler sig nonstop, og jeg opdager hele tiden nuancer og nye lag, som jeg brænder for at formidle videre – som eksempelvis mit værktøj om stilkerner.

SNUP TIPPET: At man bliver pænere af at smide ud, give videre og gøre plads kan jeg skrive under på. Jeg var nemlig heldig for nylig at have besøg af stilcoach Gitte Norlyk, som er uddannet hos Tini Owild. 70 procent af mit tøj forsvandt. Forhåndslektien gik ud på at dele mit tøj op i 3 bunker: ’bruger hver uge’, ’bruger en til to gange om måneden’ og ’har ikke rørt det sidste år’. Blandt mange brugbare værktøjer kom der også ord på min stil, så jeg fremover ved, at blonder, flæser og sødme skal undgås i min garderobe. For enhver pris.

NB: Den samme øvelse kan du med fordel udsætte makeuppungen for. Og gør noget for ondt at skille sig af med kan du altid lave en mindekasse, som Gitte foreslog…vist nok ironisk.

FACEBOOK friends. Skal vi connecte? Her.

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Just enjoy

fredag, november 16th, 2012

Jeg vil ikke sige andet, end at alle ikoner har kronede dage, og sociologerne kloger sig på, at vi med længsel ser tilbage på dengang, hvor reality ikke fandtes. Dengang, der kun var én af hver stjerne. Vi kommer tilbage til ‘icon beauty’, men som en kickstart kan du se det intime evighedsforhold Marilyn Monroe havde til Chanel No. 5. Eller også er det omvendt. Det tror jeg, det er. 

God weekend.
 
NB: Du kan stadig nå at være med i den overdådige konkurrence lige her
 
beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram