december, 2012

...now browsing by month

 

Min skønhedsbog

mandag, december 31st, 2012

Det er nu, proppen skal springe i en cocktail af forventning, glædesrus og en anelse nervøsitet. For 2012 har for mig været en rutsjebanetur og et evigt kapløb med tiden. På grund af en vis bog. Min bog. Som bliver udgivet på People’s Press den 28. januar.

Hvorfor overhovedet skrive en skønhedsbog? Helt banalt blev jeg irriteret. Over flere ting. Som eksempelvis tidens lidt for heftige antirynkeri. Jeg vil gerne bidrage til at lette trykket på rynkehysteriet og skifte fokus til hele huden – altså hudkvaliteten. For med en cocktailindsats fra de ingredienser, der vitterlig virker (og dem får du serveret i bogen) sammen med ansigtstræning, beskyttelse og hudkærlig mad, er målet inden for rækkevidde.

Læser du Beautyspace og måske Børsen Weekend ved du, at jeg er draget af skønhedens verden. Både når det gælder tendenser, på det sociodybe plan og (selvfølgelig også)det helt overfladiske. Jeg tror nemlig på, at der er en forfængelig beauty-bandit gemt i os alle. Jeg tror på, det ydre smitter vanvittig meget af på det indre – og omvendt selvfølgelig.  Bogen er derfor min skønhedsanbefaling med træk på de kilder, jeg har fundet bedst. Lige fra de bedste hudlæger i ind- og udland til cremekokke, øko-elskere, keminørder og dygtige kosmetologer, tilsat litteratur og sund fornuft.

Det er en hudkærlig velværebog fyldt med sådan-gør-du-vejvisere og krydret med de bedste eksemplers magt fra smukhudede kvinder og mænd. Lige fra Sonja Richters fedt-fest til nummeret på Ellen Hillingsøs solfaktor og sandheden om Ole Henriksens hud (den kender ingen nemlig. Endnu).

SNUP TIPPET: Du kan forudbestille den på Saxo her til intro-pris extraordinaire (199 kr. inkl. levering til døren).

NB: De sidste uger er gået med interviews. Med alt fra ELLE’s dygtige redaktionschef Malou Wedel Bruun til hvidvin og en laaang snak med hardcore Tine Bendixen (som mener, der er sprængstof i bogen) og dygtige mennesker fra BT, Jyllands-Posten, IN, Eurowoman, Where2Go, Alt for Damerne og mange flere, som jeg vender tilbage til. Jeg er dybt taknemmelig og beæret. 

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

After party

fredag, december 28th, 2012

I går handlede det om makeuppens festfyrværkeri af tendenser, og hvis du et splitsekund overvejede at ryste på hovedet af den blå øjenskygge og de spidse negle, så nyd lige Iselin-look-a-liken her. Showet er Joy Ciocis, hvor neglene er CNDs værk med klare tipper beklædt med mini-perler.

Men. Nu skal det handle om bare en anelse selvgod forberedelse til dagen derpå.

For hvis festlighederne tager for hårdt fat, er hele næste dag så tabt på gulvet? Næhh ikke nødvendigvis. Selv har jeg dog været slem til at spole frem og tænke for meget på dagen efter. Men det er slut nu. Især fordi der er masser af hjælp – også opløftende skønhedsshots – som kan mildne dagen derpå. Hvis du bliver ramt af for mange bobler og for lidt søvn.

Værsgo’:

  • Skyn Iceland blander hexapeptider (protein) med gingo biloba og Q10 i deres kølende øjen-pads Hydro Cooling Firming Eye Gels. Og det virker med pæne, oplagte øjenomgivelser dér, hvor huden altid er først til at sladre. 225 kr/wegabeauty.dk.
  • Ole Henriksen foreslår at rive køleskabskold agurk, som lægges i gazebindkompres – til øjenomgivelserne, mens fødderne hviler på sofabordet.
  • Snup et karbad med dine favoritolier. Hvis vi er heldige, læser duftdesigner Julia Kim med og tipper i kommentarfeltet om sine dagen-derpå-yndlings-olier. Og det er altid sjovt. Og lærerigt.
  • Rødbedejuice dagen derpå letter leverens arbejde, har sund- og skønhedsekspert Tanja Eskildsen fortalt mig.
  • Protein og salt, lyder rådet fra Complete Me’s Daniela Fraser, som anbefaler en stor omelet dagen der på med salt, som binder fugt, og peber som virker udrensende.
  • Frisk luft – helst ved vandet – anbefaler samme Daniela Fraser. Forklaringen er, at luften her er fuld af negativt ladede ioner, som balancerer kroppens ophobede positivt ladede ioner.

Hvad er dit bedste after party-tip?

Själ-vindere: Tillykke til Anja Svendsen, Wallahedi, Camilla TW og trøstepræmie til Tine Karlshøj (send mail til open.mind@mail.dk). Har du ikke været blandt de heldige i december, så tro på dit held i 2013. Via Bloglovin kan du følge alt nyt fra Beautyspace – og det gælder også en stor Armani konkurrence om få dage. Hvis du er tilmeldt bloggens skønhedsservice herer du derudover automatisk med i lodtrækningen om de skønheds-lykkeposer, der udtrækkes hver måned.

Rigtig godt nytår! 

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Nytårs-fif fra en kender

torsdag, december 27th, 2012

Gaveræset er slut, fløden sluppet op og forude venter… ny makeup. Uanset om det gælder nytårsaften, anden festivitas eller bare almindelig opgradering så serverer makeupartist extraordinaire Sine Ginsborg her et par fif. Hvis du havde øjnene i weekendens Børsen ved du, at hun både dyrker veldoseret pailetter, glimmer OG en opdateret version af 90’ernes Trine Michelsen-læbe.

Ginsborg om nytårets hud, hår og øjne:     

  • Hud. Fest eller ej, så skal huden være lækker og det bliver den bedst med hjælp fra en mineral foundation. Jeg er fan af Tromborgs version, fordi den dækker uden du ser dækket ud.
  • Hår. Der er noget med hår, tasker og sko…Lad lokkerne være nyvaskede og have et ’passet look’ uden at være for sat. Jeg er vild med Cameron Diaz’ evne til at bære de smukkeste rober sammen med hår, der altid er casual, men lækkert og well kept. Brug en anelse styling powder eller texturizing spray for at få en anelse hold.
  • Øjne. Det er flot med en cremet øjenskygge på lågene og lidt under øjet – eksempelvis er denne her i farven mistybrown en af nemmeste skygger at lægge med fingrene. Og så passer den underligt nok til alle og går også fint til læber og kinder.

SNUP TENDENSEN: Festmakeuppen lige nu er ét stort tag-selv-bord med øjenskygge i enten klar blå, guld eller sølv, øjenvipper som lash extensions eller DIY-tag-af-og-på vipper med små stene eller pailetter, smokey eyes i bløde bronze-toner og all over glittereffekter – eksempelvis fra MAC, Make Up Forever eller sparklecompany.dk. Så er der læberne, som er dømt nude eller matrøde og neglene, der gerne må være mere spidse (end jeg finder kønt).

NB: Vinderne af Själ afsløres i morgen den 29. december sammen med et preview på 2013. 

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

VIND kalendergave #24 fra Själ

mandag, december 24th, 2012

”Dit land ligner noget fra en eventyrbog. Med meget grønt, finurlige, nuttede huse og masser af børn, der bliver luftet. Slet ikke som i New York, hvor små mennesker bliver gemt lidt til side”. Ordene kom fra amerikaneren Kristin Petrovich, som jeg mødte for et par år siden. Ikke for at snakke om hverken naturgrønne herligheder eller børn. Men ansigtscreme. Som kvinde bag mærket Själ er hun stærk i troen. Ikke bare når det gælder konkrete ingredienser. Men også det uforklarlige ’holy beauty’, hvor du kan lune dig ved tanken om, at spiritualitet stadig er blandt de varmeste skønhedstendenser. Ifølge Petrovich bliver en creme dyr, når man vil blande kobber, guld, sølv, peptider og perlepulver med fugtmættende ingredienser som hyaluron, mango-, shea-smør og squalane. Plus et vitaminboost fra A til K tilsat indsatsen for at få biokemikere og cremekokke til at levere på Michelin-niveau. Og så er der det uforklarlige, hvor en pæn portion tro hjælper. Der er nemlig også safir-essens i, og her er tanken at styrke dit intellekt og energiniveau. Kristin Petrovich fortalte om mange års jagt for at få det bedste team af biokemikere og hudlæger til at samarbejde og lytte til hendes overbevisning om, at også kinesisk urtemedicin og god karma har en berettigelse: ”På laboratoriet oplevede jeg, hvordan cremen var livløs uden safirpåvirkningen og blev levende med.”

Der er 3 stk. af Själ Kura-cremen på højkant til hver en værdi af 1899 kr.

SNUP TIPPET: Du er med ved at følge bloggen her og lægge en kort kommentar herunder. Dagens vindere afsløres efter juledagene.

VINDERE af Prevagesættet blev: Anne-Sophie, Jenny Clausen, Cecilie Bjørnskov og Sidsel Gehrs. Send fluks jeres adresser til open-mind@mail.dk og skriv ’kalendergave #23’ i emnefeltet.

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Vind weekendens kalendergave fra Prevage

lørdag, december 22nd, 2012

Jeg husker, da Prevage kom frem og indholdet af antioxidanten Idebenone var så højt, at der var personer, som reagerede på det. Nu har smarte biokemikere lavet et transportsystem, som uden at slække på effekten, gør den aktive smøre tålelig også for sarthudede. PREVAGE Day Ultra Protection Anti-aging Moisturizer SPF 30 får du her sammen det absolut seneste vippevækst-bud: Lash & Brow Enhancing Serum. Hvis du altså er jule-heldig.

Hvert sæt har en værdi af 2000 kr. og der er 4 på højkant.

SNUP TIPPET: Du er med i hvert kalendergave-ræs ved at følge bloggen her og lægge en kort kommentar herunder. Dagens vindere afsløres mandag morgen sammen med låge nummer 24.     

VINDERE af Kanebo blev: Mette S (21. dec. 16:57) og Nana Bech (21. dec 10:02). Send fluks jeres adresser til open-mind.mail.dk og skriv ’kalendergave #21’ i emnefeltet.

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Den bedste julegave jeg gav mig selv

fredag, december 21st, 2012

 

…var en tur i tand-ufoen her. 21 minutter tog det at få tænderne lysnet otte farvetoner hvidere (og tro mig, jeg trængte).  Behandlingen, som du måske allerede har hørt om hedder Smileeffect, er smertefri og koster under det halve af traditionelle tandblegninger (995 kr.) OG kræver ikke fæle natteskinner til hjemmebrug. Så hvori består magien, og er der skjulte bivirkninger?

Ja og nej. Det foregik sådan her:

Blødt placeret i en ufolignende æggestol fik jeg udleveret en festivaltandbørste, så tænderne bliver rene, inden blegeskinnen med en gel af blandt andet menthol og natriumperborat gør al snak umulig de næste 21 minutter. Helt hightech bliver fornemmelsen, da beskyttelsesbriller placeres på næseryggen for at skåne øjnene mod et såkaldt LED-lys, som skal aktivere blegeeffekten. Minussiden er, at al tandblegning er krads kemi. Selvom behandlingen her er uden isnende brintoverilte, er der blegende natriumperborat i – kendt fra vaskepulver og her i en lovreguleret tilladt mængde. Hvis du ingen kemikvaler har, bringer plussiden med et nypudset tandsæt dog lynhurtigt flere og større smil med sig. Og bedre vaner som at skylle munden med vand efter hver kop kaffe eller rødvinsskål. 

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

VIND kalendergave #21 fra Kanebo

fredag, december 21st, 2012

 

For nogle uger siden var jeg heldig at få ansigtet i en Kanebo-behandling. Jeg skrev om den her, fordi den vitterlig var noget særligt, og fordi jeg dykkede ned i den uafhængige dokumentation omkring silke (for kan det nu passe, at silke gør noget for huden? Og ja, det kan det). Blandt japanernes hurra-produkt er Prime Solution, et  forholdsvis nyt produkt indeholdende den dyre og altså hudgode Koishimaru silke. Brug den som primer under en hvilken som helst creme og glæd dig til den fugtmættende opgradering, du vil se.  

Der er 2 flasker på højkant fra Kanebo til hver en værdi af 1195 kr.

SNUP TIPPET: Du er med i hvert kalendergave-ræs ved at følge bloggen her og lægge en kort kommentar herunder. Dagens vindere afsløres i morgen sammen med låge nummer 22.     

VINDERE af lækre Ling blev: Lærke KN, Agnethe M, Linda Juul Petersen, RijaH, Mette b og Sommer. Send fluks jeres adresser til sofie@dolvagroup.dk og skriv ’kalendergave #21 på Beautyspace’ i emnefeltet og husk at fortælle hende, om det skal være K eller C-serum. 

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

VIND kalendergave #20 fra Ling

torsdag, december 20th, 2012

Måske så du Lings lækkerier her til morgen i Go’ Morgen Danmark sammen med Sofie Dolvas kloge ord? Ellers kan du bag dagens låge få huden i de gode sager. Vælg mellem Lings Vitamin K serum, som er fin mod rødme, tør og sart hud eller Hi-vitamin C, en power-serum der med 12 procent C-vitamin i olieform er blandt mine egne hudbeskyttende favoritter. Husk at toppe enhver serum med beskyttende creme.

Ling har sat 6 flasker på højkant til hver en værdi af ca. 650 kr. – du skal bare vælge mellem de to.

SNUP TIPPET: Du er med i hvert kalendergave-ræs ved at følge bloggen her og lægge en kort kommentar herunder. Dagens vindere afsløres i morgen sammen med låge nummer 21.     

VINDERE af Elemental Herbology blev: Lissen Andersen, Anette J og Tille. Send fluks jeres adresser til open-mind@mail.dk og skriv ’kalendergave #19’ i emnefeltet. Så kommer der skønhed den anden vej.

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

VIND kalendergave #19 fra Elemental Herbology

onsdag, december 19th, 2012

Elemental Herbology har lavet det fineste sæt med showergel og bodycreme døbt ”Neroli & Rose”…meget dekorativt på den julemørke, vinteragtig måde. Og måske er du blandt de 3 heldige, der kan få kroppen i et af sættene udloddet af Elemental Herbology til hver en værdi af 399 kr.

SNUP TIPPET: Du er med i hvert kalendergave-ræs ved at følge bloggen her og lægge en kort kommentar herunder. Dagens vindere afsløres i morgen sammen med låge nummer 20 (hold op det går for stærkt…).    

VINDERE af Jurliques skattekiste blev: Ann-Marie (18. december kl. 7.46).  Men også 4 skønne trøstepræmier er trukket til Louise Hjerrild, Pia Dybdal Voergaard, Marianne P og Lykke Klit. Tillykkle og send endelig jeres adresser til open-mind@mail.dk med ’kalendergave #18’ i emnefeltet. 

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Karls narrestreger

tirsdag, december 18th, 2012

Der er tendenser, som holder året rundt, og hvor det ikke skader at smugkigge. Som eksempelvis designer Karl Lagerfelds optakt til sensommeren 2013, der blev vist under et særshow (The Paris-Edimbourg Show, Métiers d’Art Collection 2013) på Linlithgow paladset i Skotland. Det interessante ved makeuppen er eyelineren, som fortsat hele 2013 vil være grænsebrydende. Både for oven og for neden.

SNUP TIPPET: Det er forkert at skrive Karl. Det er naturligvis makeupmesteren Peter Philips’ streger, og han er en herre, der altid er spændende at følge. Det er dog kun Karlagerfeld@, du finder på Instagram…og han opdaterer desværre sjældent. @Beautyspace findes…uden sammenligning naturligvis.

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram