december 10th, 2012

...now browsing by day

 

Ole Henriksens kur mod akne

mandag, december 10th, 2012

Før han får ordet, så grib en kop kaffe eller to – for det her er en længere historie. Du vil opleve en anden tilgang end de hudlægeord, der tidligere har været på bloggen – valget er dit. Værsgo’ til Ole:

Lider du af akne, er der ingen grund til at fortvivle, for det kan kureres. Jeg udviklede cystisk akne, mens jeg for mange år siden boede i Indonesien. Her gik det op for mig, at det var nødvendigt at ændre livsstil, så jeg tog en alvorlig beslutning om forandring.  Min kost var ubalanceret, og jeg passede ikke på min hud. En ændring af begge dele gav imponerende resultat, for hudens helende og genskabende evner er magiske – og det var den foranderlige oplevelse, der blev kimen til min karriere. Jeg lover, du vil blive lige så imponeret, hvis du giver forsøget fire hele uger.  

Først skal du studere din hud i skarpt dagslys og uden makeup. Det er vigtigt at være klar over, hvordan huden ser ud i begyndelsen, så ændringerne kan nydes undervejs. Hvad gælder kosten, så er den største synder sukker, som hæver insulin-niveauet og smadrer dit system. Kroppen kan ikke skelne mellem naturlige og kunstige sukkerarter, så undgå sodavand, juice, honning og alt, hvad der indeholder sukker. Den eneste undtagelse er frugt, som har en lav koncentration af naturligt sukker og et højt fiberindhold. Du skal også undgå enhver form for fastfood, og altså alt der er friturestegt eller meget forarbejdet. Målet er at stabilisere dit blodsukker i løbet af dagen, så lad alle måltider indeholde komplekse kulhydrater (for at give brændstof og energi), proteiner (for at forynge og reparere dine vitale organer – herunder huden – og opbygge muskelmasse) og naturlige fedtsyrer (for at give energi, bedre hjernekapacitet og bevare hudens fasthed). Lad snacks være frisk frugt, sprøde grøntsager og rå kerner og nødder. På den måde får du det bedste brændstof, og det vil samtidig være nemmere at takke nej til de lækkerier, der ikke er gode for dig. Væske skal være vand, sort kaffe eller naturligt te. I forhold til alkohol skal du holde dig til rødvin eller vodka med is. Undgå hvidvin og søde cocktails som rom og cola.

Når det gælder smørbar behandling af akne gælder less is more. Akne er en inflammation i huden, og derfor handler det om at kaste ro på. Overbehandling kan have den modsatte effekt – undgå eksempelvis skrubcremer og andet med ru overflade.

SNUP Oles favoritprodukter…som ja, er fra ham selv: Aloe Vera Deep Cleanser er udviklet specielt for akne som en ikke-udtørrende rens, der ikke irriterer huden. Brug derefter Great Relief Tonic på et stykke vat og pres (ikke skrubbe) den ind i huden. Vær generøs med mængden da den er fuld af aktiver som Echinacea, der yderligere renser og desinficerer. Følg op med All Purpose Aloe Vera Gel, fordi netop aloe vera er rig på helende steroider og har fugtbevarende aktiver, der holder huden blød. Om aftenen anbefaler jeg Invigorating Night Gel, som jeg selv er ekstra glad for. Det er en blanding af beroligende alger og en høj koncentration af naturlige frugtsyrer, der reducerer inflammationen, stramme porerne op og giver komfort til huden. Hvis du vil gøre noget ekstra, anbefaler jeg min Firm Action lermaske med lindrende urter som Echinacea og kamille. Et andet trick fra min spa er eukalyptus-kompres. Brug dem hver anden aften før du renser huden. Fyld håndvasken 1/3 op med varmt vand og tilsæt en skefuld eukalyptusolie. Bland det godt, så olien er fordelt og dyp så en bomuldsvaskeklud heri. Pres kluden mod ansigtet og hold den der i 30 sekunder. Dyp igen og gentag 5-8 gange. Du kan føle en let prikkende fornemmelse, men det betyder, at den anti-bakterielle effekt af eukalyptusolien arbejder under hudens overflade.  

Følger du programmet i fire uger, vil du se en bemærkelsesværdig forbedring. Eftersom akne ligger dybt i læderhuden, vil du skulle bruge mere tid på at bekæmpe alvorlig akne.

NB: Og så lige de varmeste knus og hugs her fra LA med ønsket om, at du må få den bedste jul. Selv glæder jeg mig til nogle fridage sammen med Laurence.

VIND: Beautyspace’ kalenderlåge nummer 10 finder du her.

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram

Vind kalendergave #10 fra REN

mandag, december 10th, 2012

Jeg tvivler på, om blandingen af appelsinblomstolie og koldpresset grapefrugtolie som lovet har en opstrammende effekt. Men. Sikkert er det, at duften er så friskblid, underspillet og ja…ren, at alle julens andre dufte får albuerum. Sættet har en værdi af 500 kroner og indeholder Rens Neroli & Grapefruit Body Wash & Body Creme – sidstnævnte med fugtmagneter som sheasmør, jojobafrøolie og glycerin. Begge 200 ml.

Der er 4 sæt højkant.

SNUP TIPPET: Du er med i hvert kalendergave-ræs ved at følge bloggen her og lægge en kort kommentar herunder. Dagens vindere afsløres allerede i morgen sammen med låge nummer 11.  

VINDERE af kalendergave #08+09: HUSK altid selv at tjekke om du har vundet. Den heldige vinder af vipper fra Lash Bar blev: Lene Rode. De fire goodiebagvindere blev: Karoline L, Julie Monberg, Ditte M. Kristiansen og Rikke FM. Send fluks jeres adresser til open-mind@mail.dk og skriv ’vinder af 08+09’ i emnefeltet. Så kommer der skønhedsguf den anden vej. 

beautyspace on bloglovin beautyspace on tablet beautyspace on instagram