Stop hårtab

Tak for alle jeres indspark i går. Lad os gå lige på eller næsten lige på. Kommer nemlig i tanke om en god bekendt, som sagde, at hun egentlig ikke syntes, huden forandrede sig meget, selvom man havde haft mange fødselsdage. Men håret derimod. ‘Hjælp, Anette – det bliver jo for hulan gammelt og slidtagtigt’, sagde hun. Og ja, hår kan blive porøst med knasende tørre lokker, der hverken er rare at se på eller røre ved. Og så kan det svinde ind, vokse langsommere og blive ringere i kvaliteten, når alt fra hormonelle rutchebaneture til medicinpåvirkning, stress, chok eller en kostmæssig mangelsituation er i spil.

Den gode nyhed er, at der KAN gøres noget. Den mindre gode er, at det tager tid. Faktisk op til 4-6 måneder at spotte en fremgang. Jeg har i knapt et år fulgt hårekspert Anneliese Branders tips, efter jeg sidste sommer oplevede, at det pludselig var mig, der stod der med håret i baderisten. Rådene lyder:

  • Skær ned på mængden af stylingprodukter, så du ikke overlæsser håret.
  • Vask gerne håret tit, men undgå føntørring helt eller skru ned for varmen.
  • Undgå hårfarvning (det gør jeg så ikke)
  • Hold silikone væk fra hovedbunden
  • Massér hovedbunden dagligt med hårekstrakt
  • Tag en daglig multivitaminpille og supplér gerne med et B-vitaminrigt kosttilskud

SNUP TIPPET: Hvis du har mod på at hænge på i præcis 10 dage, så har jeg godt nyt om B-vitamin og hår. Der er nemlig et trick. Men tilbage til Branders tips. Jeg har masseret min hovedbund dagligt i Hårklinikkens ekstrakt og jo, det ER besværligt. Men efter tre måneder stoppede jeg med at fælde. Læs HER for andres erfaringer med bl.a. Avedas gode hårekstrakt. Hvis du har brugt alle dine feriepenge, så anbefaler min frisør at massere hovedbunden i almindelig eddike – og dermed sparke liv i slumrende hårsække.

NB: Der er et wonderprodukt. Eller nærmere en slags hårmakeup, som kan skjule kridhvide skilninger og også dække udvoksninger. Jeg bruger den langt fra hver dag, for jeg tror ikke, det ligefrem er substral for hovedbunden. Men god makeup er det.

FOTO: Aveda

29/07/2014
Vil du være med?
31/07/2014
VIND!

Kommentarer

  • Det bedste jeg har gjort for mit meget lange hår, er kun at vaske det en gang om ugen. Det tog tid at vænne det til det, men nu har jeg et fantastisk hår og en hovedbund der aldrig klør.

    03/08/2014
  • Anette Kristine Poulsen

    @ Lene // Duftverken – du kan aldrig smide for mange kommentarer, så bliv endelig ved. Og ja, billedet er med vilje. Det gør jo ingenting, når det er dét sted, men jeg kan godt føle mig lidt generet af synlig hovedbund.Du har ret – den fra Yves Rocher ER fin. Tak for reminder.

    Stor hilsen Anette

    03/08/2014
  • Forresten (med fare for snart at blive bannet herinde fra pga. mine mange kommentarer…) Vil bare lige sige, at Yves Rocher har sådan en hår-skylle-eddike der ikke lugter af sur..eddikke (dét kan jeg ikke holde ud i min hovedbund!) Men den her eddike er med.. wait for it.. det bliver godt… HINDBÆRDUFT! ØJ det er lækkert! Den er beregnet til at skylle efter med i badet, men måske skal jeg overveje at bruge den til massage?

    01/08/2014
  • Dejligt med fokus på det her emne. I hate it. Hårtab is a bitch.

    Hovedbunden på billede 3… Er det med vilje? Eller jeg mener.. For at sætte fokus på det flotte hår eller den tydeligt hovedbund? Min er nok lidt mere tydelig, men desværre er jeg ikke udstyret med det fine hår hun har (ved godt at det er glattet og stylet og hvad har vi. Men langt og pænt er det da)

    01/08/2014
  • @ Daniela Fraser – Tak for reminder. Du må gerne smide et link.

    @ Britt – Tak, tak, tak.

    @ Baysen – Se svar i kommentarfeltet mht. hvorfor eddike virker. Nioxin ser jeg som ren kosmetik. En af hovedingrediense er silikone.

    @ Marianne – Mange tak. Dit øltip er hermed givet videre. Det er jo næsten en pandekageopskrift.

    @ Louise L – Rart at være på rette track på nogle områder.

    @ Birgitte B – ;o)

    @ Helle – 1000 tak. Det ER dejligt at være tilbage, og Marie får du igen. Faktisk allerede på mandag en enkelt dag.

    @ Cecilia – Jeg har noget i skuffen mht. B-vit. Så hæng på ca. en uge.

    Stor hilsen Anette

    01/08/2014
  • @Gigi – Dejligt at høre om dine how-to-rutiner. Jeg bruger også ofte bare kur, og god pointe med B-vit komplexet og holden i hånd ;o)

    @Metteline – Sjovt du nævner den maske, for den har jeg stående lige foran mig. Hele Sublimage-serien ER fin og især i deres serum er der kommet gode sager i. Men dyr er den. Vil overveje en maske-indlæg, okay? Du KAN strække farvehyppigheden med hårmakeup, men jeg ved ikke om flasken jeg bruger passer til din hårfarve…

    Stor hilsen Anette

    01/08/2014
  • Cecilia

    Selvom jeg fælder meget, vil jeg sige at mange af disse råd allerede opfyldes. Bruger ikke særlig tit stylingsprodukter, føntørre håret sjælendt og glatter samt farver det aldrig.
    Tror jeg holder silikone væk, men kunne være jeg skulle prøve de to sidste punkter, selvom jeg en gang har taget b-vitamin som kosttilskud 😉

    31/07/2014
  • Helle

    Så dejligt at have dig tilbage igen Anette, efter velfortjent ferie. Selv om Marie bestemt også bestred posten godt. Har lige ligget 3 dage og boltret mig i klorvand og tænker at jeg vil prøve med lidt kokosolie i håret i nat, jeg tror at det vil have godt af lidt ekstra omsorg.

    30/07/2014
  • Jeg har “kun” slidt sommerhår, endnu ikke nævneværdigt hårtab. Har dog sat dine tips på mental huskeliste 😉

    30/07/2014
  • Louise L

    Uuuuh ingen føntørring… Den er svær med kort pagehår. Så kommer fritsen let til at ligne noget, der skal skjules med hat :-/. Men stylingprodukter bruger jeg ikke så meget, så det vil jeg da blive ved med ikke at gøre 🙂

    30/07/2014
  • Marianne

    En blanding af en æggeblomme og et kop øl er også vældig godt og nærende for håret. Det er ikke klamt, selv om det måske lyder sådan!

    30/07/2014
  • 1000 tak for dejlige kommentarer. ALT går langsomt hos mig pt. Men jeg svarer i morgen tidlig, okay? Stor hilsen Anette

    30/07/2014
  • Har du iøvrigt erfaring med Nioxin? En Stylebox-pige anbefalede mig den for nyligt til min gravide svigerinde, og sagde at alle gravide og ammende bør kende det.

    30/07/2014
  • Hvordan masserer man egentlig med eddike? Det er jo ikke en creme eller olie, som man fordeler, og som bliver siddende som en masse på fingrene… Og er der ikke noget om, at eddike også har en effekt på fedtet hår? Eller er jeg helt forkert på den?

    30/07/2014
  • Britt Rosted Sørensen

    Det er rigtigt Anette, Eddike det duer!! Det kræver lidt tilvænning, skal lige siges, men med en smule tålmodighed, en masse vand at skulle håret efter med, lidt conditioner i længder ( bare for at være sikker på duft af eddike er helt væk ) – så får man både kraftigt OG glansfuldt hår!! God fornøjelse!! Skønt du er tilbage Anette

    30/07/2014
  • Så er der jo også NEU HAIR som forlænger ens vækstfase (man kender konceptet fra diverse vippe og bryn serummer). De lover at man på 8 uger kan se/mærke en forbedring. Min egen erfaring er at jeg nu kender 6 personer som er tilfredse. DOG skal det siges at det er lavet til kvinder med (tyndt) hår og ikke til (halv-)skaldede mænd. Der skal være “noget hår” at arbejde med og påvirke vækstfasen og hvilefasen (begge forlænges).

    30/07/2014
  • Metteline Rasmussen

    Ej, hvor sjovt – hårmakeup 😀 Jeg overvejer ind imellem at stoppe med at farve håret, men det kan jeg bare ikke! Magter ikke de der grå udgroninger – jeg er for pokker 37 år!! Og min frisør mener desværre ikke, jeg blir en GunBritt overnight, så jeg fortsætter med at poste tusindvis af kroner i hårfarvning. Men måske man kan trække den lidt med hårmakeup.. ?
    I øvrigt, Anette – har netop prøvet den dyreste ansigtsmaske, som jeg fik en prøve på til min lidt soltørre hud. Sublimage fra Chanel. Jeg havde ikke rigtig nogen forventninger, men hold nu op, den er lækker: Plump Effect en Masse!! Men 1400 kr?? Har du en ide til en lidt billigere der minder om den, mon? Jeg har vist undervurderet Chanels hudpleje.. Dejligt, du er tilbage 🙂

    30/07/2014
  • Skønt at have dig tilbage igen, Anette! 😉
    Med undtagelse af hovedbundsmassagen, er det faktisk netop de nævnte fremgangsmetoder jeg bruger, for at holde manken sund og stærk. Et andet tip, mit hår har stor glæde af, er at bruge shampoo og hårkur beregnet til krøller/afrohår. Ikke fordi jeg har krøller, men fordi produkter til krøller/afrohår typisk har primær fokus på fugt, fugt og atter fugt! Jeg bruger aldrig balsam men bruger i stedet hårkur både som balsam men også til at kramme i spidserne med jævne mellemrum (dagligt).
    Mht. b-vitaminerne har jeg taget et dagligt tilskud gennem de seneste år, og jeg kan se, det virker på mit hår og mine negle. Man skal blot huske, man får bedst gavn af dem, hvis man tager et B-complex, dvs. en tablet med alle b-vitaminerne i. Hvis man kun tager tilskud at én type b-vitamin, risikerer man at komme i underskud med de øvrige b’er, fordi b-vitaminer meget firkantet sagt “holder hinanden i hånden”, når de udskilles igen.(Det kan selvfølgelig være nødvendigt med koncentreret tilførsel af enkeltstående vitaminer ved udtalt underskud).

    30/07/2014
  • @Conny – Tak.

    @Helle – Godt spørgsmål. Det er på grund af syreindholdet: http://da.wikipedia.org/wiki/Eddike, som angiveligt kan ruske op i hovedbunden (det skal siges at dette er sådan et husmortrick uden videnskabeligt belæg). I flere af de hårtonics/ekstrakter, du kan købe, er der også eksfolierende syrer som ex. salicylsyre. Og alle ufarlige.

    Stor hilsen Anette

    30/07/2014
  • hvorfor lige eddike når man skal massere hovedbunden ?

    30/07/2014
  • @Pia – Det med æg har jeg aldrig haft lyst til at prøve. Men Marie skrev i forrige uge om at sove sammen med kokosolie, og det skal jeg have afprøvet.

    Stor hilsen Anette

    30/07/2014
  • Conny

    Hvor er det skønt at komme tilbage fra ferie og at du så også er det! Følger med stor interesse!!!!

    30/07/2014
  • Pia

    Gode fif! Har også hørt at en overnatning med hårkur med et håndklæde om håret skulle være godt. Har du erfaring med det? Eller det ældgamle med en æggeblomme? Det virker i hvert fald for Pippi Langstrømpe! Men mindre power kunne også gøre det for mig …..

    30/07/2014
  • @Joan – Ja, man skal op i gear igen. hvis du spoler tilbage, så havde både Emily og Marie også gode hårtips.

    @Heidi – Sol, salt og klor er hård kost for håret. Du har helt ret.

    Stor hilsen Anette

    30/07/2014
  • Heidi

    Uhhhh lige hvad jeg manglede. Hader de hår i risten. Tænker at solen ikke er god for håret?
    Vil prøve eddike-metoden for mine sparepenge er gået til is i Italy 😉

    30/07/2014
  • Joan S

    Godt at have dig tilbage! Er selv ved at komme op i omdrejninger efter ferie!
    Og ja har netop i denne ferie tænkt at mit hår ser trist ud. Skal da i gang med de skønne tips!

    30/07/2014

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.