Slap af med den svamp

Glem associationen til sjusser foran pejsen. Konjac er navnet på den rensende svamp, som mange gerne vil have huden i.  Og jeg forstår det godt, for den føles SÅ fin mod huden. Også bedre end min elskede vaskeklud, hvis jeg skal være ærlig. For seks år siden husker jeg, hvordan Ole Henriksen trak en lille gul svamp op af tasken og sagde, at han ville ønske, alle vidste, hvor genial sådan en blød og billig natursvamp er til at rense og eksfoliere huden med. Siden er der kommet avancerede udgaver til – især konjacsvampen.

Og jeg er fan. Men også irriteret over, at der går halleluja i en svamp, som pludselig får overnaturlige evner med ry for at kunne klare alt fra at genoprette balance i huden til at komme akne til livs, dybderense og være rynkeudglattende. Hør her – vi taler om en svamp af kartoffelplantefibre. Jeg snakkede med hudlæge Peter Bjerring i forbindelse med en Børsen-sag, og han var barsk mod svampen. Du får ikke hele nedsablingen, men bare tre pointer: 1) Hvis din hud ikke var i balance i forvejen, ville cellerne ikke kunne leve. 2) At kul og mineraler ofte bliver fremhævet som i stand til at kunne gå ned i de dybere hudlag er tvivlsomt, da de (hudlagene) ligger 3 millimeter nede (immervæk svært at nå for selv den bedste svamp). 3) At svampen kan behandle og forebygge akneudbrud puffer kun til den sædvanlige misforståelse om, at akne skyldes mangel på hygiejne.

SNUP TIPPET: Se det var lægens ord, som jo altså ikke ændrer en pind på, at svampen ER behagelig, og samtidig giver jeg (modsat hudlægen) meget for de asiatiske skønhedsvaner, hvorfra svampen har sine rødder. Også min gode blogsitter er fan.

NB: Husk, hvad der foregår HER.

25/09/2014
Vind!
29/09/2014
Vandt du?

Kommentarer

  • Elsker de svampe, de er super gode til næsten alle hudproblemer.

    30/09/2014
  • Der er jo også lige den detalje, at noget, der alt andet lige tager så kort tid som rens og skylles af bagefter, har begrænset mulighed for at gøre nogen dybere forskel….andet end det rensning i det hele taget gør.

    29/09/2014
  • Louise

    Nej jeg bruger ikke engang en vaskeklud. Har prøvet det meget mildt. Men huden bliver selv rød af det. Falder dog hurtig ned igen. Jeg har meget sensitiv hud, men sådan en hud har vel også brug for peeling eller?? Den er bare så ru at min foundation ligger rigtig grimt.

    29/09/2014
  • Anette Kristine Poulsen

    @ Louise – Bruger du en vaskeklud dagligt? Og hvis ja, hvordan reagerer din hud på den? Et godt alternativ til dig, hvis huden virkelig er ru, vil være en enzympeeling fra fx. Comfort Zone.

    @ Gitte N.O – Det er helt rigtigt. Sikke et godt eksempel på downsizing (havde ikke selv tænkt på det). Tak.

    KH Anette

    29/09/2014
  • Sofie

    Hov læste forkert. Undskyld 🙂

    28/09/2014
  • Sofie

    Kommer akne af mangel på hygiejne? Jeg kender mange som er virkelig renlige men stadig døjer med uren hud?

    28/09/2014
  • Gitte N.O.

    Hmmm her har jeg sovet i timen, har slet ikke hørt om svampen før nu 🙂
    Men apropos downsizing som du skrev om for noget tid siden, så har jeg nu læst et sted at svampen kan genanvendes når den er blevet træt: den kan puttes i jorden i potteplanterne, hvor den bruges som en form for reservoire som hjælper planten med at holde på fugten 😀

    28/09/2014
  • Louise

    Hvad med en meget sensitiv hud? Mest grunden til jeg spørger er, at jeg ikke har peelet min hud i 1 1/2 år. Den reagere bare negativ og bliver så rød af det. Vil sådan en svamp kunne bruges eller har du et bedre alternativ? Kan bare mærke at min hud trænger til det, den er så ru.

    27/09/2014
  • Anette Kristine Poulsen

    Nøj, hvor har jeg hygget mig med de her kommentarer. I er de bedste! Og bare lige så ingen er tvivl: Jeg er skam meget glad for min svamp – den har bare ikke overnaturlige evner.

    @ Trine K – Jeg ville lave en rutine om aftenen, hvor du skifer mellem en A-vitamincreme (Fx. BP Booster i 3 uger). Derefter en periode med Akademiklinikkens frugtsyreserum (Pure Serum) toppet med Bioeffect Serum. Det virker.

    @ Kirsten V – Eller bare den helt lyse.

    @ Daniela – Du skyller den bare og så hælder kogende vand over et par gange om ugen.

    Stor hilsen Anette

    27/09/2014
  • Fru Striib

    Har også sådan en svamp. Er sq ikke vild med den. Føler ikke jeg bliver ordenligt ren?

    Har derimod lige købt en Clarisonic, som jeg er ved at teste. Herudover er jeg fan af vaskekluden

    27/09/2014
  • Jeg bruger denne svamp lige nu pga nysgerrighed og det føles OK rigtig rart, MEN vil gerne vide: Skal den bare skylles efter brug og hvor længe kan den anvendes og jeg kan sagtens bruge den med renseprodukt ikk’? Jeg har før brugt en stor natursvamp fra havet (også plante, men fra havet og ikke land) denne skulle efter sigende ikke kunne gro bakterier på sig og derfor være hygiejnisk. Men det føles “psykisk forkert” at den bare skylles efter brug, kan det virkelig være sandt??

    26/09/2014
  • Helle Andersen

    Hej Anette
    Jeg er også fan af svampen og bruger den om aftenen sammen med et renseprodukt, prøvede i øvrigt at spørge dig i går, men kan jo godt se at du ikke havde en chance for at spotte et spørgsmål i de mange blogindlæg. Kan du anbefale mig et godt renseprodukt som sammen med vand kan rense godt, så mine cremer kan yde deres bedste, men som også er meget mildt, nu hvor vi går den kolde tørre tid i møde.

    26/09/2014
  • Jeg har lige smidt min første svamp ud. Fordi den var slidt. Jeg var glad for den men fik en del urenheder i begyndelsen af brugen.

    26/09/2014
  • Nu skal jeg prøve Konjac svampen !

    Men hvilken en af dem ?

    Jeg har lidt tør hud, så er det vist den røde svamp, eller?

    Er der nogle af jer der har købt svampen til tør hud på ebay, med god erfaring?

    26/09/2014
  • Marie Rasmussen

    Jeg er faktisk også fan af svampen. Og for at det ikke skal være løgn, så er jeg endnu mere fan af at jeg kun giver 10 kr pr stk når jeg køber dem på e-Bay 🙂

    26/09/2014
  • Sommer

    Tak Anette!
    For sund fornuft.

    Det er lidt ligesom når ‘Årets Helseprodukt’ lige er blevet udnævnt – det kan kurere sygdomme man ikke aaanede eksisterede. Og som man åbenbart er aldeles i fare for at få, lige om fluks. 🙂

    PS: en af grundene til at jeg trofast følger Beautyspace er, at du ikke blir irriteret over, at læserne kommer med billige alternativer/links, til de ting du selv booster.

    @LunaBærmonster – tak for link.

    26/09/2014
  • Hmm, den svamp må jeg vist snart prøve…

    26/09/2014
  • Christina kragh

    Elsker bare min klu’

    26/09/2014
  • Inge

    Tjaah, man er jo ikke rigtig overrasket over lægens 3 punkter, vel?
    Gir den selv lidt med cognac 😉 en gang i mellem, men synes nu ikke det gør den helt store forskel. Bevares, det føles dejligt blidt og alt det, men så er det heller ikke mere fantastisk end enhver anden mekanisk eksfoliering. Synes jeg.

    26/09/2014
  • Har lige modtaget min lyserøde konjac svamp fra beautypower og er rigtig glad for den, men jeg tror heller ikke den kan gøre mig 20 år igen, men dejlig det er den.

    26/09/2014
  • Ha ha ha elsker dig Anette:-))
    Jeg er selv ret glad for svampen sammen med mit rense produkt og har helt droppet peeligen. Meeen at den skulle kunne helbrede alverdens ting, er nok lige til den gode side.
    Vil ønske jeg kunne høre hele nedsablingen:-)

    26/09/2014
  • Bodil

    Har lige så længe jeg kan huske har jeg brugt en lille natursvamp til ansigtet. Det hele startede med at jeg havde bumser og familiens vaskemaskine kunne ikke følge med på vaskekludsfronen – 2 om dagen er ret meget! Istedet bruger jeg den lille svamp som får en vask med flydende håndsæbe og først håndvarmt vand så koldt. Hvis du har bumser og uren hud skifter du hver dag og smider den til vask på 40 grader ellers en en gang om ugen nok. Kan købes i helsekosten eller på http://www.helsam.dk

    26/09/2014
  • Tak Anette!- Jeg er også i gang med at grave rundt i dokumentation om konjac svampen til en kommende blog post, og kan tilslutte mig alle dine observationer. After all, a little common sense never hurts. 🙂

    26/09/2014
  • Cecilia: Jeg har prøvet både den dyre, der koster 100 kr. i butikkerne i Danmark, og den, som blogsitteren anbefalede at købe på ebay. Sidstnævnte koster nærmest ingen peng og der er fri fragt fra Kina. Du kan bl.a. finde den her: http://www.ebay.ca/itm/K1BO-Natural-Konjac-Konnyaku-Facial-Puff-Face-Wash-Cleansing-Sponge-Green-/271587892421?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f3be65cc5
    Nu har jeg prøvet både den dyre og den billige, og ærlig talt må jeg sige, at jeg absolut ikke kan mærke nogen forskel – bortset fra prisen. 🙂

    26/09/2014
  • Cecilia

    Har tænkt det samme om den svamp, selvom jeg rigtig gerne vil prøve den. Men kan du eventuelt anbefale en billigere og lige så god svamp? 😉

    26/09/2014
  • Karina Paulsen

    Jeg ELSKER min grå konjac svamp!!! Bruger den sammen med min Ole Henriksen cleanser og nu bruger jeg dæleme også mindre af den.
    Perfekt
    Go’ weekend til dig Anette 🙂

    26/09/2014
  • Jette V

    Så så man lige mig totalt misforstå den overskrift…troede du havde skiftet fokusområde og var sluppet af med en anden slags svamp 😀

    26/09/2014
  • Trine Kofoed

    Kære Anette, tak for din hjælp til os derude.
    I et forsøg på downsizeing, og vælge det rigtige tyr jeg til dig: almindelig hud på 48 år, der er slebet af tidens tand, hvad skal jeg vælge, som passer på mig?
    Trine

    26/09/2014

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.