Slut med elektrisk hår

Nu er den her. Chill factor’en, der får plusgrader til at føles som hidsige minusgrader. Hyggeligt ja, men også udfordrende for håret, som lynhurtigt bliver elektrisk, tjavset og hattefladt.  Men hæng på. For om få linjer uddeler mesterlige Søren Hedegaard license to kill-tips. Og dem er der brug for, når minusgraderne i luften giver irriteret hovedbund, fordi fugten ikke fordamper, men i stedet lægger sig som en hinde hen over hovedbunden. Det svarer til et halvvådt håndklæde, der overnatter i en sportstaske. En gladere hovedbund smitter automatisk af på håret, hvis yderste hårlag bliver mere porøse af den lavere luftfugtighed og fluks reagerer med at slå gnister.

Her kommer Hedegaards tips:

  • Undgå for tæt kontakt med kunststoffer. Hold derfor pause med at få balloner til at hænge fast i loftet (manden griner).
  • Hovedbunden har det svært med temperatursvingning. Tag derfor hurtigt hatten af, når du kommer ind.
  • SOS-hjælp til trykket hattehår er at have hårbøjler, elastikker og hårpynt ved hånden, så håret hurtigt kan sættes op. Det er også en idé, at sno håret op, inden du sætter en hue på, og så er det bedst ikke at have for mange produkter i håret, da det hurtigere vil klaske. Lidt tørshampoo kan løfte en anelse, ligesom en lille hårlak er god at ha’ ved hånden – især for de korthårede.
  • Spændingen mellem frostvejrets lavere luftfugtighed og de syntetiske ting, vi omgiver os med kræver gang i luftfugteren. Hedegaard anbefaler de vandbeholdere, man tidligere havde på radiatorerne.
  • ”Førhen – og med risiko for at lyde gammel – brugte vi en antistatisk fnugrulle til at fjerne støv og elektricitet fra LP-plader, og som også virkede på håret. Men de kan sikkert ikke købes mere,” beklager Søren Hedegaard og anbefaler i stedet at putte lidt bodylotion på hænderne og forsigtigt køre det gennem lokkerne for at fjerne elektriciteten.
  • Spraybalsam er et uundværligt produkt i frostvejr. Undgå derudover volumenshampoo og hold i det hele taget igen med antallet af hårvask. Shampoo opløser fedt i hår og hovedbund og kan hurtigt give tørt hår.

 NB: @beautyspace på INSTAGRAM, hvor december begynder på lørdag…siger jeg bare

26/11/2014
Det er gratis, og det virker
28/11/2014
Husk, hvor du hørte om hende første gang

Kommentarer

  • Anne-Sofie L

    Jeg ved ikke, om det er noget snyd, men jeg har en gang fået at vide, at vidundermidlet eddike også kan bruges til at modvirke elektrisk hår.
    Jeg havde en spray fra Philip B netop til dette formål, som lugtede af eddike, og min frisør fortalte, at man i princippet bare kunne lave en opløsning selv.
    kender du til det, Anette?

    04/12/2014
  • Anette Kristine Poulsen

    @ Nanna – Og hr. Hedegaard kan et par tricks.
    @ Louise T – Jeg vender lige tilbage med et bud. I tid var jeg glad for Stuhrs, men skal lige ha’ tjekket, om der er silikone i.
    @Maria – Super pointe.
    @Jane – Kan se du har fået svar. Hurra for gode bloglæsere.
    @Sanne – Ja, det er det. Problematisk med de ballonner.
    @Helle Rick – Virker den?
    @Susan – Tak for tip, jeg er også begyndt at pifte fugtspray i håret. Det VIRKER.
    @Viola – Tak
    Stor hilsen Anette

    02/12/2014
  • @Jane spraybalsam er balsam på sprayflaske som man putter i tørt hår efter hårvask og som ikke skal vaskes ud 🙂

    29/11/2014
  • Susan

    Ved et tilfælde fandt jeg ud af at Argandia Floral Water spray (Facemist/tonic)http://www.argandia.dk/Argandia%20Floral%20Water%20Rose.html også kan bruges ved statisk elektrisk hår, fugten fra misten giver nok til at håret opfører sig normalt omgående – findes i flere duftvarianter – men den skønne rose er nu dejlig 🙂

    27/11/2014
  • Helle Rick

    Jeg har en ‘gammel’ fnugbørst ;-D Den har jeg aldrig tænkt kunne bruges til håret. Godt så, nu kan den komme i brug.

    27/11/2014
  • Rie

    Tak for gode tip 🙂

    27/11/2014
  • Aaaj, hvad skal jeg så lave, når jeg skal holde igen med at få balloner til at hænge fast i loftet! 😉 Jeg bruger en lille smule hårkur efter hårvask, som jeg lader blive i. Det virker ret godt, mit hår er meget elektrisk om vinteren.

    27/11/2014
  • Jane

    Hvad er spraybalsam ?

    27/11/2014
  • Maria

    At undgå kunststoffer er alfa og omega. Nul polyester = nul statisk elektricitet. Det gælder altså også hue og halstørklæde. Sidste år købte jeg et stort, lækkert bordeaux halstørklæde og kunne ikke forstå, hvorfor mit hår var helt umuligt – så snart jeg parkerede tørklædet, der var ren akryl, var der ingen problemer. Min erfaring er, at en blanding af uld og poly/akryl er ok, men rene kunststoffer er altså bare helt elektriske 🙂

    27/11/2014
  • Louise T.

    Ja, Balsamspray lyder som en god idé 😀
    Har du en favorit, som du vil anbefale til langt hår?

    27/11/2014
  • Ak ja, så er det den tid igen! Gode råd modtages jo som altid med kyshånd. Min volumeshampoo er blevet skiftet ud, men skal da vist ud og investere i en balsamspray.

    27/11/2014

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.