Lyt til Madonna, hvis du vil undgå tør hud

No matter who you are, no matter what you did, no matter where you come from, you can always change, become a better version of yourself. MADONNA

Madonnas ord gælder også for huden, hvor mange skriver om udfordringer med at være tør. Netop tør hud føles ikke bare et nummer for lille men er også svær at slukke tørsten på. Første skridt er et hudbarrieretjek. For et grydelåg der ikke holder tæt, og dermed fugten indenbords, har brug for lappegrej. Ingredienser (såkaldte hud-identiske ingredienser) som kolesterol, lecithin, fedtsyrer, hyaluron- og aminosyrer hjælper med at holde sammen på hudcellerne. I sera som cremer. Derudover er der 4 vigtige punkter:

  • Undgå alt der skummer. Som i ALT.  Prøv et cremet eller oliebaseret renseprodukt, der ikke udtørrer og følg efter med beroligende ansigtsvand – og så lad din hudpleje lande på let fugtet hud.
  • Undgå alkoholbaseret skintonic. Det sidste huden har brug for er at blive strippet for egne fedtstoffer. Til gengæld vil huden labbe beroligende ansigtsmist i sig. Et studie har endda vist, at boblende danskvand kan virke beroligende, hvis din hud også er sart og opfarende hud – et tip, der desværre ikke kan beskyldes for at være praktisk.
  • K-beauty er en tendens, der eksploderer internationalt (skønhedsprodukter fra Korea). Er der et step, der virker, så er det deres konsekvente piften med fugtmagneter som eksempelvis hyaluronsyre og glycerin, inden serum/olie/creme smøres på. Tippet virker som et mini-reservoir, der får tør hud til at føles mere tilpas i sig selv.
  • Fiskeolie, fiskeolie, fiskeolie. Hører du? Og vi taler hver dag.

SNUP TIPPET: Jeg er vild med Rønsbøls ansigtsmist, fordi den indeholder glycerin og niacinamid (B3), som praktisk talt løser alt – i hvert fald meget. Pukkas Rose Water indeholder ingen fugtmagneter, men beskyttende antioxidanter. Rosenvand ry for at afhjælpe tør hud, men uden at være dokumenteret, så hvis du har erfaringer…så del gerne.

@beautyspace på INSTAGRAM

20/03/2015
I min taske
24/03/2015
Rich Girl’s Hair #1

Kommentarer

  • Camille

    Jeg bruger Rudolph Care’s Cleansing Foam, som i den grad skummer – men nu bliver jeg i tvivl om det er det rigtige til min tørre og sarte hud…

    26/03/2015
  • Gitte Salling

    Hej igen
    Min mist fra MAC hedder:
    fix+ rose
    Brume rose fixante
    Refraíchissante

    25/03/2015
  • Anette Kristine Poulsen

    @ Sandra SR – Du skal til lægen – hurtigt. Vil jeg mene.

    @ Gitte Salling – Kan du sende oversigten mht. hvad der er i eller det fulde navn på den?

    @ Katrine – Jeg har desværre ikke erfaring med Beauty Aangel, men vil tage det op. Måske.

    Stor hilsen Anette

    25/03/2015
  • Anette Kristine Poulsen

    @ HeLene – Tak for indspark. Lisa Lises blog er stedet at kigge mht hydrolater/hydrosoler. God idet med øjenkompresser.

    @ Charlotte K – Jeg synes du skal vælge en mineralmættet fra apoteket eller en med fugtmagneter som glycerin og hyaluronsyre.

    @ Cecilia – Fiskeolien må du have så meget gang i. Jeg kan ikke INCI-listen på stående fod på Neutral og lige nu sidder jeg i et tog uden god forbindelse.

    @ Anette S – Den frisker i hvert fald op og føles som vand. Ja, jeg vil mene at huden bliver rigtig ren, men jeg skriver om den i et særskilt blogindlæg.

    Stor hilsen Anette

    25/03/2015
  • Anette Kristine Poulsen

    @ Gyrid – Det gør du i rigtig mange produkter. Nilens jord serum er pakket med peptider, glycerin og hyaluron. De to ingredienser er lette at se, hvis du vender et produkt om og tjekker ingredienslisten.

    @ Pernille Aaby – Du kan få den på nettet. La RP’s Rosalic gel synes jeg er meget fin og jeg har fået rigtig gode tilbagemeldinger fra folk med både rød og sart hud.

    @ Christina K – Huden elsker lechitin som er et sojagranulat.

    Stor hilsen Anette

    25/03/2015
  • Christina kragh

    er det en fordel at nuppe en tsk lecithin hver dag ?

    25/03/2015
  • @ Vibeke – Den hedder meget misvisende Skin Tonic og de er klar over, at det navn bør skiftes.

    @ Sanne – 1000 tak for din erfaring.

    @ Lene R – prøv at kigge her: http://fashionista.com/2014/04/korean-beauty-trends, og så vender jeg stærkt tilbage med flere fif og mere info.

    Stor hilsen Anette

    24/03/2015
  • Thea

    Jeg har tød hud og min erfaring med rosenvand er at den slet ikke passer til min hud. Den føles mere udtørrende end noget andet.

    24/03/2015
  • Anja Svendsen

    Pernille Aabenraa Larsen:
    Jeg synes Lavera’s basis sensitiv 2 in 1 cleansing Milk gør det godt, den tager også øjenmakeup. Evt. rens med mandel olie eller lignende om morgenen når der ikke skal fjernes makeup.

    24/03/2015
  • Anette Kristine Poulsen

    1000 tak for jeres kommentarer. Jeg vender tilbage i dag. Stor hilsen anette

    24/03/2015
  • Pernille Aaby Larsen

    Hej Anette 🙂 Kan du anbefale et renseprodukt til sart hud, som ikke er alt for dyrt? Jeg har været glad for Cleansing Lotion fra Rønsbøl, men den er på nuværende tidspunkt udgået mange steder.

    23/03/2015
  • Gyrid Harstad

    Hei! Takk for bra blogg! Svært lærerik. I hvilke produkter finner man hyaluronsyre og glycerin?

    Vennlig hilsen Gyrid

    23/03/2015
  • Katrine

    Hej Anette 🙂

    Det der Beauty Angel lys, som alle mulige kosmetologer, fitnesscentre og svømmehaller har fået… Kan det noget? Jeg kan ikke finde andet end deres egen lovprisning af det – men hvad er fidusen? Det tager vist 20 minutter, ligner et solarium, men lyset er lyserødt…

    Bedste hilsner,
    Katrine

    P.S. Tak for din gode blog!!

    23/03/2015
  • Sandra S.R

    Kære Anette.

    Først og fremmest tak for en dejlig blog – jeg klikker troligt ind hver dag og suger til mig af gode råd 🙂

    Jeg skriver til dig, fordi jeg for nyligt er begyndt at slå helt vildt ud på min hage.
    Jeg har fået store plamager af små røde, tørre knopper. Det startede som enkelte små knopper, men områderne bliver desværre større for hver uge, der går.
    De seneste dage er de også begyndt at dukke op under- og omkring mine øjne samt lige over min overlæbe.
    Det er ikke et problem, jeg har oplevet før, og jeg kan simpelthen mærke min selvtillid og lyst til at gå ud af døren daler for hver eneste dag, der går.
    Jeg føler efterhånden, jeg har prøvet mange forskellige ting, og håber derfor at kunne få et par guldkorn med på vejen?
    Lige pt. renser jeg min hud morgen og aften med en renseskum fra Beauté Pacifique eller rensevand fra Bioderma efterfulgt af Serum Paradoxe og til sidst bruger jeg Lait-Créme Concentré fra Embryolisse om morgenen og Super3Booster om aftenen, inden jeg går i seng. Derudover drikker jeg to spsk. mk olie sammen med aronia saft hver morgen.

    Jeg ved jo godt, at du sikkert for en million mails og er en travl kvinde, men jeg er efterhånden ved at være så desperat, at jeg synes, det er et forsøg værd 🙂

    På forhånd tak for hjælpen.

    Mvh
    Sandra

    23/03/2015
  • Gitte Salling

    Jeg har en facemist fra MAC. Er det en du anbefaler?

    23/03/2015
  • Anette S.

    Jeg er lige startet med at bruge Roche-Posay Rosaliac rens. Der står, den ikke skal renses af med vand, men kun tørres af/smøres på med en vatrondel.
    Bliver huden rigtig ren af det?

    23/03/2015
  • Cecilia

    Sjovt, i weekenden opdagede jeg beautyblog, hvor Lise også beskriver tendensen i det trejde råd. Det må jeg prøve en gang.
    Opdagede også den engelske Caroline Hirons, som heller ikke anbefaler produkter der skummer.
    Vil produkter, som først skummer, når de kommer igennem pumpen (fx Neutral Face Wash), ses some skummende?
    Skal vist snart investere i fiskeolie og tage hul på min ansigtsmist fra Rønsbøl (tak for tip). 😉

    23/03/2015
  • vibeke

    Hej Anette,jeg vilså gerne have navnet på Rønsbøls facemist, da jeg ikke genkender den i deres webshop.Tak for hjælpen og din skønne blog!

    Mvh.Vibeke

    23/03/2015
  • HeLene

    Og, igen, jeg elsker de der ordlege-rubrikker. Fugt huden med musik, ja ik?

    23/03/2015
  • CharlotteK

    Hvad er der egentlig i ansigtsvand? F.eks. den på billedet fra Smashbox?

    23/03/2015
  • HeLene

    Jeg har brugt en del ægte rosenvand fra tyrkiet (hedder hydrolater, ikke?), jeg tror at der er noget lidt magisk i det fra roserne og det har også en aroma terapeutisk effekt som man ikke skal underskatte. Er dejligt som mist med lidt tilsat glycerin eller som øjenkompresser (vatrondeller) og jeg synes det fugter og dulmer og så dufter det skønt og føles luksuriøsts…

    23/03/2015
  • Jeg er stor fan af rosenvand og har været det i over 30 år (!). Min mormor brugte det altid, og hun havde den fineste hud, så det har altid været min skintonic. Jeg får min Matas til at bestille det hjem til mig. Jeg har ekstremt tør hud (så det drysser), så jo, det virker på mig. 🙂

    23/03/2015
  • Lene R

    Anette, kan du nævne nogle specifikke K-beauty mærker, som laver facemist med fugtmagneter? Jeg bor i Korea, men på en ø hvor de lokale ikke taler nok engelsk til at rådgive, så det ville være en stor hjælp.
    Takket være din blog har jeg endelig, i mit 37-årige liv, en nogenlunde pæn hud! Så stor tak fordi du deler din viden ud!

    23/03/2015

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.