MarieMandag – juli2015

image

Min mor har ofte fortalt mig, at jeg ikke var som andre små børn, da jeg var lille. Det er nok bare sådan noget mødre siger, fordi deres børn ER helt unikke. Selvfølgelig er de det. Jeg var så et af de børn, som bare ikke kunne håndtere at få fedtede fingre. Kunne ikke! Jeg har fx. aldrig spist med fingrene. Heller ikke da jeg skulle lære selv at proppe mad ind i munden. Jeg skreg op, blev helt febrilsk og viftede en masse med hænderne, hvis jeg fik fedtede fingre. Og det er så dét min mor kalder bedårende unikt – andre ville nok mere betegne det som sygeligt hysterisk, grænsende til det neurotiske. Potato-potato. Jeg lærte ihvertfald at spise de der første små leverpostejshapsere med bestik. Garntrisset været fuldstændig crazy fin dame på Downton Abbey i et tidligere liv eller noget. Senere hen er jeg måske nok blevet lidt mindre sart. Ikke desto mindre, bryder jeg mig stadig ikke specielt meget om at røre ved mad eller få fedtede fingre…og det bringer mig frem til det her nye produkt jeg har prøvet:

Kérastase Carré Lissant.

Lyder bare herreflot på fransk, ikk’? Egentlig er det bare nogle små ark servietter. Hvert ark er dækket af et tyndt lag voks der coater og tæmmer håret med øjeblikkelig virkning. For sådan én som mig, er det intet mindre end en fantastisk opfindelse. Som skrevet tidligere et eller andet sted, har jeg langt, forholdsvist kraftigt hår, som har tendens til at frizze og krølle dumt efter hårvask og i fugtigt vejr. Så jeg har i årevis brugt alverdens hårolier. Både de billige og dyre mærker. Tror jeg har prøvet alt. Næsten. Nogle har bare fedtet mit hår, punktum. Andre igen har jeg været ovenud begejstret for. Men nu var det jo slet ikke olier vi skulle tale om. De her servietter lover at eliminere frizz. Kontrollere statisk hår. Tæmme flyvske hår. Og holde fugt ude. Altså præcis det samme som en hårolie gør. Jeg har brugt servietterne i en måneds tid nu og er ret forelsket. Mest fordi jeg er fri for al det ulækre olie (uf!) i mine håndflader som jeg får spat af.

Efter hårvask og tørring af håret, tager man et ark og kører det fra midten af håret og ud til spidserne..og tadaaah: Håret tæmmes (ned, hunni!!) og bliver meget mindre kruzzy. Hurtigt, nemt, smart og ingen fedtede fingre. Hvad er der ikke at elske? Jeg vil dog sige, at jeg har været ude i lummert vejr. For hey, kan du huske de sidste par dage? Og det holdt ikke fugten og krøllerne ude af mit hår. Så på det punkt er de ikke mere geniale end almindelig hårolie. Desværre. Havde de kunne det, havde jeg opkøbt alle Kérastases servietter og tilbedt dem som små, hellige guder. Aaaaanyways. Nu har jeg lidt en fornemmelse af, at jeg er den eneste som ikke er taget på ferie og derfor sidder her helt alene og ekko-råber noget med øller og Møller, men som sædvanlig er jeg interesseret i andres erfaringer, så…hvis du ikke sidder på en trope-ø et sted og kender til et tip/produkt/magisk heksekunst, der kan holde fugt ude af hår, så det forbliver glat og u-frizzy, så fortæl endelig om det i kommentarfeltet. PS forresten. 50 ark koster 240 kr og kan købes her.image

02/07/2015
Skødesløse Beachwaves – trin for trin
07/07/2015
77 er ingen alder

Kommentarer

  • Lone Rosendahl

    Jeg har samme problem….mit hår krøller og kruser ved den mindste fugt….har også prøvet alt muligt uden held….øv,øv,øv

    06/07/2015
  • Marie

    Tusind tak, Maiken C – og rigtig meget i lige måde. Og god ferie NÅR du engang skal have dét 🙂

    06/07/2015
  • Maiken C

    Hej Marie … tak for endnu en hyggelig læsning 🙂 Jeg har desværre ikke noget godt hår-råd til dig (har selv helt glat hår uden en krusning, kun en lille hvirvel i pandehåret – bruger dog ind imellem Moroccanoil for mere glans og blød), men vil bare lige sige, at du ikke er den eneste, der ikke holder ferie i øjeblikket ;-)God sommer! Kh Maiken C

    06/07/2015
  • Marie

    HeLene: Selv mange tak – jeg er også virkelig glad for kokosolie, men det holder desværre ikke mine krøller væk i fugtigt vejr.

    Rie: Åh, rart at høre jeg ikke er den eneste med forfinede tendenser 🙂

    06/07/2015
  • Rie Dyrnes

    Tak for indlæg.
    Jeg er ikke sart når det handler om creme og krop/hår olier, men bruger altid handsker hvis jeg skal bage eller plante blomster 🙂 🙂

    06/07/2015
  • HeLene

    Tak for en sjov og ærlig tilbage melding på servietterne.
    Jeg synes ofte en prepak med kokosolie er god for mit hår. Jeg varmer olien op og applicerer den fra miden av håret og især i spidserne på tørt hår og sover med det eller går med det et par timer (i en knold, helst derhjemme på en søndag) og så vasker jeg derefter håret to gange med SLS frit schampoo. Works for me!

    06/07/2015

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.