Akne-ar og hvad så?

acne2

Dygtige Christina fra passionsforfashion.dk skrev og efterlyste løsningen til aknear. Desværre eksisterer quickfix-løsningen ikke, men der er actions, som vil gøre en reel og positiv forskel. De kommer – rangordnet – her:

 • Læs Professor og hudlæge Christian Grønhøjs ord om aknehjælp i bogen Superhud, hvor manden har fået sit eget kapitel. Der er god hjælp til før, under og efter akne. Bare læs ham. Bogen kan lånes på biblioteket.
 • De fleste vil opleve en synlig hudforbedring ved at kombinere frugtsyre (som polerer og forfiner overfladen) og A-vitamin (der normaliserer hud på afveje og booster ens egen kollagenmadras).
 • Som en laseragtig lysbehandling vil IPL forbedre hudstrukturen og sætte gang i produktionen af ny kollagen.
 • Endelig vil Restylane-filler i bunden af forsænkede ar give en mere ensartet overflade.

DIN ERFARING: Hvis du har gode/dårlige oplevelser med at formindske/fjerne aknear, så del endelig i kommentarfeltet.

FOREDRAG I AARHUS: Yeeeees, det er nu, det er snart, og som svar til Signe og Lotte, så er det lige HER, du melder dig til. Glæd dig til opskriften på Superhud, godt hår og de makeup-fif, der gør alle (alle!) endnu pænere.  Og jo, der er goodie-bags og god chokolade.

27 comments on “Akne-ar og hvad så?
 1. Hej Anette,

  Jeg har lidt af en moderat akne i flere år. Og nu har jeg besluttet mig for, at det simpelthen ikke skal kontrollere mig mere.

  Jeg har derfor sat fokus på at prøve at bekæmpe det indefra i første omgang. Har læst flere steder, at nogle skulle have held med Zink og mælkesyrebakterier.

  I den forbindelse ville jeg gerne komplimentere det med nogle vitaminer og mineraler og tænkte derfor på en multivitaminpille. Nu er jeg så blevet enormt forskrækket af, at der er flere steder på nettet, hvor de skriver der er dokumentation for at vitaminpiller med E-vitamin, Bekarotin og A-vitamin skulle være farligt i de doser, som findes i vitaminpillerne. At det skulle føre til øget risiko for hjertekar sygdomme og kræft.
  Kender du noget til disse og kan du evt. male dette til jorden? Eller hvordan skal jeg lige bære mig ad i vitaminjunglen. Jeg er bekendt med, at man naturligvis ikke skal tage for meget zink.

 2. Virkelig mange gode tips her!
  Jeg har selv haft en mindre grad af akne, men havde stadig fået en del ar.
  I dag er de alle så godt som væk takket være løbende silkpeel-behandlinger ved kosmetologen samt efterfølgende frugtsyre-behandlingsforløb. Desuden har jeg også brugte frugtsyre hver nat (Ole H’s Invigorating Night Gel) – og gør det stadig til tider, da frugtsyre som bekendt gør underværker.

 3. @ Lea E – Jeg synes Swiss roll’eren er rigtig fin. Den har været anmeldt tidligere på Beautyspace og fået fine fine kommentarer med på vej. Vær obs på, at den er 0,5 mm og ikke 0.2, så go gentle.

 4. @ Kate – Du kan se mine produktanbefalinger i højre side under firkanten ‘Anette anbefaler’. God fornøjelse med bogen.

  @ Lea E – Hvor end jeg gerne ville, så tør jeg ikke udtale mig om det. Kender ikke mærket eller systemet. Hvad siger de mon selv?

  @ Anne – 1000 tak fordi du deler. Det er det, der er så dejligt i kommentarsporet. Så tak.

  @ Mette – Du kan bestemt bruge Skin Smoothing Treatment fra DS.

  Stor hilsen Anette

 5. Hej Anette,
  Jeg har før brugt Smooth Skin Treatment fra Danish Skin Care, med et OK resultatet. Jeg har døjet meget med uren hud, og fik derfor en rigtig god creme fra en hudlæge, der virkede fint. MEN – nu er det således, at jeg er gravid og naturligvis ikke bruger den creme længere. Jeg tænker så – vil man kunne bruge Smooth Skin Treatment, eller er den no-go som gravid? Jeg er på ingen måde fanatiker, men holder mig naturligvis fra parfume, parabener og andet hormon forstyrrende halløj. Hvad tænker du? :-)
  (Beklager jeg skriver her, men comments var lukket på dit indlæg om produktet fra noget tid siden)
  Kh Mette

 6. Hvor er det dejligt at folk deler deres oplevelser! Jeg har selv haft akne siden jeg var 13 (i dag er jeg 25), og det har givet mig nogle rigtig voldsomme ar. Udbrudende er dog kommet under kontrol inden for det sidste år, men det var ikke før jeg besøgte Anne Q Skincare på Christianshavn at mine ar forsvandt.. FORSVANDT! Anne bruger professionelle dermaroller behandlinger, og hun er meget dygtig. Jeg kan varmt anbefale hende, da jeg selv har prøvet alt fra medicin, dyre produkter, green peel, kosmetolog behandlinger osv osv.. Dermarolleren er også et billigere alternativ til laser behandling, og man får virkelig nogle gode resultater.

 7. Hey Anette
  Siden vi skrev sammen sidst før nytår, har jeg læst din bog og er begyndt at bruge noge Ole Henriksen og Beauté Pacifique produkter. I din bog omtaler du elektronisk ansigtsgymnastik, i den sammenhæng har jeg et spørgsmål. Jeg har et TENS apparat, som jeg bruger til smertebehandling. Det er det midterste apparat på siden som åbner, når du trykker på linket:

  http://www.bensmith.dk/tens-ems-apparater.asp

  Mit spørgsmål går på, om jeg kan bruge dette apparat til elektronisk ansigtsgymnastik? I så fald hvor ofrer, hvilken styrke og hvor længe pr. gang?

 8. Hej igen
  Har bogen om et par dage, har lige bestilt den :-)
  Efterlyser en erstatning til den frugtsyrepeeling og A-vitamin cremen som jeg bruger nu. Har lidt acne-ar, og stadig hormonel hud, som jeg gerne vil holde i ro.
  Bedste hilsner
  Kate

 9. @ Nadia – Hvor er jeg glad for at høre om din oplevelse på Mølholm.

  @ Rikke Thisted – Frugtsyrer kan i princippet bruges morgen og aften, man skal bare være obs på at man mister 4 pct. af hudens naturlige solbeskyttelse, så vær beskyttet af SPF, hvis du bruger dem om dagen. A-vit er følsomt i forhold til lys og luft og derfor godt om natten. Jeg bruger frugtsyrer om aftenen som en døråbner og topper så enten med Bioeffect eller A-vit.

  @ Daniela – 1000 tak for dit gode indspark.

  @ Helene – Du gør mig glad. TAK.

  @ Viola og mormormedstiletter – HERLIGT.

  @ Anna Skyggebjerg – Åh, tak fordi du deler. Det er vigtig viden. Og så godt at høre med resultaterne.

  @ Kate – Har du bogen ‘Superhud’? Jeg er usikker på, hvilket resultat du eftersøger?

  @ Karina – Tak fordi du deler. Jeg er glad for, at det går fremad (i forhold til din mail), og godt at du handler. Lad mig vide om I sætter doseringen ned.

  @ Berit O – Jeg glæder mig sådan til at hilse på dig.

  @ Carina – Du kan gå lige på og så ellers bare holde øje med din hud. Der er tale om A-vit-estre, som er lidt blidere i det.

  @ Cathrine Lund – Jeg håber, håber, håber, at du vil læse Christian Grønhøjs kapitel i bogen. Jeg tror, at der er flere tips for dig/din søn.

  @ Christina B – ;o) , Du kan jo tage fat i dit lokale bibliotek eller en anden udbyder af foredrag. Ellers kommer jeg på Matas’ touren, som i Kbh. er 4-5 april.

  KH Anette

 10. I er ikke glemt. Jeg vender tilbage snarest. Tak for alle kommentarer. KH Anette

 11. Min søn på 19 har haft kraftige akne udbrud gennem en årrække og til trods for, at han har modstået fristelsen til klemme el. pille, har han fået mange ar. Han fik anbefalet at prøve Beauty Angel behandlinger, der er en slags lysterapi, der bl.a. fremmer collagenproduktionen. Han har haft helt fantastiske resultater, hvor f.eks. hans tindinger, der før var fulde af arvæv, nu er næsten helt glatte og fine. Da han startede på behandlingerne, blussede hans akne op for en kort periode, men herefter er det blevet mindre og mindre, for til sidst at være så godt som forsvundet. Igen er det selvfølgelig ikke en over night løsning. Han fik de første 12 behandlinger, før de første resultater begyndte at vise sig, men nu kan han holde udbruddene nede med 2-3 behandlinger pr. måned.

 12. Yderst relevant emne, Anette!

  Jeg har (heldigvis) aldrig lidt af akne, men (her midt i 30’erne, suk) får jeg stadig bumser og en hel del hudorme i panden og på hagen, og har nogle røde mærker/ar efter udbrud.

  Efter rosende omtaler har jeg indkøbt Super Booster 3 (IKKE clinik versionen) til forhåbenligt at afhjælpe noget af ovenstående, men mon den er for kraftigt at lægge ud med når jeg (vist nok) ikke har brugt cremer med A-vit før? Bør jeg starte med en mildere styrke?

  (Jeg er desuden igang med frugtsyre – og takker for dit fine svar forleden dag :-))

 13. Kære Anette, jeg er vild med super tilbuddet du har udsendt i dag! Er dog i tvivl om hvorvidt pakken med 120 Imedeen er nok? Kan læse man skal tage 4 tabl pr dag, dvs tilbuddet kan ses som en kur på 30 dage. Tænker du det er nok, eller vil man være nødt til at købe flere pakker? Læste et sted at resultatet først ses efter 3 mdr.
  Jeg har foræret min veninde en billet til dit foredrag hos Vivian i feb., og glæder mig meget. Min veninde fik bogen til jul, så hvad kunne være mere oplagt som fødselsdagsgave :-)
  Kærligst
  Berit

 14. Jeg er så glad over, at du sætter fokus på dette, Anette. På akne i det hele taget. Der er stadig så mange myter.
  Jeg kan fortælle, at det var dig / din bog, der gav mig det endelige spark til at få min datter på nu 15 år i behandling med isotretinoin. Jeg fik bestilt tid hos lægen dagen efter, at jeg læste dette kapitel i bogen. Vi havde prøvet alt, passet huden med rens og fugt, ikke “pille”, ansigtsbehandlinger, undgået mælk, vi lever sundt, udvortes receptpligtige cremer – alt. Jeg syntes bare, at det lød meget voldsomt med disse piller – og det er voldsomt – hun er i behandling nu og er ekstrem tør, især på læber, og øjne – og led er også påvirket. Jeg kan se, at det hjælper – og jeg har faktisk nu dårlig samvittighed over, at jeg ikke gav efter for pillerne noget før. For hun havde en noget tid, hvor hun var meget psykisk påvirket, (og hun er en pige, der går op i andet end sit udseende), og så kan jeg jo se, at hun har fået/får ar – og nogle af disse ar kunne sikkert have været undgået, hvis hun var kommet i behandling før.
  Så jeg følger meget med her i, hvad der måtte komme af kommentarer til indlæg. Jeg tænker selv på, at hun skal have laser eller anden behandling på klinik, når vi stopper kuren. Husker, at en klinik har anbefalet Dermaroller og Dermapen i forbindelse med ar efter akne.
  Jeg giver hende pleje med La Roche-Posay Effaclar H samt Sheald fra iS Clinical nu – og tænker, at iS Clinical Active Serum og Pro Heal Serum kan bedre hudstrukturen efter endt behandling med isotretinoin. Dejligt at læse om andres erfaringer med pleje og behandlinger for at bedre ar efter akne.

 15. Hvornår holder du events på Sjælland ?:-)
  Vi vil også gerne have fornøjelsen af dig kære Anette

 16. Tak for at sætte fokus på dette – Anette. I bogen og her. Min datter er i isotretinoin behandling, og desværre har hun fået ar efter aknen. Så jeg sluger hvert ord, der skrives omkring behandlinger, der kan afhjælpe ar efter akne.

 17. Reparation af ar efter acne kræver desværre tid og tålmodighed. Men med gode og virkningsfulde ingredienser sammen med needling, (som nævnt i tidligere kommentar) får du en rigtig god kombi, hurtigere virkning, og mere udnyttelse af ingredienserne.
  Når der tales ingredienser, er jeg enig med Anette’s 2. punkt af forslag :) Vh, Mette

 18. Min datter, nu 20 år, har lidt af acne i årevis. For omkring et år siden, begyndte hun behandling med Environs produkter, der indeholder A-vitamin. Huden er nu meget pænere og glattere – og scanning viser også betydeligt bedre hudkvalitet. (Hendes bror har samme resultater.) Men… en lang række misfarvede ar reagerede ikke – eller ikke hurtigt nok – på denne behandling. Min datter gik derfor til hudlæge og fik recept på Epiduo. Efter to måneders behandling er arene væk. Vi fortsætter med Environ til dagligt brug.

 19. Tak for en god artikel.
  Har i længere tid brugt Melissa aha serum, efterfulgt af Super Booster 3 fra Beaute Pascifique. Kan du anbefale alternativer? Evt nogle produkter der arbejder bedre sammen?
  Bedste hilsner
  Kate

 20. Tusind tak for perfekt timing Anette! :*
  Min bror spurgte mig om hjælp den anden dag og jeg havde en idé om hvad han kunne gøre for at komme sine acnear til livs men med dagens gode råd er der et større håb for at han får en smuk hud igen :)

  Knus

 21. Jeg har haft cystisk akne og brugt frugtsyrer og a-vitamin i lang tid. Først mest frugtsyrer så senere a-vitamin (mha denne blog og bøgerne fra Anettes hånd). Det virker men det er ikke noget over-night mirakel. Men det bliver bedre, lidt for lidt hele tiden og jeg er tilfreds med resulatet.
  Det hjælper også meget at følge de andre Superhud/hudpleje pyramiden råd så huden er godt fugtet og pæn i øvrigt. IMHO :-)

 22. Mange tror ikke på at jeg har haft akne, når de ser min hud. Jeg har anvendt de stærkere frugtsyrer i intense perioder med pauser imellem. Frugtsyrer modvirker iøvrigt stadig tilstoppede porer og urenheder. Idag bekymrer jeg mig mere om min huds struktur og tone (spændstighed), her virker frugtsyrerne heldigvis også.
  Idag “ruller” jeg min hud, med needle-roller 0,5mm, to gange om ugen og derefter optager min hud også serum endnu bedre (op til 10.000 gange mere siges der). Dog skal man IKKE rulle ovenpå betændelser, men kun hvor huden er i ro.
  Rullen er et billigere alternativ til laser. Mange hudlæger anbefaler hellere needle-rollere end laser, til visse typer af arvæv.

 23. Hej Anette!

  Jeg er 21 år gammel og har en smule (ikke vildt mange, men nok til at det er generende) ar efter acne.
  For det første (og jeg ved godt du helt sikkert har skrevet det før, men jeg bliver altid i tvivl) hvordan er det nu lige det fungerer med frugtsyre og a-vit? Jeg er klar over at a-vit er lysfølsomt og derfor egner sig bedst til aftenbrug, men må jeg så bruge frugtsyre om dagen og a-vitamin om aftenen, eller skal jeg vælge enten frugtsyre eller a-vit om aftenen og så skifte imellem de to?

  For det andet overvejer jeg at købe en needleroller men er både i tvivl om hvilket mærke jeg skal vælge (jeg kan se du har linket til en fra CompleteMe tidligere, men måske du havde opdaget noget endnu bedre siden da), hvor mange mm. jeg skal vælge rollerens nåle skal være, hvor ofte jeg skal bruge den og hvordan jeg skal bruge mine produkter sammen med den? Ville det være rens, roller, mist, frugtsyre og/eller a-vitamin og så fugt eller en helt andet rækkefølge?

 24. Jeg er SÅ enig – man skal ikke finde sig i akne! Især ikke når man kan gøre noget ved det. Personligt har jeg været hele møllen og medicinskabet igennem, blandt andet en roaccutan-kur, der fjernede aknen, men først efter en voldsom opblusning, der desværre resulterede i endnu flere ar :(. Nu 4 år senere har jeg haft virkelig gode resultater med IPL lavet på Mølholm Privathospital. Blev anbefalet Peter Bjerring af min hudlæge, der sagde at han var en af landets bedste hudlæger. Det er ikke billigt, men det er pengene værd. Før så min hud forfærdelig og hullet ud, og jeg havde aldrig drømt om, at det kunne blive så pænt, som det er 5 behandlinger senere. Derudover kan jeg anbefale Pudderdåsernes produkter, der blandt andet også tæller produkter med salicylsyre og frugtsyre.

Comments are closed.