Frugtsyre til kroppen kræver timing

sun

Vi ved, hvad der er bedst, når solen skinner: En beskyttende undertrøje af antioxidanter og fugt toppet med solbeskyttelse. Det kan være i ét og samme produkt, eller det kan være i to forskellige. Hvis ikke der er antioxidanter i den solbeskyttelse, du allerede har, så kan hjemmelavet afkølet grøn te bruges. Mutis kropslotion med SPF til kroppen er fin, fordi den også kan bruges i ansigtet (det er et vanvittigt godt sammensat hold af ingredienser). Og jeg er ærligt talt lidt træt af dukkehusstørrelser til ansigtet, når det gælder solbeskyttelse.

I modsætning til solskin er skyer, rusk og regnvejr bedst, når det gælder peelende frugtsyrer. Dem, der baner vejen for mere glans og ekstra fugtmætning længere nede i huden. Udfordringen er nemlig, at huden bliver en anelse mere lysfølsom i perlende selskab, hvorfor nogle helt venter til der er færre lyse timer. Alternativet er at bruge ekstra SPF.

Nyheden her synes dog, I skal kende til, for jeg er begejstret for det kropsserum, REN har lavet. Det er en virkelig velkomponeret blanding af eksfolierende mælkesyre, beroligende bemælkesyrebakterier og blødgørende sheasmør. Samlet i en lotion (mere end et serum, som navnet siger), der suser hurtigt ind i huden. Så hurtigt faktisk, at man kan brug for noget ekstra – og i den forbindelse godt gået til Avéne, som har lavet en kropsolie baseret på planteolierEn kropsolie, der både er let i konsistens og på spray.

HAR DU OGSÅ BEMÆRKET DET? De petrokemiske mineralolier får pt. kamp til stregen – også fra den side, der ellers altid har støttet dem (hudlægen og apoteket). Jeg lægger med vilje en værdidom ned over mineralolie ved at sætte ordet petrokemisk foran. Ikke fordi det ikke er sandt, men faktisk rækker det at sige mineralolie. Problemet er bare, at det navn til gengæld lyder alt for mildt og flinkt. Nå, men det er en anden og længere snak, som vi har været omkring før.

SOMMERENS BOOK’N BEAUTYBOX får du fat i HER.

PS:Instagram @beautyspace kan du se planteolien og AHA-serum til kroppen lidt mere in action.

19 comments to “Frugtsyre til kroppen kræver timing”
 1. Tak for svar Anette
  Det var meget brugbart, har nu købt Dermalogica
  God weekend 🙂

 2. @ Viola, det er VIDUNDERLIGT nyt. TAK for at dele den erfaring med Lactoclear, for det er jo en spændende tilgang de har.

  @ Ditte H, sikke en herlig kommentar…smiler fra øre til øre. Næste gang må jeg være makeupfri, så der bliver hørt efter. Makeuppen er helt og aldeles makeupartist Johanne Danshøjs værk. Du finder hende på INSTA her: @josmakeupblog, så spørg om detaljer.

  @ VIOLA & Leafysmoothie – Viola vil du dele linket?

  @ Margit, den fra Lysi.

  @ Tilde: Velkommen til.

  1) Nej, ikke nødvendigvis. Bedst er det at toppe med ekstra fugtserum, hvis man har behov.
  2) Ja, tag gerne en undertrøje på af antioxidanter, altså et serum med beskyttende antioxidanter i. Så er du ekstra sikret.
  3) Du kan gøre begge dele, men jeg synes det er smartes om aftenen, fordi der om dagen skal være plads til det primære: beskyttelse.

  @Marianne Gylding – tæl dig selv i blandt de spændende.

  @ Jette M, Tak for indspark.

  @ Louise, Jeg synes, at de har lidt ufuldstændige INCI lister for at sige det mildt.

  @ Anni, Hurra! 1000 tak fordi du deler. Det betyder SÅ meget for forummet her.

  @ Kamille, petrolatum (mineralske olier) ER et no go i forhold til akne. Det vil flere hudlæger efterhånden også skrive under på. Parfume er en smags sag.

  @ Linda, jeg har fået så mange positive tilkendegivelser på Dermalogicas Sensitive Shield – og er også selv glad for den. Man skal lige vente et minuts tid på at det hvide skær går væk. I forhold til rosacea er min erfaring, at mange har det bedst med virkeligt tyndtflydende konsistenser, og det er Mutis ikke.

  Stor hilsen Anette

 3. Hej Anette
  Muti kropslotion kan jeg bruge den i ansigtet når jeg har rosacea (kan se den også fås som solcreme til ansigtet) eller er en bedre mulighed Dermalogica`s super sensitive shield, måske har du et endnu bedre forslag 🙂

 4. @Ditte
  Jeg kan nøjes med olien for tiden. Smører på, mens huden er fugtig efter badet.

 5. Hvor slemme er mineral olier og Parfume når det kommer til uren hud? Nu har jeg fulgt Mads Timmerman fra DS i nogen tid, som bl.a. advarer imod de mineralske og æteriske olier 🙂

 6. @Anni – den lyder som noget jeg skal prøve 🙂 bruger du body lotion ovenpå, eller er den fugtighedsgivende nok i sig selv ?
  Mvh
  Ditte

 7. Tak Viola, jeg tror det var det eneste sted jeg ikke tjekkede, LOL! God sommer til dig! <3

 8. Hurra!!!

  Jeg bliver nødt til at fortælle, hvor lækker den er, den retin-oil fra The Chemistry Brand du anbefalede forleden til strækmærker mm. Hold nu op! Den bedste kropsolie jeg har prøvet til dato til mine lårbasser. Om de bliver kønnere vil tiden vise, men jeg føler mig glat og pæn og er pludselig ligeglad med de buler og strækmærker, jeg fik som teenager. Og nu bliver jeg 50!
  Som bidrag kan jeg fortælle, at jeg til den daglige shaving af ben under bruseren stjæler kærestens Ecooking skæg- og kropsolie. Den kan anbefales 😉

  Hilsner fra Anni

 9. 1000 tak for gode ord og spørgsmål. Jeg vender tilbage tirsdag aften på bloggen. Tak for tålmodighed. Stor hilsen Anette

 10. Hej Anette,

  I Normal sælges bla. Hyaloron serum til ingen penge fra mærket Pure And Care. Kender du til det mærke – er det mon spild af kaffepenge eller kan noget være godt og billigt?

 11. Puhaaa, petrokemisk, det lyder godt nok heller ikke rart. Kan godt forstå at producenterne kalder det mineralsk olie- for mineraler er jo godt..
  Og så bliver jeg lige lidt benovet over viola, der malker sin egen ged med udsigt til smukke bjerge.
  Fascinerende så mange spændende mennesker der er samlet i dette forum

 12. Hej Anette.
  Jeg er helt ny i det her og har et par spørgsmål beg meget håber du vil hjælpe med:-)
  1) Skal man bruge serum inden eller efter BHA og inden/efter A-vitamin?
  2) Skal man være særlig opmærksom på noget (udover solcreme) når man er lys med fregner?
  3) Bruges BHA både morgen og aften?

 13. Det link til mælkeprodukter Viola omtaler, det kan jeg bare ikke finde nogen steder, jeg har prøvet i både artikler og kommentarer men det dukker ikke op. Ville du ikke være sød og dele det igen? Stor tak!

 14. Ååååhhh … har lige set dig – eller rettere har lige set dine flotte øjenlåg i Go’ morgen Danmark! Hørte nææsten ikke hvad du sagde, for jeg sad og forsøgte at regne ud, hvor mange øjenskygger du har på og, om de ville skinne alt for meget på mine kæmpe asiatiske øjenlåg?? Kan du fortælle, hvilke mærke og nr/farve øjenskygge du havde på i dag??? Sååå flot!

 15. Tusind tak for linket omkring acne og mælk. Super spændende læsning. Jeg blev både klogere på ko-, gede- og plantemælk.

  Min hud ser ikke ud til at reagerer negativt på gedemælk, gedeost eller gedeyoghurt. Jeg har de sidste par uger, drukket lidt helt frisk gedemælk, som jeg selv har malket, spist gedeost og fermenteret min egen gedeyoghurt og kunne ikke være mere lykkelig.
  Den friske bjergluft, fred og ro og smukke udsigt til Pyrænæerne har været sundt både for krop og sind og min hud har ikke været så pæn som den er nu meget længe. Jeg har udelukkende brugt ansigtsrensen og cremen Lactoclear, i omkring to måneder nu og sat al anden hudpleje på standby. Min hud er rigtig glad for cremen og ser meget pæn ud.

  Tak for dine altid gode råd og spændende læsning!

  Knus

Comments are closed.

Følg på Instagram