Kongen af askepot-effekt begynder med H

Sukkermolekylet hyaluronsyre rangerer i den absolutte top, når det gælder fugtfremmende ingredienser. Faktisk er målet med mange hudfornyende og opfriskende ingredienser at stoppe hudens eget tab af netop elastin, kollagen og hyaluronsyre, som er den trio, der bedst kan sammenlignes med hudens underliggende springmadras.  Hyaluronsyremolekylerne er dog for store til at kunne trænge ned i huden, fortæller professor og hudlæge, dr. med. Christian Grønhøj fra Aarhus – og derfor holder hyaluronsyre kun på fugten i hudoverfladen. Det betyder, du til enhver tid vil se friskere ud. Og for mig rækker askepoteffekten fint. Men faktisk er der cremekokke, som fortæller,  at der er stor forskel på hyaluronsyre, og at nogle varianter kan gøre gavn dybere i huden…Fortsættelse følger.

SNUP TIPPET: Rigtig mange cremer og sera indeholder hyaluronsyre (’hyaluronic acid’ i en ingrediensoversigt). I øjeblikket tester jeg to lovende nyheder: Eucerins Hyaluron-Filler Concentrate (én ampul rækker til en uges forbrug, 5 stk., 290 kr.) og Balance Me Anti-ageing Face Serum (395 kr.). Begge skal under cremedække.

VIND: Overvejer en impulsiv konkurrence i morgen. Årets første. Du får besked med det samme i morgen ved at følge slagets gang på Bloglovin’ her.

19 comments to “Kongen af askepot-effekt begynder med H”
 1. Cremekokke – dagens nye ord i mit vokabular! Og den dér askepot-effekt lyder lige som noget for mig! Min hud ser mildest talt ufrisk ud efter fire måneders eksamenshelvede – og endnu én tilbage, urgh! Kaffe og sukker hører virkelig ikke til i bunden af kostpyramiden – men minus gange minus giver jo plus, så sukkermolekyler i hudplejen lyder måske ikke så tosset endda 🙂

 2. @ Charlotte K – you’ve got it.
  @ Metteline – det er præcis hyaluronsyre – i begge.
  @ Kira B – hyaluronsyre er go, go, go.
  @ Julia K – glad for du synes om silikoneindlægget. Der er desværre ikke meget forskning på området, men en klog kemiker-mand sagde til mig i går at hans sunde fornuft sagde ham, at det ikke kan være sundt (hver dag) at smøre silikone på hud og hår.

  @ Rie – I know. Men husk at det kun er 3 dråber ad gangen.

  @ Kiss – dejligt!

  @ Louise T – hvor hurtigt efter du har smurt creme på?

  @ Sanne – hyaluron har indeholder vi selv…selvom det er er syre. Hvor mange lakker fik du?

  @ Nanna – vender tilbage.

  @ Marie R – jeg er glad for, du hænger troligt på.

  @ Berit C – ok. Tak skal du have.

  @ Marianne G – du kan tro jeg ved, at jeg skylder det indlæg. Har et møde den 28/1 om netop dermaroller…jeg har selv skiftet mening et par gange. Så hold ud. Jeg lover, det kommer.

  @ByMelchiors – tak fordi du deler.

  Stor hilsen Anette

 3. Eucerin har tidligere kunnet få i dk i Matas og på apoteket. Bla havde de en fantastisk solcreme til hud der får soleksem. Håber også den kommer tilbage, det virker lovende med ampullerne

 4. Hej igen Anette,

  nu kan jeg ikke helt huske alle tingene, men jeg har da med sikkerhed brugt deres håndcreme. Jeg kan dog desværre ikke lige huske hvad den hedder, men vi har brugt den i mit barndomshjem og bruger den stadig i dag 🙂

 5. Hm Hm sukkermolekyler …. Kan godt se jeg er helt bag ud med min viden. Heldigvis har jeg dig Anette .. Jeg hænger i på bloggen og bliver klogere og klogere for hver dag der går 🙂 Tak for dig!

 6. Det lyder spændende. Og priserne lyder også ret gode synes jeg 🙂 Glæder mig til at høre den endelige dom.

 7. Acid – det lyder bare helt vildt farligt, glæder mig til at høre om det.

  Gæt hvem der lige har købt for lidt over 600 kr. neglelak!?! Ahem! 😉

 8. Glæder mig meget til at høre mere! For uanset nærmest hvad jeg gør, så ender jeg altid med stramme kinder…

 9. Tak Anette. Så blev jeg så meget klogere… TAK TAK og mere af det….

 10. Glæder mig at høre om nogle produkter der ikke er ALT for dyre. EFG Serum rev lidt i tegnepungen 😉

 11. Skønt Anette – elsker når du udreder inci-lister og derved gør det lettere for os (nysgerrige/kritiske) forbrugere at at gennemskue og vælge hvad vi har lyst til at shoppe! Eller ikke shoppe.

  Er stadig SÅ begejstret for dit silikone/cone blogindlæg:-)
  Tak fordi du hjælper os med at blive klogere – tror det er med til at gøre os smukkere…og helt sikkert sundere:-)

  Er spændt på at høre om dine erfaringer med Eucerin!

 12. Hold da søde Anette, du kan efterhånden snart skrive dermatolog/kemiker på dit C.V.!!! Men godt at du graver dybt i cremejunglen og formidler uundværlig viden videre til os andre 🙂 vil helt sikkert prøve det i nærmeste fremtid, hvis dine videre studier bekræfter tesen 😉

 13. Hmmm, jeg sidder lige og tænker på om det ikke er i min Murad-creme (Hydro Dynamic Ultimate Moisture) – men der står vist bare Sodium Hyaluronate – det lyder mere salt end syre-agtigt, ikke? Det samme indgår i øvrigt i min yndlingsserum: Estee Lauders Advanced Night Repair (jeg prøver andre af og til, men vender altid tilbage..).

 14. Sort snak for mig, men heldigvis holder du dig til én ingrediens… Er der for mange, bliver det helt udforståeligt for mig. Derfor er det super rart at høre fra dig, hvilke produkter der virker, og hvilke der ikke virker. Og lad være med at overveje en konkurrence – bare go for it, girl! 🙂 Vi eeeelsker jo konkurrencer!!!

 15. @ Sissel – jeg synes ikke, man skal gå decideret efter en hyaluronsyrecreme, men bare tjekke at det er i.

  @ Stephanie – der kommer mere.

  @ Berit C – Jeg er glad for dette produkt, men har ikke den store erfaring ellers, når det gælder Eucerin. Har du prøvet nogle af produkterne?

  Stor hilsen Anette

 16. Glæder mig til at høre om dit Eucerin-forsøg. Eucerin er et mærke der er ret kendt i Tyskland, men synes ikke jeg har hørt så meget om det her i Danmark, så det bliver da spændende at se om det bliver mere kendt når du fortæller lidt om dine erfaringer.

 17. Glæder mig til fortsættelsen; det kan være lidt af en jungle at finde rundt i, hvilke produkter med hyaluronsyre, man skal bruge 🙂

Comments are closed.

Følg på Instagram