En glidebane

Argandia

Nu er det jo ikke sådan, at olie er dømt ude. Slet ikke. Intet er anderledes, end hvad vi tidligere har talt om.

Det gælder lige fra Lina Hansons fabelagtige olieserum til hudlæge Leslie Bauman’s favoritdråber, der kan sprede ro; nemlig arganolie, som du får finest her.

Gode planteolier virker fugtforseglende (ovenpå ingredienser til tiltrækker og binder fugt, som eksempelvis hyaluron og glycerin) og giver samtidig god antioxidantbeskyttelse. Udfordringen er, at for mange med blankfedtet hud overdriver brug af olie, og er man i forvejen selvsmørende, så kan mere olie øge risikoen for udbrud. Her vil kontrol af olie-udslip derimod hjælpe, typisk bare i t-zonen.

Du er heldigvis din egen huds bedste ekspert, og kan se og mærke, hvad der virker. For de fleste gælder det enkle princip, at lidt gør godt, men mere gør ikke endnu bedre.

SNUP TIPPET: Nogle af de bedste hudkærlige olier tæller udover argan bl.a. tidsel- og hampeolie, som er rige på den linolsyre, vi gerne vil have huden i. Planteolier er et studie for sig, og jeg vil inden længe lægge et komplet overblik på bloggen baseret på videnskabelige publikationer.

10 comments on “En glidebane
 1. 1000 tak for dejlige ord og kommentarer.

  Generelt: Det med at spare på oliedråberne er en opfordring til dig med fedtet hud og tendens til udbrud.

  @ Anne-Marie, er glad for dem alle, hybenkerneolie indeholder jo god A-vitamin.

  @ Rikke, jeg er glad for næsten alle planteolier. De kan jo noget forskelligt. Lyder som en fin måde i bruger mandelolie på.

  @ Astrid, og endelig ikke ændre, hvad der virker. Når det er sagt, så tror jeg det lag skal være ultratyndt.

  @ Malene, synes de laver fine olier.

  @ Jette B, også en fin olie. Jeg får lavet en hvad-gør-hvad-guide senere på sensommeren.

  Stor hilsen Anette

 2. Hvad mener du om abrikoskerneolie ???
  Er det en god ide, at bruge en olie f.eks. abrikoskerneolie om morgenen og en anden f.eks. arganolie om aftenen ?? Eller bliver det noget rod ??

 3. Jeg vil ligesom Anne-Marie også mægtig gerne høre, hvad du ved om hybenkerneolie. Jeg er for nylig begynd at påføre den i et tyndt lag efter BHA og niacinamid eller hyaluronsyre, og aldrig før er min akneplagede hud healet så hurtigt og fint.

 4. Hej Anette..

  Både jeg og mine unger er stor forbruger af mandelolie.. hvad mener du om den?
  Vi er silkebløde, min datter som er teenager elsker den efter hårfjerning og min søn til eksem..

 5. Kære Anette. Hvad synes du om hybenkerneolie i forhold squalane og arganolie som du her fremhæver ? Er der nogle, der er bedre end de andre ?

 6. Jeg er virkelig pjattet med olie, og især den fra Trillogy synes jeg er lækker. Den giver også en helt speciel glød synes jeg, føler faktisk at jeg bliver knap så bleg om vinteren.

 7. Olie fungerer bedst for mig om vinteren. Her i sommerperioden bliver det for fedtet på min hud. Til gengæld er jeg svært glad for olie til kroppen om sommeren, også i form at sol-olie med UV beskyttelse. Kh. Birgitte

Comments are closed.