Min absolut sundeste vane

 

I et interview i sidste uge blev jeg spurgt om, hvad min sundeste vane er. Konkret poppede løb op, fordi jeg som skrivebordsdame prioriterer tre daglige kilometer. Men ved nærmere eftertanke er min absolut sundeste vane den tid, jeg har og bruger sammen med familie og venner.

Jeg prioriterer bevidst tiden med mine venner. Mange af dem går tilbage til teenageårene, og jeg kan ikke med ord beskrive, hvad de betyder for mit velbefindende: At vide nogen 100 procent har ens ryg, og 100 procent kender ens vrangsider (og alligevel elsker en). Vi er en flok, der er vokset op sammen. Og blevet sammen. Senere er nye også kommet til, og sammen med min familie er de min absolut sundeste og helt uundværlige vane. Undersøgelser viser da også, at netop godt selskab og nærvær med venner udløser dopamin og oxytocin.

Venskaber, bekendtskaber og relationer kommer selvfølgelig i flere lag. Der er mange mennesker, som jeg holder virkelig meget af, men hvor relationerne næres på andre måder end at ses jævnligt.

I DENNE MÅNEDS UDGAVE AF ELLE: At venskaber også kan være en skrøbelighed, som man kan brænde sig grumt på, har jeg skrevet om i sommerens udgave af ELLE – vinklet på især netværksvenner. Du har helt sikkert prøvet det. At mærke opløsningen og smerten. Når eksempelvis hensigter ikke længere føles venskabelige og kærlige, men ender kalkulerende og krævende, så er det, at grunden kan føles så gyngende, at man må trække sig.

PS: I artiklen går forsker i netværk ved Aarhus Universitet, Christian Waldstrøm, ph.d., i kødet på det faktum, at der på mange arbejdspladser er  retningslinjer for kærester og ægtefolk, men ikke for venskaber.

@beautyspace på INSTAGRAM

4 comments to “Min absolut sundeste vane”
 1. 1000 tak for jeres ord – og fordi I læser med. Til dig, Louise, så håber jeg, at den forlængst er modtaget.

  KH Anette

 2. Rigtigt fint og tankevært skriv, glæder mig at læse artiklen. Det er svært at forestille sig et liv uden ægte, dybe venskaber ligesom du beskriver. Det vigtigste vi har er ikke noget vi kan købe os til <3
  God søndag!

 3. Kære Anette
  Måske har jeg overset info et sted, men kan det passe at beautyboxen ikke er sendt afsted endnu? Jeg plejer at modtage den et par dage efter køb. Venter stadig i spænding på denne, jeg købte 26/6.
  God sommer fra Louise

 4. Fuldstændig enig – tænker også at det er den mest livsforlængende vane/prioritering man kan give sig selv 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg på Instagram