Løsningen på vitiligo og pigmentproblemer

1000 tak for alle emails og reaktioner på Vitiligo og Carlas historie fra i fredags.

Hvis din udfordring er pigmentpletter, som vi normalt kender dem, så få løsnings-listerne her og her. Og nu som lovet til Sille, som oplevede, at behandlingen her ikke hjalp på de omvendte pigmentudfordringer. Altså hvide fremfor brune pletter. Hun var klar til at kaste sig ud i medicinsk tatovering for at få ensfarvet hud:

Hvornår opdagede du, at du var udfordret af Vitiligo? 

Sille: Som 15-16 årig.

Hvilke behandlinger har du prøvet? 

Sille: Jeg har prøvet den samme som Carla, og reagerede også fint i starten, dog ikke alle steder på kroppen. I ansigtet var der eksempelvis ingen reaktion, men pletten på min hofte forsvandt. For mig var lys-behandlingen tidskrævende, ligesom jeg skulle være meget opmærksom på ikke at blive forbrændt.

For få uger siden var du klar til at afprøve semi-tatovering på hospitalet? 

Sille: Selvom den medicinske tatovering kun foregår i det øvre hudlag og dermed forsvinder med tiden, bakkede jeg alligevel ud, fordi der er risiko for, at huden kan blive grønlig! Så vil jeg trods alt hellere have de lyse pletter, som kan dækkes fint med min selvbruner fra Vita Liberata.

PS: Sille fik henvisning fra egen læge til Aalborg sygehus, som er ét af de få steder, der så småt kigger på medicinsk tatovering. Risikoen med tatovering er ifølge hudlæge Peter Bjerring, at Vitiligo oftest er i bevægelse. Det betyder, at enten er tilstanden ved at brænde ud eller det modsatte. Og alene på den baggrund kan det være et sats med tatovering. Semi eller ej. Af makeup er Vichys Derma Blend (som nu skal købes i udlandet) det mest dækkende, der findes.

3 comments on “Løsningen på vitiligo og pigmentproblemer
  1. Når nu vi er ved udfordringer og hud, har du så nogle virkelig gode anbefalinger til behandling af Keratosis pilaris?
    Jeg har det primært på overarmene, men også lår og “bagside” bliver mere og mere plaget af det – og det er ikke fordi jeg ikke “smører” for at holde huden fugtet og smidig…
    Håber på dine input 😀

  2. @ Charlotte K – Det ved jeg, at du ved, for det står i Superhud, som du har. Eller har du foræret den væk …eller det, der er værre ;o)

  3. Jeg har lidt på armene, men ikke andre steder. Til gengæld har jeg fået en “leverplet” i ansigtet. Hvad kan man gøre ved den?

Comments are closed.