Kampen vundet mod rosacea

Sheald

Måske husker du Anne og rosacea-snakken? Der er tale om en hudsygdom, som kræver hudlæge. Når det er sagt, så er der også en god portion hjælp at hente fra hudpleje. Typisk i form af ekstra fugt, beroligende ingredienser og som regel i et parallelt forløb med hudlægens anbefalinger. Der findes desværre ingen one size fits all-opskrift, men der findes gode erfaringer, som jeg tror på værdien af at dele.

I den ånd får du derfor rutinerne, som virker for dygtige Heidi:

Hun fortæller:

Min morgen-rutine: Under bruseren renser jeg ansigtshuden med Water Lily rensegel fra Darphin. Derefter straks Intral Toner og Pro Heal serum fra iS Clinical. Det er vigtigt med straks, fordi det gør en positiv forskel at blive fugtmættet lige efter badet. Jeg er glad for Youth Complex øjencremen, som får mig til både at se mindre huløjet og mindre træt ud. Jeg afslutter med Sheald Recovery Balm, som er en nærende creme, der uden at fedte giver mig den rigtige konsistens. Skal jeg være meget ude, kommer jeg i stedet Extreme Protect (også iSClinical) direkte oven på serum.

Om aftenen renser jeg øjenmakeup af med M2s Makeup Remover og bruger Darphins rensebalm i resten af ansigtet. Derefter igen Intral Toner efterfulgt af Reparative Moisture Emulsion.

HVAD DER OGSÅ HAR GJORT EN FORSKEL: Hvis jeg får udbrud, bruger jeg Nimues SOS-gel, som er god til at håndtere en mindre inflammation. Derudover har jeg haft stor glæde af Silkpeel-behandlinger. Mht. kost reagerer jeg prompte negativt på mælk og hvede. Af kosttilskud tager jeg SB3, omega 3, C-vitamin, magnesium og zink – og periodevis oreganoolie i pilleform, som er bakteriedræbende.

Jeg investerer i min hud, fordi jeg kan se og mærke, at det gør en forskel i forhold til at få ro på rosacea. I dag er jeg dog også mere afslappet omkring udbrud. Det gør ikke længere noget, hvis folk kigger på et udbrud. For nu ved jeg, hvad jeg kan gøre ved det.

1000 tak til Heidi for at dele de gode erfaringer. Du kan finde mere om og fra hende her.

@beautyspace på INSTAGRAM

17 comments to “Kampen vundet mod rosacea”
 1. Jeg vil gerne anmelde jeres produkter, har sart, tør hud, har aldrig prøvet jeres produkter, men til gengæld hørt en masse positivt om dem, problemet er altid det at finde en rigtig god creme, der ikke indeholder skadelig parfume og produkter der er veldokumenterede, mht ansigts produkter, så det vil være mig en fornøjelse at teste jeres produkter….
  Jeg bor i Karup J mht tests….

 2. Kære Anette

  Tak for en oplysende og spændende blog 🙂

  Jeg vil gerne igang med at bruge Bioeffects serum til natten henover sommeren. Jeg bruger normalt Danish Skin Cares “Perfect Skin Power Treat”, men skal jeg lade den ligge, når jeg bruger Bioeffect, eller kan jeg skifte imellem de to produkter hver anden aften fx? Eller har jeg misforstået og kan sagtens bruge de to produkter sammen? 🙂

  Venlig hilsen
  Sidse

 3. @mai: Der er en serie i darphin, der hedder Intral. Den er til sart hud – blandt andet rosacea. Der er to renseprodukter, som er uden æteriske olier; En rensemælk og en renseskum. De er begge så blide og effektive og beroligende på samme tid.

  Det samme med cremen i den serie; fx. redness recovery cream. Den dæmper den røde hud, da der er en smule grønt pigment i. Samtidigt med at den beroliger og beskytter huden.
  🙂

 4. @Ida – selv tak. Altid dejligt med respons på oplæg:-) Sig til, hvis du har spørgsmål:-)

  @Line – Nej, der er ingen alkohol eller parfume i. Derimod er der beroligende ingredienser i, som er aldeles effektivt. Desuden beskytter Pro Real også huden – og nærer den, så du får en rolig, fugtet, næret og fleksibel hud.

  @Anni, Dermatitis er også hjulpet afPro Heal, viser flere undersøgelser, som iS Clinical har lavet. Men desværre er det ret diffust, hvad der virker på alle – så man er nødt til at prøve sig frem. Sheald cremen er meget brugt og effektiv på dermatitis også. (Kan jeg skriver under på).

 5. @ Mai, ja men det vil blive på et senere tidspunkt. Prøv at klikke på linket med Annes erfaringer. Vil du have uden duft er Purely Professional et godt bud.

  @ Shumaila, ja den er svær. Kan du ikke vente med at smøre på til senere? Heldigvis går du ikke ud mellem 12 og 15, men der er helt sikkert ikke meget tilbage. Jeg ville supplere med en fugtmist med SPF, når du går ud.

  Stor hilsen Anette

 6. @ Mai, jeg sidder med en dårlig netadgang, men nej til parfume og umiddelbart også silikone, men dobbelttjek gerne ved at søge på INCI og produktet. Det er svært at sige go eller no go i forhold til rosacea. Du vil være nødt til at prøve (og produktet findes i en prøvestørrelse).

  @ Anne H.K, Herligt med boksen, og tak for dine ord mht. bogen. Hvis man har meget makeup på er dobbeltrens jo fint. Det handler også om temperament, hvor du skal gøre det du har det bedst med. Jeg er meget glad for EXFO fra pHformula og blød skumrens fra både Rudolph, Tromborg og Purely Professional, fordi huden bliver ren. En rensemælk vil altid efterlade en film.

  Stor hilsen Anette

 7. @ Marlene H, jeg kender mange (med rosacea), der har glæde af A-vitamin. Prøv Beauté Pacifiques Booster 3 eller Environs stepvise system.

  @ Mette Sloth, tak fordi du deler din erfaring.

  @ Anni, du skal have fat i en læge.

  @ Line, vi får lige Heidi til at svare konkret på spørgsmål i forbindelse med hendes produktanbefalinger.

  Stor hilsen Anette

 8. Hej Annette,
  Har et spørgsmål som ingen kan svare på – måske du kan

  Spørgsmålet omhandler SPF og holdbarhed.
  Når jeg smører mig med Tromborgs Deluxe Sun Protection Cream med spf 50, i ansigtet om morgenen klokken 7 og jeg så bruger størstedelen af dagen indendøre, hvad er jeg så beskyttet med klokken 16 når jeg går fra arbejdet?

 9. Jeg er rigtig glad for proheal, den sørger jeg for altid at have. Men syntes det er meget svært at finde rens og creme samt fugtserum uden æteriske olier, parfume, silikone. Så vidt jeg kan se, indeholder både Darphin og Amasing spare æteriske duft/olier ? Anette kan du komme med nogle gode forslag til nogle produkter.

 10. Jeg var en af de heldige, der fik hapset mig en beautyboks inkl. bog. Bogen er jeg ved at gnave mig igennem, den er en guldgrube! Og den parfume!! Jeg går ellers ikke voldsomt op i dufte, og kan næsten ikke lide nogen. Men den duft. Er. Da. FANtastisk!!!

  Derudover, så tænker jeg på hvaddine tanker mon er om konceptet double cleansing? Er det smart eller er det overflødigt? Det fungerer godt for mig, men hvis een gang rens kan få alt gunk og spf af, så tror jeg at jeg stopper. Og hvad er bedst til rens? Jeg kan godt lide olie og rensemælk, men du anbefaler let skummende rens i bogen. Hvad er fordelene ved den skummende rens?

 11. Tusinde tak Anette og Heidi for super god hjælp, til os der må kæmpe med rasacea !

 12. Hvordan er PH formula Exfo cleanse til rosecea hud og indeholder den parfume og silikone? .

 13. Findes der også gode beskyttende cremer til perioral dermatitis? Vil helst ikke blive ved med penicillin-salven, hver gang jeg ikke kan tåle creme/renseprodukter.
  Mvh Anni

 14. Tak for inspirationen, det er en udfordring at have rosacea, så det er dejligt at læse om andres erfaringer.

  Anette, du har ofte lovprist A vitamincreme, jeg vil gerne prøve, men går den til rosacea?

  Tidligere brugte jeg AHA serum, men har læst, at det ikke er godt for rosacea-hud? Hvad er din mening om det?

  På forhånd tak og god weekend 🙂

Comments are closed.

Følg på Instagram