Sådan fungerer det på Beautyspace

Jeg har besluttet at nedfælde varedeklarationen, når det gælder Beautyspace. Dels for at ingen skal være i tvivl om spillereglerne. Dels fordi der er så meget influencer-mudder, som kan gøre det svært for dig som læser at adskille hoved fra hale.

Ingen kan købe sig til indhold på Beautyspace

Der er intet betalt indhold, ingen affiliate links eller sponsorerede aftaler på Beautyspace. Det er et bevidst valg. Ikke for at være hellig eller smart, men fordi jeg kun kan finde ud af at tale med én stemme, uanset om det er her, i Børsen eller på TV2.  Udover anbefalinger, skal der være plads til at kradse i overfladen, når det gælder alt fra eksempelvis kæden Normal til organisationen TÆNK og ikke mindst produkter og ingredienser. Der skal være plads til skrive uden hensyntagen.

På samme måde som en film- og en boganmelder modtager bøger og billetter, bliver der også sendt presseprodukter til Børsen og Beautyspace. Det er ikke gaver, men arbejdsredskaber. De produkter, du ser på bloggen, i avisen og på TV kan være enten foto-lån, presse-prøver eller produkter, jeg har købt, eksempelvis i udlandet. Det absolut afgørende er, at ingen kan være sikker på omtale. Hverken positiv eller negativ.  Og slet ingen kan aftale sig til omtale.

Fun fact: Hvis en producent spørger, om han eller hun må sende et produkt … ’så du kan omtale det på bloggen’, så er svaret altid den samme beklagelse. Det er ikke muligt at aftale sig til indhold af nogen art, for det er diktatorisk styret af mig.

Så ingen reklamer?

Jo. Bare ikke blandet sammen med indhold. Som brand kan platformens ramme købes i kortere tid (få uger) med header og dobbeltbanner i siden. Her er det muligt at gå bananas med aktive links ind til andre spændende universer. Man kan tease, underholde, gøre læserne klogere – eller det hele på en gang. Men der er en skarp adskillelse, så ingen er i tvivl om, hvornår der er tale om reklame.

Fun fact: Kors, hun er sippet, tror jeg, nogen tænker. For man kan ikke booke den plads, man måske lyster, selvom man eksempelvis er rig (eller bare elsker Beautyspace). Som brand er det kun muligt at optræde én gang pr. halvårssæson. Årsagen er, at du ikke som læser skal klikke ind og se det samme mærke igen og igen og igen og tænke: ’Sig-mig-er-konen-gift-med-dem?’

Så hvordan tjener jeg penge?

Det bliver jeg af og til spurgt om. Engang var der også en, som ville vide, om jeg var på supplerende dagpenge. Det er jeg nu ikke. Jeg lever rart med den her kombination af arbejdsopgaver:

 • Er skønhedsredaktør på dagbladet Børsen for Børsen Weekend og magasinet Børsen Pleasure.
 • Holder foredrag, ofte for virksomheder, men af og til også åbne og med billetsalg.
 • Book’n beautybox er en succes og samtidig noget, der giver mig masser af arbejdsglæde. For det pågældende endorsement af de produkter, der er med, er for mig altid en hjertesag. En anbefaling, som samtidig er en præmis for at være med sammen med min No Bullsh*t beauty-bog. Her vil du aldrig finde produkter, jeg ikke kan stå inde for.
 • Løn fra bøgerne her.
 • Og så Beautyspace-annonceplatformen som nævnt ovenfor.

Fun fact: Selvfølgelig bliver jeg smigret, når nogen er så tillidsfulde at spørge, om jeg vil være ambassadør for noget. Også selvom svaret altid er nej, fordi jeg ikke ville kunne finde ud af det. Nogen kan, men jeg kan ikke. Så er du for fin til det? blev jeg spurgt i sidste uge i forbindelse med et afslag. Nej, for pokker. Men ud over at jeg ikke ville være god til det, så har jeg (i mit tilfælde) en idé om, at det vil bidrage til at langtidssikre det arbejde, som jeg så nogenlunde kan finde ud af. Uden at jeg jo kan vide det med sikkerhed.

Og lige for god ordens skyld, så jeg har nogle af verdens bedste og dygtigste kollegaer, som er virkelig både sjove og kløgtige til at lave eksempelvis reklamefilm. Helt på niveau med Mads Mikkelsen. Jeg har bare ikke det talent.

JEG INSISTERER PÅ retten til at give alt det videre til mine læsere, som giver værdi. Eller det, som jeg efter bedste evne vurderer vil give værdi. Det kan være alt fra varme produkt-anbefalinger til en 25 procents rabatkode eller en gratis ansigtsbehandling. I forbindelse med eksempelvis et anmelderhold eller en meget sjælden konkurrence vil der altid stå, når produkter og fotografudgifter er betalt af et brand.

@beautyspace på INSTAGRAM, hvor der er lidt mere forklaring til dagens foto, som er skudt af fotograf JENS PETER ENGEDAL.

58 comments to “Sådan fungerer det på Beautyspace”
 1. @ Renate, Nej. Hvis du kigger på min Instagram @beautyspace, står der i introen, at der ikke er noget betalt indhold. De ting, du ser, er ting jeg har lyst til at vise. Hvis der er en konkurrence (og det er der sjældent), så skriver jeg naturligvis, hvem der betaler gevinsterne. For det gør jeg ikke alene. Bogen, som altid er med, står jeg for.

  Stor hilsen Anette

 2. Hejsa 🙂
  Tager du ingenting for opslag på Instagram for brands? Og for giveaways derinde?
  Kh

 3. Altså.

  Altså.

  Altså.

  Jeg er gået til og fra. Begyndt at svare hver enkelt. Slettet igen. Fordi det blev for sødsuppet.

  Det var ikke meningen…eller nærmere, jeg havde ikke forventet SÅ mange kærlige og herlige tilkendegivelser. Det er ikke nødvendigt. Du skal ikke føle, at du skal rose. Men. Jeg ville lyve, hvis jeg skrev, at jeg ikke har nydt de her kommentarer. Måske også svælget lidt i dem.

  TAK af hjertet fordi du læser med.

  KH Anette

 4. Ærlig og ligetil! Deler ud af din erfaring!
  Og åben for dialog med dine læsere.
  Det bliver ikke bedre.
  Tak! Jeg er blevet klogere ved at følge dig 🙂
  KH. Else

 5. For mig er du evigt troværdig- så tak for det, og for din tilgang til bloggen. Kæmpe hep herfra

 6. Fantastisk at du ikke er til salg Det er så dejligt og forfriskende, at du altid kommer med din ærlige mening. God bedring med lænden ( har lige selv været der )

 7. Fed varedeklaration!!
  Som læser vil jeg være bloggerens vigtigste prioritet. Det er jeg ikke sikker på, at jeg er, når bloggeren får penge for at omtale et produkt. Så er der egen husleje og alt muligt andet ind over, herunder forholdet til den kunde, hvis produkt man skriver om, og landingen af nye opgaver fra andre kunder. Fair nok, de skal osse leve. Det bliver bare ikke af mig. For jeg kan simpelthen ikke finde ud af, hvad der er bloggerens egen mening og hvad der er quid pro quo.

  Godt vi har jer to selvbestemmende damer, som tjener penge på en anden måde og sætter pennen præcist hvor i vil ❤️

 8. Det er lige præcis derfor, at jeg følger dig! Har aldrig været i tvivl om din troværdighed :-*

 9. Den eneste blog jeg gider at følge, er din, netop fordi du ikke går på kompromis med dine værdier. Mange tak for det.

  Jeg har et forslag til en ekstra indtægtskilde til dig Jeg kender mange inkl mig selv, der har rosacea, og det er en jungle at finde ud af, hvilke produkter man kunne prøve sig frem med. Selvom mine veninde kan tåle det, kan jeg måske stadig ikke. Jeg har prøvet mig frem til en del forskelligt og ind i mellem også fundet gode bud her på bloggen. Måske kunne det være en ide med en guide til dem, der har rosacea? Jeg bidrager gerne med en liste af produkter og andre tips, som fungerer fint på mig. Det vil de andre læsere måske også, og så kunne du dele alle de tips og erfaringer hudlægerne har hvisket dig i øret 😉

 10. Stor respekt for dig, din integretit, din viden og din nysgerrighed som kommer alle os andre til gode.

 11. Og det er også derfor der meget ofte lyder “Anette siger” om jeg er i Matas, magasin, apotek og opdrager på mine tøser omkring hudpleje. De ord fordre nemlig kvalitet. Altid.

 12. Og det er bare så fedt, at det er din tilgang :). Jeg er meget analogt anlag, men din blog følger jeg trofast og jeg er vild med den.
  Jeg bruger din blog som min “beauty biblel” når jeg søger produkter og viden. Så mange tak for dig og alt det du deler.

  Kh
  /Tanja

 13. Respekt! Det er dejligt at læse, men jeg har nu aldrig været i tvivl. Og tak for det ❤️

 14. Kære Anette ❤️
  Af hjertet tak for din ærlighed
  Jeg er så glad for at følge dig og synes det er fantastisk stor viden du har om beauty
  Jeg har virkelig lært meget
  I de år jeg har fulgt dig

 15. Det er så godt.
  Det er det, jeg så godt kan lide ved dig.
  Og du bevarer din troværdighed.
  Derfor følger jeg – og mange andre – dig trofast.
  RESPEKT ❤️

 16. Dejligt med rene linier – ikke mindst i dette univers, hvor det er så nemt at blive forført. Keep up the good work

 17. tak anette
  det er derfor jeg altid stoler på hvad du siger ,og for en som aldrig for gaver ,føler jeg altid når jeg får min pakke en
  glæde ved at pakke den op
  amaja

 18. Tak for at skrive det her Anette. Vi to har ofte talt om det og jeg kunne sætte din tekst her, i hvert fald budskabet, i kopi hos mig selv. Bortset fra indtægtsboksen. Du er mere flittig end mig. Og meget andet <3

 19. Åhhhhh altså alle sammen. Tak for ordene. Det varmer særligt meget i dag, fordi jeg er i knæ med den der skrive-stols-lænd, som mange måske kender. Jeg laver ‘sælen’ hver halve timer, og håber, at min fys snart får et afbud.

  Til dig @Mette, så har jeg i teksten tilføjet et afsnit, der besvarer dit spørgsmål. Sig endelig til hvis det fortsat er uklart.

  TAK af hjertet for at læse med herinde.

  KH Anette

 20. Du er på ingen måde sippet.
  Det er overordentligt vigtigt med uvildighed og gennemsigtighed, så vi som forbrugere ikke bliver taget ved næsen.

 21. Og netop derfor, har jeg stor tillid til dig og følger dig med falkeøjne 🙂 ligesom resten af dine følgere… RESPEKT

 22. Tak for dig kære Anette – og stor respekt – når snakken falder på beauty er du og din blog kendt og omtales med respekt. Jeg ser altid frem til dine indlæg! Hilsner fra Kirs

 23. Jeg kan kun tilslutte mig alle de anerkendende ord fra kommentarfeltet. Jeg tror, at vi er mange, som værdsætter din høje faglighed, din troværdighed og din personlige (og humoristiske) måde at formidle stoffet på. HURRA for dig, Anette!

  Og så lige til noget helt andet; hvordan går det med dit Adapalen-forløb? Og har du noget nyt om retinaldehyd-mysteriet?

 24. Jeg har os kun stor ros til dig 🙂 En af de få unikke personer der gør mig klogere på hvad der er godt/ik godt for mig og min hud ❤️
  Kan du forresten ik anmelde produkterne fra Thalgo ?

 25. Jeps! Lige netop alle grunde til at du er een af de få bloggere jeg følger! Og disse grunde er værd at pointere! Kh Pernille S

 26. Det var så skøn læsning.
  Dejligt med et troværdigt sted, hvor det ikke er “skjult” reklame.
  Du er ufattelig god til det du laver, bliv endelig ved med det.

 27. Tak for dig kære Annette – og stor respekt. Beatyspace er en af de blogs der altid omtales med tillid og respekt når kvinder er samlet og vi bevæger os ind på emner om beauty! Glæder mig altid til dine indlæg! Hilsner fra Kirsten

 28. Så alle de produkter du omtaler, har du købt og betalt for selv inden du omtaler dem?

 29. Det er dejligt at vide, at du så altid udtaler dig om produkter ud fra erfaring mv. og ikke ud fra betaling til en bestemt holdning 🙂
  Stor respekt og godt du har råd til denne holdning 🙂

 30. Du er og bliver en ener! Særligt i denne tid beundrer jeg, at du står fast på dine principper! Og netop din argumentation her er årsagen til, at jeg fortsat følger med og har haft fornøjelsen af Beautyspace siden platformens spæde start.
  Og jeg holder af at få dine kloge ord via flere kanaler – eksempelvis har jeg brugt weekenden på at rydde ud på badeværelseshylden, fordi du gav mig en god idé i fredagens Børsen. 🙂

 31. Skønt indlæg ❤️
  Og det er lige præcis derfor jeg elsker din blog ❤️
  Uden dikkedarer og kun rene ord for pengene
  Knus

 32. Respekt
  Nu kan jeg også skyde min venindes påstand ned om at du selvfølgelig tjener penge på at Fortælle om de forskellige produkter som du synes er gode
  Jeg har ikke været med ret længe men jeg er allerede mega fan af dig Anette

 33. Tak fordi du er så sindsygt sej, dygtig og klog og fordi du deler ud af din viden og erfaring til alle os der elsker at følge med. Det er så fantastisk rart (og desværre sjælendt) rent faktisk at kunne stole på, at det der bliver skrevet kommer fra hjertet og ikke pga betalt reklame. TAK ✨

 34. Netop derfor jeg elsker din blog : ) ellers er det en jungle at finde rundt i betalt og ikke betalt reklamer :- )

 35. Du er super sej Anette. Har både bog og været til foredrag:0)

  Noget andet, har du prøvet den nye quix fix fra nuface? Har tænkt på at købe “strømmaskinen” fra Amazing Space. Men den kan man vel også køre tæt ved øjenområdet/øverst kindben så det giver effekt om øjenområdet, som jeg især er lidt træt af. Og så købe bioeffect øjenserum igen, som jeg saaaaavner:0)

  P.s kan rigtig godt lide Bioderma. Men deres sprayflasker er ikke gode. De stopper til og det er ikke en let lækker brise, der kommer ud.

  Mvh. Lotte Munk

 36. Hip hip hurra!!!

  Det er sådan det bør og skal være og stor respekt herfra.

Comments are closed.

Følg på Instagram