Sandheden om øjencreme

ColourBlog

Du skal gøre, hvad har det bedst med. Altid. Og så lade dét være argumentet.

Der er nemlig intet argument for, at der skulle eksistere ingredienser, som er særligt egnede til øjenområdet frem for resten af ansigtet. Bevares, huden er tyndere og dermed mere udsat i forhold til at kreppe samme og hurtigt få en til at se ud som om, man har glemt at sove (derfor er det vigtigt at bruge sine produkter helt op under øjnene). Derudover er der de evigt tilbagevendende udfordringer med mørke rande og hævelser.

SÅ. Her er, hvad der op og ned på øjenpleje:

 • Én vigtig fordel ved en øjencreme er dens evne til at få os til at huske kosmetiker Daniela Frasers fabelagtige gør-det-selv trykpunktsmassage. Fraser har også en såkaldt eye facialmenuen, hvis du på dig selv vil have det vist live.  Til 345 kr. og hver en krone værd, hvis du spørger mig.
 • Netop fordi huden omkring øjnene er tyndere, er det en god idé med ekstra fugtforsegling. Eksempelvis bare ved at smøre et ekstra lag på at din normale hudpleje, foreslår hudlæge Peter Bjerring.
 • Er din normale hudpleje ikke fedtnærende (hvis du eksempelvis har fedtet hud), ja så giver en federe og smøragtig creme omkring øjnene god mening.

De tre typiske udfordringer:

Tørre linjer og rynker. Her hjælper det at holde øje med fugtmættende hyaluronsyre og glycerin sammen med kollagenboostende peptider, vækstfaktorer eller A-vitamin i hudplejen.

Hævede øjenomgivelser. Hvis det er fedtpuderne, der rykker rundt, kan hudpleje ikke gøre en pind. Hvis det derimod er lette væskehævelser pga. søvnmangel, for mange drinks eller i den afdeling, så kan et par tykke bøger under sengens hovedgærde nedsætte ophobningerne. Allergi, irritation eller gamle makeuprester kan også give mindre hævelser. Igen: Dyrk Danielas drænende massage ved at trykke forsigtigt på huden rundt om øjet dér, hvor det øverste af kindbenet mærkes under øjet og på brynsbenet over øjet. Og nyd også, at solbriller hører til de mest hudbeskyttende opfindelser.

Mørke rande. Igen en udfordring, der kræver realistiske forventninger i forhold til, hvad hudpleje kan gøre. Udover ofte at være arvelige, er de let påvirkelige af sol, søvnmangel, dehydrering og dårlig fordøjelse. Hold øje med K-vitamin i din hudpleje, undlad aldrig-aldrig SPF og hent evt. concealer-hjælp (en af verdens bedste er fra Smashbox og hedder Studio Skin 24 hour…blød, fin, dækkende). Vil du vide mere, eller nærmere alt, om mørke rande, så bliver det ikke bedre fortalt end her.

SNUP DANIELA FRASER BEDSTE TIP: Hver gang jeg ser Daniela, så minder hun mig om, at hun har brugt øjencreme, siden hun var 23. Og hun har en vanvittig fin hud – også omkring øjnene. Hendes absolutte favoritter tæller Själ i den dyre ende (til gengæld holder produktet i 6 måneder) og Jurlique i den menneskelige prisklasse. Sidstnævnte er med arnika, som er så fin, og nok noget, vi bør få snakket mere om.

PS: Husk at tjekke om du vandt din ønskeliste fra Comfort Zone i går. For jeg har ikke hørt fra alle 10.

PPS: HVIS du kan gætte hvilken retro-reklame, som den lille Insta-film på @beautyspace med hudplejerækkefølgen er inspireret af, så er DU med i kapløbet om den fineste trøstepræmie fra Comfort Zone. Skriv dit bud i kommentarfeltet på Instagram.

FOTO MAC

18 comments on “Sandheden om øjencreme
 1. @ Emma F – Prøv at gå på research i det link, jeg har lagt til Paula’s Choice. Der er ret fine og pædagogiske forklaringer på de forskellige udfordringer til øjenomgivelser.

 2. Forstår intet at dette!(Hævede øjenomgivelser. Hvis det er fedtpuderne, der rykker rundt, kan hudpleje ikke gøre en pind. Hvis det derimod er lette væskehævelser pga. søvnmangel, for mange drinks eller i den afdeling, så kan et par tykke bøger under sengens hovedgærde nedsætte ophobningerne.) er det bare mig der gerne vil have en extra uddybning:)

 3. Ih for pokker ,, 😉 det da rigtig.. kan se det nu:):) ha ha god reklame. Det var nu sjovt at få rusket lidt op i den øverste etage. Forsat god dag herfra:)

 4. @ Tut A – Lyder godt. Den er den helt helt helt gamle reklame for Anton Berg, hvor selve brødet kom ind fra højre og fylde hele biograflærredet.

  @ Sidsel – Og præcis hvad du her siger skal og kan ikke underkendes. Ahh-følelsen. Og mht. reklamen, så er det afsløret til Tut.

  @ Karin S – SÅÅÅÅÅ FINT hvad du her skriver. Det bliver til et selvstændigt indlæg. Cool. Tak.

  @ Sasha T – Se hvad jeg har svaret Tut. Kan du huske den mon ??

  Stor hilsen Anette

 5. @ Karoline L – Godt med farmor-tips.

  @ Josefine – Nu synes jeg jo, at Environs bagfolk er utrolig fornuftige, men skal jeg her være ærlig. Så styrker A-vitamin jo netop huden, også den tynde omkring øjnene. A-vitamin skal man altid gå langsomt til værks med,, og gør du det med Environs produkter, så vil jeg gerne se dokumentationen for, at de ikke skulle kunne bruges helt op under øjnene.

  @ Carina S – Jeg er glad for begge. Bare ikke samtidigt.

  Stor hilsen Anette

 6. Hej :)

  Jeg lider af mørke rende under øjnene, og er derfor altid på jagt efter den perfekte concealer..
  Skal derfor selvf have fingre i den du anbefaler fra Smashbox… MEN hvilken farve skal jeg vælge???
  Jeg har en ret alm mellemlys dansk tint… hmmm
  Kan du måske give et hint om, hvilken du tænker ville være god??

  Dejlig aften
  //Trine

 7. Ih kan ikke helt fange retro tingen:) men kan du ikke måske bruge sangen..::) Tror det Ed sheeran. Shape of you Body.. Synes det lyder til at være den :) kan det bruges .stort:)……….:)

 8. Jeg kommer til at tænke på en Wonderful Copenhagen plakat – den med andemor (Anette Kristine Poulsen) og ællinger (os følgere), som følger efter :-)
  “Come on now follow my lead”

 9. Kære Anette

  Er det mon “Dansk Biograf Reklame” med de 3 “truttende” kvinder?

  Eller ” Star Pilsner Reklame”?

  Super svært, men også sjovt. Må man gætte flere gange?

  Kh
  Sasha

 10. Kære Anette
  Huden under mine øjne har været knasende tør, og jeg har masseret og duppet alle mulige cremer på, uden det hjalp en pind.
  Men så gik det op for mig at jeg renser min øjenmakeup af med Bioderma, uden at skylle af bagefter. Og en eller anden hudklog person sagde at Micellar Water er rense produkt – så selvfølgelig skal det skylles af. Det begyndte jeg så på og det har hjulpet pænt meget.
  Gid de forskellige reklamer om Micellar Water, hvad end de hedder Bioderma eller andet, ville være så flinke at nævne det er en god ide at fjerne rense produktet af, for det har jeg ikke gjort før.
  Nadine Baggot nævner det også, og jeg synes det er rimelig vigtigt at vide.
  Knus Karin

 11. Jeg bruger øjencreme og en maske i ny og næ også. Både fordi jeg føler det “tager det værste”, og så bare pga ahh-følelsen.
  Den reklame er svær at gætte…jeg ved det i hvert fald ikke. Gi´r du ik´et hint? 😉

 12. Super information.. har aldrig fundet ud af det med øjencreme, så nu vil jeg bruge mine dag/ nat cream . Ang den retro reklame . den fanger jeg ganske enkel ikke kan ikke gætte den øv Hi hi ..glæder mig til at høre hvad det er. Forsat god dag:)

 13. Kære Anette. Vil du anbefale at bruge Super3Booster eller Bioeffect i øjenomgivelserne?

 14. Hej Anette

  Jeg bruger Environs a-vitamin creme og har fået af vide, at denne er for “skrap” at bruge på øjnene, hvorfor jeg blev anbefalet, at købe Environs øjencreme.
  Er det ikke korrekt?

 15. En kold ske har altid hjulpet (lidt) på mørke øjne – fra farmors gratis tip-pose :-)

  Deruodver er øjencremen fra Origins, med gin-zeng og perlemor (?) (den lille orange bøtte), fantastisk til at lysne op under øjnene!

  //K

Comments are closed.