fbpx

Derfor skal du ikke gå i seng med silikonerne

Måske kender du min holdning fra bogen eller har læst et par linjer her på bloggen om de silikoner, der boltrer sig i mange skønhedsprodukter. Og nej, de er ikke farlige og nej, de giver sjældent allergi, og jo de sikrer en fabelagtig slip-let effekt i en creme og bidrager eksempelvis til, at en solcreme kan fordele sig jævnt og dermed sikkert. Så hvorfor være så sippet omkring en af de mest benyttede skønhedsingredienser? Når nu selv de vilde No More Dirty Looks-damer begynder at bløde op, og certificerede øko-brands bruger silikone i deres makeup. Er det så ikke mig, der må gen-overveje? Jo og så alligevel ikke helt. Jeg føler mig nemlig stadig snydt, når der bag på en creme står vand og silikone (oftest dimithicone) som de ingredienser, der fylder mest – og giver en følelse på huden, der minder om en glidebane. Derfor: når silikonen står langt nede og bare spiller en mini-rolle for at give den sidste gode skin feel, så er det okay. MEN. Gå ikke i seng med silikone. Grunden sætter hudlæge Leslie Baumann her glimrende på plads: ‘silicones are fine for the skin and do not cause blocked pores.  The problem is they hold in sweat and sebum on the surface of the skin.  If you don’t wash off at night you get clogged pores and breakouts from the fact that the sebum and sweat is held against the skin by the silicones.’

Hurra Leslie! Det sætter SÅ meget på plads.

SNUP TIPPET: Cate Blanchetts makeup er på vej. Hvis nogen troede, at hun ikke bar meget makeup, så tro om. I hvert fald er der tale om ret så mange produkter – men i mindre mængder. På Instagram (@Beautyspace) kører en opfordring til at vise din makeup og vinde herligheder.

VIND i øvrigt fashion-lækkerier hos hende den dygtigei dag!

Beautyspace på Bloglovin‘ ** Facebook ** Tablet **

03/06/2013
Insta-love og fristende klik
05/06/2013
Ole går til makeuppen

Kommentarer

 • Julie

  Hej Anette

  Nu har jeg i længere tid fulgt din blog og læst din bog. Efter det her indlæg skyndte jeg mig at tjekke min A-Derma Exomega creme som jeg bruger i ansigtet hver aften inden sengetid. Og sørme om ikke cyclomethicone står næsten øverst på ingredienslisten. Jeg troede at denne creme ville være god til at fugte min ellers tøre hud, men jeg er heller ikke vild med tanken om at sove med silicone. Hvad kan jeg skifte den ud med for at undgå dette? Hudpleje er efterhånden en jungle! 😉
  VH Julie

  16/06/2013
 • Hej Anette – du får også lige nogle roser herfra; super god bog; dejligt at der bliver ‘skåret ind til benet’ 🙂
  Min tørre hud har det bestemt ikke godt med silikone, hverken dag eller nat. Skal stå ret langt nede på listen før jeg tør prøve.. bliver straffet med tørre pletter hvis der er for meget ‘cone’. Gik og troede jeg var den eneste beauty addict med dén oplevelse..
  Men silikone kan jo noget… Kan du anbefale en god primer uden silikone?

  08/06/2013
 • @ Hulemor – beautyfix er jo netop nødvendigt under eksamensræs.

  @ Henrik – jeg værdsætter dit engagement og gode ord.

  Stor hilsen Anette

  05/06/2013
 • henrik boysen

  Man skal altid gøre det der giver mening for en selv 😀 tak for dit svar og gode indlæg 😀

  05/06/2013
 • Åhh jeg har bare været for længe væk herfra. Har været i eksamens-opgave-mode og manglet beautyfix!! Kram

  05/06/2013
 • @ Rie – det gør den: http://www.arnoldbusck.dk/boeger/management-og-erhverv/slip-rynkehysteriet

  @ Julia Kim – ha! Vi tror dig.

  @ Anette J – Boosteren gør ikke, men i cremen mener jeg, ingrediensen står et pænt stykke nede. Det Leslie Baubann fraråder er, at silicone siddende på huden 24 timer nonstop.

  @ Sanne – jeg er sikker på, at du klarer dig uden Instagram.

  @ Henrik – jeg er helt med på og enig i Paula Begouns opdeling i veldokumenterede hud-identiske og reparerende ingredienser. Men når det gælder heftig brug af siliconer er jeg skeptisk, og Leslie Baumanns forklaring giver for mig mening.

  Stor hilsen Anette

  05/06/2013
 • Henrik boysen

  Hej
  For mig handler det primært om at et velformuleret hudpleje produkt indeholder.

  Antiinflammatoriske ingredienser Kan eksempelvis være Aloe vera, Kakaosmør eller kamille.

  Antioxidanter (som beskytter huden) kan eksempelvis være. Grøn te, olivenolie, vitamin E eller C.

  Celle reparerende ingredienser (skin-identical ingredients) (som reparere huden) Kan eksempelvis være Glycerin Ceramide 1,2,3,4,5,6 eller Cholesterol.

  Celle kommunikeerne ingredienser. (får cellerne til at arbejde hurtigere og opfører sig yngre.) Kan eksempelvis være A vitamin, B3 vitamin eller peptides.

  Jeg har combo hud, der ikke tåler cremer, så et velformuleret serum med en masse guf, og så lidt oliven olie på toppen om natten, det er lige mig. 🙂 God dag Hilsen http://theangrybeautynerd.bloggersdelight.dk/
  PS det serum som jeg bruger og har brugt det sidste 1-2 år hedder RESIST Super Antioxidant Concentrate Serum. og som i kan se er det baseret på silikone, men er også fuldt til randen med hud guf.

  Product Ingredients:
  Cyclopentasiloxane, Dimethicone (silicone slip agents/suspending agents), Tetrahexyldecyl Ascorbate (stabilized vitamin C/antioxidant), Palmitoyl Tripeptide-5 (cell-communicating ingredient), Ceramide 3 (skin-repairing ingredient), Tocotrienols, Tocopherols (vitamin E/antioxidants), Ubiquinone (coenzyme Q10/antioxidant), Thioctic Acid (alpha lipoic acid/antioxidant), Tocopheryl Acetate (vitamin E/antioxidant), Magnesium Ascorbyl Phosphate (stabilized vitamin C/antioxidant), Ferulic Acid, Caffeic Acid (antioxidants), Beta-Glucan (anti-irritant), Superoxide Dismutase (antioxidant), ), Epigallocatechin Gallate (green tea-derived antioxidant), Ergothioneine (mushroom-derived antioxidant), Glutathione (fruit-derived antioxidant), Xanthophyll (antioxidant pigment), Glycine Soja (Soybean) Seed Extract (antioxidant), Glycerin (skin-identical ingredient), Arctostaphylos Uva Ursi Leaf Extract (anti-inflammatory agent), Lupinus Albus Seed Extract, Curcuma Longa (Turmeric) Root Extract (antioxidants), Elaeis Guineensis (Palm) Oil (emollient), Phenoxyethanol (preservative).

  04/06/2013
 • Anette J

  Jeg er ikke helt med på, hvad citatet siger. Hvis man nu sveder i løbet af dagtimerne, så er creme med silikonen også et no go?
  A-vitamincremen fra Beaute Pacific er ret glad for, den indeholder så vidt silikone.

  04/06/2013
 • Julia Kim

  Jeg går primært i seng med min mand…som altså ikke er iført silikone 😉
  ….og lidt lækker olie…altså ikke min mand – men mit ansigt 😉

  04/06/2013
 • Rie

  Nu SKAL jeg have købt din bog! mon det findes digitalt…

  04/06/2013
 • susanne

  Anette – jeg er vild med “uden hokus pokus” 🙂

  04/06/2013
 • Ville ønske jeg var på Instagram, men det virker sgu ikke rigtig på en otte år gammel Nokia. 😉

  04/06/2013
 • @ Joan – sorry, det er MIG, der er for langsom.

  04/06/2013
 • Joan

  @anette: nej det var bare et forsøg på at være sjov. Jeg mente at dem med silikonebryster jo ikke kan tage dem af om natten. Dårlig joke. Indrømmet. 😉

  04/06/2013
 • @ Heidi – du finder et fint opslagsværk i blog roll’en under ‘Paula’s Choice’.

  @ Joan – Dimithicone er som sagt ikke problematisk og findes med stor garanti i det meste af din makeup, men det giver mening at sove silikone-fri.

  @ Pia – 1000 tak.

  @ Tanya – Der kan jo være blandet de bedste aktive ingredienser i silikonen, men jeg synes Baumann’s svar er intet mindre end genialt, fordi det giver så god mening. Jeg har det fint med en smule dimithicone i dagtimerne ;o)

  Stor hilsen Anette

  04/06/2013
 • Tanya

  Jeg var hos de søde piger fra Elizabeth Arden for nylig (efter tip fra dig) og fik bl.a. prøve på Ceramide Capsules med hjem. Meget sødt af dem, men jeg blev noget skuffet da jeg så at hovedingrediensen netop var dimethicone. Det synes jeg faktisk ikke er godt nok for sådan et halvpebret mærke. Så er mine islandske Huddropar klart bedre!

  04/06/2013
 • Pia

  Er også i fuld gang med bogen – åh jeg elsker Ole H!!!! Ja og dig selvfølgelig 🙂

  04/06/2013
 • Joan

  Godt det gælder PÅ huden og ikke under brysthuden….. Kan jo være svært at tage brysterne af!

  04/06/2013
 • Heidi

  Jamen for os almindelige er det jo bare en jungle med de ingredienser – man aner jo ikke hvad de underlige ord står for! Så tak for hjælpen med et af dem 😉

  04/06/2013
 • Jeg er glad for, at du lige skrev den lille ingrediens – nu må jeg hjem og tjekke mine produkter. Tror dog ikke jeg har mange med det i (håber jeg).
  Jeg er i øvrigt lige gået i gang med din bog Anette – hvor er den bare intet mindre end fantastisk. Fint og forståeligt sprog og forklaret på en måde så vi alle kan være med 🙂

  04/06/2013