Svært er det altså ikke

Hvor i rækkefølgen hører solbeskyttelse hjemme? Hvordan suppleres den i løbet af dagen, hvis der er makeup med i spillet? Og hvad med effekten, som vel daler i løbet af dagen? Det er der heldigvis helt korte svar på:

  1. SPF skal altid på som det sidste før makeup. Men mange har garderet sig med ekstra beskyttelse, fordi der måske både er SPF i ens dagcreme og foundation. Derudover er der indbygget beskyttelse i mineralpudder.
  2. Hvis jeg har makeup på og vil supplere beskyttelsen i løbet af dagen, så ELSKER jeg – ligesom de fleste mænd – usynlig beskyttelse on the go på tågespray. Som Coolas Sport Sun Screen Spray SPF 30. Der går lige fem minutter, hvor man bliver en anelse blank. Men derefter er alt fint, og kniber det med tålmodigheden, så brug en anelse mineralpudder. En anden mulighed ser sådan her ud.
  3. Holdbarheden af en solcreme er det helt store samtaleemner blandt hudlæger i øjeblikket. Jo, vi ved, at hvis der er sved og vand involveret, så skal der smøres igen. Men hvis du eksempelvis smører dig ind kl. 8 om morgenen, går på job og sætter dig på en fortovscafé kl. 12 til frokost, så ER der noget tilbage, men ingen ved hvor meget.

NB: Der er hangover skønhed på Instagram i dag på @beautyspace, hvis det var noget…

02/05/2014
Så har vi balladen
05/05/2014
Uanset hvad de siger, så tag det personligt

Kommentarer

  • Lige et indspark til dem med den sarte hovedbund – håber det er ok med dig Anette?

    En solstift, som man fx kommer på læberne, er faktisk ret god at komme på hovedbunden, hvor den er blottet fx ved skilningen.
    Vichy har en i faktor 50, som jeg synes er helt ok. Den fås på apoteket

    08/05/2014
  • Hej igen Louise og Christina…..

    I er meget velkommen til at kontakte mig på min e-mail
    viuffk@gmail.com
    🙂

    07/05/2014
  • Hej igen Louise og Christina…..

    I er meget velkommen til at kontakte mig på min e-mail
    viuffk@gmail.com
    🙂

    07/05/2014
  • coco

    min hudlæge siger altså at solcremen skal smøres på som det ALLERFØRSTE dvs tættest på huden for optimal beskyttelse.jeg vil vælge at stole på hende:)

    07/05/2014
  • Anette Kristine Poulsen

    @ Christina H (hybenkerneolie er for evigt – enig), Louise Cam og Kirsten V – Dejligt, at I har fundet hinanden. Og Kirsten, det ER altså en udstrækt service.

    07/05/2014
  • Louise Cam

    Hej igen Kirsten V

    Hvordan foregår det? Har du en mail jeg kan kontakte dig på?

    07/05/2014
  • Kære Louise Cam og alle I andre.

    Man kan vist desværre ikke sende pr efterkrav længere med postdanmark. Så hvis vi ikke kan få det til at passe med at mødes, vil jeg foretrække at I overfører beløbet inkl forsendelse til mig, og jeg sender pakken når jeg har modtaget pengene.

    Måske Anette har en ide ?

    06/05/2014
  • Louise Cam

    @Kirsten V, det var da fantastisk 🙂
    Hvordan fungerer det mht til bestilling og betaling?

    06/05/2014
  • Christina Hansen

    Mange tak for svar. Et godt svar, for jeg havde ikke kunne bære at skulle sige farvel til hybenkerneolien – min nye gode ven.

    KÆRE KIRSTEN V: 🙂 🙂 🙂
    Det lyder fuldstændig fantastisk, at du vil være så sød og hjælpsom. Jeg skal nok rette henvendelse, når juli måned nærmer sig. Juhuu!
    ♥♡♥

    05/05/2014
  • Anette Kristine Poulsen

    @ Lene – Et relevant spørgsmål. Jeg mener, den er gør det godt og at løsning som backup er perfekt. Alkohol er til evig diskussion i hudplejebranden. For det er en rigtig god transportør af mange gavnlige ingredienser, men ja, den er også udtørrende i visse tilfælde. For mig virker denne her ikke udtørrende.

    @ Kirsten V – Du er en Beautyspace-engel.

    Stor hilsen Anette

    05/05/2014
  • Kære Christina Hansen og alle i andre. 🙂

    Ja, jeg tager meget gerne beauty indkøb med til jer alle fra USA, I siger bare til. 🙂

    I Juli kan I få indkøb med hjem 🙂

    05/05/2014
  • lene

    Hej! Har lige fundet sitet, efter jeg fandt bogen-er igang med læsning.

    Meen, det er meget alkohol i den spray fra COOLA, er det en god ide til ansigtet, udtørrer det ikke hvis man bruger det dagligt?

    Eller hvad mener du?

    Ellers tak for meget informative indlæg og ideer!

    05/05/2014
  • @ Christina//The good stuff hideout – du har ret, den er super god. Mht. rullen, så vil jeg jo helst, at du får prof hjælp hos en hudlæge eller kosmetolog. Eneste rulle jeg vil anbefale at købe bare fra nettet er den fra Environ, som jeg linkede til for nylig. Råb højt, hvis du ikke kan finde den.

    @ Randi – Jeg er helt enig mht. at de fysiske er bedst hvad angår anti-svien i øjnene. Stoffet du nævner er ikke ulovligt og findes i masser af cremer. Det må bare ikke bruges som filter, men SPT brancheforeningen forventer faktisk at det er på vej til at blive positiv-listet. Det synes jeg er fint.

    @ Louise – Mineralpudder GIVER beskyttelse. Hvor meget de claimer af SPF er dog lidt forskelligt. Zinc Oxid beskytter mod både UVA og UVB, mens Titanium Dioxid giver fuld UVB-beskyttelse men kræver samspil med andre filtre for at give fuld UVA-beskyttelse.

    @ Charlotte – Først alm. solcreme, så BB/CC.

    @ Mette Slott – Jeg er vild med Trilogy OG med Pai. I mine øjne er de lige stærke.

    Stor hilsen Anette

    05/05/2014
  • Anette Kristine Poulsen

    @ Zarah – Super, tak.

    @ Charlotte K – Den har forstøver-effekt, så det er ikke ubehageligt vil jeg mene.

    Stor hilsen Anette

    05/05/2014
  • zarah
    05/05/2014
  • Anette Kristine Poulsen

    @ Charlotte – Jeg er vild med den fra Balance Me. Den skal bare lige have et par minutter til at ‘synke ind’. Tromborg til ansigtet er også et godt valg – og der kommer flere på bloggen. Af Body scrubs har jeg anbefalet Origins GinZing og netop Rudolphs.

    @ Christina Hansen – super gode spørgsmål. Måske vil tolden komme på. Min oplevelse er, at der ca. hver 3. gang fra USA kommer en ekstra regning. Det bedste er at kende nogen, der kan tage med hjem. Faktisk er der en læser her på bloggen (Kirsten V), som er sød at tilbyde netop det. Hybenkerneolien (som jo også indeholder A-vit) kan du bruge under ALT – på nær Bioeffect som gerne ‘vil være alene’. Hvis du bl.a. tænker på Lings Squalaneserum, så kan jeg godt finde på at bruge den først, så ganske få dråber hyberkerne olie og så min solbeskyttelse. Om det vil fungere for alle må bero på hudtype. Håber det giver mening.

    Stor hilsen Anette

    05/05/2014
  • CharlotteK

    Selvfølgelig – hvorfor har jeg ikke tænkt på det før? Synes bare det er så ubehageligt at få sprøjtet noget i ansigtet, men man kan vel vænne sig til det.

    05/05/2014
  • @ Tanja Maria – Dejlig mandagsstart at læse din kommentar. Svaret er ja.

    @ Malene – Det er et vanvittig godt spørgsmål. Hvis du går til frisøren (en god en), så er der et hav af såkaldte hår-sol-produkter (som ex. Wellas Sun Protective Spray). Men lad frisøren vejlede dig mht. om der er nogle af dem, der decideret kan beskytte hovedbunden uden at fedte. Lad mig vide, hvad du finder ud af.

    @ Henrik – Nemlig og godt at nogen husker hænderne.

    @ Onkel Anne og Birgitte B – Tak skal I have.

    Stor hilsen Anette

    05/05/2014
  • Den spray er jo så sindssygt smart!!!
    Tror egentlig jeg er home safe med min faktor 50 og mineralpudder, men nu er der da ingen undskyldning længere!

    La Roche Posay i den tynde udgave er fantastisk i øvrigt.

    Vil rigtig gerne prøve sådan en hudrulle-nåle tingest, men hvad ligger de i prismæssigt?
    (SKAT mener at de skal have 30.000 retur fra mig, så er lige nødt til at være økonomisk fornuftig også (pis!) 🙂 )

    04/05/2014
  • Charlotte

    Hvordan er den bedste rækkefølge, hvis man gerne vil bruge bb eller cc creme sammen med solcreme… Der er spf i fx bb cremer, men eftersom jeg kun har brug for ganske lidt, så kommer det jo ikke på i hele ansigtet.. Og samtidigt vil jeg jo også gerne profitere af de plejende ingredienser i fx en bb creme,hvilket jeg tænker taber lidt i effekt hvis det kommes ovenpå solcreme, så solcreme på før eller efter bb/cc creme?

    04/05/2014
  • Dejlig simpelt og overskueligt, tak!

    04/05/2014
  • Louise

    Nu har jeg lige et par spørgsmål. Kan man ikke bruge sin almindelig mineralpudder og lægge på i løbet af dagen for beskyttelse (jane Iredal el. Bare Minerals) vil det give lige så god en beskyttelse? Ang fysisk filtrer ( mineralsk) beskytter de lige så effektivt mod de skadelige UVA stråler som de kemiske? Er nogen gange lidt forvirret ang de solcremer og da jeg har ekstrem sart hud er det utroligt vigtigt at bruge beskyttelse.

    04/05/2014
  • Mette Slott Nielsen

    Hej A – jeg har et spørgsmål til dig… det passer nok ikke lige her, håber det går 😉
    Jeg har to gange købt Pai-sættet – og I love it ♡ men jeg har overvejet at prøve Trilogys olie og en anti age cream. Kender du til det – du havde på et tidspunkt en konkurrence med Trilogy. Er der andet/bedre/dårligere i den ene i forhold til den anden? Og hvad med creamen – jeg er jo 40+ og huden har brug for grundig pleje 😉
    Tak for fantastisk blog – as allways.
    Kh og god søndag

    04/05/2014
  • susanne schultz

    Det er da en super lækker flaske 🙂

    04/05/2014
  • Randi

    Hej Annette. Mht. fysisk solfiler, så har Dermalogica én, der (udover titaniumdioxid) indeholder zinkoxid. Det undrer mig, da jeg har læst, at netop zinkoxid er forbudt i solcremer, der forhandles i Danmark. Så vidt jeg kan se, er det kun tilladt, hvis det bruges som lidt farve og ikke decideret som filter. I Dermalogicas solcreme, står det dog som en af de øverste ingredienser, og må dermed blive brugt som solfiler. Jeg er egentlig mest tilhænger af solcreme med fysisk filter, da de andre svier i øjnene, men hvis zinkoxid er skadeligt, har jeg heller ikke så meget lyst til at bruge det. Kender du gode alternativer, der kun indeholder titaniumdioxid som fysisk filter?

    04/05/2014
  • Christina Hansen

    Er det ikke umuligt at bestille Peter Thomas Roth uden at få en kæmpe told regning oven i?
    Det var også temmelig svært at finde Environ forhandler, men det lykkedes.
    Et spørgsmål, jeg længe har villet stille er: er det hensigtsmæssigt at bruge hybenkerneolie under super 3 booster? Under dagcremen er det jo godt, men tager den virkningen fra a- vitaminet? Der er for øvrigt også a- vitamin i min Paradoxe dag creme.
    Hvis det ikke er godt, hvordan følger jeg så Line Friis’ massagevideo uden olie? Jeg har brugt den hybenkerneolie morgen og aften under cremerne i 3-4 mdr nu, da jeg er meget meget glad for den.
    I din bog siger Flemming Christensen, at ” squalane fungerer som den taxa, der bedst fragter A-vitamin til sit bestemmelsessted nede i huden”. Skal jeg så skifte hybenkerneolien ud med Squalane? Er det den bedste løsning, når jeg bruger A-vitamin cremer?
    God søndag 🙂

    04/05/2014
  • Charlotte

    Hej Anette. Jeg bruger solcremen fra Balance Me.. Den du har nævnt.. Den er jo “meget hvid” … Synes du det er et problem .. ? Hvis ja.. Hvilken ville du så bruge til ansigtet? Og så lige til sidst.. :o) Hvis du skal nævne bare en god bodyscrub ?? Har bla prøvet den fra Rudolph.. Håber på at høre fra dig… Charlotte

    04/05/2014
  • Fin opklaring og god søndag 🙂

    04/05/2014
  • Du er så god til det med at finde de rigtige sager 🙂

    04/05/2014
  • henrik

    Hej Tanja vil bare sige at matas sol cremer beskytter mod de lange stråler. Bruges den selv hverdag som håndcreme 🙂

    04/05/2014
  • Mit spørgsmål er muligvis lidt skørt, men jeg døjer hver forår og sommer med en hovedbund, der bliver forbrændt og klør bare ved den mindste smule sol. Er der noget man kan bruge som ikke fedter håret helt vildt, og så man ikke skal gå mere stråhat halvdelen af året? 😉

    04/05/2014
  • Tanja Maria

    Anette, du får lige en high-five og en portion god karma i din retning.

    Efter at have læst det meste i din fine bog og læst blog indlæg om solcreme er jeg også begyndt at smøre hele kroppen ind i faktor 30 solcreme inden morgen/formiddags løbeturen (er i øvrigt begyndt at gå efter mere moderate rutelængder, da det jo er bedre for huden 😉 )
    I den forbindelse vil jeg høre dig til, om du ved hvorvidt Matas stribernes solcreme beskytter mod de lange stråler?

    God søndag!

    04/05/2014

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.