Hvad der virker på dig fra i dag af

Alt for stærke ord (og løfter) vil altid undergrave deres egen værdi hurtigere end hurtigt. Og skal der ærlighed på bordet, så har skønhedsbranchen her opbrugt en pæn del af egen kvote. Det er lidt en stor en skam, fordi der vitterlig er ingredienser og metoder derude, som gør en kæmpeforskel. Selvom vi har forskellig hud, er der endda indholdsstoffer og fif, der gør noget godt for alle. Her er fem af de stærkeste:

 • A-vitamin: Alfabetets førstedame ligger også først i feltet, når det gælder hudforbedrende effekt. Kæleordet er velfortjent blevet til strygejernsvitaminatet. Du finder A-vitamin på recept eller i hudpleje fra eksempelvis Environ, Pai og Beauté Pacifique.
 • Den billige fra Ikea: Langt de fleste af os har ikke brug for mere end en daglig og blid eksfoliering med bomuldsvaskekluden. Selv bruger jeg ikke skrubbecremer mere.
 • Fugt-tricket: Sørg for at have fugtmagneter i din hudpleje – og lad dem lande som det første. Masser af serumvarianter og facemists indeholder to af de mest kendte fugtmættere: glycerin og hyaluron. En billig og fin løsning er at kaste sig over en fugtspray med fugtmagneter. Ved at spraye den på huden lige inden, du smører ansigtscreme på, laver du det, hudlæge Leslie Baumann kalder et mini-reservoir. Et trick, der givere en lillebitte smule volumen og holder huden fugtmæt længere.
 • Antioxidanter: Spis dem, drik dem og sørg for, at de er i din hudpleje. De fungerer som hudens bodyguards, når vi nonstop bliver beskudt af alt fra UV-lys til stress og den umulige liste med for fedt…for sødt…for meget…og for lidt af alverdens ting. Antioxidanter er dit sikkerhedsnet, så brug det.
 • SPF: Helt kort, så er SPF det bedste og mest priskærlige værn mod pigmentpleter, rynker, uønsket rødme og tør hud. Og det er ALDRIG for sent at komme i gang.

SNUP TIPPET: Du finder selvfølgelig dagens #thefoodbeautyweek opskrifter hos Ditte fra The Food Club, og jo, vi sidder faktisk utålmodige og tjekker mobilerne med krydsede ben og arme for, at du – lige nu – vil dele det, der smager, inspirer og virker for dig. Husk at hashtagge dine billeder #thefoodbeautyweek

Vi ses på @Ditsen og @Beautyspace, og må jeg så lige tippe om, at der kommer herligheder til dig, der er abonnent på Beautyspace. Det bliver du HER, og det koster ikke en krone.

FOTO: helloanne.com

22/06/2014
Vind!
25/06/2014
Vores bøger plus en kærlig hilsen

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  @ Anna – Det er fedtstoffer, du kan holde igen med. Fugt kan fedtet hud stadig tørste efter ;o)

  @ Jette – Hudlæge dr. Nicolas Perricone, som står bag en række publikationer og bøger anbefaler 10 minutters utildækket sol om dagen mht. D-vitamin. Og selvfølgelig skal vi nyde lyset og det at være ude, men solen skal IKKE sætte sig i vores hud. Hud, der er farvet af solen – inkl. langsom ‘bruning’ – er hud, der råber om hjælp og som er gået i forsvarsposition. Den brune farve er ikke sundhedens farve, som vi ofte forbinder den med. Skoldet hud er decideret sundhedsfarligt. Håber det hjælper.

  ‘@ Kirsten V – Ikke noget bestemt mærke. Har som regel bare købt i helsekosten ;o)

  Stor hilsen Anette

  26/06/2014
 • Anna

  Hej Anette

  Omkring fugttricket: Gælder det også hvis man har fedtet hud? Jeg synes at have læst, at man i tilfælde af fedtet hud bestemt ikke skal fugte den ekstra. Men hvad er dit syn på fedtet hud vs. tilført fugt?

  25/06/2014
 • Jette

  Jeg er forvirret… hvad er din kommentar til det her indlæg: http://www.madforlivet.com/bloggen/866-sol-og-solbadning-uden-faktor-er-sundt.html

  25/06/2014
 • Aloe vera gel! Hvilket mærke tænker du bla på ? 🙂

  25/06/2014
 • @ Sidse: Vil bare nævne til orientering, at castor oil er det samme som ricinus olie, som igen er det samme som amerikansk olie eller kristpalmeolie. Olien har rigtig mange gode egenskaber, bla. som booster til hår/vipper/bryn. 😉

  24/06/2014
 • Christina kragh

  Body oil sorry 😉

  24/06/2014
 • Christina kragh

  Hvem forhandler argandis bidt oil ? Og de serum du har på instegram i dag hvad kan de og hvor købes de 😉 kram spørge Jørgen ♡

  24/06/2014
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Randi – Forskellige olier kan noget forskelligt. Se eksempelvis her: https://beautyspace.dk/?p=16765

  @ Birgitte B – Spændt på om du synes, det gør en forskel.

  @ Lene – Kan godt forstå du er ekstra påpasselig. Du kan se alt på mynuface.com

  @ YB – Meget let at svare dig, for det er 2 x JA.

  @ Sidse – Næh, det har jeg faktisk ikke, men er superglad for at få din erfaring. Men se her: http://www.paulaschoice-eu.com/learn/ingredient-dictionary/

  @ Berit – Brug det om dagen. Jeg er ikke fan (som du ved) af silikone om natten.

  Stor hilsen Anette

  24/06/2014
 • Catrine

  @ Anette

  Det lyder sgu godt – så er det lige pludselig en lidt mere overskuelig rutine. Jeg husker på aloe vera gel. Tak:)

  24/06/2014
 • Berit

  Jeg har netop købt Eucerin Hyaluron-Filler, som jeg har læst om på din blog, og jeg har læst om hyaluron, blandt andet i din bog “Slip rynkehysteriet”.
  På Eucerin-pakken står der, at man skal smøre koncentratet på renset hud både morgen og aften.
  Mine spørgsmål til dig er:
  Giver det mening at smøre koncentratet på om natten, da hyaluron jo kun binder fugten i overfladen af huden med det formål, at vi ser friskere ud?
  (Og det er ligemeget, hvordan jeg ser ud, når jeg sover).

  Koncentratet indeholder ‘cyclomethicone’, som nummer to på ingredienslisten.
  Cyclomethicone er et silikonestof, og dem bør man jo slet ikke bruge på huden om natten?

  Jeg er studerende på SU og vil naturligvis meget gerne spare på mit dyre Eucerin-koncentrat, så jeg kun bruger det, når min hud skal være ekstra pæn.
  Kan jeg bruge koncentratet på den måde – altså en gang imellem?
  Eller bør jeg bruge det hver dag for at få den bedste effekt?

  24/06/2014
 • Sidse Overgaard Knudsen

  Når vi snakker om ting der virker straight away:
  Jeg har lige købt en øko koldpresset castor olie og det var den mest fantastiske Hårkur nogensinde!! Derudover synes jeg at jeg allerede kan se mine små linjer under øjnene være knap så dybe – har brugt den om aftenen en lille uges tid.
  Har du nogle erfaringer/holdning omkring denne olie?

  24/06/2014
 • YB

  Hej Anette
  Jeg er blevet afhængig af at friske op i løbet af dagen med Caudalies Beauty Eleksir – kan den også bruges som mist under min serum (i øjeblikket Nilens Jord)?
  Og et tillægsspørgsmål: jeg er lige blevet opereret og har fået et ar tværs over halsen – vil det være en god ide at bruge Ole Henriksens Pure Truth youth activating oil på selve arret.?
  På forhånd tak 🙂

  24/06/2014
 • lene

  Hey! Godt indlæg, jeg prøver at vænne mig til at huske mist mellem hvert lag… Efter at så mange sagt at tonics og mist var spild af penge, men nu giver det mening og ser resultater.
  SPF har jeg under kontrol, jeg er en af dem der gerne bruger to solcremer ovenpå hinanden, jeg ved godt de siger det ikke giver mening… men det føles trygt og er en vane fra da jeg gik på roaccutane og solcremerne ikke var blevet så sofistikeret endnu som der er idag med UVA.

  Meen hvad er en NuFace dims og hvad koster den og hvor køber man den og mere man skal vide?

  24/06/2014
 • Har en lille facemist prøve derhjemme. Skal jeg da afprøve her i forestående ferie 🙂

  24/06/2014
 • Randi

  Hej Anette,
  Jeg har egentlig tænkt over, at når du anbefaler olier er det oftest hybenkerneolie. Ellers synes jeg at mange andre nævner arganolie. Hvad er forskellen? Er arganolie måske bare blevet for hypet fordi den er dyr?

  24/06/2014
 • @ Catrine – Du har en SÅ fin pointe og det er absolut ikke nødvendigt at bruge deres produkter. Du kan bruge helt almindelig aloe vera gel.

  Stor hilsen Anette

  24/06/2014
 • Catrine

  Hej Anette. Kan ikke lige huske om jeg har fået spurgt om dette, men her kommer det i hvert fald: Overvejer på det kraftigste at anskaffe mig sådan en NuFace-dims – tænker dog på, om det er nødvendig at bruges Nufaces egne strømledende produkter hertil, eller om man måske kan slippe afsted med at bruge nogle produkter man alligevel bruger? Dels har jeg ikke lyst til at være afhængig af at skulle bestille deres sera/ mists, og dels tror jeg også at de måske er lidt for skrappe til min sensitive hud. Tænker måske at man kunne bruge sit renseprodukt…Hvad bruger du?

  24/06/2014

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.