fbpx

4 ting du (måske) ikke vidste om din creme

Creme-fabriksbesøg

Creme-fabriksbesøg

Bloggen blev forsømt i går, fordi jeg var på fabriksbesøg. Creme-fabriksbesøg. For hvem vil ikke gerne blive klogere på, hvad der gemmer sig i de mange cremekrukker, vi køber? Jeg vil i hvert fald gerne. Ikke at nogen bliver overekspert af et enkelt besøg, men det er altid opløftende at møde kemikerne og kokkene bag det, vi smører i ansigtet. Hvorfor? Fordi de ikke er sælgere og dermed (ofte) er bedre til at tale rent ud af posen. Sådan forholder det sig i hvert fald med de to creme-magere, kemiingeniørerne Eric Gooris og Lionel de Benetti, som leder Clarins’ laboratorium og fabrik lidt uden for Paris. Her får du en forsmag på et par af deres fif og aha-konstateringer:

1. Al snak om hudpleje-industriens brug af stamceller skal oversættes sådan her: Hudpleje magter kun at BESKYTTE stamceller. Absolut intet andet. Noget, der ifølge Eric Gooris sker bedst med hjælp fra SPF.
2. Du vil aldrig kunne sammenligne effekten af to cremer ved at studere indholdsoversigten bag på æsken, for lovgivningen kræver ikke, at de procentuelle andele af indholdsstofferne skal oplyses. I en typisk creme vil 40 pct. være vand, 20 pct. aktive planteekstrakter, yderligere 20 pct. olier og blødgørende bindemiddel og de sidste 20 vil være glycerin.
3. Hvis du stadig er i tvivl om, HVAD der holder din hud ung, så se på undersiden af din underarm og sammenlign med ansigtet. Svaret er: SPF, SPF, og endnu mere SPF.
4. Det VIL blive muligt at fjerne rynker, men sandsynligvis aldrig med afgørende hjælp fra en creme. Det bliver nærmere noget på recept.

SNUP TIPPET: du kan aldrig med sikkerhed vide, om en creme er både god og effektiv for din hud, før du har prøvet den. Derfor giver det mening, at Clarins er gavmilde med deres prøver, så du selv kan vurdere effekten, inden du kaster penge på bordet. De producerer 150.000.0000 produkter om året, hvoraf halvdelen er samples – så der er god grund til at tro, at de mener, hvad de siger.

Mig med skjult kamera på Clarins' laboratorium

Mig med skjult kamera på Clarins' laboratorium

06/10/2009
Råt, vådt og stadig mere rødt på læberne
12/10/2009
Gå til makronerne

Kommentarer

  • Joan

    Er det udelukkende journalister der kan komme på sådan et fabriksbesøg? Eller kan vi andre også gøre os forhåbninger? Det lyder meget spændende!

    12/10/2009