5 grunde til at spanske kvinder er ekstra pæne. Nej, lækre

Jeg er lige kommet hjem fra en ferie, som jeg har tænkt mig at kradse lidt i om et par dage. Alt var nemlig ikke lutter festligt, og den historie skal du få, (så du ikke begår samme brøler som mig). Men. Dernede i den spanske varme fik jeg øje på noget, som fluks blev dobbelttjekket med mine Barcelona-notater fra oktober. Og jo, der er altså noget med de spanske kvinder. De ranker ryggen, løfter hagen og udstråler en eller anden form for overskud, som også sætter sig i ansigterne. Måske gemmer nogle af skønhedsgrundene sig blandt de her 5 punkter:

 • Siesta (dagens time out lægger låg på hast, jag og hidsige deadlines)
 • Sol og dermed stride strømme af D-vitamin (og nej, de steger ikke i strålerne)
 • Mere udendørsliv (de kender ikke til vores fugtslugende indendørs opvarmning)
 • Modne frugter (det lyder forkert, men du ved, hvad jeg mener. Når noget smager bedre, spiser man mere)
 • Mindre salt (i en uge har jeg ikke oplevet, at der var salt og peber på et eneste restaurantbord – heller ikke de fine).

SNUP TIPPET: Hun har en historie med Tom Cruise, og så er hun spansk. Penelope Cruz er selvfølgelig et stjerneeksempel. I know. Men hun har det med ryggen og hagen tilsat selvfølgelig de gode gener, der ikke bare indbringer hende de rigtige roller, men også skønhedskontrakter – bl.a. for Lancôme. Her foreviget af fotograf Alexi Lubomirski.

NB: Klik ind igen senere, hvor det handler om anti-rødme og en Ole-konkurrence.

03/03/2014
Danskerne vandt – også på skønhedsfronten
04/03/2014
VIND!

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  @ Trix – GODT at høre. Mange tak for dit svar.

  @ Louise – KLART er der noget der. Nyd din fordel.

  Stor hilsen Anette

  09/03/2014
 • Louise

  Som 1/4 spansk vil jeg gerne pege på generne, haha. Mine familiemedlemmer på 80 år har stadig ikke én rynke, og den ranke-holdning kunnet meget vel komme af jeg-ved-hvordan-jeg-vil-have-det!-mentaliteten 🙂

  07/03/2014
 • Trix

  @Anette. Jeg bor i Barcelona. Og ser også mange smukke kvinder her – helt bestemt. Og de fremhæver det måske lidt mere åbenlyst end vi i (høj knold, løst og gråt tøj og jeans) Danmark er vant til. Og der er helt klart nogle tricks, jeg vil tage med hjem. Og forsøge at smide den vilde læbestift på tirsdag morgen også. For det tør de!

  05/03/2014
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Tina Irene – Det med olierne er vi heldigvis ved komme efter herhjemme.

  @ Sanne – Hørt!

  @ Gigi – Hold fast i ham! Føler mig også heldig på den front.

  @ Susan – Nej, det klær’ ingen, og jeg ved, hvor dårlige vibes, jeg spreder, hvis det overtravl-røde felt rammes.

  Stor hilsen Anette

  04/03/2014
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Guapizimo – Det er rigtigt, kan du ikke give os nogle flere detaljer. Kan vi luske nogle tricks til os?

  @ Anette J – Haha. Det med facon i tøjet gør en kæmpeforskel, og jeg øver mig i konstant i at blive bedre til at jonglere med det.

  @ Pernille S – Dans gør under alle omstændigheder en forskel for rankheden. Feriehistorien kommer og tak for de pæne ord.

  @ Kira B – Jeg er FULDSTÆNDIG enig. Andre ser, hvad vi udstråler, og godt du har beholdt bikinien. Den skal nok komme på igen.

  @ Trix – Selvfølgelig er den anden side der også. På samme måde som alle franske kvinder absolut ikke er smaltaljede små nips. I hvilken del af Spanien bor du?

  @ Louise – Jeg tror på, at de fleste kan lære af hinanden.

  @ Tanya – Det er jo netop, hvad der lige fanger ens øje. Og Ole H minder os jo bl.a. om, at vi skal huske at tale pænt til og om os selv.

  Stor hilsen Anette

  04/03/2014
 • Kira Bjørnestad

  Tror I misforstår, jeg langer absolut ikke ud efter de danske mænd eller de spanske tværtimod – langer ud efter danske kvinders tendens til at overværer komplimenter og gokke sig selv i hovedet. JEG (min personlige mening) ser en tendens til at danske kvinder, måler sig selv med andre, vil veje noget bestemt, se ud på en bestemt måde og vil bekræftes, før de selv tror på at de er smukke. Pointen er, at omverdenen ser hvad man udstråler, så hvis man hæver hovedet, ranker ryggen og syntes at man er lækker (og tror på det) – så syntes en omverden det osse. Det handler om velvære og udstråling, i virkeligheden er det jo et valg vi selv kan træffe.

  04/03/2014
 • Tina Irene Povlsen

  Velkommen tilbage til det kolde nord. Jeg ser næsten for mig hvor smukt du stråler. 🙂 – Du har fat i noget, ingen tvivl om det. Den ranke holdning gør meget, og dine 5 nævnte punkter er ikke uden speciel betydning. Og så har de altså én mas af gode olier, oliven og citrusfrugter som kombineret med andet grønt, væske og mængder af solens vitamin D gør deres underværker. 🙂

  04/03/2014
 • Susan

  Velkommen hjem fra en velfortjent ferie 🙂 Har lyst til at tilføje at kosten (inkl. salater, masser af olie, primært oliven) nok også gør sin del. Men ja, også deres mere afslappede livsstil – det har aldrig klædt nogen at være stresset 🙂

  04/03/2014
 • Gigi

  Jeg tror seriøst ikke på, der findes den spanske mand, som overdænger sin kvinde med flere komplimenter, end min mand giver mig. Som i hver dag. Året rundt. Og hverken han eller jeg har en dråbe spansk blod i årerne; så generaliseringer dur ikke, og jeg er helt enig med Trix i, at vi ikke skal være så hårde mod os selv. Og dælme heller ikke mod vores mænd! Når det er sagt, så kan jeg fuldt ud tilslutte mig de nævnte punkter.. især de tre første! 😉

  04/03/2014
 • CharlotteK

  Hun er bare så smuk, Penelope….

  04/03/2014
 • Hvorfor indfører vi ikke bare siesta i Danmark? Jeg er på! 😉

  04/03/2014
 • Tanya

  @Trix: dejligt med den slags perspektiv udefra der mindsker tendensen til at gokke os selv i nødden hele tiden. Det sagt har jeg også lagt mærke til ekstra smukke kvinder nede sydpå, og tror på at der er et andet syn på det feminine, med de gode og dårlige sider det kan føre med sig (mere svung i hofterne, højere løftet hage – men også flere ubehagelige kommentarer og nedladende holdninger).

  04/03/2014
 • Louise

  Godt at høre – og inspirerende! De kan noget, de sydlandske kvinder, som vi nordiske huleboere kan lære noget af 🙂

  04/03/2014
 • Trix

  Åh damer. Nu synes jeg ikke, vi skal være for hårde mod os selv og de danske mænd. Ganske vist er der mere tendens til god eyeliner på en tirsdag og tætsiddende tøj hernede, men nu hvor jeg går blandt spanierne hver dag, ser jeg også mange med den dårlige hud man får, når brød med gær er for stor en del af kosten. Store røde plamager, ar efter akne og kinder der ikke matcher hals og pande. Desuden er netop de spanske mænd ikke lige så galante som italienerne og franskmændene i deres tilnærmelser, og en del kvinder i den yngre generation er gået punk eller grunge med store skjorter og voldsomme øreringe eller ansigtspiecinger og undgår al øjenkontakt på gaden. Jeg oplever tit, at mit danske blik der ikke viger for øjenkontakt og gerne smiler til folk på gaden tiltrækker klamme kommentarer eller tilnærmelser, og den slags kan vi da være glade for, at vi kan gøre frit i Danmark. Danske kvinder kan lære meget, men vi er så skønne og smukke, at vi også skal huske, at folk kan lære af os.

  04/03/2014
 • Kira Bjørnestad

  Jeg tror på det og så mindre stress og jag… Og måske en kultur hvor kvinder generelt er stolte og lækre (herhjemme har vi en grim tendens til at slå os selv oveni hovedet og ja mændene… Selvfølgelig elsker de os, men de kaster måske ikke ligefrem om sig med rosende ord ELLER også høre vi dem bare ikke). Sydpå syntes de generelt at de er lækre og bær sig elegant og feminint, så selvom de måske ikke er det, så køber omgivelserne præmisset og elsker den kvinde der elsker sig selv.

  Var i Rio engang, så en stor kvinde (vi snakket omkring 100 kg) i en meget lille bikini, klipklapper og en selvtillid som jeg aldrig har set før hos en dansk kvinde… Alle mændene vendte sig efter hende med beundrede blikke… Ikke fordi hun var den smukkeste eller tyndeste, men fordi hun var sig selv som en dronning og så blev hun det også… Ja selv jeg syntes sku at hun så godt og pakkede fluks dårlig selvtillid om appelsinhud på lårene væk. Købte en lille bikini (som man jo gør når man er i Brasilien) og brugte den hele ferien og accepterede mig selv og min krop… Men da jeg kom hjem forsvandt modet og selvtilliden, men den ligger der endnu, bikinien, i skuffen og minder mig om at jeg nok bare burde være stolt af den jeg er 😉

  04/03/2014
 • Pernille Sparsø

  …og måske vi danske kvinder blot skal lære at danse flamenco,så vi retter ryggen og løfter hagen!

  04/03/2014
 • Pernille Sparsø

  Velkommen hjem Anette. Er nysgerrig på hvad du kan berette om den mindre festlige del af din ferie, selvom jeg nu føler mig overbevist om at du har nydt sydens varme og suget en masse beautyideer til dig. Begge dele er jo livseleksir for dig og os

  04/03/2014
 • Anette J

  Vil gerne tilføje en ting efter flere besøg i Barcelona: de viser deres krop frem i det tøj, de har på. Med andre ord: de er facon i det tøj, de har på også selvom de ikke har de ikke har de såkaldte ideele mål. Det understreger deres kvindelighed. Og det kan jeg godt lide, fremfor den tendens, der er her til lands, hvor visse tøjmærker laver meget “rummeligt” tøj, der dækker alt til, er meget firkantet og ligner en sæk, hvis jeg skal være lidt fræk.

  04/03/2014
 • Ja hurra for de spanske kvinder, jeg omgås dem jo dagligt og spanierne virker generelt meget overskudsagtige, vejret spiller helt sikkert en rolle!

  04/03/2014
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Sissel – du har fuldstændig ret. Løbende, røde næser og mørke måneder er for mange noget skidt. Selv elsker jeg nu hyggen i den mørke tid. Men lys påvirker os, ingen tvivl om det.

  Stor hilsen Anette

  04/03/2014
 • Sissel

  Håber, du har nydt din ferie!:-) Det ER alt andet lige lettere at udstråle overskud, når solen skinner, så mon ikke, kdet generelle klima også har en indvirkning på humøret; det er i hvert fald ikke altid let at udstråle overskud med rød næse i den mørkeste januar i over 20 år 😉

  04/03/2014