fbpx

Sunde bryster er også DIN BUSINESS

Elizabeth Hurley har sit eget road show i kampen for brystkræft

Elizabeth Hurley har sit eget road show i kampen for brystkræft

Jeg advarer dig – dette bliver en halvlang, men vigtig smøre, for oktober måned har en dagsorden. Nemlig bryster – og din og min mulighed for at hjælpe med at redde liv.

1 ud af 9 danske kvinder rammes, og godt 4.000 får hvert år diagnosen brystkræft, som dermed er den hyppigste kræftsygdom blandt kvinder.

Jeg var heldig at møde to ildsjæle i New York – begge med meget på hjerte for sagen og begge med en baggrund i skønhedsindustrien. Den ene var modellen og skuespilleren Elizabeth Hurley:
”Jeg gør en frygtelig masse for kvinder”, sagde hun og fortalte om sine  road trips hvert år i oktober i brystkræftens tegn, hvor målet er at skaffe penge og opmærksomhed omkring kampen for at udslette sygdommen.
”Min mormor døde af brystkræft og samme skæbne har ramt flere af mine veninder. Det er er sygdom, som rører os, fordi vi alle kender nogen, der er berørt. Det er kun mangel på penge til forskning, som afholder kvinder fra at dø af brystkræft”.

Min anden samtale var med Evelyn Lauder, som står bag den kendte brystkræftsløjfe. Hendes livsprojekt – og måske det hun er mest kendt for – er kampen mod brystkræft. I 1993 skabte hun ”The Breast Cancer Research Fund” (BCRF), hvis formål er at bekæmpe den sygdom, der er blevet til en epidemi blandt amerikanske kvinder.
”Der fandtes mammografi og støttegrupper, men næsten ingen forskning, da vi begyndte,” fortalte hun og understregede, hvor inspireret hun dengang blev af AIDS-kampagnen. For netop her var den aggressivitet, som gjorde, at ingen sad AIDS-problematikken overhørig.
”Når det gjaldt AIDS, blev der eksperimenteret med mange nye vacciner, og aktivisterne gik direkte til forskerne og tilbød sig som forsøgskaniner, for hvis ikke der skete noget, ville de dø alligevel”, huskede hun og fortalte, at brystkræft dengang var tabu i et USA, hvor det var almindeligt at læse om plastikkirurgi. Men aldrig om brysters sundhedstilstand.

Lad din beauty shopping i oktober være pink

Lad din beauty shopping i oktober være pink

SNUP TIPPET: Heldigvis er brystkræft alt andet end tabu i dag, hvor du aktivt kan gøre noget ved at købe et eller flere af de mange forskønnende produkter, der støtter sagen. Se efter de lyserøde sløjfer og tjek også www.stotbrysterne.dk ud.

02/10/2009
FIRSER-pang
06/10/2009
Når én dråbe er nok

Kommentarer

  • Elisa Lykke

    Jeg er så begejstret for den fokus der er hvert år på brystkræft. Flere og flere firmaer melder sig under fanerne år efter år og hvor nogle får NOK af støttekampagner, så siger jeg BRING EM ON! Da jeg var i Californien i sommers og handlede ind i diverse supermarkeder, så var det helt normalt at blive spurgt ved kassen om man ville lægge lidt penge oveni sin regning….man kan jo blot sige ja, men der går intet af mig at lægge en 20er her og en 100 kr. der….jeg tror vi får mere og mere af den slags, og det er HOT at hjælpe! Se bare flaske automaterne i nogle supermarkeder, her kan du vælge at give pengene til Folkekirkens Nødhjælp…its a start. God Brystkræft måned, lad os finde en cure for the cancer.

    06/10/2009