fbpx

90 procent spørger, om det er nødvendigt

Rigtig gættet. Det handler om rens, som jeg blev spurgt om i går. ’Jeg kan bedst lide den der knitrende sæberene fornemmelse’, sagde Maria, som har en anelse sart, men ellers normal til fedtet hud. Det hurtige svar er: ’Brug vaskekluden sammen med lunken vand og vælg så ellers et ph-kærligt renseprodukt’. Og nej, det er ikke strengt nødvendigt at rense huden to gange om dagen, for ingen bliver beskidte i drømmeland (hov, det lyder forkert, men du ved, hvad jeg mener). Pjask bare vand i ansigtet om morgenen…gerne efterfulgt af en ph-balancerende ansigtsmist, som er noget, vi vender tilbage til. 

De tre produkter på billedet vil alle give Maria den rene fornemmelse: Philip Martin’s Face Cloud er en øko-blød vaskeskum, One Love Organics Foaming Cleanser er en utrolig drøj vaskegel, men lidt besværlig at få fat i og endelig John Master Organics Exfoliating Face Cleanser, som er mere mælkeagtig med få fine ekfolieringskorngranulater. Jeg er også stor fan af denne her.

SNUP TIPPET: To vigtigheder: 1) undgå sulfater i dit renseprodukt som eksempelvis sodium lauryl sulfate og sodium laureth sulfate, som i følge det videnskabelige tidsskrift Cosmetics & Toiletries ligger i den høje ende, når det gælder risiko for hudirritation. Flere hudlæger peger dog på, at efterfølgende fugtmætning fra creme, serum eller ph-balancerende ansigtsmist bringer ligevægten tilbage. 2) Aften-renseri er et must, fordi solfaktor, støv, fedt og snavs hober sig op og skal væk. Punktum.

NB: Der er mange flere rense-dos & dont’s i bogen, som du i dag i øvrigt kan vinde hos hende den dygtige.  

06/05/2013
Tror du, jeg blev glad eller glad?
09/05/2013
Syv-års krise og lidt nyt

Kommentarer

 • Henrik boysen

  Hej igen.
  Den toner jeg bedst kan lide hedder
  Skin Recovery Enriched Calming Toner fra paulas choice
  Den er fyldt med hud guf, som E og C vitamin, Evening Primrose oil, Hyaluronic acid, plus lidt B3 vitamin.
  Den er selvfølgelig fri for alkohol og parfume 🙂
  Bruger den hver morgen under min sol creme.

  Om aftenen bruger jeg clinique Clarifying Lotion Mild med 0,5% BHA.
  Denne toner fra clinique er jo enlig ikke rigtig en toner, men mere et eksfolierings produkt, men jeg bruger det nu som et 2 i 1 produkt, da jeg ikke vil bruge for mange produkter på en gang.
  Denne toner er også fri for parfume og alkohol 🙂
  Personlig syntes jeg også at denne toner fra clinique burde være den eneste de solgte, da de andre i serien indeholder så meget alkohol at huden kun kan tage skade. Men det er jo bare min holdning.
  God dag M.V.H
  Hvilken er toner/mist kan du lide ?

  10/05/2013
 • Birgitte B

  @Solveig – sikke et fint tip. Det tror jeg at jeg vil prøve at gøre 🙂

  10/05/2013
 • Solveig Bruhn

  Mange orker ikke at afrense inden sengetid, og til dem er mit råd altid, at man ikke behøver vente til lige inden sengetid. Lav din aftentoilette,når børnene er puttet eller inden du sætter dig foran tv’et. Så kan du også nemt få klaret en maske, som kan virke indtil der er reklamepause. Så behøver du kun at børste bissserne lige inden du kravler under dynen 🙂

  10/05/2013
 • Kære Sarah – god pointe!

  Kære Henrik – hvad er dine favorit mists/tonics?

  Stor hilsen Anette

  10/05/2013
 • Henrik boysen

  Hej hvor er jeg enig i alt det du skriver, både om hvor mange gange man bør rense, hvor fantastisk en klud kan være, til at holde sig væk fra især sodium lauryl sulfate som kan være en virkelig skidt ingrediens for huden.

  Glæder mig til at læse om toner og mist næste gang. For hold da op hvor bliver der lavet mange dårlige eller ligegyldige tonere. De fleste tonere består for det meste bare af vand og duft stoffer, eller meget høje mægter alkohol. Håber du har nogle guldkorn som jeg ikke kender til :).

  Tonere skal jo i virkeligheden også være fyldt med alle de gode ting som vores serumer og cremer indeholder.

  Ingredienser som

  Antiinflammatoriske ingredienser Kan eksempelvis være Aloe vera, Kakaosmør eller kamille.
  Antioxidanter (som beskytter huden) kan eksempelvis være. Grøn te, olivenolie, vitamin E eller C.
  Celle reparerende ingredienser (skin-identical ingredients) (som reparere huden) Kan eksempelvis være Glycerin Ceramide 1,2,3,4,5,6 eller Cholesterol.
  Celle kommunikeerne ingredienser. (får cellerne til at arbejde hurtigere og opfører sig yngre.) Kan eksempelvis være A vitamin, B3 vitamin eller peptides.
  M.V.H http://theangrybeautynerd.bloggersdelight.dk/

  09/05/2013
 • Sarah Brandt

  Ahhh. Jeg kører en vatrondel med bioderma over min hud hver morgen, og der er altså en masse ‘gunk’ på huden, fibre og andre ubehagelig ting jeg ikke ved hvor kommer fra (og jeg skifter betræk rimelig ofte). Det er der stadig efter et plask vand i hovedet.

  Tanken om at have det under min makeup er ubærlig. Derfor synes jeg det er vigtigt at rense to gange om dagen, men naturligvis forskellig fra morgen og aften.

  09/05/2013
 • Kære Helene,

  Tak fordi du deler din erfaring.

  Kære Charlotte,

  Det tager et halvt minut…og er det ikke godt at lande makeupfri på puden ? :o)

  Mange hilsner Anette

  08/05/2013
 • Kære Tim,

  Tak for din kommentar. Jeg tror, vi er nødt til at konkludere, at hudpleje også handler om holdninger. Afslutningsvis vil jeg derfor bare fastslå, at både SLS (Sodium Lauryl Sulfate) og SLES (Sodium Laureth Sulfate) er hudirritanter i de rette koncentrationer og SLS anvendes som positiv hudirritant i en række dermatologiske hudtests. Eksempelvis giver en 1 % SLS opløsning næsten ingen irritation, hvorimod en 10% opløsning giver anledning til alvorlig irritation (Cosmetics & Toiletries, vol 106 May; 1991: p 43-47). For stoffet SLES, som er det ”mildeste” af de to, skriver forfatterne til artiklen ”Final Report of the Amended Safety Assessment of Sodium Laureth Sulfate and Related Salt of Sulfated Ethoxylated Alkohols” følgende konklusion:

  These ingredients should be used only when they can be formulated to be nonirritating!

  Hvorledes kan man så som almindelig forbruger sikre sig mod det, da koncentrationen af stoffet jo ikke fremgår at INCI listen? Det kan man ifølge min overbevisning eksempelvis ved at vælge ingredienserne fra, da der er mulige alternativer.

  Mange hilsner Anette

  08/05/2013
 • Tim Schyberg

  Kære Anette

  Tak for dit svar. Jeg gør venligst opmærksom på, at det vivenskabelige tidsskrift du henviser til Cosmetics & Toiletries IKKE er et videnskabeligt tidsskrift, men et magazine sponseret af kosmetikindustrien. For god grundig videnskabelig undersøgelse af ingredienser i kosmetik henvises fx til CIR (Cosmetic Ingredient Review).

  Med venlig hilsen

  Biokemiker
  Tim Schyberg

  08/05/2013
 • Helene

  Jeg begyndte for en måned siden at rense min hud morgen og aften med ren økologisk arganolie, vand og en klud.
  Var meget skeptisk overfor om jeg ville føle mig ren af olien, men følelsen bagefter er fantastisk og jeg kan kun anbefale at forsøge sig med olie huden er irriteret.

  08/05/2013
 • CharlotteK

  Ville ønske det var omvendt – jeg er så forfærdelig doven om aftenen!

  08/05/2013
 • Kære Birgitte,

  Jeg har købt en stak gammeldags frotté-klude i Ikea, og de ryger til vask, når de er brugt (kan fint bruges nogle gange).

  Kære Berit C,

  Hvis du føler din hud bliver irriteret, så ville jeg holde en pause med det pågældende produkt og se, hvad der sker.

  Kære Susanne,

  Facemists kan mere, end man lige tror. Bare vent.

  Kære Marie,

  Dejligt med så lydhøre læsere…og ja Lars Larsen har selvfølgelig også kludene.

  Kære Nina,

  Har du taget testen på skintypesolutions.com? Det vil jeg anbefale.

  Kære Mona,

  De er rigtig fine – og giver jo den mikroeksfoliering, som vaskekluden også gør.

  Kære Louise,

  Nej, det vil jeg ikke. Hvad gav hudlægen dig i øvrigt?

  Kære Tim,

  Tak fordi du som producent af Tromborg folder debatten ud. Mht. de to sulfater, jeg nævner, så er den videnskabelige kilde tilføjet i blogposten. Og jeg bakker egentlig også op om synspunkterne her: http://www.paulaschoice.com/cosmetic-ingredient-dictionary/definition/thickeners-emulsifiers/sodium-lauryl-sulfate
  Retfærdigvis skal siges, at der ER forskel på de to, jeg nævner, og at ‘laurethen’ har bedre opbakning. I skemaet fra ovennævnte publikation ligger de dog blot tæt.

  Kære Sanne,

  Hvem der bare skulle til Møn. Og ja, det vil jeg have i baghovedet.

  Mange hilsner Anette

  08/05/2013
 • Julia Kim

  Bruger bløde vaskeklude (lært af Anette), efter jeg har masseret lidt dejlig fedtopløsende mandelolie på ansigtet – resultat SILKEblød ren hud…. Vaskeklude, evt. neutral olie og vand = en dejlig billig og naturlig hudrensende/blødgørende/plejende opskrift.

  Okay, så bruger jeg også Purely Professionals ultramilde renseskum, når jeg er doven og har haft meget mascara på – den tager det hele, helt nænsomt:-)

  08/05/2013
 • Maria må være min hemmelige tvilling, for jeg har det præcis som hende. Føler mig kun ren ved brug af sæbe. Måske du kunne anbefale flere sæbelignende produkter? Rigtig go’ kristiluftsferie. Jeg damper til Møn i mit lille sommerhus hvor jeg skal hygge med min søster. 🙂

  08/05/2013
 • Kære Michael,

  Big smile…Jeg er desværre ikke herre over forsinkelser i wordpress, og har ikke fjernet kommentar fra Tim. Jeg er dog, hvis lysten melder sig, i min fulde ret til at fjerne kommentarer, jeg ikke skulle ønske på bloggen, da Beautyspace er ‘min stue’. Men gode saglige debatter er altid velkomne.

  Mange hilsner Anette

  08/05/2013
 • Kære Anette,

  Det er med stor undren at jeg ser at du har fjernet Tim Schybergs indlæg – Er det normalt?

  Bedste hilsner

  Michael Wendt

  08/05/2013
 • Tim Schyberg

  FAKTA versus økomyter.

  Kære Anette

  Mener du virkelig at mere end 16000 videnskabelige studier omkring sikkerheden ved brug af SLS (sodium lauryl sulfate eller sodium laureth sulfate) i kosmetiske produkter er FORKERTE ?

  Til din oplysning er det mest anvendte “grønne” alternativ SCS (Sodium Coco Sulfate).

  Både SLS og SCS laves fra kokosnødder på stort set samme måde. Der er bare det, at SLS er en mere ren version end SCS (Sodium Coco Sulfate) !

  Det ville være dejligt, hvis du i “snup tippet” mere nuanceret kunne anbefale ingredienser i stedet for at liste, hvad man skal gå uden om, når der ikke er signifikant videnskabeligt belæg herfor.

  Med venlig hilsen

  Tim Schyberg
  Biokemiker

  08/05/2013
 • Louise Eriksen

  Jeg renser kun min hud om aftenen. Bruger en mild rensemælk og fjerner det med vat. Jeg er ekstrem sart og peeler ikke min hud efter jeg har fået diagnosen seborisk eksem af hudlægen for 2 måneder siden. Vil du anbefale mig at bruge en vaskeklud om aftenen i stedet for vat?

  08/05/2013
 • Mona Rasmussen

  Hej Anette

  Jeg vil høre om du har prøvet Konjac sponge http://www.youtube.com/watch?v=ibqLAlSk8ls&list=UUWTEcBuhAXqjDh5QTtc3fcw

  Den er vist meget populær, men jeg har ikke prøvet den endnu.

  Mvh. Mona

  08/05/2013
 • Nina

  Jeg elsker også mine vaskeklude! Og kunne slet ikke forestille mig en aften uden grundig afrensning. Det er sådan en dejlig afslutning på dagen.

  Derudover – jeg har desværre fedtet hud med tendens til urenheder, derfor har jeg altid renset den om morgenen også. Men det ville være så skønt (tidsmæssigt og økonomisk) bare at pjaske lidt vand i ansigtet i stedet for. Er der andre med fedtet hud, som har gode erfaringer med kun at rense om aftenen? Det kan være, jeg skal til at eksperimentere lidt med det.

  08/05/2013
 • Marie Rasmussen

  På utallige opfordringer fra dig Anette, er jeg blevet stor fan af vaskekluden. Iskold vand på den om morgenen og så kører det bare der ud af. Jeg tror jeg gav 25 kr. for 10 stk. frotté vaskeklude hos gode gamle Lars Larsen.(Jeg bruger dem én gang – og så ryger de til vask) Det er nok ét af de bedste og billigeste beauty tips jeg nogen sinde har fået. Og jeg kan varmt anbefale andre at komme igang … 🙂 🙂 🙂

  08/05/2013
 • susanne bruun

  jeg bruger med stor fornøjelse A-Derma Sensifluid Nourishing Cleansing Oil sammen med en vaskeklud. både aften og morgen.
  Er ved at vænne mig til ikke at bruge det om morgenen – men gamle vaner forgår ikke så let 😉
  Men skønne tips..vil overveje balance me tips – når tuben er tom.
  Glæder mig til at høre mere om antimist.Endnu en gammel vane somn jeg ikke kan leve uden – og vil til at prøve Sard facialmist i weekenden..

  08/05/2013
 • Jeg selv renser min hud én gang om dagen med en ansigtsvask og én gang om ugen med en eksfolierende vask. Men kan da se der er indeholdt sodium laureth sulfat. Kan det være grunden til jeg føler huden er lidt tør efterfølgende? Jeg bruger altid en serum bagefter, da huden ellers føles for tør.

  08/05/2013
 • Jeg renser kun mit ansigt med skintonic om aftenen. Jeg orker ikke sæbe mv. Så vasker med sæbe om morgenen i badet.
  Tænker på den der vaskeklud – skal det være engangs eller gammeldags frotté? Og hvis det er det sidste, hvor mange gange kan man så bruge den, før den skal til vask?

  08/05/2013