fbpx

Hit med parabenerne

Jamen kan vi ikke bare undgå dem? Altså konserveringsmidlerne, spurgte Go’ Morgen Danmarks Mikkel Kryger i går. Og jo, det kan du, hvis du står tidligt op og rører din egen ansigtscreme. Eller lader olie komme mere på banen. Du kan se klippet her, hvis du har lyst og tid. Som sædvanlig ville jeg gerne have haft lidt mere med. Det kommer her:

 • Konserveringsmidlet MI findes i cirka 3 procent af skønhedsprodukterne på det danske marked. Stoffet sikkerhedsvurderes på ny pt., men Miljøstyrelsen anbefaler kun at tage aktion, hvis du er allergisk overfor stoffet eller generelt ikke tåler kosmetikingredienser.
 • Det er som om, vi glemmer – i den her debat – at de helt store allergiskurke stadig ikke er hudpleje og kosmetik, men lægemidler, husstøvmider, insektbid og dyrehår.
 • Du kan gå efter mærkningsordninger, og det er fint. Vær bare opmærksom på, hvad din skønheds-facitliste er. Eksempelvis er miljøbelastende mineralsk olie ikke et problem for flere mærkningsordninger.
 • Listen over EU’s 26 deklarationspligtige parfumestoffer bliver udvidet, og den er fin for dig, der er allergiske overfor ét eller flere af stofferne. Hører du til de 96 pct. af befolkningen, der ikke har problemer med parfumestoffer, så glem lister og brug fornuften. Det handler om én ting: evnen til at dosere med måde.
 • Jeg talte i går med Jørgen Serup, professor i dermatologi på Bispebjerg – og han kalder MI-tallene for meget små at tolke på. ”Vore tal kan eventuelt vise, men ikke bevise, en stigning. Den er ikke dramatisk, men dog værd at holde øje med.”

SNUP TIPPET: Det var magisk for mig at møde nogle af jer til Sephora i går. Det rykker altid i hjerterødderne hos mig, når vi står der face-to-face. Tak til fabelagtige og festmakeuppede Ali, som stod for intro og champagneudskænkning. Kommer du forbi Sephora, så lov mig at hoppe forbi Caudalie, som laver de lækreste små mini-facials uden beregning på stedet.

NB: Hasta la vista. Jeg slænger bøger og gaver over disken her i dag i Aarhus. Fra kl. 15.00. Og pas på, for jeg Instagrammer dig på @Beautyspace, hvis du dukker op.

Du kan sagtens blive 100 år gammel, hvis du opgiver alle de ting, der giver dig lyst til at leve i 100 år. CITAT WOODY ALLEN (og han har med garanti haft velduft i tankerne)

30/10/2013
Tandlægerne har travlt
04/11/2013
Det ydre tæller

Kommentarer

 • Mona Rasmussen

  Hej igen

  Der er duftstoffer i mange af produkterne, nogle tilsat kun for duftens skyld og andre fra velduftende gavnende ingredienser, som f.eks. granatæble.
  Der er også en hel serie, som ikke indeholder duft.
  Så der er noget til alle.

  Neovita indeholder heller ikke emulgatorer, da alt er i mousse-form.
  Så det er friske ingredienser der kommer ud, hver gang, også vitaminerne og antioxidanterne, og man undgår tilsætningsstofferne (konservering og emulgator).

  Det er da en win win, synes jeg 😉

  04/11/2013
 • Kira Bjørnestad

  Skønt indlæg, håber at budskabet breder sig ud i det danske land. Forleden lavede Monte Carlo en top 10 over ting, vi danskere var bange, måske de burde have haft parabener på den liste!! Ville ønske at jeg kunne have været i Sephora… Var sønner gerne troppet op med baby (han elsker at smile til damer), men vi ville være ramlet ind i noget rod med søvnrutinerne 🙂

  02/11/2013
 • Jeg har læst hver og en kommentar…og vender tilbage i eftermiddag (lørdag). Er på roadtrip med min bog. Kh Anette

  02/11/2013
 • Fornuftig snak fra dig Anette. Dette paraben hysteri har taget overhånd. Og der værste af alt er at mange af dem der har parabene hysteri, spiser p-piller, hvor en pille påvirker kroppen ligeså meget som du får af at bruge en creme i 30 år. Os der har vokset op i parabenernes tid, skulle jo have været død i dag 🙂

  02/11/2013
 • Karoline Lundberg

  Tak for igår, Kære A !

  Mht. til olier og rensemidler – kan du anbefale noget?

  Jeg renser pt kun mit ansigt i varmt vand om aftenen.

  God weekend.

  //K

  01/11/2013
 • Pernille Sparsø

  Supert indlæg Anette! Tak 🙂

  01/11/2013
 • Tanya

  Dejligt at se dig i går, Anette! Jeg synes du havde fortjent en flottere scene – men så er det jo skønt at du stråler så meget i dig selv! Er meget imponeret over at du kan huske os fra gang til gang, og ville ønske at man kunne lære netop dét talent (jeg kan stadig ikke navnene på alle mine studerende efter 7 uger!)

  01/11/2013
 • Mona Rasmussen

  Rigtig godt tv-indslag.

  Jeg er dog ærgerlig over, at Neovita ikke er med. Det er nemlig en produkt-serie, hvor trykbeholderen holder indholdet sterilt, og derfor indeholder de ikke konserveringsmidler. Så der findes altså produkter, som kan holde sig i årevis, uden konserveringmidler; selvom der indgår vand på ingredienslisten.

  Bare et lille pip herfra, tak for en spændende blog.
  God weekend. 🙂

  01/11/2013
 • Tak for et super godt indlæg. Jeg er meget enig: det er godt at forbrugerne er bevidste om, hvad de har lyst til at bruge og derfor er opmærksomme på indholdsstoffer – men det er også godt, når der er balance i debatten.
  God weekend

  01/11/2013
 • Astrid

  Sådan, Anette! – Dermed blev det så afgjort – Jeg holder tidligt weekend fra job, smutter i Naturskøn og køber den længe ønskede før-julegave til mig selv 😀 Måske du kan lokkes til at signere.. 😉

  01/11/2013
 • Sissel

  Tusind tak for i går i Sephora – rigtig godt arrangement! – Og så glæder jeg mig SÅ meget til at høre om de nye beauty gadgets, som jeg håber kommer til DK snart (for resten utroligt, at Clarisonic først er kommet til Danmark for få mdr. siden i Magasin) 🙂

  01/11/2013
 • Robinen

  Tak for et fantastisk indslag i går på Go’ morgen!
  Jeg synes du er utrolig dygtig til at formidle budskabet omkring konserveringsmidler.
  Det er disse saglige argumenter, der gør det så spændende og troværdigt at lytte på dig.
  Lad os endelig få det italesat disse vigtige emner!

  01/11/2013
 • Marie Rasmussen

  Tak for lækkert link. Er bare vild med dig i Go´Morgen Danmark. Du gør det helt fantastisk. Derfor er det også noget ØV at jeg ikke kan komme og hilse på dig i Århus i dag. Men håber på at få chancen en anden gang.
  Tak fordi du altid – dag efter dag – uge efter uge osv. kommer med relavente blog indlæg. Love it! God weekend!

  01/11/2013
 • Lovisen

  For efterhånden mange år siden arbejdede jeg i Body Shop, og jeg kan huske en dag hvor en fax (ja så længe er det siden) tikkede ind i baglokalet, hvor der stod at vi skulle fjerne et af vores bedst sælgende produkter fra hylden, da en af ingredienserne var kommet i voldsom modvind. Og det er selvfølgelig vigtigt at reagere med det samme, men nogen gange går der bare hysteri i den… Den farlige ingrediens, er noget der også findes i fødevarer, endda i noget højere doser end i cremen, men det meldte de kritiske røster ikke noget om. Der gik da heller ikke længe før produktet var tilbage på hylden igen.
  Så ja, jeg tror nemlig det gælder om at bevare den sunde fornuft, for hvis vi skulle lytte til alle de skræmmehistorier der kommer, så bliver det rigtig svært at være forbruger.
  Jeg må indrømme at jeg, nok meget naivt vil nogen mene, vælger at tro at vi i DK har rimeglig godt tjek på ingredienser, og forholdsvis stramme krav til hvad der må benyttes, så generelt er jeg ikke så bange for skønhedsprodukter.
  God weekend 🙂

  01/11/2013

Hop med på Beautyspace-holdet
- kvit & frit

 
Find ud af, hvad der dokumenteret virker på din hud,
undgå fejlkøb og få adgang til de opdateringer, beauty-boxe,
hvad-virker-guides og den skønhedssnak, der positivt gør en forskel.
 
JA TAK - STIL MIG STRAKS VIDERE

Velkommen til Beautyspace - tilmeldingen lykkedes!