Uanset hvad de siger, så tag det personligt

Jeg er begejstret for sololiens comeback – og nu med skyhøje SPF-tal. At du må tage det med beskyttelse personligt, vidner min dialog med hudlæge Janne Touborg om i det nye ELLE, som jeg håber, du har lyst til at låne eller købe.

Der er i øvrigt meget diskussion om UVA, og det skal naturligvis tages alvorligt. Men panik er ikke nødvendigt. Ifølge kemiker Ole Olsen (som er manden bag Purely Professional mærket) mangler vi stadig viden om de langbølgede UVA-1-stråler: ”Det er korrekt, at de trænger længere ned i huden, men til gengæld indeholder de ikke den energi og påvirkningskraft i forhold til huden som de kortbølgede. De ligger eksempelvis meget tæt på det synlige lys, som vi jo ikke anser som farligt”, siger han og efterlyser yderligere forskning på området.

SNUP TIPPET: Årrrhhhh hun reklamerer da også lovlig meget i dag, tænker du måske. Og ja, det gør jeg så, for på fredag i Børsen Weekend går vi ekstra hårdt til strålerne. Og jeg synes jo selv, det er vanvittig interessant og ikke mindst spøjst, når folk bruger tusindvis af kroner på dyre cremer for så at smide det hele (og jeg mener det hele) væk på stranden om sommeren.

NB: Hvis du er ude efter en solcreme velegnet til fedtet hud, så får jeg SÅ mange fine tilbagemeldinger på denne her.

@Beautyspace på Instagram

04/05/2014
Svært er det altså ikke
05/05/2014
Den virker hver gang

Kommentarer

  • Mette Eriksen

    Tak!

    09/05/2014
  • Anette Kristine Poulsen

    @ Mette E – Tromborg Lipcure med SPF 20 er genial.

    @ Lene Jespersen – De har i hvert fald samme ejer og adgang til samme lab.

    Stor hilsen Anette

    07/05/2014
  • Lene Jespersen

    Kære Anette! Kender du til Garnier’s solcremer? Har hørt, at Vichy og Garnier er “samme” produkt og skulle være lige gode 🙂 Dog forskellige priser.
    Kh Lene

    06/05/2014
  • Mette Eriksen

    Jeg har lært det… Bruger creme med solfilter altid! Miracle cream fra Garnier er både billig og god til mig. Men hvad putter man på læberne? Har lidt hyperpigmentering på “kanten” af læberne og kunne godt tænke mig en gloss med lidt farve som også har et effektiv solfilter. What to do? Prøver mig frem med solstift fra Vichy under gloss, men det er for bøvlet med 2 produkter hver gang.

    05/05/2014
  • Anette Kristine Poulsen

    @ Sanne – Og heldigvis er vi jo forskellige. Du har prøvet at lade olie lande på let fugtet hud, ikke? Altså fugtet som når man har tørt sig lige efter et bad.

    @ Marie Louise og Nina – Mange tak fordi I deler jeres erfaring. Det er påskønnet.

    Stor hilsen Anette

    05/05/2014
  • Anette Kristine Poulsen

    @ Karen – To gode valg også. Jeg er enig.

    @ Merete Knudsen – Åh, jeg har årvågne læsere. Den beskytter mod UVB og de nødvendige UVA-stråler (deraf ringen). De lange UVA-stråler ved vi ikke nok om endnu, men nej, der beskytter ikke mod dem. Læs gerne hele blogposten ‘så har vi balladen’ og læs også med i Børsen på fredag, hvor bl.a. professor Hans Christian Wulf deltager (sol-ekspert).

    @ Gitte – Dejligt med anbefalinger. Vil holde øje.

    @ Mette K – Du bør tage solcremen på som sidste step inden makeup og altså ovenpå 30-dages kuren om morgenen.

    Stor hilsen Anette

    05/05/2014
  • Anette Kristine Poulsen

    @ Gigi – Fantastiske ord, og se bedre readers-review-tested-and-tried-ord får Murad vis ikke. Men den ER også fin. Enig.

    @ Charlotte K – Nogen må jo være beauty-bussemanden.

    @ Pia H – Dejligt. Du gør mig glad.

    Stor hilsen Anette

    05/05/2014
  • Marie-Louise jønsson

    Hej Anette jeg har også prøvet solcremen til ansigtet fra vichy som er matterende og superlækker uden at fedte ml

    05/05/2014
  • Nina

    En anden VIRKELIG god ansigtssolcreme til fedtet hud er “Anthelios XL” fra La Roche Posay – spf 50 i anti-shine “dry touch gel” udgaven. Mit hud er mega fedtet altid, men denne her solcreme er HELT mat, let og dejlig. Bedste nogensinde og koster kun 150 kr.

    05/05/2014
  • Åh, sololier. Jeg vil så gerne kunne li’ dem, men jeg bli’r altid sådan lettere klaustrofobisk når jeg bruger olier i det hele taget. Kan simpelthen ikke HA’ den der fedtede fornemmelse.

    05/05/2014
  • MetteK

    Søde Anette,
    Hvis man er på Bioeffect 30 day Treatments-kuren, hvornår er det så mest hensigtsmæssigt at tage solcreme på og er der en du vil anbefale mere end andre?

    05/05/2014
  • Guinot har den mest fantastiske solserie. Lækker konsistens, faktor fra Spf 15 til Spf 50, nogle specielt til ansigtet andre til krop alt efter hvad man er til. Jeg sværger til Age Sun Protective Spf 20, komplet anti-age creme med UVA, UVB og DNA-filter. Med fugtserum under er den fantastisk, til øjnene har de en lækker genopbyggende øjencreme med Spf 30 og komplet UVA, UVB og Dna-beskyttelse så jeg undgår uklædelige “kragetæer” og solskader også omkring øjnene.
    For JA det der med solen skal i høj grad tages personligt <3

    05/05/2014
  • Merete Knudsen

    Hej Annette
    Jeg har for nyligt købt Andrea Rudolph’s solcreme til kroppen,SPF 30, og den er virkelig dejlig. Den var ikke blandt de cremer, du anbefalede for et par dage siden – jeg spekulerer på, om den ikke beskytter tilstrækkeligt mod UVA-stråler? (Der står dog både UVA og UVB med en ring om på tuben).
    Mvh Merete

    05/05/2014
  • Karen

    Et andet og absolut anbefalelsesværdigt alternativ til Ole Henriksens solcreme til fedtet hud er apotekets:

    Vichy CAPITAL SOLEIL

    Matterende Dry Touch ansigtssolcreme SPF30
    🙂

    05/05/2014
  • Pia Hvenegaard

    Godt ord igen Annette 🙂
    Uha den sved med at smide det hele væk på stranden om sommeren 🙁

    Men det har du heldigvis fået lavet om på med din indsigtsfulde viden du øser ud af 🙂

    Tak!!

    05/05/2014
  • CharlotteK

    Så får man da lige sandheden der – at det hele smides væk om sommeren, hvis man ikke sørger for beskyttelse. Well said!

    05/05/2014
  • Jamen jeg tager da alt, hvad du skriver, personligt, Anette!
    Forstået sådan, at jeg føler du skriver til mig, og det er en skøn-skøn fornemmelse, som jeg helt sikkert deler med alle de andre beautyspace’ere! 😉
    Jeg fik for nyligt en gratis sample af “Oil-Free Sunblock SPF 30” fra Murad.. ved ikke, om det er helt den samme, som du linker til, men den er i hvert fald superlækker at bruge. Jeg døjer helt åndssvagt med fedtet hud således at alt, hvad jeg smører i ansigtet efter få timer sejler af huden og ned i mine øjne – forbandet irriterende, rent ud sagt. Jeg testede samplen fra Murad en af de mest solrige påskedage, hvor jeg stod udenfor det meste af dagen og restaurerede gamle møbler, og den fungerede bare! Der var ikke spor af fedtet sejlads, til gengæld havde jeg en tilpas og jævn sommerglød, da jeg kom til aften! 🙂

    05/05/2014

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.