fbpx

Så lækkert hår, at det er svært at tro

Ditte skrev noget smigrende om mit hår (tak) i kommentarfeltet, og bad om navnet på min shampoo og balsam. For mig er hår dog en cocktaileffekt af flere ting. Hvis vi begynder med shampooen, har jeg de sidste to år undgået silikone til hverdag. Det er fint nok en gang i mellem til fest. Jeg skifter mellem få forskellige shampooer: Hårklinikkens shampoo, John Masters Evening Primrose Shampoo og Less is Mores Cajeput Pure Balance Shampoo – og balsam fra de samme. Til hverdag bruger jeg faktisk ingen stylingprodukter, men bare en god børste.

Men der er seriøse tips at tanke op fra i mandags, hvor jeg var hos overhårmesteren Cim Mahony. Faktisk er jeg stadig høj over de tips, der faldt af. Her får du, hvad han sagde til mig:

 • Du har sundt hår (ihhh), der er naturligt blankt (bare bliv ved, tak)
 • Drop det tunge pandehår og få åbnet op, så man ser din øjne (done – blev klippet op i den ene side)
 • Jeg er ikke glad for at farve en hovedbund. Overvej reflekser (Njarmen altså…)
 • Massér din hovedbund dagligt. Det er virkelig vigtigt mht. blodtilførsel og stimulering af hårsækkene, så hårets naturlige olier kan flyde frit (okay, her strammer vi op)
 • Brug hårbørsten som en tandbørste. Altså hver dag. En billig rive er bedre end ingen børste, fordi den vil stimulere blødtilførslen (Der skal skrues op for antal strøg)
 • Ty kun til varmebehandling fra føn og glattejern, når du skal i byen (okay)
 • Undgå hjelmagtige touperinger. Få i stedet et mini-karseklip under det lange hår. Det vil give et naturligt løft (og det lavede han så – ret syret, for det virker virkelig opløftende)
 • Brug hovedbundens olie som naturlig balsam. Du får den bedst ud i længderne med en Maeson Pearson børste, fordi den kan suge fedtet og transportere det ud i længderne. (okay, jeg tror på ham, selvom han har en kommerciel interesse i de børster. Vælg endelig den variant, hvor vildsvinehårene er blandet med nylonpigge, for ellers føles det som at rede sig med et loddent dyr)
 • Løft evt. baghovedet med en stor curler og sæt blæs på (må øves)
 • Kokosolie virker som kur – altså virkelig virker (I know)
 • Du skal have fat i Phylia de M (ja, ja – nu prøver jeg først, inden det tip går videre)

SNUP TRENDEN: Vi har talt meget om downsize-tendensen, og igen 1000 tak for jeres hundredvis af tip, som ligger HER. Jeg har fået lov at dele min downsizing artikel om hår fra Børsen Weekend, så den får du her: Lean til lokkerne. Der er også en anden ‘the feel of home’- trend, som Mahony i øvrigt også udlever i sit Cim Mahony Studio i Bredgade i København. Selvom det ikke er plads, der mangler, så er der kun lagt an til én kunde ad gangen i hjemlige, men jo lækre omgivelser.

@Beautyspace på Instagram

11/09/2014
Om dårlig smag og lidt New York
12/09/2014
Du slipper dem ikke

Kommentarer

 • Berit

  Hej Anette
  Håber at du stadig ser kommentarer, selvom den kommer lidt sent :-).. Er du begyndt at teste Phylia de M..? Er meget fristet af at gå igang med produkterne, men det er jo desværre nok ikke helt gratis. Har dog læst, at især produktet Connect får farvet hår til at falme meget hurtigt pga stoffet fulvic acid; er det noget, du ved noget om..??
  Mange hilsner,
  Berit

  23/09/2014
 • Christina Hansen

  Ham Cim måtte gerne give mig en omgang!

  Med hensyn til Mason Pearson og hvilken variant, man skal vælge, så er der en vejledning på deres hjemmeside.
  Til mit hø/hestehår burde jeg have valgt ren nylon, men så synes jeg altså, at der spild af penge. Det er jo vildsvinehårene, der er interessante og specielle, idet det er dem, der suger det naturlige fedt/olie til sig, for derefter at trække og fordele det videre fra hovedbunden til længderne.
  Så jeg har haft en med blandet nylon/vildsvinehår i et års tid nu, som jeg er rigtig glad for. Mit hår bliver dog let elektrisk, men blankheden trækker det længste strå.
  Til dem, der overvejer at investere i den: Husk, at købe den hvor æsken følger med. Den er så smuk og mindst 1/3 af fornøjelsen.

  Tak til Cim Mahony, dig og Børsen for de gode tips

  14/09/2014
 • Mette Kjærsgaard Eriksen

  Åh ja, et indlæg om krøllet hår, please! Mit hår er gået helt amok efter en solrig sommer og et vejrskifte til det køligere. Har lige købt en sulfat/silikone fri shampo og balsam fra Kiehl’s, som jeg har testet med held i ferien og håber det hjælper. For jeg kan vel ikke børste mig til pæne krøller, eller hva’?

  14/09/2014
 • Inge

  Loddent dyr – hehe 😀
  Er selv netop begyndt at børste med vildsvinehår (ikke noget fancy’t, bare fra Matas egen linie) og ja, har fået det dejligste bløde hår 🙂
  Den med minikarsen skal jeg vist lige tygge lidt på…

  14/09/2014
 • Hvad er din holdning til Beauty Angle Red Light Therapy ?

  Har du set gode resultater? Er der noget man skal være opmærksom på? Der er vel ikke nogle bivirkninger?

  Hvilke produkter er gode at bruge ifm red light for de bedste resultater?

  På forhånd mange tak. 🙂

  14/09/2014
 • Charlotte P

  …. og her er der også gode penge at spare på børsterne:)
  http://www.sempleandsemple.com/uk/

  13/09/2014
 • Charlotte P

  Åh, jeg har også længe været været fristet af en af de børster og det blev ikke mindre efter dette indlæg;-). Sad lige og rodede lidt rundt på nettet og faldt over dette her:
  http://midtimellem.dk/2014/01/mason-pearson-tip/
  Så kan man da downsize økonomien lidt mindre;-)).
  Tak for alle de mange gode tip Anette.

  13/09/2014
 • Ditte H

  Synes min silikone- og sulfat fri shampoo og balsam fra Purely Professionel føles mærkelig, fordi det dufter overhovedet ikke, konsistens føles mærkelig …. Og mærkelig især fordi min hårshampoo-reklame-effekt udeblev, syntes jeg 😉 Mit hår føltes ikke specielt blødt, så heller ikke blødt ud (det gør det nu aldrig), og heller ingen glans effekt …. Såå hellere sulfat og silikone og hele gøjemøget, men velduftende …..
  Go’ lørdag 🙂

  13/09/2014
 • Maria

  Hej Anette,

  Kan du også anbefalede John Masters hudpleje produkter?

  På forhånd tak

  12/09/2014
 • Haha “loddent dyr”! Jeg æææælsker alt læse den her blog! Jeg går aldrig hjem!

  12/09/2014
 • Ann

  Har ikke brugt shampoo siden min fødselsdag i juni!
  Skyller håret 2-3 gange om ugen. (dyrker meget motion – faktisk så håret er helt vådt bagefter)
  Kun en god balsam i spidserne ca een gang om ugen.
  Og altid 3-4 dråber John Masters Argan olie.
  Og så børster jeg selvfølgelig med min Maeson Pearson og holder mig til lufttørring.
  Min hovedbund har ALDRIG haft det bedre og håret er ikke tørt men derimod lækkert blødt og sørme om det ikke også er blevet blankt igen!!!! UTROLIGT 🙂
  xxx

  12/09/2014
 • Jeanie Sangill

  Jo, de første gange er en mærkelig følelse. Men er imponeret over hvordan håret bliver løftet og føles dobbelt så tykt;)

  12/09/2014
 • @ Dorthe – Herligt, tak D.

  @ Jeanie – OK. Kan du ikke alligevel godt følge, hvad jeg mener lidt med det lodne dyr ;o)?

  Stor hilsen Anette

  12/09/2014
 • Jeanie Sangill

  Jeg har en af hver af børsterne. Og er faktisk mest glad for den med rene svinehår, men jeg har også ret fint hår.

  12/09/2014
 • Dorthe

  Skønt indlæg med gode tip – jeg har selv erfaret hvad børstning af håret med Maeson Pearson mindst 50 gange om dagen kan gøre for den naturlige glans, og det gør vitterligt en forskel.
  I øvrigt virkelig godt med et “Anette”-indlæg, med dine personlige skønhedsrutiner og favoritter. 🙂

  12/09/2014
 • anette

  altså den der mini-karseklipning lyder interessant. Er det på baghovedet han laver det??

  12/09/2014
 • Jette V

  Har sat hårbundsmassage og kokosolie øverst på listen nu 🙂 Er også ret fristet af den der Mason Pearson børste, men skal lige have fundet det rette argument, så kæresten ikke får et føl på tværs over prisen…

  12/09/2014
 • @ Karina – jeg kan KUN bruge de MP børster, hvor der OGSÅ er nylonpigge i (dvs. blandet med vildsvinehårene)

  Stor hilsen Anette

  12/09/2014
 • Karina

  …hov så forsvandt det meste af min kommentar…
  Det jeg blot prøvede at sige er, at jeg bliver i tvivl om hvilke Mason Pearson børste jeg bør vælge… Havde bestemt mig for den store med ren vildsvinehår, men hvis det føles som at rede sig med et loddent dyr bør jeg måske genoverveje??
  Jeg har langt, fint typisk skandinavisk hår…

  Fredagshilsner fra Karina

  12/09/2014
 • Karina

  Hejsa
  Ang. Mason Pearson børsten… Jeg havde egentlig besluttet mig for at købe den store med ren vildsvinehår, men nu bliver jeg da i tvivl hvis det føles som at rede sig med et loddent dyr

  12/09/2014
 • lene

  Tillæg, jeg har kikket på hjemmesiden du linker til, og der er ingen priser… kan man sige noget om hvad det koster?
  Klip, farve striber hver for sig, med sådan nogle fra xx kr priser? Fatter jo at det er individuelt, men vil gerne få noget cirka hvis det går?

  12/09/2014
 • lene

  Har du spåkugle? Jeg har lige klippet 20 cm af mit lange hår da jeg syntes det så tyndt ud, trods at det var tip top kvalitet og intet slidt. Troede det ville give mere volume med et big chop men ikke. Jeg må nok indrømme at jeg har tabt lidt hår de sidste år. Trods sulfatfrie shampoo, sjælden hårvask, coccosolie, god kost og tilskud. Øv, nu fortryder jeg klipningen og ønsker jeg beholdt det lange hår og brugt det til fletninger i stedet. Har dog en stor mason pearson med blandet pigge, som jeg ikke bruger. Måske kunne jeg give det en chance, men nogle mener man ikke skal børste for tit. Hvad kender du til af kosttilskud, priorin hedder den det, nogen som testet?

  12/09/2014
 • Pernille Junge

  Kære Anette,
  Så dejlige fif, og så alligevel. Jeg savner viden om min korte page med et fint (tyndt) naturkrøl der overhovedet IKKE bliver pænere af at blive børstet (og det er i øvrigt med lyse reflekser, stiver det dejligt af). Ja, jeg vil få et gigant højt hår, men det vil ikke være kønt 😉 Hvad gør vi os, med korte naturkrøller der i grunden er pænest når de er samlet (no frizz please)?
  Krøllede hilsener, Perniller

  12/09/2014
 • @ Karin – haha…bliver træt af fotos af mig selv. Nyd i stedet den fine salon. Er det ikke næsten bedre ;o)

  @ Lene – Ingen selfies, sorry. Selvom I er søde. Faktisk kan man heller ikke se det så meget, som det mærkes.

  @ Ditte H – Mærkeligt hvordan? Let me know.

  Stor hilsen Anette

  12/09/2014
 • Ditte H

  YEAHH!!! Sikke en herlig fredag *jubel-dans*!! SÅ kom dine fif og tricks vedr. dit smukke shampoo-reklame-hår!! Fedt! I lååååve it, tak 🙂
  Har købt silikonefri shampoo og balsam fra purely professionel, meeen synes nu at det er mærkeligt – og synes nu heller ikke mit korte hår kandiderer til en hår-reklame ……
  Vil forsøge at lure de andre fif af 😉
  Rigtig god weekend!!!

  12/09/2014
 • Lene Jespersen

  Kære Anette – Jeg er enig med Karin, og vil selvfølgelig gerne se dit nye hår.. Har lige læst dit indlæg om hårvask mm. i Børsen, super godt og rigtig gode råd. Ved desværre godt, at farvning af håret ikke er så sundt, men kan desværre ikke helt la vær.. Hovedbundsmassage er noget af det bedste jeg ved, desværre er mine nærmeste ikke altid klar, når jeg er 🙂 Ha ha – God weekend – Kram

  12/09/2014
 • Karin

  Sidder tilbage efter dit fine indlæg og vil så gerne se dit nye hår … Smiler … Må vi? God fredag her fra det fynske kh karin

  12/09/2014
 • Lækre tips 🙂
  Jeg har lige investeret i en god ny børste – best buy ever!

  Og bruger kokos olie som en overnight hårmaske – når jeg ved jeg skal vaske hår dagen efter! Så godt!

  Knus
  Mint, Laugh & Lipstick // Beauty, Fashion & Lifestyle

  12/09/2014
 • Åh mand, virkelig gode tips (selv om jeg er gået tilbage til kortere hår igen – og derfor nok ikke har brug for at børste flere gange) 😉
  Et godt frisørbesøg kan virkelig redde min måned (!) – har lige haft et sådan forrige uge… Meget tiltrængt (også at få klippet de meget døde spidser)

  12/09/2014

Hop med på Beautyspace-holdet
- kvit & frit

 
Find ud af, hvad der dokumenteret virker på din hud,
undgå fejlkøb og få adgang til de opdateringer, beauty-boxe,
hvad-virker-guides og den skønhedssnak, der positivt gør en forskel.
 
JA TAK - STIL MIG STRAKS VIDERE

Velkommen til Beautyspace - tilmeldingen lykkedes!