Til kamp mod pigmentpletter

Tager tråden op fra Go’ Morgen Danmarks indslag om kakaooverskæg, øllebrødskrig, og hvad der hjælper mod koks i pigmenterne. Lad os hoppe direkte til sidste punkt: Hold øje med niacinamid (B3-vitamin), som har papirerne i orden for både at øge hudens fedtsyreindhold og være en uovertruffen beskytter mod pigmentpletter – her indeholder PhFormulas nye B3-creme en anseelig mængde. Også Garniers Miracle Skin Cream indeholder 2+ procent niacinamid. Du kan reducere pigmentpletter ved at rulle huden og efterfølgende behandle med enten A-vitamin eller frugtsyrer (AHA). Køb ikke et billigt redskab fra en middelmådig kinesisk hjemmeside (nålerullen fra TV er fra Complete Me, hvor der følger god vejledning med). Start langsomt op.

To gode bud på lysnende A-vitamin er: Environs Retinol 3 og Avenes D-Pigment.

To gode bud på frugtsyrer (AHA): RENs AHA Concentrate (395 kr.) og Nimues Glycolic Mask (240 kr.)

SNUP TIPPET: A-vitamin og frugtsyrer komplementerer hinanden godt (begge øger mængden af kollagen og begge eksfolierer – dog på forskellig måde). Men. De kan også være hudirriterende, så det gælder om at finde sin personlige balance mellem reparation og irritation. Anskaf et zoomspejl som er genialt til at følge hudens udvikling (Matas har en smart variant, der kan klæbes på badeværelsesspejlet). NB: Husk, at al behandling af pigmentpletter skal ske under SPF-beskyttelse i dagtimerne uanset årstid. NB2: Tak for søde mails vedr. mit tøj, og selvfølgelig vil jeg svare: Den højtaljede skindnederdel er fra Onstage, og skjorten fra Calvin Klein (købt billigt i USA).

16/11/2014
VIND!
19/11/2014
Vindere og koks i pigmenterne #2

Kommentarer

  • Rikke Thisted

    Hej Anette!

    Kan produkterne også bruges til at lysne ar fra f.eks bumser? Jeg er 20 år gammel og er begyndt at få problemer med mange hudorme og bumser. Jeg lider ikke af akne som sådan, slet ikke, og de fleste vil nok mene jeg overreagerer, men for mig er det et kæmpe problem da jeg konsekvent får ar af bumserne (også selvom jeg ikke piller ved dem!!) og det gør mig så ked af det! Har du nogle gode råd til den slags? Det skal også siges at min hud er følsom – ikke sådan super duper sensitiv, men den er ikke glad for helt skrappe produkter og det er jeg egentlig heller ikke 😀

    21/11/2014
  • Vesna Barbu

    Hej Anette

    20/11/2014
  • Line Høj

    Hej Anette.
    Vil en dermaroller kunne hjælpe på forstørrede porer? Jeg har afsluttet min isotretinoin-kur i juli og har desværre ikke længere akne, men døjer stadig med forstørrede porer, som jeg godt kunne tænke mig at få gjort noget ved 🙂

    19/11/2014
  • Anette Kristine Poulsen

    @ Cecilia – Der er 3 ting, der aktivt hjælper mod akne: salicylsyre, sulfur og basironproduktet. Hold dig fra mælkeprodukter og sørg for at få fugt nok til huden (tjek at du har enten hyaluronsyre eller glycerin i din pleje). Isotretinoin er absolut sidste udvej og det er en pillekur. Stor hilsen Anette

    19/11/2014
  • Cecilia

    Hej Anette

    Jeg stillede dig, i nogle indlæg tilbage, et spørgsmål om produkter fra Environ kunne hjælpe på mit akne. Til det svarede du ja, men at jeg også skulle gå til en hudlæge.
    Jeg opsøgte min læge, som ikke måtte henvise mig, før jeg havde prøvet det der nu kunne prøves. Derfor er jeg nu startet på en pillekur (Tetralysal) i samarbejde med Basiron 10%. Har været meget skepsis/bange for de skrappe midler, men når nu muligheden tilbød sig, tænkte jeg at jeg lige så godt kunne prøve (er stadig i tvivl om det var en god idé).
    Begyndte i går, men ville høre om du har hørt nogle det har hjulpet eller bare hørt om det?
    Nu kan jeg også se du har skrevet om Iso-Tretinoin. Er det noget man smøre i ansigtet og er det kun igennem hudlægen man kan få tilladelse til dette?

    Mvh Cecilia

    19/11/2014
  • @ Charlotte K – Der har været en rulle i et VIP-BOG-KIT, så desværre. Talgknopper er talg, som ikke kan komme godt nok ud af hudens porer – jeg vil anbefale en peeling med Salicylsyre fra ex. Danish Skincare. (Smooth Skin Daily Exfoliater).

    @ Pernille – Helt kort: HOLD DIG til hudlægen. Hans/hendes udfordring er, at de SKAL prøve med noget andet (lovgivningsmæssigt) før de udskriver det, der altid virker: Iso-Tretinoin (A-vit-kur). Det er utrolig vigtigt, at du sætter hårdt mod hårdt i forhold til hudlægen. Fortæl vedkommende at din tålmodighed er sluppet op og at din psyke ikke kan magte mere. En lavdosis Isotretinoin-kur vil hjælpe dig er jeg overbevist om, men igen – det kræver naturligvis ekspertisen fra din hudlæge. Indtil da synes jeg du skal pleje din hud i HELT ENKLE produkter fra Danishskincare.dk

    @ Christina H – Håber der er lidt ekstra svar til dig i dagens nye indlæg. Ellers vil jeg bare sige ‘efter behov’ og så undgå at smøre en nyrullet hud ind i noget, der indeholder silikone (stoffer som eksempelvis SPF, silikoner osv. vil vi helst holde OVENPÅ huden). På et tidspunkt vil jeg bloggen om A-vit-forskellen i Environ og BP ;o)

    Stor hilsen Anette

    19/11/2014
  • @Anne – dine spørgsmål kræver lidt forklaring og det kan godt virke lidt komplex, specielt når der tales om A-vitamin og især da vitaminet findes i forskellige former og koncentrationer.
    Men det er ret enkelt 🙂
    AVST og C-Quence er begge step-up systemer indenfor A-vitamin. Dvs. at man bruger den ene eller den anden serie hver dag, både morgen og aften.Mest vigtigt – at man starter på trin 1, da huden skal have lov til at tilvænne sig A-vitaminet. Med tiden vil din huden kunne tolerere en højere koncentration – og dermed optrapper du til næste trin osv.

    Begge serier, vil kunne passe til dig og i sidste ende, opnår du A-vitaminets positive effekter med begge serie. Forskellen er, at du opnår en lidt hurtigere effekt med C-Quence da produkterne indeholder flere peptider.

    Vedr. Retinol serum: Når man er kommet godt igang med sin daglige AVST eller C-Quence produkt og huden er godt tilvænnet (cirka fra step 3) – så kan der suppleres med Retinol serum 3x om ugen om aften under sin creme. Dette produkt er mere koncentreret og kan derfor ikke anvendes dagligt. Den findes også i 3 koncentrationer og man vil altid starte med nr. 1

    Fordi der er virkningsfulde og høje koncentrationer af A-vitamin i produkterne, kræver det at man langsomt tilvænner huden. Følger man vejledning og ikke ser det som et kapløb, så opnår man flotte resultater uden gener/irritationer. Dette kan opstå hvis huden modtager for høje mængder af gangen, uden at være “forbedredt”.

    Det blev så til en lang smørre, og forhåbentlig ikke alt for forvirrende. Ellers skal du altid være velkommen til at kontakte mig og jeg vil glædeligt hjælpe dig igang.

    P.S. Du kan sagtens gå igang med trin 1. Det kræver ikke at man først anvender AVST Gel.

    Mange hilsner
    Mette Bang Hansen
    (MBH Derma Supply)

    19/11/2014
  • CharlotteK

    Anette, smart hår!
    Og så er jeg enormt fristet af at begynde på at bruge sådan en roller. Kommer der måske et beautyspace tilbud med en roller i på et tidspunkt? Og hjælper den også mod talgknopper, som min datter er plaget af?

    19/11/2014
  • Christina Hansen

    Kære Anette
    En stor tak for de præcise svar.
    Jeg blev også en del klogere og faktisk også mere tryg, da jeg trykkede på Complete Me-linket.
    Der stod nemlig, at roller-systemet har været anvendt i kinesisk medicinsk i flere tusind år, hvilket jeg ikke har bidt mærke i før.
    Måske det også kunne gavne Inge at læse. 🙂

    Jeg har lige et par ekstra spørgsmål til professoren:

    Efter langsom opstart som anbefalet, hvor ofte skal man så anvende rullen for at få optimal gavn af den?

    Er Reginol og AHA til de dage, hvor man ikke ruller?
    For efter rulleturen er det vist helst Bioeffect EGF Serum, der skal smøres på, ikk? ( er andre sera f.eks Codage’s ikke brugbare? )

    Og når man ikke må smøre creme over EGF, hvornår får jeg mon så brugt min elskede natcreme fra Codage? Kan ikke se, hvor den kan “mases”ind?

    Til sidst vil jeg spørge, om Beauté Pacifique’s Super3 og/eller Super 3 Clinical er i samme A-vitamin liga som Environ, eller er deres Retinol 3 endnu stærkere og effektiv? (Når man altså er nået til nr 3 i step-up)

    Puha, det var en rigtig Spørge Jørgen!
    Men det er altså hvad, der følger med et rigtig interessant indlæg. Tak!
    🙂 ♥♡♥

    19/11/2014
  • Helle Rick

    Fik min nye rulle idag og der er blevet rulle for livet løs. Super indslag. Jeg ligner en der har været med i øllebrødskrigen…hø hø. Der er en del pletter/plamager jeg gerne vil af med.
    Der er skrevet ønskeseddel og nu glæder jeg mig til at gå igang. Meget spændt på om der sker en forandring.

    18/11/2014
  • Pernille

    Hej Anette.
    Nu handler min forespørgsel ikke om pigment – men acne.
    Jeg er træt, opgivende og ked af at være snart 30 år og ligne en teenager i ansigtet (på den dårlige måde!).
    Jeg har altid haft den flotteste porcelæn hud, selv som teenager. Men pludselig skete der noget med min hud og væk var min flotte hud – nu fyldt med røde ‘pletter’ (acne) over det hele! Jeg begyndte at gå til dybderensende ansigtsbehandlinger hver 1-1,5 måned og startede med at bruge Dermalogica (det anbefalede behandleren), og kunne nogenlunde holde det nede. Men da jeg blev gravid i september 2012, eksploderede det fuldstændig! Jeg gik ud fra det var noget hormonelt og forventede at da jeg var færdig med at amme, så ville det forsvinde igen. Nu er mit barn snart 17 mdr og jeg mindes nærmest ikke det har været værre end det er nu.
    Jeg har prøvet ALT.
    Det sidste halve år har jeg (igen) fået dybderensende (acne) behandlinger hver måned og skiftede til at bruge phFormular. Det har heller ikke hjulpet – og jeg lignede en spedalsk op til 1 uge efter jeg havde været der, pga alt det trykkeri og jeg følte ikke jeg kunne gå ud for en dag i dagevis efter sådan en behandling. Jeg er derfor stoppet igen med dette.
    Jeg har brugt MANGE andre produkter mens jeg var gravid. Jeg prøvede nemlig mange forskellige klinikker for at få hjælp, og de ville selvfølgelig allesammen have at jeg købte netop deres produkter – som heller ikke har hjulpet. Jeg var også forbi en hudlæge, men som ikke kunne hjælpe mig fordi jeg var gravid.

    Senest har jeg prøvet Pudderdåsernes t-zone peeling, det fik det nærmest til at eksplodere igen – jeg gav det dog en chance på ca 1,5 måned, da jeg læste et råd til en kommentar på deres blog, at man skulle give det 2 uger. Jeg er nu stoppet. Så jeg gik herefter til lægen, som nu har givet mig en creme: EPIDUO 0,1% / 2,5% ADAPALEN/BENZOYLPEROXID og sagt jeg skal give den 3 mdr. Men min hud bliver værre og værre 🙁
    Jeg ved simpelt hen ikke hvad jeg skal gøre mere. Jeg er så ked af at se sådan her ud. Det første folk ser, er ens ansigt – jeg synes det er så pinligt.
    Jeg er villig (også money-vise) til at gøre hvad som helst, for at få min (bare nogenlunde) porcelæn-hud tilbage. Jeg håber sådan du kan hjælpe mig med nogle gode råd..

    18/11/2014
  • Anne

    Hej Anette,
    Tak for endu et super godt og informativt indlæg. Jeg købte AVST Gel, er rigtig glad for produktet og ‘trapper’ helt sikkert op når denne er tom.

    Her er det så at jeg er blevet lidt produkt forvirret! Jeg forstår at C-Quence er en mere avanceret serie måske mere for min 50+ hud. Som iøvrigt er i super condition da jeg nu i flere år har fuldt rådene fra din hud bibel og din blog. Hvor kommer Retinol serien ind her? Hvad er forskellen på den og AVST/C -Quence. Supplere de hinanden eller bruges hver for sig? Vil lige nævne at jeg har besøgt mbh’s hjemmeside men syntes ikke jeg fandt svar her. Bruger nu AVST hver anden aften skiftende med AHA + EGF, endnu en super kombination.

    Vil gerne tilføje at jeg fik lavet en hud test denne sommer, ultralyd og diverse, jeg er et godt stykke inde i 50+ , min hud blev målt til at være i 30 års zonen! Så kære blog læsere , jeg kan super anbefale Anettes bog og råd, det virker!!!

    Mvh Anne

    18/11/2014
  • Vi har set så fantastiske resultater med kombinationen af Needle roller + AHA + EGF (Bioeffect). Udover at man kommer de værste pigmentpletter til livs (hvis ikke dem allesammen?) så er gevinsten yderligere en langt finere hudstruktur og ensartethed, ikke bare på pigmenteringerne, men også på spændstighed, porestørrelse, linjer og rynker mm

    18/11/2014
  • Matilde

    Jeg kan ellers virkelig godt anbefale Dermalogica, som fjernede store grimme pigmentpletter fra mit ansigt (som jeg fik efter en skidt kombi af frugtsyre og sol…). Et par behandlinger hos Hudplejeinstituttet og så ellers opfølgende behandling hjemme var nok.

    18/11/2014
  • @ Inge – Åh, den effekt har rullen på ingen måde. Du skal se den som et mini-skub (giver samme følelse som en lidt grovkornet skrubbecreme). Min anbefaling er at få en professionel behandling – enten hos en Environ-kosmetiker eller hos fx. Complete Me. Få en introduktion i brug af rullen og lav så en hjemmebehandlingsrutine med enten A-vit eller frugtsyrer og hold selv øje med processen i et zoomspejl. På den måde sikrer man ikke at overskride egen irritationsgrænse. Stor hilsen Anette

    18/11/2014
  • Inge

    Hej Anette,

    Jeg har tænkt meget over alt det her rulle-needling-halløj.

    Er klar over at man kan opnå rigtig flotte hudforbedrende resultater (v kombinationen af rulle og et eller andet specifikt preparat? eller bare med rulle alene?) på flere forskellig hudproblemer – akne, rynker, pigment etc.

    Jeg kan dog ikke lave være med at tænke på langtidseffekter i form af helt ødelagt hud (tænker lidt på at flere ar oveni hinanden giver virkelig knudret hud) pga. alle de prikker og huller man har lavet i den – og her tænker jeg 5, 10 30 år ud i fremtiden. Ved du / har du set noget litteratur, der beskriver effekten af nåle-rulnin så lang tid fremad?

    Ved godt, jeg er en party-pooper her, men synes det er en ret voldsom omgang at udsætte huden for med alle de der huller…

    Mvh Inge

    18/11/2014
  • Anette Kristine Poulsen

    @ Mette Guldberg – Hvis man ikke kan få bugt med sine pigmentpletter kan det kræve ekstra hjælp fra eksempelvis IPL-laser (koster ca. 2500). A-vitamin vil altid være hudforbedrende og hjælpe på flere problemstilling (Jeg synes Environ, Beauté Pacifique og Skinceauticals gør det godt). Fugt mener jeg skal sikres i den daglige hudpleje, hvor de bedste fugtmagneter er hyaluron, glycering og urea.

    Stor hilsen Anette

    18/11/2014
  • MetteGuldberg

    Uhh, jeg har så mange forskellige områder jeg gerne vil gøre en indsats mod, at jeg ikke rigtig ved hvor jeg skal sætte ind. Det bliver derfor lidt af det hele, men nok ikke rigtig noget koncentreret, og det ærger mig.

    Ud over enkeltstående pigmentpletter er jeg desværre også begyndt at få den mørke skygge mellem mund og næse (og nej det er ikke (kun) overskægget, der skygger).
    Derfor vil jeg jo rigtig gerne gøre en indsats. Men jeg har også brug for en masse fugt og så har jeg en t-zone, der fedter og med store porre, der stopper til.

    Hvordan gør jeg så?

    Jeg tænker at jeg bliver nødt til at koncentrere indsatsen mod en eller to problemstillinger.Lige nu er det t-zonen og hyperpigmenteringen, der driller mest.
    Har du et forslag til produkter jeg kan bruge til den kombi? Gerne noget der ikke koster spidsen af en jetjager, hvis muligt.

    Og så vil jeg gerne spørge om du har en anbefaling til en klinik/kosmetolog i kbh. der netop har fokus på de områder? Altså old school dybderens/porre/fedtet hud OG pigmentering?
    Gerne en der er optaget af at hjælpe med det der generer mig og ikke af først og fremmest at promovere det mærke de selv forhandler? Jeg kan mærke at jeg trænger til nye input for jeg synes ikke rigtig jeg stoler på den klinik jeg bruger i dag.

    18/11/2014
  • @ Viola – Ja, det kan du på TV2 Play, hvor jeg tror man kan prøve en måned gratis. Indslaget lå i blok 5 i går kl. 8.42.

    Stor hilsen Anette

    18/11/2014
  • @ Christina Hansen – åh, jeg sidder og fryder mig over dine relevante og gode spørgsmål. Rullen er absolut kunne et ekstra skub og altså ingen nødvendighed. Jeg er rigtig glad for Akademiklinikens Pure Active Serum, som netop også indeholder frugtsyrer, som du nævner. Og nej, Environs Retinol 3 er et optrapningssystem, hvor du langsomt bygger tolerance op.

    @ Sanne – Det gør den også KUN i forbindelse med at du smører noget på, der virker mod pigmentpletter som A-vit og frugtsyrer.

    Stor hilsen anette

    18/11/2014
  • Kan man gense indslaget fra Go’ morgen Danmark et sted?

    18/11/2014
  • Christina Hansen

    Var den kære Go’morgen-Stephanie en anelse ømskindet igår? 🙂
    Jeg skal ikke kunne sige det, da jeg hverken har haft hånd eller ansigt i nærheden af en nåleruller/derma roller.

    Jeg ved godt, at produkterne efterfølgende suger længere og nemmere ind, men er det så spild af penge at investere i A- vitamin og frugtsyrer, hvis man ikke ruller?

    Akademikliniken’s Pure Active Serum kan godt bruges, da den også indeholder frugtsyrer, ikk?
    Den har i hvert fald hjulpet mig enormt med at slippe af med de forbistrede milier/talgknopper, som jeg får på kinderne. Dem har jeg døjet med i nogle år efterhånden og denne kære sag har virkelig fået fat, hvor intet andet, jeg har prøvet, har haft nogen effekt. Bruger den hver 3. dag og nogen gange hver 2. Og det er altså uden ruller.

    Ja, jeg har mange spørgsmål idag. Og det sidste lyder: Kan man gå direkte til Environ’s Retinol 3? Eller er det nødvendigt at starte med nr 1 i deres step-up system?
    🙂 ♥♡♥

    18/11/2014
  • Fedt, jeg har jo en rulle, men jeg vidste ikke at den virkede på pletterne. Det må jeg straks i gang med. 🙂

    18/11/2014

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.