fbpx

Just do it

I går på Go’ Morgen havde jeg den vildeste diskussion om solcreme ude i kafferummet – med en, der bruger en halv håndfuld beskyttelse. Om året. For filtrene går i blodbanerne, som han sagde. Det mener førende specialist så ikke (læs punkt nummer 10). Når det gælder sol og skræmmekampagner, ved jeg godt, at de sjældent virker, selvom kræft i huden er et voldsomt problem i Danmark – også blandt helt unge. Så renset for skræmmesnak får du bare mine hudkærligste tips:

1. Jeg havde en pæn portion af mine favoritprodukter med i går. Når det gælder solbeskyttelse på spray, så kan mængden være en joker. Biotherms spray er genial (også hvis du træner udendørs), men spray af to omgange med cirka 15 minutters mellemrum for at være sikret.

2. Hud, der er farvet af solen, vil altid være hud, der er gået i forsvarsposition. Det er altså ikke sundhedens friske glød.

3. SPF-filtrene i makeup er lige så rigtige som dem, du finder i deciderede solcremer. Men fordi mængden aldrig vil være tilstrækkelig (ingen putter forhåbentlig en mandelstor portion foundation i ansigtet), så se det som noget ekstra. To plus to er ikke fire, når det gælder solbeskyttelse. Halv korrekt mængde falder med kvadratroden af faktortallet. Dvs. en faktor 50 bliver hurtigt til SPF 7.

4. Verdens bedste supplement til skygge og solcreme får du indvendigt med: Opvarmede tomater, hvor antioxidanten lycopene er en cellebeskytter extraordinaire + fiskeolie, hvor et studie fra University of Manchester viser, at omega3-fedtsyrer øger cellernes værn mod UV-bestråling + den grønne te, der kan drikkes kold som varm og bruges som genial antioxidantbeskyttende facemist under din hudpleje.

SNUP TIPPET: Jeg har fået mail-storm på de runde XL-solbriller, som er fra Chloé og købt i Profiloptik. OG på kjolen, som er fundet her. End of story.

KNAS med link til VIP-bogpakken? Så er her en snig-indgang.

01/06/2015
Marie-Mandag. Juni 2015.
03/06/2015
Kropskærlig ansigtspleje

Kommentarer

 • Louise T.

  Søde Anette. Tusind Tak for svar mht solsprayen 😀
  Men av, min stakkels mand var lidt for længe i solen i weekenden og døjer nu med kløende soleksem :’-(
  Jeg kan huske du har skrevet om indvendig forebyggelse – Imedeen Tan Optimizer lyder som din favorit, kender du også til New Nordic Skincare Perfect Tan? Og kan forklare mig forskellen på de to?
  Så…
  Hvad kan han gøre nu for at dulme? Og hvad gør han ellers for at forebygge? Og gerne noget andet end solcreme, for han er totalt hysterisk med den fedtede fornemmelse…
  Igen tusind tak for din hjælp med både det ene og det andet <3
  KH Louise

  08/06/2015
 • Sarah

  Uh, jeg har et spørgsmål!
  Jeg er den, der er mest hys omkring solcreme i min familie (sandsynligvis fordi jeg alligevel er så bleg og ikke kan blive skyggen af brun – og så vil jeg hellere være bleg end rød 😉 ), men jeg hader simpelthen at blive så fedtet af det, at jeg nogle gange ikke tager det på. Kan du evt. anbefale en god (og måske ikke superpebret) solcreme, der trænger hurtigt ind? Det er nemlig det, der gør, at jeg nogle gange undlader solcreme.

  03/06/2015
 • Laura Inger Margrethe Andersen

  Bruger personligt solcreme hver dag året rundt. Jeg bruger Coolas Face Mineral Sunscreen Unscented Matte Tint SPF 30 🙂 Den er genial til fedtet hud

  02/06/2015
 • Laura Inger Margrethe Andersen

  Kan man købe SkinCeuticals i Danmark? 😀 (og i så fald hvor)

  02/06/2015
 • @ Pouline – Jeg tror Lings Titanium Dioxide vil fungere fint.

  @ Pia H – Vi skal jo huske også at leve livet og nyde de ting, der giver os livskvalitet. Hvis du nu alligevel (uanset hvad jeg siger ;o) lader hun brune din farve, så ‘bland’ gløden fra solen med selvbruner. På den måde kan du opveje lidt.

  @ Louise – Jeg er ikke kemiker og forholder mig blot til Wulfs forsøg. Det med, hvad der går ind og ikke ind er en længere afhandling, og jo også mere nuanceret. Fx. vil fysiske filtre altid lægge sig ovenpå huden.

  @ Louise T – Hurtigt!

  @ HeLene – Det lyder godt.

  Stor hilsen Anette

  02/06/2015
 • @ Kristina – jeg er i princippet vild med ingredienserne i Imedeen Tan, hvis man tager dem som kosttilskud, men ALDRIG som genvej til at stege i solen:

  Lutein 3 mg –
  Lycopene 3 mg –
  Vitamin A 333 ?g 42
  Vitamin E 10 mg 83
  Vitamin C 5 mg 56

  Stor hilsen Anette

  02/06/2015
 • HeLene

  Gode råd, som jeg fluks sender videre til dem som stadig tror solen er deres bedste ven… Tak!

  02/06/2015
 • Louise T.

  Hvordan er spray’en til at trænge ind? Er ret hys mht. at blive fedtet ind…

  02/06/2015
 • Solcreme går i blodet – ingen tvivl om det. Kommer an på, hvad man måler efter. Solcreme karambolerer bl.a. med K-vitamin i blodet. Er man f.eks. på blodfortyndende medicin (Marevan) kan solcreme hæmme medicinens virkning og man skal derfor tage mere medicin, hvilket ikke er så rart (oplyst bl.a. i AK-centrenes uddannelsesmateriale mv.).

  MEN solcreme er stadig et MUST, når solhat og strandtøj ikke kan klare opgaven – ALTID 🙂

  02/06/2015
 • Pia Hvenegaard

  Uhhh får altid så dårlig samvittighed mår talen falder på solbrun hud
  Jeg kan rigtig godt lide at huden er lidt solbrun, og synes altså ikke at selvbruner giver den rigtige gløde
  Det skal dog dertil siges, at jeg ALDRIG sidder i solen mellem 12-15 og sørger for rigelige mængder solcreme.
  Har så bare en hud der hurtigt bliver brun selvom jeg sidder i skygge med creme på
  Som dig Anette har jeg en hud der desværre har fået lidt solskader, som jeg dig heldigvis med hjælp fra dine råd et sluppet næsten af med.

  Tak for alle de gode og ærlige råd

  02/06/2015
 • Pouline

  Hvad er det nu den solcreme hedder, som man selv kan blande i sin dagcreme 1 eller 2 dråber? Min søsters datter skal til Australien og hun har sart hud og kan ikke tåle alle cremer, og så kom jeg i tanke om at have læst om en solbeskyttelse, man selv kan tilsætte sin creme.

  02/06/2015
 • Kristina

  Hej Anette,

  Hvad mener du om Imedeens soltabletter?

  Mvh
  Kristina

  02/06/2015
 • @ Birgitte B – Du har fuldstændig ret. Det kommer også an på, hvor meget man har overtrukket sin solkonto. Min ER overtrukket pga. heftige teenageår i solen. Selvfølgelig skal vi også leve livet og ikke gå solforskrækkede rundt.

  Stor hilsen Anette

  02/06/2015
 • Jeg tror, at man kan komme langt med at rokke på nr. 2. Jeg kender mange, der synes at sund hud om sommeren er lig med brun hud.
  Selv sværger jeg til rigeligt skygge, men jeg tåler heller ikke sol og varme særlig godt.
  Kh. Birgitte

  02/06/2015