Velkommen på forsiden

billede

Ikke sådan rigtig på forsiden jo. Men alligevel nok til, at koppen rystede en anelse, da min far i går ringede for at fortælle, at jeg var havnet i Ekstra Bladet. Ufrivilligt. Men sjovt var det nu at blive revset af Lotte Reimar. Hun havde set klippet her, og mente, at jeg måtte være fra Sønderjylland (hvad er der med kaffe og Sønderjylland?). Og at tricket vel er svært, når nu alle under 75 kun drikker Nescafé, som Reimar skrev.

Jeg ved ikke, hvilken slags kaffe, du drikker? Nescafé kan jeg sagtens drikke, men helst kun på camping (hvilket er aldrig) eller i sommerhus. De store latte-karbade af mælkekaffe smager mig ikke længere, men filterkaffe har jeg fået fornyet kærlighed til. Specielt efter et besøg på Abbot Kinney Boulevard i LA, hvor de overskudsagtigt nok laver kopvis filterkaffe – og hvor de gør  præcis det bedst herhjemme, ved Linda alt om. Den 28-årige dame har endda lavet en guide til filterbryg.

DERFOR: Jeg er på udkig efter både verdens bedste filterkaffemaskine og det kopvise system. Så kaffeeksperter, kom gerne på banen.

@beautyspace på INSTAGRAM

25/09/2015
Stop verdens værste fugt-tyv
29/09/2015
Vigtig viden

Kommentarer

 • Bodil

  Kopløsningen har jeg lige set i vinduet hos DANSK på Istedgade (tæt på hovedbanen).

  05/10/2015
 • Søde Anette

  ELSKER at det her er mig, der kan bidrage med noget til dig:

  Peter Larsen økologiske instant kaffe – fås i Fakta til 50 kr. Smager FANTASTISK, præcis som kaffe!

  Og dernæst – hvis man er til god kaffe, der bare ikke må være instant: Kaffe i breve. Køber mine hos Usuna her: http://www.usuna.dk/butik-2/
  Dem med den sorte etiket. Fab!

  03/10/2015
 • Jeg var forbi Abbot Kinney og The Blue Bottle til kaffe i dag og det var SÅ lækkert!

  03/10/2015
 • Vibe kjaedegaard

  Espresso eller Cappuccino her. Og på en meget varm dag er der intet bedre i hele verden end den Granita man kan købe inde ved Pantheon. Hermed anbefalet, When in Rome, kommer man jo uværgeligt forbi Pantheon, og så er det bare om at slå til. Frossen espresso, knust og med flødeskum på. … Mums.

  01/10/2015
 • kiss jacob

  Desuden kan jeg ikke finde Reimars skriv om dig…
  Det vil jeg gerne læse – hun skulle bare vide,,,,

  01/10/2015
 • kiss jacob

  A.

  Kaffen kan jo købes hos FRU SKOV i Brædstrup… Hun har alle varianter 😉

  01/10/2015
 • Jeg knuselsker min billige og gode Hario-dripper (http://www.mokkahouse.dk/produkter/6-maskiner/548-hario-2-cup-dripper-v60-klar-plast/) – husk særlige filtre også. Den er bedre end standard filterbryggere, fordi kaffen kommer hurtigere igennem pga. spidse filter og større hul i tragten. Det er også det, Linda bruger. 🙂
  Jeg kører den dog SU-style lidt endnu, så har “kun” en Hario-dripper og en kaffekværn, da det er det vigtigste. Man kan også købe særlige kolber til at hælde kaffen i, særlige elkedler osv., men selve filterholderen, en kaffekværn og nogle gode bønner er det vigtigste, hvis du spørger mig. 🙂

  30/09/2015
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for så fabelagtigt input altså…jeg har lyst til prøve det hele.

  @ Anette J – det skal prøves.
  @ Patricia – der er svar til dig i dagens indlæg.
  @ Jette V – haha,tjjaaahhh måske.
  @ Ditte H – Madam Blå manér. I like.
  @ Anne B – Og dét er en god sidegevinst.
  @ Karin – Det skal prøves.
  @ Kiss – Jeg SKAL til Nr. Snede (så dem i TV).
  @ HeLene – Wilfa skal tjekkes ud. Tak.
  @ Anette N – Jeg er ikke enig. Jeg kan godt lide en god kop Nescafé …for faktisk smager den også lidt af ferie.
  @ Susan…cowboytoast. Ha!
  @ Mette S…ja, jeg kan også glæde mig om aftenen til næste morgens første kop kaffe.
  @ Camille – Det har jeg ikke smagt.
  @ Jytte og Karen – Jeg lytter.
  @ Lotte – Dét vil jeg gøre.
  @ M-B-L – Du er bestemt ikke i modvind.
  @ Line – Ja, det skal jeg få gjort.
  @ Sidse – Lyder også godt. Jeg er også vild med piskefløde i sort kaffe.
  @ Lise – Der er jo også forskel på dem…
  @ Tina – ;o)
  @ Anne Mette – Tak. Jeg kværner også selv.
  @ MaleneL – Dét skal tjekkes ud. Tak.
  @ Bodil – Uhh, det lyder godt. Jeg får lyst til at komme på besøg.

  Stor hilsen Anette

  29/09/2015
 • Bodil

  Er også gået over til at brygge kaffe kopvis og med filter. Bruger bare en almindelig lille kaffetragt til en kaffemaskine og små termokrus fra Menu (det var dem jeg i forvejen drak kaffe af). Krusene varmer jeg op med varmt vand inden jeg laver kaffen. Køber grønne bønner som jeg selv rister. Bønnerne bliver kværnet lige inden de skal bruges. Bruger filtreret vand som koger i en lille elkedel. Når jeg har mange gæster brygger jeg ned i en termokande eller i en glaskande (sådan en som passer til en kaffemaskine). Har ikke orket at købe så meget specialudstyr endnu – så det fungerer mest med hvad jeg har tilsat små indkøb!

  29/09/2015
 • MaleneL

  Jeg drikker ikke meget kaffe, men jeg elsker en god kop. (Får alligevel meget dårlig kaffe i mit fag). Da min mand og jeg var i Paris for 3 år siden, blev vi introduceret til Hario v 60 – eller hvad den hedder – og jeg brygger nu selv min kaffe på den måde, vi har endda den fine kedel 🙂 Og jeg exfolierer også hænderne med grumset af og til, et af de eneste skønhedstricks, jeg har kendt til siden min pure ungdom.

  28/09/2015
 • Anne Mette K

  Det må have været den smukkeste BT forside ever…. Har du mon læst denne artikel https://www.dr.dk/nyheder/indland/kaffen-skal-da-ristes-paa-stedet. Jeg drikker ikke meget kaffe men det gør min kære mand helst som nykværnet espresso dog eller filterkaffe i en opdateret Madam Blå. Vigtigt også hvordan kaffen kværnes/males hører jeg ofte, så der er gadgets nok at ønske sig

  28/09/2015
 • Tina Sandager

  Hmmm er tilbøjelig til at istemme mig holdningen om at filterkaffe hører mormor til 😀 drikker det aldrig og kan langt bedre lide min nescafé eller min kapselmaskine-kaffe 😛

  28/09/2015
 • Lise Brønnum Friis

  Hjemme hos os kalder vi instantkaffe for “skod-kaffe” 🙂
  Og den indtages kun på båden eller på festivaller. Min moccamaster kører flittigt og jeg elsker det!

  28/09/2015
 • Sidse Pipi

  Jeg elsker som i ELSKER min øko Nescafé fra Irma tilsat en ordentlig sjat piskefløde.

  Hvorfor!!!

  Fordi, så er min kaffe hot hot hot lige som jeg kan lide den og ALTID frisk, også på jobbet.
  Så nu nupper jeg lige en kop til 🙂

  God dag

  28/09/2015
 • Line Lustrup

  Æv tåler ikke kaffe så mere…..får hjertebanken. Helt uden for emnet…jeg er så glad for “anbefalede produkter” men kunne du tilføje en afsnit med helt ordinære fugtighedscreme ? Overfrakken ?

  28/09/2015
 • M-B L

  Kan se jeg kommer i modvind her.☺ Men jeg elsker min Nescafé crema om morgenen og resten af dagen☺ Er jeg ude hos andre drikker jeg te, for alt for tit får man en elendig kaffe og helt ærlig, livet er for kort til dårlig kaffe! Når det er sagt nyder jeg dog kaffe visse steder hvor den er frisk, vellavet og med gode bønner. Så glæder mig over denne nye trend!

  28/09/2015
 • Lotte

  Åh – prøv at stikke ind forbi Great Coffee i Århus når du er dér næste gang. De har styr på kaffe og brygningen.
  Og så und dig selv at prøve forskellige bønner af – og hos forskellige. Kontra Kenya er min darling, men den skal være fra Kontra på Trianglen. Europa bruger samme bønne, men på en anden måde/opbevaring, og det kan faktisk godt smages!

  28/09/2015
 • Karen

  Jeg har ét ord til dig: MoccaMaster 😉

  28/09/2015
 • Kiss Jacob

  Har du endnu ikke prøvet FRU Skovs kaffe ? Hendes egen blanding fra Nr. Snede kafferisteri 😉

  28/09/2015
 • Jytte

  Moccamaster! Ingen over, ingen ved siden. http://www.dinside.no/931260/vi-har-testet-ti-kaffetraktere#/

  28/09/2015
 • Kære Anette
  Jeg har slugt første halvdel af din nye bog ‘Superhud’ her i weekenden. Tak for den bog!
  Først vil jeg gerne rose den for at være letforståelig og helt nede på jorden. Det er så dejligt.

  Derefter, jeg leder nu efter en a-vitamin natcreme og bogen henviser til bloggen. Jeg har søgt lidt frem her til formiddag, men løber lidt panden mod en mur mht. konkrete mærker.
  Bla. anbefaler du/andre (google søgning) Beaute Pacifique creme med a-vitamin. Hvis jeg nærlæser, så kan jeg se, at der er solfilter i deres creme – og det har jeg ikke lyst til at gå i seng med.

  Forvirringen bliver kun større, når jeg går i gang med at søge alternativer. Bla. Avene har creme med a-vitamin, men ikke i natcremen. Og findes der olie-produkter med a-vitamin?

  Jeg er lidt på nippet til bare at droppe det a-vitamin om natten. Dog er det her, jeg tror jeg kan få størst glæde af det. Jeg har IKKE de store problemer med min hud, er blot ude efter at forbedre (rykke op på trin 2 i pyramiden). Jeg er dog også kritisk mht. prisen, så en creme til over 400 kr. kan økonomien ikke lige bære.
  Findes der overhoved produkter der kan opfylde alt det?

  Bedste hilsner
  Birgitte B (40 år)

  28/09/2015
 • Camille

  Har ikke rørt instant kaffe siden aeropress’en indtog vores køkken – it rocks my world!

  28/09/2015
 • Susan

  Øhhh, nå okay…. Som jysk bonderøv så sværger jeg også til RIGTIG kaffe, Nescafe er for mig som en cowboytoast – noget jeg kun indtager i overlevelsesøjemed – eller hvis alternativet er ægyptisk espresso (hvilket cirka er samme grund som førnævnte).. Jeg håber at hun bare har forsøgt at være Lisby-morsom – med manglende mimik… Må en eller anden sjæl være barmhjertig og servere fruen en rigtig kop kaffe af genuin oprindelse, friskmalet og duftende – den oplevelse burde være alle under 75 år forundt … 😉

  28/09/2015
 • Mette Sloth Eriksen

  Kaffe er da fuldstændig gourmet når det er lavet med kærlighed – jeg kan næsten fantasere om en kop velbrygget kaffe, og når den er rigtig god, kan man næsten drømme sig tilbage til stedet i tankerne ( Verona med en kop sort espresso <3 )- Nescafe nej pyha da.

  28/09/2015
 • Anette Ninon

  Der er ingen grænser for hvor skuffet jeg bliver, hvis folk spidser mig af med pulverkaffe/Nescaffe. Næhnej må jeg be’
  Om den hjemmebryggede økologiske kaffe eller en god espresso. Efter min mening kan man lige så godt drikke tjære som pulverkaffe, det er jo som at stikke tungen ud ad vinduet og få et slag over den.Ha’ en god kaffedag.

  28/09/2015
 • HeLene

  Jeg er for en tid siden (1 år, 2?) gået over til håndbrygget mørkristet kaffe, fra have været espresso/americano fan længe (ikke noget mælke vælling for mig-så får jeg bumser), og jeg er såååå glad for det.

  Har den keramiske kværn fra wilfa og et filter fra hario (smukt og lille) og et større, også porcelæn, filter fra, taa daam, tiger (godt fordi det passer alm nr 2 filter man kan få andre steder end hario (= i magasin)).

  Synes brygkaffe er sødere ved maven, har flere nuancer og tror på det der med at man filtrerer nogle giftstoffer væk i filteret.

  Men jeg bruger stadig espresso bønner da jeg kan lide det sort og intenst.
  Elsker også det nørdede ved brygkaffe, og at man skal tage sig tid. Drikker kun een, meget velbrygget kop om dagen, men nyder både at lave og drikke den.

  Lidt som med hudplejer er der noget mindfulness over det at hånd brygge sin joe. Eller få en skøn barista til at gøre det som på dine billeder. Såg faktisk færre bryg-joints end jeg forventet i NYC.

  Vil man have fine brygkaffe ting til en god pris og med gode funktioner tror jeg meget på wilfa som designet dem sammen med baristaer, de har nogle fine bryggere både elektriske og til håndbryg, deres svart te vandkoger bliver mit næste køb den har temperatur indstilling (til det grønne/hvide/røde the) og en god tud så man kan cirkle vandet over kaffen i filteret.

  I could go on and on… Men jeg skal jo også nå at læse Ekstra Bladet!

  28/09/2015
 • Karin

  Great Coffee i Århus.
  Søren rejser selv ud til kaffebønder.
  Rister selv. Du kan få alt fantastisk udstyr og vejledning til god kaffebrygning. Kaffen smager i mundhulen og kradser ikke i halsen.
  Kaffen derfra drikker jeg uden mælk.
  http://Www.greatcoffee.dk

  28/09/2015
 • Anne B

  Aaaah kaffe! Altså jeg har også fået nok af varm mælk med et lille skvæt kaffe, så jeg laver min kaffe kopvis i en gammel tragt fra en død kaffemaskine. Den smager bare SÅ meget bedre!
  Sidegevinsten er jo også, at jeg så løbende har kaffegrums til hænderne 🙂

  28/09/2015
 • Ditte H

  Hahaa … Sidder her og griner lykkeligt over, at du kan ramme SÅ meget plet – både beauty OG kaffe!! Jeg er vild med dig, Anette!! Herhjemme æælsker vi også kaffe! Faktisk har husbond og jeg hver vores maskine! Husbond har en espresso-maskine, der laver lækker kaffe, men ikke heelt så god kaffe som min Nespresso Beauty! Og til større selskaber nyder jeg at putte et filter i en tragt, og så selv hælde kogende vand over – på rigtig gammeldaws “madam Blå” maner, bortset jeg ikke ejer sådan en kande 😉
  God mandag! Og tak for dig, Anette! 🙂

  28/09/2015
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Patricia – Lige hurtigt først: Showet ligger som NR. 3 i den rullende header øverst, når du kommer ind på sitet. Jeg vender tilbage med de andre spm.

  Stor hilsen Anette

  28/09/2015
 • ‘…når nu alle under 75 drikker Nescafé.’? Det er da en generalisering der vil noget, den kan da kun komme fra en der bor ØST for Valby Bakke….

  28/09/2015
 • Patricia

  Hej Anette,

  Først og fremmest tak for en fantastisk blog og ikke mindst bog!
  Har slugt din seneste bog “Superhud” – den er virkelig en af mine favoritter. Tak tak tak.
  Det var som om du beskrev min historie, omkring akne, da jeg også har været på isotretinoin i 6 mdr.
  Jeg har dog fået nogle ar deraf, og døjer stadig med urenheder hist og pist (desværre!).

  NÅ MEN.. Mit spørgsmål er omkring salicylsyre og hvilke produkter der vil virke på uren hud.
  Du nævner det jo netop meget i bogen, men jeg har meget svært ved at finde specifikke produkter, som jeg kan bruge.
  Har du nogle forslag? Jeg er 25 år og er meget træt af, at have teenage hud konstant. Og ja, jeg gør brug af alle dine råd for at få en pæn hud.. 🙂 Jeg er faktisk blevet meget bedre til at rense min hud hver dag, efter jeg har læst bogen. Før i tiden var det en sur pligt, men nu elsker jeg det, for jeg kan virkelig se en forbedring.

  Kan du anbefale følgende produkt fra pudderdåserne? http://pudderdaaserne.dk/vores-egne-produkter/t-zone-peeling/

  Derudover vil jeg meget gerne med til dit foredrag med ClubMatas i Kbh, men jeg kan ikke finde arrangementet på deres club side. Kan du hjælpe med det? Når jeg klikker på det link du henviser til, kommer jeg ind på log-in siden, hvorefter jeg logger ind men der kommer ikke nogle arrangementer med dig frem? Og jeg synes ikke jeg kan finde det derinde, under andre faner.

  Håber du har lyst til at svare på mine spørgsmål. På forhånd tak! 🙂

  Positive hilsner fra Patricia.

  28/09/2015
 • Anette J

  Jeg anbefaler en anden slags old school kaffebrygning, nemlig kaffe lavet på kolbekande. Sådan én laver den skønneste bryg af bønner fra Irma – kaffen er varm men ikke brændende, stærk men ikke brændt. Og bønnerne bliver i glastragten lige til at fiske op, hvis du skal exfoliere huden.

  28/09/2015

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.