Rygklapperi og semi-stesolid

01

03

02

04

05

06

Hør engang. Søvn er en big time trend. Og før du tænker gab-fortæl-mig-noget-jeg-ikke-ved, så stil et øjeblik kaffekoppen. For hvor sympatisk er det ikke lige, at skønhedsindustrien har bremset op for retorikken omkring natcremer, der får dig til at ligne en, der har sovet i otte timer? Eller den med natcremer, der kan gøre noget ekstraordinært for din hud, når klokken har passeret midnat. I stedet ser vi en bølge af sove-cremer, sleep masks og anbefaling af søvndyssende produkter, som motiverer til mere søvn. For der er ingen smutveje. Ingen quick fixes. Og dét synes jeg giver anledning til klap på ryggen til dem, der laver skønhedsprodukter.

Tre ting, der er i søvnens navn er værd at vide:

 • Niveauet af vores naturlige væksthormon daler jo flere gange, vi er heldige at ha’ fødselsdag. Det går ud over alt fra muskelmasse til tykkelsen på vores hud, som bliver mindre frisk og spændstig. Men. Det er let at please sit vækshormon og gi’ det et ordentligt spark ved at sætte ind på tre fronter samtidigt: 1) Søvn – og nok af den 2) Moderat sport – hver dag, og 3) holde blodsukkeret stabilt. Jeg lover dig, at ingen creme kan hamle op med et velboostet væksthormon.
 • Ansigtsmusklerne skal have et langt hvil for ikke at ende i det, hudlæge og professor Christian Grønhøj kalder et ’worry face’. I vågen tilstand bruger vi (heldigvis) masser af mimik, men spænder ofte også så meget, at mange af os får tresporede motorveje tværs over panden. Nok søvn er her den bedste investering – og jo i hvert fald billigere end Botox.
 • Lavendel er naturens mini-stesolid og samtidig det duftstof, som har tungestvejende dokumentation for at få os til at slappe af. Mange amerikanske læger bruger lavendel til at dulme nerverne på nervøse patienter.

SNUP TIPPET: På GO’ Morgen Danmark i går havde jeg samlet nogle af mine søvndyssende favoritter. Du finder forhandlerlisten HER.

MERE OM TRENDY SØVN: Så kig med HER.

15/11/2015
Hvis anti-age dør, hva’ så?
18/11/2015
På hylderne hos Tomgangs Sarah Grünewald

Kommentarer

 • Pia Ø

  Pukka teen hedder Night Time og jeg køber melatoninpiller hos Marie Lade i Hjørring (alternativ behandler)

  19/11/2015
 • Pernille Sparsø

  Halter lige et par dage bagud med opdatering af din blogg Anette! Så desværre ikke tv-udsendelsen, men interessant at læse tråden herinde, hvor der også fra andre læsere kommer super gode råd! Tak for det! Melatonin de dage hvor klokken passerer 24 inden jeg kommer i seng, gør underværker! Desværre kan de ikke købes i håndkøb herhjemme, så når gode venner er i USA, har de ordreseddel med! Kaffe før sengetid og for sen aftensmad er et no go. Mørkt soverum samt åbent vindue er for mig et must! Lavendeltippet går man aldrig fejl af. Har altid blandet det i min hjemmemixet bodylotion. Måske jeg skulle prøve sovemasken du anbefaler?!

  19/11/2015
 • Helle Rick

  En skam jeg ikke kan se udsendelsen. Øv.
  Jeg er rigtig god til at sove. Kan sove 8+ når jeg får lov. Har et rigtig god sovehjerte, og det er jeg glad for. Silkepude-betrækket skal jeg da lige huske at få på min ønskeseddel. Håber der så vil være mindre sove-striber i ansigtet om morgenen.

  18/11/2015
 • Line Høj

  Nej, min hud bliver ikke tør af selve cremen. Den er altid dehydreret og bliver tør nogle gange. Sådan har den været efter min isotretinoin-kur for halvandet års tid siden.
  Min hud bliver finere og klarere af cremen, så jeg er glad for den. Jeg vil måske bare gerne bruge noget enten over eller under den for at undgå den stramme fornemmelse dagen efter.

  18/11/2015
 • @ Sanne – ;o) Tak og i lige måde. Stor hilsen Anette

  18/11/2015
 • Line Høj – Du kan sagtens smøre løs af den, og det er fint med den alene om aftenen, men gør det, at du føler huden bliver tør? Hvilken virkning har den haft ellers på din hud?

  @Helene – jeg ville kaste mig over en olie-undertrøje, hvis jeg var dig og her har Purely netop lavet en fin olie. Et andet bud er Sards abrikoskerneolie.

  Stor hilsen Anette

  18/11/2015
 • @ Pia Ø – GODT med sådant et sleep kit. Hvad hedder teen fra Pukka?

  Stor hilsen Anette

  18/11/2015
 • @HeLene – Tak for tip. Kan se der er godt med magnesium i.

  @Line Høj – Du deler min begejstring for This Works, kan jeg se.

  Stor hilsen Anette

  18/11/2015
 • HeLene

  Mærket new nordic har et kosttilskud som hedder Melissa Dream, som jeg synes hjælper når min søvn bliver dårlig, enten af stress eller af den mørke årstid (brist på melatonin). Indeholder kun naturlige ingredienser og har fået gode reviews mange steder. Tager dem i perioder og synes de hjælper især med at gøre søvnen bedre og mere rolig. Tror også de er rost af Lise Grosmann på Beautyblog, hvis jeg husker korrekt.

  18/11/2015
 • Pia Ø

  Jeg tager også magnesium citrat hver aften og sørger for at der er mandler og græskarkerner i min salat til aftensmaden. Pukka har en fantasisk godnat te, som gør rolig og søvnig. Jeg tager i perioder hvor jeg har ekstra svært ved at sove en melatonin pille, -det virker hver gang! Når jeg sover ude er de uundværlige. Desuden bruger jeg øjensovemaske og ørepropper.

  18/11/2015
 • Line Høj

  Hej Anette,

  Jeg er i øjeblikket i gang med at læse din nye bog, som jeg har forkælet mig selv med. Jeg er lidt hooked på ideen om A-vitamincreme og har købt Super3 booster fra Beauté Pacifique, som jeg er rigtig glad for. Min hud er dehydreret, tenderende til tør, og når jeg bruger min a-vitamincreme har jeg lyst til at putte noget over eller under den.
  Om morgenen bruger jeg altid et fugtserum under min dagcreme og om aftenen bruger jeg ofte olie, enten over eller under min creme. Men er der noget, min a-vitamincreme ikke “kan” sammen med? Eller kan jeg bare smøre løs?

  Kh,
  En trofast læser, Line

  17/11/2015
 • Anette Kristine Poulsen

  @HeLene – Det kan jeg godt forstå, at den er på listen. Hvis du kan li’ duften af lavendel, så vælg en øjenmaske med. Kl. 22 er sjældent for mig…den bliver nærmere 22.30-23.00.

  @Bodil – Ja, og til forskel fra melatonin, så kan man jo købe magnesium citrat i håndkøb. Hvor køber du dit?

  Stor hilsen Anette

  17/11/2015
 • HeLene

  Ja, det er klart søvn som tydeligt sætter spor på huden, ja, nej, altså mangel på søvn. Nå vel, når man får sovet så ser man jo det også, at man ser frisk ud.. Men at ikke få sovet nok, det har jeg prøvet alt for meget af, desværre.
  Den øjenmaske er sat på min ønskeseddel til jul, smuk og generøs *me wanna* og ZZZZzzzz
  God aften, og god nat (før 22 hvis man er heldig, eller er det disciplineret det hedder?)
  😉

  17/11/2015
 • Line Høj

  Jeg er vild med Deep sleep-serien fra This Works. Deres Deep sleep pillow spray og Stress less rollerball er fantastiske! Jeg nyder dem hver gang, jeg bruger dem. De er også gode, hvis man sover dårligt “nye” steder 🙂
  Hvis jeg havde et badekar, var jeg også hoppet på deres Deep sleep bath soak. Ahh 🙂

  17/11/2015
 • “tresporede motorveje” – du forstår da at ramme plet. Øjenmasken er for lækker, ønskeseddelværdig. Rigtig go’ dag, smukke. 🙂

  17/11/2015
 • Helene

  Lidt i samme dur men alligevel noget andet :o) Jeg spurgte dig Anette for noget tid siden om nogle gode produkter til min hud om dagen og natten, og du anbefalede purely professional dag og natcreme. De har været super gode, men nu da det er blevet lidt koldere, har jeg fået nogle tørre pletter øverst på kinderne og også under øjnene. Jeg tænker, at jeg kunne have brug for noget, der er bedre til kulden :o) Jeg har en sart fin hud, der ikke kan klare for skrappe og økologiske produkter såsom Jurlique osv. Tak og god dag fra Helene

  17/11/2015
 • Bodil

  150-300 mg magnesium citrat til aftensmaden, hjælper gevaldigt på søvnen. Clinique moisture surge overnigt mask er et godt gammelt bekendskab, som redder selv tør hud som følge af for meget sol og saltvand.
  Lidt lavendel olie i din bodylotion eller kropsolie er også godt til at smørre på inden du går i seng.Lavendel i en duftlampe hjælper også med at falde i søvn. Dr. Hauschka havde en Lavender Body oil som var god – kan dog ikke lige se den online mere, så måske den er udgået.

  17/11/2015
 • @ Karin VS – 1000 tak for dine søde ord, og ja jeg kender Save My Face og den fantastiske kvinde, som har forhandlingen i DK. Jeg har prøvet den, men evner ikke at holde den under hovedet mere end et par minutter. Dejligt at den gør noget for dig (og jo mange andre). Stor hilsen Anette

  17/11/2015
 • Karin VS

  Kære Anette 🙂
  Super god udsendelse 🙂
  Mht pude, så har jeg fået en Save My Face pude, og jeg synes den udkonkurrerer alle mine andre puder – kender du den? Den har en sjov facon, men hold da op hvor den giver god støtte. Samtidig er den udformet på den måde at ansigtet er fri fra puden, så man ikke tværer de dyrt indkøbte cremer eller masker af.
  Selv er jeg hypermobil i nakken og der gør den også godt.
  Knus Karin

  17/11/2015