Få kål på de forbistrede porer

Tror du på, at porer kan blive mindre? At f. eks en creme kan få dem til at krympe og altså fylde huller ud – med ny hud? I don’t, for jeg har aldrig set det ske. At ønske sig mindre porer svarer til at gå efter en ny øjenfarve eller en mindre hånd. Det vil sige, der skal barskere ting på bordet, for at ryste hullerne af sig (se under NB). Men. Du kan selvfølgelig snyde porerne mindre, og har du god erfaring med det, så skriv løs i kommentarfeltet.  Og nej, smukke Henriette på billedet har ingen problemer med store porer.

SNUP TIPPET: Hudlæge Leslie Baumann har 3 brugbare tips: 1) Eksfoliér – fordi tilstoppede porer har det med at vise sig. Tydeligt endda. Anbefalingen lyder på produkter med glykol- eller mælke-syre. 2) Når porerne er fri for selskab af fedt/snavs/døde hudceller, handler det om at holde formen ved lige. Hold øje med hestekastanje og A-vitamin som begge speeder cellefornyelsen, og hvor især retinol (A-vit.) er fabelagtig til at få bugt med tilstopninger.  3) Pump it…nu er huden selvfølgelig ikke et par biceps, men du kan alligevel godt for den til at rejse sig en anelse (hvilket igen får porerne til at syne mindre). Tricket er ifølge Baumann smørbar C-vitamin, som findes i et hav af serummer. Toppet med almindelig fugtighedslotion.

NB: Og de barske metoder? IPL-lys-laser…som koster ca. 2500 for en omgang. Du får  ekstra læse-guf om det med et klik her

15/08/2011
FLOT HUD for free
17/08/2011
Ville du turde? Jamen, ville du?

Kommentarer

 • JAMEN jeg sværger jo til det tyske mærke “Primavera”! Ret usexet, men efter min mening og erfaring et af verdens bedste mærker inden for æteriske olier. Og et af de eneste jeg tør stole helt på i mit arbejde med dufte i terapeutiske sammenhænge.
  Men Jurlique, har faktisk også ret lækre æteriske olier. De er bare ikke i handlen herhjemme, så vidt jeg ved.

  19/08/2011
 • Amalie E

  Det er meget muligt, at plantebaseret opfører sig anderledes! 🙂

  17/08/2011
 • Linda Juul Petersen

  ÅÅÅhh ja, hvem der bare kunne løse pore-problemet. Er gået igang med produkter fra Murad, men må jo nok sande at det skaber mirakler.

  17/08/2011
 • Åh. Jeg synes at Dr Sebaghs Deep Exfoliating Mask er rigtig god. Lige lægge et tyndt lag på og så lade det sidde på over natten (- det er ikke helt meningen eftersom det er en almindelig på-og-af maske, men jeg har fået tippet af en kosmetolog). Det skubber affaldet i porerne ud, så der skal lige vaskes godt næste morgen. Det renser mine porer virkelig godt! (jeg tror at der er lidt frugtsyre i masken, som arbejder natten over).

  17/08/2011
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak fordi I deler jeres fif…og Amalie E, du er da nærmest en pore-ekspert. Vil bare liiiige tilføje til din kommentar, at olie er fint, så længe det er plantebaseret og at du føler dig komfortabel med det. Enten i en lotion eller den rene vare. Kh Anette

  17/08/2011
 • @Anette nu bruger jeg kun mascara til dagligt 😛 så det må være til særlige lejligheder 😀

  16/08/2011
 • Amalie E

  Jeg kender problemet, men har affundet mig mere eller mindre med det. For porer kan der ikke gøres så meget ved, eftersom at det er en naturlig del af hudens øverste hudlag. Hverken at ændre kostvaner, eller at “overrense” forbedrer porernes størrelse. Dog kan man forhindre at man får de ucharmerende “hudorme”, som kan sætte sig i porerne og gøre dem tydeligere. Hudorme er i princippet en form for akne og de opstår ved overproduktion af talg i kirtlerne.

  Jeg har dog lidt tips, som jeg til tider benytter mig af.
  At dampe sin hud løsner og åbner hudens porer, og gør det derfor nemt at fjerne hudormene. Damp for eksempel et håndklæde over en gryde kogende vand, og læg det over ansigtet i 20 minutters tid hver aften. Herved opløses døde hudceller, snavs og andet der kan tilstoppe porrerne. Nogle tilråder endda at koge håndklædet først, for at sikre at man ikke tilfører yderligere bakterier til porrerne. Rens derefter huden som du plejer.

  Et andet godt råd er brugen af salicylsyre og benyolperoxid. Salicylsyre er en syre der exfolierer huden, og fjerner døde og døende hudceller. Herved åbnes porrerne, og hudormene fjernes lettere.
  Benzyolperoxid betragtes som et af de bedste anti-bakterielle midler mod hudorme.

  At exfoliere huden, er også et godt råd. Dog ikke for meget, da dette vil skabe overproduktion af talg, og herved gøre problemet værre.

  At smøre sig ind i oliebaserede cremer mm. er et no-go. Det vil bare tilstoppe dem.

  Men derudover er de fleste primere idag bevæbnede med pore-minimizer ingredienser, så en god primer under en mineralfoundation gør synlige underværker 🙂

  16/08/2011
 • Pernille

  Porer – det evindelige problem! Jeg stemmer i med varme anbefalinger af Clinique Pore Minimizer, og i samme åndedrag kan jeg også anbefale Dermalogicas Sheer Tint Moisture, som foruden at fugte huden, lægger et dækkende lag (farven stammer fra jern, som er tilsat cremen), der på naturlig vis skjuler porerne.

  16/08/2011
 • Pernille Christensen

  God ide at lægge en pore minimizer på under makeuppen

  16/08/2011
 • Karen Sophie

  Elsker en A-vitamin creme anytime, også for Pore minimering. Man kan nærmest MÆRKE at den arbejder i huden:-)

  16/08/2011
 • Lea

  Garnier har lavet en serie med rens og peeling med frugtsyre som er rigtig god. Den hedder Purifying peel kit, og er rigtig god hvis man har lidt problemhud. Den fjerner selvfølgelig ikke de store porer, men den får huden til at se finere ud.

  16/08/2011
 • Wow – sikke mange tips.
  @Julia K – kunne du ikke berige os med tips om, hvor du køber dine æteriske olier?
  @Frederikke – er der ikke noget, du har glemt at tjekke fra blog-posten i forgårs?
  @Louise – ja, desværre skal man vælge forældre med omhu. Også når det gælder hud-kontoen. Den med kartoffelmel lyder nu lidt fæl.
  @Birgitte B – den gode hudlæge minder også om renseriet.
  kh Anette

  16/08/2011
 • Spændende artikel Anette! Kh fra Jo

  16/08/2011
 • Frederikke

  Porer bliver større med alderen. Exfoliering er et must men dertil bør komme et godt anti-age produkt, for porer er lige så ofte et resultat af en naturlig aldersbetinget slaphed i huden. Tak for alle de gode råd i øvrigt :o)

  16/08/2011
 • Julia Kim

  Essentielle olier fra bla geranium, citron, cypres har en vidunderligt astringerende, sammentrækkende og rensende på huden. Et hjemme-ansigtsdampbad m en dråbe af hver kan anbefales, efterfulgt af tonic og alt det andet man nu plejer at gøre. Bonusgevinst: kombinationen af nævnte essenser samler osse tanker og energierne:-)

  16/08/2011
 • Patrycja

  Sværger til scrub/eksfoliering og så en omgang muddermaske – porerne forsvinder jo ikke men når de er “rene” bliver de heller ikke fremhævet i ansigtet, men falder i med resten af huden. Og så kan en god concealer altså også gøre underværker. 🙂

  16/08/2011
 • CharlotteK

  Jeg sværger også til Cliniques Pore Minimizer – dog mest ved festlige lejligheder.

  16/08/2011
 • Louise

  Min mor har meget store porer, og jeg synes, selvom mine nok ikke er meget større end hende på billedets, at jeg har arvet lidt fra hende.
  Derfor sørger jeg for at rense min hud godt hver aften og bruge en scrub et par gange om uge, det synes jeg holder hudorme osv. væk 🙂
  Kender en der siger hun bruger kartoffelmel for at få prorene til at trække sig sammen, men aner ikke om det hjælper, eller om det er godt for huden, hehe.

  16/08/2011
 • Selv jeg, der sværger til Clarins giver rijaH ret. Pore minimizer er uundværlig med en hud som min, der “åbner” sig op ad dagen..

  16/08/2011
 • Synes jeg har haft gode erfaringer med exfoliering… Og sørge for at rense huden HVER aften!

  16/08/2011
 • Hvis man har tilstoppede porer bliver de mere synlige og større. Man kan undgå dette (og ligefrem fjerne et opstået problem) ved netop de 3 tips du giver Anette. 🙂

  16/08/2011
 • Anette Kristine Poulsen

  @Themoneypurse – hos hudlægen kan du få A-vitaminsyre, som er effektivt, men det kræver råd og vejledning, da der er tale om skrappe sager.
  @Betina – arrrhhhggg altså. Tror jeg laver en produkt-‘contest’…verdens 5 bedste snyd-porerne-mindre-sag.
  @RijaH – mange er glade for Pore Minimizeren fra Clinique. Bruger du den dagligt eller ved særlige lejligheder?
  KH Anette

  16/08/2011
 • Må ha’ fat i noget A-vitamin! 🙂

  16/08/2011
 • Jeg har i maaaaange år kæmpet med store porer, og jeg har prøvet every trick in the book. Og de er stadig lige store. Og på trods af religøse renserutiner, masser af eksfoliering, diverse serumer osv., så får jeg stadig at vide fra skønhedsklinikker at jeg har beskidt hud. Thanks man, altid fedt at få at vide. Især når man har kæmpet med det hele sit liv.

  Men at punge 2500 pr gang for at få det fikset, det gør jeg simpelthen ikke. Så hellere have et ekstra sted at gemme småpenge og diverse 🙂

  //Betina

  P.s. medmindre der er en klinik der tør tage udfordringen op, for så melder jeg mig gerne som forsøgskanin! ;0)

  16/08/2011
 • Jeg kan kun anbefale Cliniques pore minimizer til det her job, fordi den gør det, laver de der store porer næsten helt usynlige, they get the job done.. So to speak 🙂 Men vil da helt klart tænke over det med at eksfoliere lidt oftere nu 😀

  16/08/2011