Giv mig 18 minutter og du vil se friskere hud – med og uden snyd

I mange år – vistnok 10 – identificerede jeg mig med løbere, selvom jeg aldrig løb. Når jeg mødte folk på spring, formede tankerne sig sådan her: Nåh ja, det er jo mig. En dag.  Husker en iskold gang på Østerbro, hvor jeg prøvede, og det bare blev til én gang rundt om blokken. Så flyttede jeg i skoven, og det blev til lidt flere forsøg men aldrig noget seriøst. Lige indtil for to år siden, hvor en klog ven (som så faktisk er hard core prof løber) sagde: ’Se det som tandbørstning og noget, du skal gøre hver dag. Bare kort. 15-20 minutter, tre kilometer, pulsen op – men altså hver dag. Måske får du lyst til mere’.

For mig blev det den magiske løbepille. For ligesom med tandbørsten er det blevet en rutine, hvor jeg sjældent er i tvivl, om jeg skal af sted. Lysten til mere og flere kilometer i benene har endnu ikke trængt sig på, og jeg har heller ikke fået benhårde løber-slimme-lår. Men udover samvittigheden (som er virkelig god bagefter), har jeg fulgt en vis hurra-forskel i min hud, som er klarere, friskere og uden væskeophobninger. Og årsagen er ikke taget ud af ingenting. Den lækrere hud kommer fra en boostet cirkulation, et sænket kortisolniveau og et trimmet transportsystem, der cykler rundt med oxygen og næring – også til huden.

SNUP TRENDEN: Hvad angår snyden, tænker jeg på BB (alle kommer med BB-cremer). Og du kan selv vælge, om BB skal stå for beauty eller blemish balm. Fælles for invasionen er, at de vil meget på én gang. Nemlig kaste både fugt, farve, finish og faktor af sig. Begrebet opstod i Tyskland, hvor en tysk hudlæge arbejdede med heling og kamuflage efter plastikoperationer. Japan og Korea tog BB til sig – og nu er vi for alvor ramt. Jeg glæder mig især til at prøve Origins, som vandt med tryllecremen VitaZing SPF 15 i Danish Beauty Award sidste år. Sæt nu deres nye BB er et opgraderet familiemedlem… (men altså…med mindre du er helt ny i huden, så kræver BB et fugt-underlag. Jeg skipper ikke olie-undertrøje og  ansigtscreme, men ser BB som udjævende topping, der kaster glød af sig)

NB: Med hensyn til løb – eller anden 18 minutters tempo – har jeg en veninde, hvis magiske løsning blev sådan en vanedannende gruppe-ting her.

02/04/2012
Hvad gør du?
10/04/2012
Vil du hjælpe mig?

Kommentarer

 • Maj-Britt

  Jep, det er ham- lidt autist er man vel;-)! Så cool og inspirerende at læse om hans maraton-træning, der passes ind i en hverdag.

  23/04/2012
  • Anette Kristine Poulsen

   DU er cool Maj-Britt!

   23/04/2012
 • Anette Kristine Poulsen

  @Maj-Britt – er det Peder Troldborg, du tænker på – husker du virkelig, at jeg har nævnt ham før? Imponerende.
  @Lullumut – cool at du skal løbe det løb.
  @Maria – en serum-undertrøje er perfekt og den guide du efterlyser, giver rigtig god mening. Er noteret. Stay tuned.
  @Susanne – gør som Nike siger: Just do it.
  @Tinna – du er heldig. Jeg nyder det mest bagefter.
  @Kirsten V – hvor er du sej. Jeg vil også gerne lidt ud over de 3.

  Stor hilsen Anette

  12/04/2012
 • Kirsten V Nielsen

  @ Anette
  Jeg løber typisk 6 til 8 km hver anden dag. Jeg ville gerne løbe en længere tur indimellem (som tidligere) men er bekymret for slid på knæ og led.
  Jeg håber på at jeg kan dyrke sport til en meget høj alder, da det betyder rigtig meget for mig.
  🙂

  12/04/2012
 • Tinna

  Kan kun tilslutte mig ….jeg er helt med på den med kortere ture og oftere, og jeg nyder det hver gang – det er ren terapi og samtidig giver det energi og en mere lækker krop. Jeg har både tabt mig fået strammet op og fået mere positiv energi …skønt og kan anbefales 😉

  12/04/2012
 • susanne

  bare sjovt ikke – hver gang jeg ser en løber tænker jeg “BARE DET VAR MIG” jeg ville ønske jeg kunne få det ind i rutinen som med afrens om aften – mascare og lipglos som min. om morgnen men måske bliver jeg også voksen en dag 🙂

  11/04/2012
 • Kan man brug en serum inden under? Vil du eventuelt lave en guide til hvilke nogen, som er gode for forskellige ting. F.eks. hvilken er der er god til rødme, urenhud, tørhud osv.?

  11/04/2012
 • Jeg skal faktisk selv løbe FEMINA Kvindeløb, men jeg er ikke startet for i år. Måske dit lille tip kan hjælpe mig 🙂 Og mht. BB cream har jeg prøvet den fra Garnier, og jeg er positivt overrasket 🙂

  10/04/2012
 • Maj-Britt

  Pudsigt du nævner det! Da jeg først opdagede din blog, læste jeg vældig meget baglæns. Og faldt over dit indlæg om løb… Har selv løbet læænge, men var rigtig god til parlamenteren HVER morgen. Googlede og fandt rigtig fin inspiration på vennen din’s hjemmeside;-)! Især at slippe “alt eller intet”-filosofien og ja netop bare gøre det- hver dag eller i hvert fald 5 på en uge. Man diskuterer jo netop heller ikke frem og tilbage om man skal børste tænder.
  Løb gør bare glad og smuk:-).

  10/04/2012
 • @Heidi – dét gør jeg!
  @Louise – må google karate-lektioner tæt på mig.
  @Jo – ja, nogle af nuancerne er slemme. Har også haft fat i et par af de forkerte. Men eksempelvis Origins kommer i 6 hudtoner.
  @Birgitte B – det kan være svært at sige. I mit eget tilfælde er jeg glad for bare en anelse dække – og her synes jeg BB er bedre end eksempelvis farvede dagcremer.
  @Anja – dét har jeg, 1000 tak. Spinning har jeg prøvet, men jeg snyder og sidder kun og kigger på klokken ;o)
  @Jette – cocktail-effekten that is!
  @Marie – de fleste foundations dækker mere og er dermed en anelse mere makeuppede. Dog er der også kommet mange virkelig lette foundations, så hvis du er glad for det du har, så bliv der.
  @Judi og Charlotte K – for mig virker det, fordi jeg bare aldrig bliver sådan en, der længes efter motion. Det er og bliver en ‘just do it’ ting.
  @Kira B – Embryolisse kommer først til maj og i Magasin (WEGA BEAUTY er forhandleren herhjemme)
  @Kirsten V – hver anden dag lyder også som en god rutine. Hvor langt?
  @Gitte S – løbebog og kyssetur lyder perfekt.
  @Marie R – glad for den afhængighed.
  @Nanna – Origins er på hylderne nu, så du kan teste den i fx. Magasin.
  @Hulemor – jeg skal lige have fat i den rigtige farve og så får du besked.

  Stor hilsen
  Anette

  10/04/2012
 • Nuiijjjj en NY BB fra Origins. Elsker min VitaZing, så det bliver vildt med en nyere – og bedre?

  10/04/2012
 • Tusind tak for at afsløre alle de herligheder som løb (også) kaster af sig – nu har jeg endnu bedre samvittighed. Og endnu en grund til at hænge i 🙂

  Tror helt sikkert også jeg skal ha’ fingrene i Origins BB – det kan jo kun være godt. Er den kommet på hylderne herhjemme?

  10/04/2012
 • Marie Rasmussen

  Personligt er jeg meget afhængig af BEAUTYSPACE … Det giver også frisk hud og velvære !
  – Men indrømmer det nok ville være en god idé at kombinere det med lidt løb …. kommer tid kommer råd 😉

  10/04/2012
 • Gitte Salling

  Wuhu skal snart på kysseferie til Paris,- så må denne Embryolisse BB da med hjem.
  Mht løb… jeg har da fået købt en løbebog.. sååee deet..

  10/04/2012
 • Kirsten V Nielsen

  Jeg er helt afhængig af sport, har det bedst hvis jeg dyrker lidt sport hver dag.

  Mit løb hver anden dag er et must. 🙂

  10/04/2012
 • Kira B.

  Jeg er sku kommet ud af min løberutine, men overvejer meget at begynde igen med 3 km om dagen 5 dage om ugen – du har helt ret huden og velværet bliver bedre (lårene forbliver ønsketænkning for mig også, men de bliver dog fastere og mere markeret). Lækker at emryolisse har lavet en BB creame – den må prøves!!! Hvor kan den købes?

  10/04/2012
 • Åh, Anette for hulan, hvor er det godt du skriver det om løb. Jeg er i en “ikke-trænings”-periode og har bare så svært ved at komme i gang. Den med tandbørstningen kan jeg godt bruge. Så bliver det ikke så overskueligt. OG, med hensyn til huden, så bliver den bare mere lækker og blød når man dyrker motion.
  tak 🙂

  10/04/2012
 • CharlotteK

  Jeg må snart prøve sådan en BB creme – og tak for løbetippet – det var ikke så ringe endda!

  10/04/2012
 • Marie

  Hvad er egentlig forskellen på en bb-creme og en foundation?

  10/04/2012
 • Jette

  Ih altså – jeg kunne ikke have skrevet det bedre selv :O). Løb, olie og BB – fantastisk kombi!!

  10/04/2012
 • Velkommen tilbage fra ferie – Håber du har nydt det:-) uha, respekt for at du løber hver dag. Jeg har altid gået aversioner mod det fordi min idrætslærer i folkeskolen altid ville have os ud at løbe og selv tog bilen! Jeg selv var en tyksak og kom altid til sidst. 😉 heldigvis er der andre gode alternativer som spinning og toning som jeg holder af. Mht. BB så vil jeg lige lure af inden jeg begynder at købe:-)

  10/04/2012
 • Hmmm… Hvis man alligevel skal fugte, så sparer man vel ikke noget tid ved at bruge BB-creme? Og jeg bryder mig meget lidt om foundation, så mon det er noget for mig?

  10/04/2012
 • Mit fix er min karate. Tre gange om ugen. Og det er ikke kun min hud der ser godt ud, mine lår og baller er næsten som en tyveårigs. Det er fedt når det bliver et must man ikke kan leve uden!

  10/04/2012
 • Heidi

  Igen bliver jeg bekræftet i hvor godt det er at jeg har Beautyspace. Har aldrig hørt om BB og vil glæde mig til at prøve. Lader du os vide når du har fundet din favorit?

  10/04/2012
 • Pia

  Jeg er også dybt afhængig af min daglige løbetur. Jeg bliver en løve i bur hvis jeg ikke får mit dagtige løbe-trip.

  10/04/2012
 • Joan

  Det vil jeg glæde mig til – altså den der BB. IKKE løberiet! Selvom jeg burde.

  10/04/2012
 • Jo

  Nu må jeg vist se og få teste nogle af de BB cremer….kun prøvet én, men var uheldig med farven. Motion den får jeg pt med mine to drenge…men håber en dag jeg får løbeskonene på : )

  10/04/2012
 • @ Vibeke – kort & kontinuerligt…gode ord og works for me. Hvilken BB har du prøvet?

  @ Lotte B – fugten kan BB ikke klare. Jeg har min olie og creme på først og bruger BB som topping.

  Mange hilsner Anette

  10/04/2012
 • Fedt løbetip-Tror virkelig også den kunne knække den for mig, kort og kontinuerligt. Hvad angår BB cremer, er jeg ikke den største fan, synes huden ser unaturlig og meget sminket ud, og jeg får dårlige flashbacks til de tidlige 90’er, og jeg havde ellers virkelig håbet, det ville være et hit, de byder på så meget og lyder så godt..

  10/04/2012
 • Hmmm…jeg undres – og har snart gjort det i 1 år efter UK gik amok i BB. Hvordan kan BB erstatte fugt, primer OG foundation? Altså – sådan lyder det nogle gange…Men OK – jeg hopper med på MACs prep+primer BB inden længe…Må dog indrømme at jeg nok er lidt skeptisk…

  10/04/2012