Afsked med sorte rande #1

K-vitamin

Det kræver skyggearbejde at kaste lys over mørke rande under øjnene. Udover concealer involverer løsningen vitaminerne A og K, nåleskud (for de modige) og solbeskyttelse. Når huden er tynd – som den er omkring øjnene – og med alderen mister fedt-buffer, så vil blodårerne hurtigt fremstå tydeligere. Hvis de derudover presser sig mod hudoverfladen kan det give irritation og inflammation, som den amerikanske læge og sundhedsekspert dr. Andrew Weil beskriver som en overophedet betændelsestilstand. Noget, der udefra vil ligne blålilla hud. Og som om det ikke var nok, så er mørke rande arvelige og let påvirkelige af solbadning, søvnmangel, dehydrering og dårlig fordøjelse (vi kommer til at tale tarm-elskende mælkesyrebakterier om lidt). Hudlægernes anbefaling lyder derfor på forebyggelse som den bedste løsning, hvor det især er søvn (og nok af den), der er afgørende. Et studie fra 2004 peger dog på, at K-vitamin i hudpleje har en styrkende effekt på netop blodkar og dermed mørke rande. Desuden vil beroligende gærekstrakt i hudpleje have en svagt beroligende effekt (her er Andrew Weils produkter fine).

HVIS DU ER TIL RESTYLANE: På N’Age klinikkerne i København og Aarhus klares problematikken med filleren Restylane: Først laves et lille hul med en nål ude i alleryderste øjenkrog ved smilelinjerne, så føres en stum – og altså ikke spids – nål forsigtig ind og fylder ud (med hyaluronbaseret filler) hele vejen under øjet. Det tager 10 minutter og gør efter sigende ikke ondt. Hvis dette er en løsning, du overvejer, så få talt først med nogen, der har prøvet.

@beautyspace på INSTAGRAM

20/08/2015
Verdens værste kommentar
23/08/2015
Hot trend coming up + afsked med sorte rande #2

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  @Luise – Jeg er glad for rolleren både fra Environ og den Daniela har hos Complete Me. Hold øje med frugtsyrer, hvis du vil bearbejde uønsket pigment og husk SPF ;o) Stor hilsen Anette

  24/08/2015
 • Luise Sønderby

  Hej Anette

  Er så uheldig, at et svirp af solen har givet mig en pigment-plet i panden. Har fået købt mig Dr. Schellers vildrose mod pigmentpletter. Som supplement tænker jeg at bruge en dermaroller, men er ikke sikker på, om du i det hele taget har nævnt den som hjælp mod pigment!! Opfriskning af min hukommelse ville være et hit!! Skal til USA om lidt, så hvis der er nogle rollere at anbefale, som ikke er på markedet i DK endnu, har jeg også den mulighed.

  Mange tak på forhånd!!

  Mvh. Luise

  23/08/2015
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Christina Hansen – Tak for dine gode betragtninger. Jeg er glad for K-vitamin serum fra Ling til hele ansigtet (den er fin hvis man har tendens til karsprængninger), og kan også købes hos hellethorup.dk

  Spændt på hvad du synes. KH Anette

  23/08/2015
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Tanya – I hvert fald er kombinationen med K-vit, SPF (som du jo allerede bruger) og concealer jo noget at hoppe på indtil du tager videre beslutning. K-vit serummen fra Ling er til hele ansigtet. Stor hilsen Anette

  23/08/2015
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Sanne – Jeg er glad for den. Det er hende her også: https://beautyspace.dk/?p=22253

  Stor hilsen Anette

  23/08/2015
 • Christina hansen

  K vitamin (og sådan set også High Vitamin C fra Ling) er de næste to sera, jeg skal have huden i.

  Jeg synes måske flasken er rigeligt stor, hvis jeg kun skal bruge K under øjnene. Jeg har nemlig ikke nogen nævneværdig tendens til rødme. Men det er klart forsøget værd alligevel.

  Jeg tror, at allskin dk godt kan regne med at få et par bestillinger fra mig i nærmeste fremtid. Der kan man også altid få små luksuriøse prøver på lige nøjagtig det, man ønsker, så man kan se, om det er noget for én.(foruden 10% og fri fragt HVER gang, super søde piger, gode råd til produkterne og i det hele taget fantastisk service.)

  Restylane løsningen lyder vældig fristende, for øjenområdet er klart mit største issue. Men et kæmpe spring, som jeg endnu ikke er klar til. Og ved ikke, om jeg nogensinde bliver det…
  Er det mon et håbløst projekt, hvis jeg, med bare et enkelt blik på min mors lige så slemme tendens til rander, kan konstatere at de er arvelige?

  23/08/2015
 • Tanya

  Meget interessant! Har stærk arvelig tendens til mørke rande, og kan selvfølgelig klart se forskel på når jeg har sovet nok og når jeg ikke har. Men gær og K-vitamin er nye bud som jeg vil holde øje (!) med 🙂
  Og restylane – jeg ved ikke jeg turde selv, men Mias beskrivelse lyder besnærende. Måske når jeg engang dertil hvor jeg ikke kan lade være, for det er så trist at se træt og udmarvet ud når man ellers er sund (der er jeg ikke endnu, men ville nok have været der hvis ikke det var for god hudpleje og mere vand end tidligere + concealer, selvfølgelig).
  Tak, Anette, for gode råd!

  21/08/2015
 • Jaderullen, er det noget du kommer ind på senere? For jeg er lidt varm på den, men ved ikke rigtig om det er spild af tid og penge. Jeg har også fundet nogle billige nogen på nettet, men tænker at det nok ikke er jade, og det skal det vel være. Under alle omstændigheder ser den lækker ud, og ligner noget jeg godt vil give mig selv i fødselsdagsgave, hvis du kan sige god for den. Rigtig go’ weekend, smukke. 🙂

  21/08/2015
 • @ Cecilia – Det må du bestemt.

  @ Mia – Dejligt med erfaring, der deles. Tak for det.

  Stor hilsen Anette

  21/08/2015
 • Mia

  Har prøvet Restylane under øjnene. Og hold da op en effekt. Har virkelig været glad for det og her 4 år efter syntes jeg altså stadig mine mørke rander er betydelig mindre synlige end inden indgrebet.

  21/08/2015
 • Cecilia

  Dejligt at vide at nogle ting kan afhjælpe de mørke rande 😉
  Kan se du skriver at A og K vitamin er godt.
  Bruger A vitamincreme fra Environ, men har aldrig taget det under øjnene.
  Må jeg godt det? 😉

  21/08/2015

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.