fbpx

Akne-behandling lagde 10 år til Lærkes alder

 

Om lidt går vi til vinderne af hår-konkurrencen  og et video-kiks, der vil få dig til at huske en vis olie for evigt. Men. Før alt det (og selvom Beautyspace ikke er nogen brevkasse), skal du se en mail, der tikkede ind i går – og snup en kop kaffe, for der er flere ord end normalt i dag:

Kære Anette, er ked af at forstyrre dig – men jeg er desperat. Først tak for din bog (G.E.N.I.A.L) og din helt fantastiske blog, som jeg sluger råt – hver dag. Jeg er 26 år og har haft et stort problem med akne fra jeg var 12 til 25, men her i foråret forsvandt den pga. en fem måneders kur med Accutin (skrappe sager). Nu er huden omkring øjnene blevet ekstrem sart, og jeg har fået masser af rynker under øjnene og ser mindst 10 år ældre ud end før (øv). Husker både fiskeolie (som dog giver mig afsindigt fedtet hår?), solcreme, har netop investeret i Beauté Pacifique´s A-vitamin-øjencreme, renser og gør ved, spiser sundt, løber og drikker nok vand. Hvad kan jeg gøre mere? Bedste hilsner Lærke

Håber i kan tilgive, at jeg lader roserne stå (større menneske er jeg ikke). Men her kommer svaret:

Kære Lærke,

Først og fremmest: hurra for din standhaftighed – med de vaner vil du klappe dig selv på skuldrene både om 10 og 20 år. Hvis man spørger professor og dermatolog Peter Bjerring, som er specialist i både akne og rynker, så er der en god forklaring på, at rynker ses mere, når der igen er ro, for netop akne er en inflammation, der giver vandansamling i huden og fylder fine rynker ud (på samme måde som overvægtige sjældent har rynker i ansigtet, forklarer han). Accutin hjælper på acne ved at hæmme talgkirtlernes funktion, så akne ikke har en levende chance for at boltre sig. Medicinen kan dog ikke se forskel på huden og rammer derfor uhensigtsmæssigt bredt (måske har du også oplevet tørre læber). Hudlægens konklusion er derfor, at de fine rynker sandsynligvis har været langsomt undervejs men skjult pga. akne-inflammationen. Jeg er ikke i tvivl om, at det du har, er tørhedslinjer, hvor tre små tiltag vil gøre en forskel:

## Akkupressurtryk rundt om øjnene

## Lad altid huden være let fugtig, når du klapper din creme/øjencreme ind – det letter optagelsen 

## Imedeens Derma One vil booste hudens fugtkvalitet generelt (dokumentationen holder)

## Stadig ikke tilfreds efter 45-60 dage? Så er IPL-lys en venlig, effektiv men også bekostelig affære

NB: Det med fiskeolien og det fedtede hår skal jeg ikke gøre mig klog på. Foto: helloanne.com//Model Rositta Jensen

@Beautyspace på INSTAGRAM

05/07/2013
Mareridtet
09/07/2013
Vindere plus en olie, du aldrig glemmer nu

Kommentarer

 • Anette J

  Nej jeg husker ikke bivirkningerne. Men pillerne, der virkede, gav hudlægen som det første, husker jeg, selvom det var skrappe sager.

  09/07/2013
 • Winnie

  Sébium H2O,
  Sébium pore refiner og
  Cicabio Créme.

  09/07/2013
 • Dorthe

  Sikke et dejligt indlæg. Jeg har selv været dér, men Silkpeel og serum + olier blev min akne-redning.
  Så dejligt at du deler den slags, Anette – just som man tror den eneste i verden i midt/slut 20’erne, der kan have akneproblemer.
  Og lærke; Velkommen på den anden side – rynker eller ej.

  08/07/2013
 • Winnie

  Hej Anette,
  Jeg har fået fingrene i Bioderma, efter anbefaling af min hudlæge. Hhv. Sébium H2O, sébium pore refiner og Cicabio Créme.
  Og jeg kan ikke få hænderne ned!!!
  Efter snart 4 år med cystic acne, tetracyklin, hormoncremer og acnecremer, har min hud endelig fået FRED.
  Min hudlæge forbød mig og bruge sæbe og i stedet H2O rensevæsken. Og derefter dag eller natcremen. Jeg har ikke set skygget af skøjtebanehud siden (fra day one) og hudirritationen i form af røde plamager er kraftigt reduceret (stort set væk) min hud er efterladt ensartet og silkeglat uden skyggen af glinsende fedt. Ja nu går jeg uden foundation. Jeg er begyndt og bruge serien på brystet og håndryggen med samme lækre resultat.
  Bioderma kan købes hos cutis.dk det er vist ikke så udbredt i DK endnu. (Selve cysterne er slået ned med ppiller) ikke pga. Serien ovenover. Men hudirritationen og små-bumserierne som pillen ikke kan klare har serien fixet. 😀 skal også lige siges at jeg fravælger mælk hvor jeg kan, som også har hjulpet på huden.
  Håber det kan hjælpe nogen.

  08/07/2013
 • Jeg har nu heller ikke forstand på fiskeolie og fedtet hår, men tænker,om Lærke vasker sit hår to gange med shampooen. Hår er ligesom huden, som også skal renses af to gange. Første gang for at fjerne makeup og snavs og anden gang for at rense mere i dybden. Håret får første gang renset snavs og diverse styling produkter ud og anden gang er det hovedbunden, som for alvor bliver renset. Det gør en enorm forskel og håret klasker ikke lige så let og kommer dermed heller ikke til at virke så fedtet.
  Mange hilsner
  Solveig

  08/07/2013
 • Anette J

  Uha – efter den historie kommer jeg til at tænke på, at min problematiske teenagehud fik mig til at sluge Tetracyklin-piller.

  Til sarte øjenomgivelser har jeg selv god erfaring med at bruge Lip and Eye Cream fra The Organic Pharmacy.

  08/07/2013
 • CharlotteK

  Hej Anette,
  Kan man tage både “almindelig” Imedeen, altså f.eks. Derma One (eller for min alder 40+ er det jo så Time Perfektion), og så samtidig også tage andre former for Imedeen?

  08/07/2013
 • Lærke

  Kære Anette,

  Tusind tak!! Det betyder simpelthen så meget! Det har været en langhåret kamp med at nå frem til den hud jeg har i dag – og så bliver man jo noget kun ked af at det, når det så er rynker man skal i gang med at bekæmpe.

  Men jeg kan ikke takke nok for din hjælp, tid og venlighed – det er simpelthen så sødt af dig. Jeg kunne ikke have ønsket mere. Jeg er ved godt mod, har fået en forklaring på hvad der er sket og har nu noget at arbejde videre med. Tusind tak, du er min ynglings skønhedsguru! Jeg anbefaler dig vidt om omkring, og skynd dig at skrive nogle flere bøger 🙂

  Hav en fantastisk sommer!

  Mange kærlige hilsner
  Lærke

  08/07/2013