fbpx

Bad luck, men din hud er doven

To dage indenfor de sidste seks dage har jeg hørt en pro kalde huden for en doven fætter. En der kun forbedrer sig, når den får et puf – mere eller mindre kærligt. Først var det hudlæge Peter Bjerring på BeautyspaceLive i Aarhus i tirsdags. Derefter kosmetolog Sultana Iqbal, som jeg havde på hjemmebesøg i fredags. Hun var træt af min – for tiden – udfordrende kalender og skrev: sæt-kaffe-over-bilen-er-startet-jeg-kommer-til-dig.

Og sikke en ildsjæl der kom dansende ind af hoveddøren. Fast i troen og med en hud-autenticitet så stærk, at du sandsynligvis kommer til at høre meget mere til hende. Og en vis Chris Farrell. Tror jeg. Farell er tysk, rig på de hudforbedrende vitaminer A, C og E, hverken økologisk eller uden parabener, men fri for mineralske olier og silikoner, som ophavskvinden forsager.  Hun taler ligefrem om mineraloile-skadet hud i åndenød med samme intensitet som Aveda-stifteren Horst Rechtelbacher.

SNUP TRE SULTANA-TIPS: 1) Test altid nye hudplejeprodukter på indersiden af albuen, da huden her reagerer som i ansigtet. 2) Overlad peeling til professionelle – derhjemme rækker en vaskeklud (og nej, det er intet salgsfif – ifølge hudlæge Jørgen Esmann er det de færreste af os, der trænger til peeling. 3) Huden er doven, og det er okay at give den et velment puf. Men kun lejlighedsvis og aldrig så den er på konstant overarbejde (overarbejde er eksempelvis for heftigt selskab med frugtsyrer, grove peelingkorn etc.). 4) Spørg altid ind til pH-værdierne på din hudpleje og lad dem ligge hudvenligt mellem 5 og 6,

DIG & SOLEN…der kommer masser af sol-beauty-guf på bloggen de kommende dag. Hvad forventer du af din solcreme? Hvordan skal den være?

25/05/2012
Større læber anyone?
29/05/2012
Kult eller katastrofe?

Kommentarer

 • Charlotte: En god AHA kan findes som et serum som anvendes om natten eller blot i en ansigtscreme. Kan også være en ugentlig peeling. Dog skal PH’en være omnkring de 4,75 (lav og svag sur). Ikke for intens brug i sommer perioden pga huden kan blive en anelse mere lysfølsom (men mere SpF kan kompensere her).
  Anette: Min hudtype? -Er kompleks. Tidligere akne, fedtet med tør overflade. Nu mere normal/kombi 🙂
  Peeling uden granulater er især god til sensitiv hud og alternativet er enzymer og frugtsyrer (ca 1-2 x i ugen). Slibe-peelinger til mere normal-kombineret hud og især moden hud som også tåler ekstra stimulering pga denne skal masseres med

  31/05/2012
 • Christina AE

  Åh den forbistrede solcreme – jeg har virkelig et had-/kærlighedsforhold til solcreme.
  Da jeg er hvid, dvs. papirshvid, i huden bruger jeg solcreme i ansigtet, hals og nakke året rundt, og ellers på alle bare områder i takt med, at det bliver varmere.
  Jeg forventer, at min ansigtssolcreme ikke fedter og tilstopper min i forvejen fedtede og urene hud, men har desværre ikke fundet nogen, der opfylder dette. Derfor er jeg på den evige jagt efter den perfekte solcreme.
  Efterhånden er jeg næsten blevet ekspert på området, har prøvet alt fra La Roche Posay, Avené og Vichy til Murad, Kiehl’s, Neutrogena, Clinique, Shiseido, Clarins osv., osv., men ikke én holder hvad den lover. Selvom de skulle være matterende, usynlige, non-comedogenic etc., så ender jeg altid op med ekstremt fedtet, skinnende hud og bumser i lange baner. Æv.
  Men hvis valget står mellem bumser og fedtet hud nu eller solskadet, rynket og pigmentplettet hud resten af livet, så vælger jeg det første. Nogle gange må man jo lide for skønheden.

  Men her er min ønskeliste til den perfekte solcreme:
  – Faktor 50+
  – Skal beskytte mod UVA og UVB
  – Fotostabil
  – Skal trænge HELT ind i huden og efterlade den helt mat.
  – Må ikke kunne mærkes på huden, dvs. huden skal føles blød og tør som hvis man havde brugt en alm. let dagcreme, og ikke fedtet og klistret som andre solcremer får huden til at være.
  – Skal kontrollere shine i løbet af dagen
  – Skal fungere godt under makeup, som hvis man havde brugt en alm. dagcreme
  – Uden parfume
  – Oliefri
  – Må ikke tilstoppe porerne/forårsage urenheder
  – Må ikke være alt for dyr, helst ikke mere end 200 kr for 50 ml (Dette punkt kan dog fraviges, hvis den perfekte solcreme rent faktisk er out there)

  30/05/2012
 • @Marie R – mange tak for dit input…og enig, huden er forskellig dér.
  @Lullumut – har du brugt produktet? Hvad er din erfaring og hvad fik du at vide, da du købte det? Enzympeeling kan Daniela helt klart kaste interessant lys over – personligt synes jeg, den er blidere end korn, som kan ridse.
  @Susanne – haha, jep!
  @Hulemor – GODT der er sådanne kemi-lab-folk som dig, der har øjnene med dig. Og jaaahhhh en slags drop …nej, jeg havde jo lukkede øjne. “Nu blander jeg”, hørte jeg bare Sultana sige.
  @Charlotte – vi afventer svar fra Daniela.
  @Lotte B – præcis det problem har især min mand – – med solcreme i øjnene (selvom jeg nu ellers også kan være fysisk). OG ja – desværre er pladsen det evige solcremes issue. Men tak for indspark – der kommer noget om det i sol-temaet.
  @Lita – de kan også stå som petrolatum eller paraffin. Der kommer en blogpost om det.

  Stor hilsen fra Anette

  30/05/2012
 • @Daniela – tak for dine altid kloge og vedkommende ord. Hvad er det nu din hudtype er? Kan du ikke byde ind med nogle ord om eksfoliering relateret til hudtype?
  @Dorte D – det var præcis den Thomas R som er et hit. Herligt du husker…
  @Sanne – super godt indspark. Tak.
  @Kira B – lad mig høre, om du oplever en bedring eller det modsatte.
  @Lea – coming up.
  Stor hilsen Anette

  30/05/2012
 • @Kathrine C – herligt du deler. Og tak for dine ord.
  @Con9 – renseolien er jeg også på nu! Tak for din feedback på solcreme. Der kommer en lille sol-serie på bloggen.
  @Anna – det gør den!
  @Birgitte B – tak for input. Derma holder!
  @Jane – vi taler kun ansigtet, og husk at det er DIN huds behov, der er vigtigst. At peele en gang om måneden (eller to) fungerer måske godt for dig, og så skal du ikke stoppe. Min generelle pointe er, at mange overbehandler og skrubber for kraftigt.

  stor hilsen Anette

  30/05/2012
 • Hej Anette. Jeg vil rigtig gerne vide noget mere om de mineralske olier du ofte nævner vi skal holde os fra. Hvilke produkter findes de i, og er de beskrevet som mineralske olie, eller kan det være beskrevet med et andet ord? Lang smøre, glæder mig til at høre fra dig.. Kh Lita

  30/05/2012
 • Jeg forventer uva og uvb, men også at den kan trænge ind i huden og ikke lægger sig ovenpå. Det er især hvis jeg cykler eller løber eller noget tredje fysisk, så løber en dårlig faktor ned i øjnene. Vildt ulækkert – og jeg forstiller mig især røvirriterende for mine (fysiske) børn, som pisker rundt hele dagen. Men jeg synes at mange faktorer bliver ret tykke i det i og med faktoren stiger…og så vil jeg gerne ha’ faktor 30/35 i en dagcreme (men er det ligesom med serum? Der er ikke plads? Eller er det konsistensen? høj faktor=”tyk”)

  29/05/2012
 • Charlotte

  Den skal have meget høj faktor – gerne 50 – ikke lave snemand og så skal den trænge ind i huden og være kun til ansigtet. Bruger pt. den fra Korres nu og synes den er lækker…

  Men hvilken AHA vil du / Daniela anbefale?

  29/05/2012
 • Æhh…bliver helt bekymret om I tog de der lækre produkter direkte i et drop – hvad er det for nogle kanyler, der stikker op af krukkerne????

  29/05/2012
 • susanne

  Fantastisk … at hun bare sådan kommer – det vil jeg også til at gører!!! når man ikke kan få en aftale med veninderne – det lyder også til at hun har noget at byde ind med – fantastisk kvinde var ?

  29/05/2012
 • Hvor hyggeligt hun bare troppede op hjemme hos dig 🙂
  Jeg har sådan en Jurlique “Fruit Enzyme Exfoliator”, og jeg forstår den absolut ikke. Men måske har jeg så heller ikke brug for den..
  Min solcreme skal allerhelst være nem at arbejde med 🙂

  29/05/2012
 • Marie Rasmussen

  Min solcrem skal beskytte (UVA og UVB) og så må den meget gerne være let og lækker at smøre på. Jeg vil helst have en solcreme der er SPECIELT lavet til ansigtet, jeg tror ikke på at mine tørre lårbasser og mit ansigt har brug for de samme “ingredienser” – og så kunne jeg godt tænke mig, at forelske mig i en solcreme, der er også har en lille fiks falske i, der er nem at have med i tasken …. Har lidt en tendens til at glemme solcremen, og det gør ikke noget hvis den så er nem at have med sig 🙂

  Glæder mig til solguf!!!

  29/05/2012
 • kiss jacob

  Uhh det ser dejligt ud Anette. En kombi af Sultana og Chris Farrell er vist ikke så dårlig…. 🙂

  29/05/2012
 • Anette Kristine Poulsen

  Kære alle,

  1000 tak for jeres kommentarer. Jeg vender fluks tilbage i morgen…

  Stor hilsen Anette

  29/05/2012
 • Lea

  Jeg trænger til tips til solcreme til ansigtet. Jeg arbejder udendørs, så jeg har virkelig brug for en god og holdbar solcreme som ikke fedter for meget.

  29/05/2012
 • Kira B.

  Godt fif – er selv begyndt at være mere varsom med min eksfolierings produkter (selvom de er skånsomme) og min hud elsker mig for det – vil dovne lidt og se om den bliver endnu gladere 🙂

  29/05/2012
 • Øj, hvor blev jeg lige misundelig. Tænk at hun sådan rykker ud! Du er en heldig kartoffel! 🙂

  Solcreme, hmm. Den skal virke, dufte af så lidt som muligt og ikke være fedtet. Jeg HADER fedtede solcremer (og afskyr olier), jeg bli’r helt klaustrofobisk i varmen, hvis det fedter.

  29/05/2012
 • Heldigvis er hudens pigment celler også altid DOVNE. De vågner kun op i de tilfælde at de bestråles af UV-A (de Aldrende) og især af UV-B strålerne (de Brændende. Hvis vi glemmer at beskytte os rigeligt imod især UV-B, så vågner de op med “et chock” og så producerer de nogle gange alt for meget pigment og det resulterer så i overproduktion af pigment = skjoler og pletter. Elasticiteten i huden sørger UV-A’en for at nedbryde langsomt. Tag hellere for meget end for lidt beskyttelse på. Du vil opleve en jævn, sund hud med naturlig kulør uden rødme og de store pigment forandringer.

  29/05/2012
 • min hud SER doven ud hvis jeg efterlader den med døde, grå og tørre celler på overfladen. Ja disse afstødes helt naturligt af sig selv, men aldrig nok til at min hud stråler. Jeg har absolut behov for ekstra hjælp i form af peeling for at fjerne de overfladiske døde celler, enten i form af AHA, eller scrub (bedre glød pga bodcirkulationen) eller blot ved hjælp af rensemælk + vaskeklud (helst ikke den alm frotte af bomuld, men bedre med mikro fleece vaskekluden). Man kan slet ikke fjerne alle de døde celler og skal jo heller ikke, for så er det jo en hudafskrabning (!) men bare lidt af de øverste grå-tørre som suger alt det gode fra hudpleje produkterne. Alt har en gylden middelvej og alt kan overdrives eller underdrives.

  29/05/2012
 • Dorte Daugaard

  Jeg forventer selvfølgelig at den beskytter – helst faktor 30 – og så at den ikke lægger et fedtet hvidligt lag.
  Den må meget gerne fugte og kunne bruges under make up’en. (Den til ansigtet i hvert fald. Er lidt mere tilgivende ift. den på kroppen – men der da også gerne fri for hvidt fedteri der 🙂

  Tror faktisk, jeg har fundet den perfekte ansigts-solcreme. Jeg købte – på din opfordring – en solcreme til ansigtet af Peter Thomas Roth. Det er ikke den mist, du tidligere (for længe siden) har skrevet om, men en anden, og den lever op til alle de ovenstående krav. Tak for tippet!

  Til kroppen har jeg tidligere brugt en billig en fra Føtex, som hed Sun Balance uden parfumer, parabener osv. 🙂 Men den har de ikke mere, så nu er jeg i gang med at afprøve Derma og Levevis som også begge er uden farlige kemikalier mv 🙂
  So far so good.

  29/05/2012
 • Jane

  Er det kun peeling til ansigtet, man skal være forsigtig med – eller også resten af kroppen? Og er det ALDRIG, eller er et par gange om måneden ok – eller er det bare altid vaskeklud, medmindre det er en prof :-)?

  29/05/2012
 • Solcreme til mig (og børnene) skal være uden farlige stoffer, parfume og farve. Så skal den have høj beskyttelse og være vandfast…
  Bruger primært Derma produkter 🙂

  29/05/2012
 • Anna

  Jeg bruger avene og oplever ikke noget hvidt skær, men overvejer, om det beskytter lige så godt uden den hvide film?

  29/05/2012
 • Gennem min veninde, som er kosmetolog, kender jeg Chris Farrells produkter, og de er altså lækre; især den skønne renseolie er jeg ret varm på! Når det gælder solprodukter til ansigtet, er det min store drøm at finde et produkt, som har høj faktor (min. 30), både UVA- og UVB-beskyttelse, som fugter min hud og som kan bruges sammen med make-up, dvs. den må hverken fedte eller hvidte. Det sidste problem har jeg ikke kunnet finde en løsning på. Senest har jeg prøvet La Roche Posays ansigtssolcreme faktor 30, og jeg kommer virkelig til at ligne Casper; bare uden nuttethedsfaktor! Og selv om jeg så blander solcremen med en alm. dagcreme lægger den stadig et hvidt skær. Æv for det, så jeg er meget, meget spændt på at høre dine bud på solprodukter! 🙂

  29/05/2012
 • Kathrine C

  Anette, du skriver som en drøm! Og dine tips er altid fornuftige og brugbare. Hvor er det rart at få fagfolks bekræftelse af, at en vaskeklud er eksfolierende nok – grovkornede peeling-cremer har nemlig kun ledt til ømme kinder hos mig.
  Mht solcreme, så er det aller-vigtigste, at den ikke får mig til at ligne en, der har dyppet ansigtet i en vaseline-dåse! Så den skal gerne trænge hurtigt ind og ikke efterlade en reflekterende film på huden.
  Glæder mig til at læse dine skriverier om sol-beauty!

  29/05/2012
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Maria S – tak for dit gode input. Hudlæge Peter Bjerring er også LRP-glad.

  @ Anette J – Dejligt med dit input. Jeg formulerede det nok for svagt og har lige pudset af – det er netop frugtsyrer, hun anbefaler, at man ikke skal danse tango med til hverdag. Et par gange om måneden med Kiehl’s lyder behersket og fint, synes jeg.

  Stor hilsen Anette

  29/05/2012
 • Anette J

  Solcreme til ansigtet skal være let, fordi det som regel er nødvendigt at bruge dagcreme under. Jeg er også stor fan af La Roche Posays creme med faktor 50. Den gør, hvad den skal uden at være fedt, og man heller til at ligne Pjerrot af at bruge den.

  Er lidt forvirret med hensyn til peeling og frugtsyre. Peeling skal professionelle tage sig af, men frugtsyre er ok at bruge på egen hånd. Min erfaring er nu, at frugtsyre er noget af det, der kan irritere huden allermest – i hvert fald hvis man bruger det egen hånd.

  Bruger selv peeling (fra Kiehls) et par gange om måneden for det giver huden en fin glød, og gør den glat.

  29/05/2012
 • Maria S

  Det lyder rigtig dejligt med hjemmebesøg 🙂

  Jeg forventer, at solcremen beskytter – først og fremmest. Og både mod UVA og UVB, selvfølgelig. Derudover må den ikke være for klistret.

  Jeg er ret glad for La Roche Posay’s flydende version i faktor 50 til ansigtet.
  Og så er jeg også ret imponeret over Vichy’s faktor 40 oliespray, der både trænger hurtigt ind i huden, og som desuden er dejligt nem at have med på farten. Den efterlader ikke cremestriber, og det er et stort hit i min bog. Specielt hvis man ikke lige er i nærheden af et spejl 🙂

  Jeg glæder mig til solguf på bloggen.

  29/05/2012