Badeværelses-snageren hos Helle Helle

 

Jeg er draget af forfatter Helle Helles ord – den umiskendelige lækre lethed i det enkle. Hendes evne til at gøre hverdagen til en page turner. Og hvad er mere hverdagsagtigt end badeværelset? Det er derfor oplagt, at Helle Helle er den første, vi kigger ind hos i en række besøg, hvor Beautyspace rykker ind på badeværelset og snager lidt i skønhedsrutinerne. For at få at vide, hvad der virker. Helle Helle har altid været begunstiget med adgang til skønhedsprodukter. Og interesseret sig for dem. Muligvis lige siden hendes mor i 1974 fik en Tatol sæbeforretning i Rødby. Hun er desuden den eneste, jeg kender, der har brugt en hel flaske Advanced Night Repair som bodylotion. Vistnok ved en fejl. Nu står vi på forfatterens badeværelse, hvor badeforhænget mangler – det tog nemlig udsigten over mod skoven.

Det skal handle om rutine og alvorsord med skønhedsbranchen:

Hvad slår folk som det første (tror du), når de står på dit badeværelse?

Jeg håber, de udbryder: “Nej, hvor er her blevet flot!” Efter at begge mine børn er flyttet hjemmefra, har jeg fået eget badeværelse. Og under corona-nedlukningen brugte jeg fjorten fulde dage på at sætte det i stand. Jeg vaskede alt ned og malede hver en centimeter, selv radiatoren og omme bag toilettet. Jeg sorterede mine produkter, skilte mig af med nedslidte håndklæder og købte en lille snedkerlavet bænk. Nu fører jeg de fleste telefonsamtaler fra bænken på badeværelset. Min mand kalder det “badehotellet”. Men faktisk er det bare et HTH fra 1996 med vinylgulv og bøgeliste.

Hvordan er din morgenrutine – hvad gør du? Og har du altid gjort det samme?

Jeg pjasker koldt vand i hovedet, sprayer med en mist og går ned og træner med mine kettlebells. Når jeg er dampet af, udfører jeg min rutine, som bliver længere for hvert år. Engang var det bare dagcreme. Nu er det flere slags serummer, cremer, solcremer, oliedråber, halsøvelser. Makeup lægger jeg aldrig før senere.

Har du noget herude, du nødigt viser frem, men altid har?

I en årrække skjulte jeg mine produkter fra Hårklinikken bag håndklæderne. Jeg følte, det var så flovt, at jeg havde brug for dem. Sådan har jeg det heldigvis ikke længere. Visse af mine makeup-produkter, især øjenskyggerne, kan godt blive lidt nussede. Så dem udstiller jeg ikke. Men jeg har en Elizabeth Arden-rouge fra 1985 i neonpink, som jeg gerne viser frem. Jeg bruger den ikke, men den er et dyrebart minde.

Noget, du ville ønske, der var mere af? Mindre af?

Det bliver dejligt, når jeg får nogle nye muslin vaskeklude, som jeg vasker mit ansigt med morgen og aften. Jeg slider dem op, til de trevler og hænger i laser. Til gengæld tror jeg ikke, jeg skal have mere parfume. Jeg er blevet træt af det. Jeg har nok bare brugt for meget, men jeg syntes pludselig, parfumen overdøvede alle de vidunderlige dufte, jeg ellers er omgivet af. Lige nu er vores have for eksempel fuld af fin mandelduft fra de udsprungne mirabeller. Og så er der den friske blæst i kattens pels, duften af min mand, en lille bølge harpiks fra skovbrynet.

Det tåbeligste skønhedstip, du har afprøvet?

Jeg læste om oil pulling og afprøvede det. For at få hvidere tænder skulle man putte en skefuld olie i munden og skylle den kraftigt rundt mellem tænderne i 15-20 minutter. Da tiden endelig var gået, spyttede jeg et stort stykke kindtand ud.

Det bedste?

Jeg har lært meget af Beutyspace.

Noget, du gerne ville have vidst for 20, måske 30 år siden?

Der er jo altid det med solen. At man ikke skulle have dyrket den så meget, fordi den smadrer huden. At den også kan smadre hovedbunden og dermed håret, det ville jeg virkelig gerne have vidst. Jeg har sandsynligvis haft rosacea i hovedbunden i årtier uden at være klar over det. Nu er det heldigvis faldet til ro.

Hvis du skulle tage et alvorsord med skønhedsbranchen … hvad vil du sige så?

Stop al brug af nikkel, hvor det lader sig gøre. Jeg fik et voldsomt anfald af nikkelallergi rundt om øjnene i oktober, lige før jeg skulle have taget pressefotos i forbindelse med min nye roman. Det skyldtes en øjencreme med eyeroller fra Aurelia. Den lille metalkugle var fuld af nikkel. Heldigvis er produktet taget af markedet nu.

Har du nogensinde hudmæssigt/skønhedsmæssigt stået ved en skillevej, hvor du havde lyst/trang til at gøre noget vildt. Og gjorde det, eller ikke gjorde det?

Det kan nok ikke siges at være vildt. Men for nogle år siden udviklede jeg en flad vorte ved det ene øjenbryn. Den irriterede mig, så jeg tog til hudlæge for at få den fjernet. Jeg kan ikke huske, om han brændte eller frøs den. Men efterfølgende rakte han mig et spejl, så jeg kunne se resultatet. Halvdelen af mit øjenbryn var borte. Jeg sagde: “Jamen, jeg har jo ikke noget øjenbryn mere”. Han sagde: “Nej, men du har heller ikke nogen vorte mere”.

1000 tak til Helle Helle. 1000 tak til fotograf Pernille Rahbek.

05/05/2021
Baglæns ældning
3 ting, jeg gør anderledes efter bogen
09/05/2021
Stram med strøm? Konklusionen
Resten er op til dig

Kommentarer

 • Inge

  Det er rigtig skønt at få inspiration fra andres skønhedsrutiner. Men interviewet her er så ukonkret, at man jo ikke kan hente nogen inspiration overhovedet. Man får at vide, at Helle Helle bruger en lang række cremer og serummer. Men ingen produktnavne/mærker. Intet on hvad hun føler virker/ikke virker. Ærgerligt, når vi nu får lov at komme indenfor på hendes badeværelse.

  08/05/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Inge, tak for dit indspark. Jeg følger, hvad du siger i forhold til, at der ikke er konkrete produktnavne. Det er med vilje, fordi det ikke skal blive for reklame-produktagtigt. På hylden ser vi jo, hvad der står. Jeg er ikke enig i, at der ikke er noget at hente. Det er da tankevækkende det med parfumerne, vaskekludene, anekdoterne og det helt konkrete med sol og hårbund.

   Prøv gerne at give mig de helt konkrete spørgsmål, som du synes, der mangler. For måske kan vi fremadrettet gøre noget af det, du efterlyser. Jeg vil i hvert fald se på det med åbne øjne.

   09/05/2021
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak til alle, der har læst med. Og tak for responsen i kommentarfeltet. KH Anette

  08/05/2021
 • Tini+Tina

  Åh hun er en fantastisk kvinde. Griner lidt over at hun har brugt en flaske Advanced Night Repair som bodylotion. Det har jeg faktisk også, men kun fordi jeg ikke kunne tåle den i ansigtet.

  07/05/2021
 • Marie

  Nogle gode råd til rosacea i hovedbunden?
  Jeg har en velbehabdlet i ansigtet.. men i hovedbunden får jeg udslæt og “bumseknopper”

  07/05/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Marie, når du skriver ´velbehandlet´ i ansigtet, så går jeg ud fra, at du er tilknyttet en hudlæge? Hun/han må kunne hjælpe i forhold om din indsats i ansigtet kan kopieres til hårbunden.

   08/05/2021
 • Linda+Nedergaard

  Tak for et dejligt besøg og kik ind hos en skøn kvinde – hun er bare så fin, hende Helle Helle, synes jeg.
  Rigtig god weekend til alle herinde 🙂

  07/05/2021
 • Sanne

  Åh, hvor er hun skøn! Tak for at du tog os med på besøg. Jeg sidder nu og fortryder at jeg ikke har min neonpink rouge mere, for ikke at tale om mine superneonfarvede øjenskygger, haha. Det var vildt i firserne. Rigtig go’ weekend, smukke. ♥

  07/05/2021
 • Karin+VS

  Jeg er også så vild med Helle Helle, og nyder at læse hendes livsskildringer!
  Ang behandlinger man fortryder: jeg fik fjernet hår på overlæben med voks, og da den søde dame var færdig havde hun minsandten også taget huden med! Har stadig store røde plamager efter det, av!

  07/05/2021
 • Tanya

  Hvor jeg elsker Helle Helles ærlighed! Og interessant det med hovedbunden og solskader. Det vidste jeg ikke!
  Hvis det er en trøst, kan jeg afsløre at både Helle og du har kraftigere hår end mig Mit bliver bare tyndere for hvert år, trods fast brug af Hårklinikkens ekstrakt (men det var blevet endnu værre uden, kan jeg se på de få perioder jeg har holdt pause).

  07/05/2021
 • Pernille

  Lige præcis det med parfumeduft tror jeg måske kunne blive noget vi ændrer efter corona. Jeg kan ihvertfald se hos mig selv, at forbruget er faldet voldsomt og jeg sætter pris på andre dufte og måske fint kan nøjes med den milde duft af andre produkter fx min body lotion.
  Kh Pernille

  07/05/2021
 • Daniela Fraser

  Skønt, lille interview.
  Helt i Helle Helle ånd

  07/05/2021
 • Julia Venus

  Jeg er vild med at hun tilvælger at fravælge parfume – og årsagen hertil….at det IKKE skyldes fravalg grundet parfumeallergi.
  Men tilvalg grundet livsnærvær. Duft Livet…kunne jeg fristes til at sige

  06/05/2021

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.