Bær der batter

Jeg prøver at skære ned på frugtmængden i mine smoothies – og i stedet fylde flere grønsager på. Men helt at undvære frugt nægter jeg. De eksotisksøde som bananer og ananas er dog udskiftet med bær, hvor især acai scorer højt, når det gælder ORAC-værdien (Oxygen Radical Absorbance Capacity). Kan du ikke finde bærerne, så er det frysetørrede Acai Detox Powder en perfekt smoothieløsning – endda med bonusindhold som omegafedtsyrer, kalium, jern og C-vitamin. Prøv med pulveret, sojamælk, fiskeolie, avocado, vaniljepulver, kanel, gulerodsjuice og lidt frossen spinat.

SNUP TIPPET: Flere skønhedsveje peger mod acai. Hele Rudolph Cares DNA hviler på det lille bær – selv i deodoranten her, som hører til mine favoritter. En andet fast flaske på min badeværelseshylde er ansigtsmist, fordi den forlænger effekten af min ansigtscreme, så huden er fugtmæt længere.  Tricket er at smøre creme eller serum på hud, der er en anelse fugtet (af misten). Jeg er glad for Maya Water Facial Mist, hvor acai sørme også har sneget sig ind (250 kr.).

NB: Lige nu er jeg på skønhedsjagt i Barcelona. Hvis du har lyst til at følge med, så kig på Instagram: @Beautyspace

07/10/2013
Åh jeg håber, vi ses
09/10/2013
Den ikke-makeuppede makeup. Og dog

Kommentarer

 • Jette V

  ….Opdager lige at samme liste angiver mørk chokolades ORAC værdi til 13120 pr 100g – Hæ :D!
  http://www.purehealingfoods.com/gojiAnalysis.php

  12/10/2013
 • Jette V

  @Metteline og Anette: Jeg fandt tørrede gojibær i Bilka, og har efterfølgende googlet ORAC-værdien til 25.300 pr 100 gram – hvilket jo er sindssvagt højt i forhold til granatæble, der topper listen i Anettes bog med 3307 pr 100 gram. Jeg kan så komme lidt i tvivl om, hvorvidt værdien er for tørrede eller friske gojibær…

  12/10/2013
 • CharlotteK

  Ved du hvor man så kan købe dem, Anette? Altså jeg tænker på hvilket land eller kontinent…??? Hvor vokser de? (hører det også med til din ekspertise at vide sådan noget?) 🙂

  09/10/2013
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Kira – Lidt det samme fortalte fotograf Anne Højlund Nicolaisen, som har skudt billedet og som bor i New York…at acai drysses på ALT derovre. Lige fra de fancy veggie-shakes til salater.

  @ Charlotte K – Du har ret. De holder sig ikke, og derfor ikke et bær vi ser friskt herhjemme. Ligesom med gojibær osv.

  @ Sus Bruun – Lad os lige høre meget mere om, hvordan dét går.

  @ Metteline – Dét lyder som en powerfuld cocktail, du har dig der. Jeg tør ikke svare mht. ORAC-værdien på goji, men måske kan Google hjælpe. Jeg ved dog, at dr. Murad er MEGET stor fan af netop goji.

  @ Tina – Desværre kun på mynuface.com, men jeg ved at de shipper til Danmark (og at det er nyt, at de gør det).

  @ Simone Moos – Hvis du klikker på linket, skulle al info gerne komme frem. Ellers tager du bare direkte fat i acai-folkene.

  @ Jane – Tak for dit gode input. Der er mange undersøgelser på netop soja, der peger i vidt forskellige retninger, og derfor er jeg ikke nervøs for mine daglige 2 dl soyamælk. Af og til putter jeg også soya direkte i smoothien (køber den fra Urtekram).

  @ Bodil P – Nemlig!

  @ Sissel – Lashbar har også Maya Mist, du har ret. Og ja, det er jo det tætteste man kommer på en blåstempling med de Oscar goodiebags.

  Stor hilsen Anette

  09/10/2013
 • Kiss Jacob

  En glad Smiley herfra 🙂

  08/10/2013
 • Sissel

  Jeg har også prøvet Maya Facial Water fra Lash Bar Cph. Ikke den med acai, men den neutrale, og den er virkelig skøn! Det er, som om vandet er lidt blødere end f.eks. sprays fra Avene osv. – Og så var den i en Oscar goodiebag, hvilket alle firmaer vist drømmer om at komme 😉

  08/10/2013
 • Bodil P

  De smager supergodt tørrede som snak!

  08/10/2013
 • Ja, et skønt lille bær. Jeg køber det i helsekostbutikker og nethelsekost – frysetørret… Og bruger det i smoothie også.
  Dog ville jeg skifte soyamælken ud med ris eller mandelmælk, da soya er noget omdiskuteret og kun menes at skulle indtages i fermenteret udgave som f.eks. miso, tamari osv. Læs evt. Anette Harbechs artikel om soya her: http://www.madforlivet.com/bloggen/91-viden-om-soja-og-sojeboenner.html
  Jeg putter bare forskellige mandler, nødder og kerner i min smoothie og blender med vand (selvfølgelig med bær osv.)- så sparrer jeg processen med at lave mandel- eller nøddemælk (og får endda også pulpen/fibrene med:-)).

  08/10/2013
 • simone moos

  Hvad koster pulveret 🙂 og kommer det i helsekostbutikkerne ?

  08/10/2013
 • tina

  Jeg har et spr. ang. NuFace Trinity Complete System – White. Hvor kan man købe den i danmark?

  Vh Tina Balsby

  08/10/2013
 • Metteline

  Smart med pulver – lige til at drysse på morgenmaden 🙂 Jeg er vild med kakaonibs, tørrede gojibær, friske blåbær, mandler, chiafrø og lidt müsli som topping på min a38.. Og så er jeg jo blevet hooked på Pukkas Clean Greens, som du anbefalede engang. Hvordan er gojibær egentlig stillet ift ORAC-værdi? 🙂

  08/10/2013
 • sus bruun

  Jeg er så heldig at jeg er blevet valgt ud som testperson for acai økologiske kapsler – for at teste om superfood Acai sundhedsfremmende effekt på mig… ret spændende og sjovt.
  Acai har en facebook side – der står også noget om hvor det kan købes..(jeg mener grunden til at bærerne er frysetørret er at de ikke er holdbare som frisk frugt) – og sørme om der ikke er en link til Anette’s super Blog 😉

  08/10/2013
 • CharlotteK

  Jeg har aldrig smagt dem. Hvor kan man købe dem henne? Synes ikke rigtig jeg har set dem nogen steder, men nu har jeg jo heller ikke kigget efter dem. Ville gerne prøve den ægte vare før jeg tager pulveret i brug…

  08/10/2013
 • Kira Bjørnestad

  De bær er fantastiske og hvis jeg ikke husker fejl, verdens mest indholdsrige frugt når det gælder antioxidanter. Der er vist også et meget højt indhold af protein. I Brasilien fås de som is og smoothies med yoghurt, de er piv-søde, men skønt at noget er sødt og sundt på samme tid… Det er der ikke meget der er

  08/10/2013