Barnligt, I know

Af og til ryger jeg tilbage i 3. klasse. Som i går da en kær læser skrev sådan her i kommentarsporet:

Min hudlæge siger altså, at solcremen skal smøres på som det ALLERFØRSTE dvs. tættest på huden for optimal beskyttelse. Jeg vil vælge at stole på hende”.

Nå.

Men altså. Hudlægen hvem-det-så-end-er tager fejl.

For det første vil det blive en omgang sjask at begynde med solcreme, så serum og, afhængig af ens hudplejerutiner, eventuelt et par oliedråber og dagcreme. Solcreme er ikke noget, vi vil have til at gå langt ned i huden. Solcreme skal fungere som et værn. Et skjold, hvor pleje og de hudforbedrende ingredienser smøres tættest på huden.

Men jeg kan også trække hudlægekortet. For Janne Touborg er fuldstændig enig. Med mig. Og damen har ikke bare en speciallæge-stilling ved hudafdelingen på Marselisborg Hospital i bagagen men også en aktiv aktie i Kræftens Bekæmpelses sol-arbejde. Bum.

Så jeg har ret – og har ikke tænkt mig at gi’ nogen fred. Ikke på det her område i hvert fald.

Kh Anette

SNUP TIPPET: Husk i dag Børsen Weekend, hvor vi har skruet ekstra meget op for varmen og solen. Jeg tror, du vil blive klogere. På den pæne måde.

NB: Lov mig nu, at du fortsat vil leve livet farligt og smide kommentarer på Beautyspace. For jeg er som regel super venlig, forstående og endda imødekommende…

08/05/2014
Den hotteste farve, ja. Men klædelig?
09/05/2014
Held i held hudpleje

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  @ Birgitte – Jeg forstår, hvad du siger, men det afhænger af, HVAD der smøres på under. Enig i, at fx. store mængder olier kan give lidt sammenhængsbesvær.

  @ Louise T – Dét læste jeg ikke. Siger du, at du endnu ikke har solcreme !?! ;o)

  @ Charlotte P – Tror snart der skal støttepædagoger ind i den klasse.

  Stor hilsen Anette

  12/05/2014
 • 🙂

  09/05/2014
 • Charlotte P

  LOL. Sådan. Så sgu det vist være slået fast:-)! Jeg ved i hvert fald hvem jeg stoler på og lytter til!
  Kh, endnu en klassekammerat..

  09/05/2014
 • Louise T.

  Ha Ha Ha… Anette, hvor er du sjov 🙂
  Men tak. Nu skal jeg nok få købt den solcreme 😛

  09/05/2014
 • Birgitte

  Der er blot en ting, man skal være opmærksom på: at der ikke er for meget under, for så hænger solcremen ikke ved, specielt hvis man bader eller sveder meget. Og det gælder HELE kroppen – taler af erfaring! Min mand måtte bade flere dage iført T-shirt og sarong + snorkel og gummifødder. Ømt syn på flere måder! 😉

  09/05/2014
 • Birgitte

  Der er blot en ting, man skal være opmærksom på: at der ikke er for meget under, for så hænger solcreme ikke ved, specielt ikke, hvis man bader eller sveder meget. Og det gælder HELE kroppen – taler af erfaring, min mand har badet flere dage iført T-shirt og sarong + snorkel og gummifødder. Ømt syn på flere måder! 😉

  09/05/2014
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Marie-Louise, haha, det er efterhånden ved at være en overfyldt klasse.

  @ Sanna – Tak kære du!

  Stor hilsen Anette

  09/05/2014
 • Sanna

  Hov, ved ikke hvad, der gik galt her, ha ha. Ville ikke råbe op over flere omgange. Det er lige lovligt barnligt… Sanna, 3 år

  09/05/2014
 • Sanna

  Hi hi, søde Anette: Som man råber i skoven, får man svar… Og treårige råber, som bekendt en del! Dit svar vidner blot om, at du er passioneret og ægte og sætter en ære i dit fag, basta bum! Stor respekt for, at du evner, at styre uden om alt det gøgl, der også er en del af beauty bussiness. Smuk dag til alle derude!

  09/05/2014
 • Sanna

  Hi hi, søde Anette: Som man råber i skoven, får man svar… Og treårige råber, som bekendt en del

  09/05/2014
 • Sanna

  Hi hi, søde Anette: Som man råber i skoven, får man svar… Og treårige råber, som bekendt en del

  09/05/2014
 • Marie-Louise jønsson

  Sådan Anette. Bum bum. Jeg er HELT enig med dig Anette 🙂 og den der 3. Klasse går jeg også i indimellem 🙂 ml

  09/05/2014
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Anette J – Godt du spørger. Ved at blive klogere på solen (og der er ret seje kilder i den artikel), så bliver man pænere…fordi ordene, tror jeg, vil få folk til at holde igen med strålerne.

  09/05/2014
 • Anette J

  “Jeg tror, du vil blive klogere. På den pæne måde.” – nyt udtryk – det lyder godt, men jeg er ikke sikker på, jeg helt forstår…:)

  09/05/2014
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Pernille Sparsø – kan være det ;o) Men kommentaren giver jo fin mening, hvis nu man eksempelvis bare bruger solcreme og så et strøg mineralfoundation fx.

  @ Mette Emilie – ;o)

  @ Annika – Ofte er det jo lige meget det med at ha’ ret, fordi der jo faktisk findes mange sandheder. Men lige her skulle alle andre læsere bare ikke være i tvivl.

  @ Gigi – Haha, nej godt med ingen skolefotos. Du er for sjov.

  @ Jette V – Lidt barnligt er det nok, hånden på hjertet.

  @ Lene – Du har FULDSTÆNDIG fat i noget der. Se lige linket her: http://www.astma-allergi.dk/c/document_library/get_file?uuid=6266419b-d7f4-47d2-8749-4469b687103d&groupId=10229

  MEN. At komme fugtserum plus de hybenkerneolie-dråber jeg lægger ovenpå forhindrer jo IKKE et kemisk filter i at gøre, hvad det skal i det øverste hudlag. Det tror jeg heller ikke Allure ville hævde den dag i dag. Hey, findes det magasin stadig?

  @ Susan – Well said.

  @ Hulemor og Helle Rick – ;o)

  Stor hilsen Anette

  09/05/2014
 • Ha ha den version af os selv kender vi vist alle 🙂

  08/05/2014
 • Susan

  Vil nu også sige at man skal give huden alle de plejende ting først og derefter toppe up med solcremen som det afsluttende og beskyttende… Og nogle gange er det også okay at stampe i gulvet 😀 Men det vigtigste vigtigste vigtigste er vel AT man bruger en faktor i det hele taget og tænker over det – fx også at man får sol når man går med hunden 4 gange om dagen eller løber en tur, cykler mv.

  08/05/2014
 • Helle Rick

  SÅDAN!!!! Jeg giver dig ret.

  08/05/2014
 • lene

  Skolen er overvurderet! Jeg foretrækker at være i en klasse for mig selv, det tror jeg bestemt også anette er??
  Meen jeg har også gået og funderet på lige den kommentar, så tak for indlæg. Jeg vil nemlig huske at i magasinet allure, min egen skønhedsbibel i 1990:erne, stod det at kemiskt filer skulle unders i rækkefølgen for at absorberes af huden, men fysiskt filter (skjold) skulle sidst før evt makeup. Som vi alle ved som ikke går i skole mere, så forandres vist factsen over tid, og jeg vælger derfor at stole på indlæget her og takker for uddybning for alle os som søger egen sandhed! Knus!

  08/05/2014
 • Jette V

  Det er da ikke barnligt, nå! Nogen gange skal tingene bare skæres ekstra meget ud i pap… Jeg holder også med dig! KH Jette 7 år

  08/05/2014
 • Hahahaaa, Anette – du er skøn! Dén 3. klasse går jeg også sommetider i. Det er da altid noget, der ikke bliver taget skolebilleder af os dér! 😉
  Og ja – vi er enige, mht. rækkefølgen.

  08/05/2014
 • Annika

  Mit motto er at man gerne må være påståelig når man ved at man har ret! Hvis man var en mand ville man i øvrigt bare være “en der stod fast på sine holdninger”. 😉 og det er da ikke spor barnligt, vel?

  08/05/2014
 • Mette Emilie

  Sådan! Jeg går også totalt i jeres retning – altså din og Jane’s 🙂

  08/05/2014
 • Pernille Sparsø

  Uha ja du er en bestemt dame;-) men jeg vælger at gå med dig og Janne Touborg. Alt andet vil være idioti, og spild af gode hudprodukter 🙂

  08/05/2014

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.