Beauty brøler #2

phone

”Hvis dine tanker er et andet sted, når du prøver at lære nyt, så kan du ikke lære det”, fastslår den amerikanske neuropsykolog John B. Arden. Og hvad har det så med skønhed at gøre?, tænker du måske. Alt. For lige så vidunderlig (og helt uundværlig) en opfindelse din smartphone er, lige så stor en koncentrationstyv er den. Delt opmærksomhed, det ikke at være 100 procent nærværende er ikke bare gift i forhold til at tilegne sig ny viden. Det er også uskønt. Det ser nemlig så tosset ud, når vi – på tværs af alle aldre – i selskab med andre mennesker, har større fokus mobilen frem for hinanden.

SNUP TIPPET: Fænomenet har født tendensen high tech – high touch, som jeg vender tilbage til. Indtil da dræb telefonen, så det i det mindste er dig, der har magten over den og ikke omvendt. Og genindfør mere pli. Træd til side, hvis du skal sms’e, Instagramme, tjekke nyheder eller besvare mails. Mange tror fejlagtigt, at de ser vældig vigtige ud med øjnene fæstnet til skærmen. Det modsatte er tilfældet.

24/04/2015
Stop den værste beauty brøler #1
28/04/2015
Dét, der virker på min morgenhylde

Kommentarer

 • AD

  Og den måde man så holder hovedet nedad på for at kigge på mobilen giver ekstra dobbelthage, lettere nedadgående mundvige og hold i nakken 🙁

  01/05/2015
 • Mette Sloth Eriksen

  Godt sagt Anette – man bliver så fraværende 🙂

  29/04/2015
 • @HeLene – Haha, se DET er en lovlig undskyldning.

  @Birgitte FK – SÅDAN.

  Stor hilsne Anette

  29/04/2015
 • MoM

  Du er en klog dame. – Det at tale med hinanden og LYTTE til hinanden ……Det savner jeg!!

  27/04/2015
 • HeLene

  Jeg køre meget i metro og har min mobil i et bookbook cover og grundet det der rejsekort tør jeg aldrig lægge mobilen i tasken for så glemmer jeg at tjekke ud… og får en bøde på 50 kr..

  27/04/2015
 • amaja

  åh hvor er jeg enig og også skrue ned for lydniveaut når man taler offentlige steder

  27/04/2015
 • Vibe Kjaedegaard

  Eeeniiig!!!

  27/04/2015
 • Birgitte FK

  Jeg har gjort det til en regel, at hvis ikke mobilen ringer, så er dens plads i tasken! Det virker så godt, at jeg mange dage først får taget den op af tasken, når alarmen skal sættes ;-))
  Kommer tit til at grine, når jeg rejser med bus og metro. Stort set alle sidder med ansigtet ned i en telefon og ænser ikke verden omkring dem.
  Hjemme hos mig er mobiler bandlyst, når vi spiser eller hygger foran fjernsynet.

  27/04/2015
 • @ JV – Se dét er en anden pointe. Ofte dækker den krampagtige ‘jeg-er-travlt-optaget-på-min-telefon’ over, at man måske har svært ved at få snakket med dem omkring sig.

  Stor hilsen Anette

  27/04/2015
 • JV

  Så enig. Latterligt at se på også. På vej ind i busser, på gaden, i butikker.
  Tror, at de mobiltelefoner er medvirkende til ensomhed. Som jo skjules godt her.

  27/04/2015
 • Helle Rick

  FANTASTISK SKRIV….lige mine ord. Jeg har flere gange været en lille smule upopulær ved at spørge direkte om telefonen ved bordet er nødvendig, når vi endelig er samlet. Der er bare ikke noget mere irriterende at sidde sammen med mennesker der hele tiden enten lige skal checke eller svare på en SMS. En telefon der ringer kan være vigtig og er ok, men ellers skal den bare blive i tasken. Vi samles jo for at snakke og hygge os, og telefonen er altså ikke blevet inviteret.

  27/04/2015
 • CharlotteK

  “Synes godt om” 🙂

  27/04/2015
 • Mads

  Er så enig! 🙂 Vi skal blive bedre til at være i samværet og ikke have mobilen fremme konstant.

  27/04/2015
 • Hurra! TAK fordi du skriver det. Jeg føler mig SÅ gammel, når jeg bli’r irriteret over at mennesker omkring har mere travlt med deres smartphone end med dem de er sammen med.

  27/04/2015
 • Helle Andersen

  Det var netop samtaleemnet på vej hjem med færge fra Århus i går aftes. Manden og jeg rejste sammen med svigermor og netop derfor havde ingen af os telefonen fremme, hvad vi ellers sagtens kunne have fundet på, hvis vi kun havde været os selv to eller hvis pigerne ( 18 & 22 år), havde været de medrejsende. Men selvfølgelig kunne vi ikke drømme om at gøre det, når nu svigermor var med. I stedet fik vi en snak om hvor dejlig dagen havde været, og vi fik øje på hvor få af de andre rejsende, på en stopfyldt færge der faktisk talte sammen. Alle steder omkring os sad familier, unge, ældre og ægtepar og kiggede på hver sin skærm, fuldstændig fortabte for omverden. Kan i øvrigt også selv mærke at jeg skal passe gevaldigt på af min computer/ipad ikke “stjæler” mit liv, det er så nemt at blive hængende. Nettet er fantastisk, og det skal bruges flittigt til arbejde og vidensøging, men vi bliver nødt til at være beviste og kritiske…

  27/04/2015
 • Mette Guldberg

  Har lige været til gymnastikafslutning med datteren. Kunne konstatere, at de fleste forældre kun så deres børn gennem deres telefons kamera. Inklusiv den far der under hele opvisningen stod og kaldte på sin datter for, at hun skulle kigge ind i kameraet. Gad vide hvor meget af hendes gymnastik han så – og hvor meget datteren nød at lave gymnastik?

  26/04/2015
 • Åh du har så evig ret Anette. Vi skal blive bedre til det der skærm pli!

  26/04/2015
 • Britta

  Ja, det er ikke til at føre en samtale med personer, som konstant tjekker deres telefon imens.

  26/04/2015

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.