Beautysport og en rørende forskellighed

Jeg griner, griner højt og bliver meget klogere af alle kommentarerne her. Én misforståelse vil jeg gerne rette fluks: Det blev IKKE antydet, at hud- og skønhedspleje er noget, kvinder gør for mænds skyld. Hallo, vi er videre. Enkelte af jer fortæller, at rens og pleje er en pligt, men alligevel noget, I ikke tør lade være med. Sådan har jeg det faktisk med løb. Når jeg skriver griner, er det f.eks., når en god læser (Emilia) opfatter vaskeklud + fugt + Avitamin + SPF + fiskeolie som fem step. Sådan er vores opfattelser forskellige – jeg vil jo eksempelvis aldrig kalde min morgenmad med æg, tomat, vand, fisk og kaffe for 5 step. Jeg er vanvittig imponeret over de af jer, der synes hud- og skønhedspleje er en sur pligt, men som alligevel trofast følger med på Beautyspace. Dét er da fedt. Og så er det  rørende, at der herinde er plads til både hende (og ham), som efterlyser flere newbie-tutorials og den hardcore, som har styr på alt fra AHA-procenter til pH-niveauer og selvfølgelig alle jer, der oplever skønhedspleje som mentalhygiejne og energi, der ryger direkte ind på lækkerhedskontoen. Eller beautysport, som en skrev.

SNUP TIPPET: I går sammenlignede jeg hudpleje med at børste tænder, men det er for mig også en del af det at klæ’ mig på. Jeg følte mig nemlig nøgen engang, husker du måske. Nøgen har jeg ikke tænkt mig at være til vinter. For gæt engang, hvem der lancerer en queensize af sin berømte body balm? Et produkt, jeg altid luner mig ved, når det begynder at ruske udenfor.

Stay tuned i uge 42, hvor: (1) Beautyspace er på insider-besøg hos Google i USA (det er for vildt – bare vent. Der vil være overraskende tips, også til din chef), (2) mere insider-fif fra Go’ Morgen Danmarks makeupartister og (3) et møde (sort of) med Cindy Crawford, som jeg altid har haft en svaghed for (tror, hun har verdens bedste ben).

09/10/2014
Er det virkelig så besværligt?
10/10/2014
Vind!

Kommentarer

 • Maria S

  Tak, @Anette. Det er mere end jeg turde forvente. Jeg venter spændt. Jeg vil jo så gerne i gang med at give min hud de bedste betingelser, så den kan blive fin igen!

  17/10/2014
 • @ Maria S – Svaret til dit bliver et selvstændigt indlæg inden længe.

  KH Anette

  17/10/2014
 • @ Maria S – HÆNG PÅ. Du er ikke glemt. Jeg har efterlyst svar hos en dygtig hudlæge. Du hører nærmere.

  Stor hilsen Anette

  14/10/2014
 • Nu må jeg altså snart få købt noget fra Rudolph – efter alt det gode, jeg har hørt om det! Og den dér Body Balm ser skøn ud!

  12/10/2014
 • @ Karoline – og Biodermas makeupfjerner glemte jeg.

  12/10/2014
 • @ Karoline – Spring på Nilens Jords serum og supplér med de produkter du ellers har brug for fra Rønsbøl (eller flere af Nilens Jords produkter). Clinique har den mascara, som flest med irriterede øjne, kan tåle. Lad mig vide, hvornår det går dig, okay?

  KH Anette

  12/10/2014
 • Anna A. Nielsen

  @Maria S

  Jeg er på alder med dig, så rynkeprodukter var heller ikke just noget jeg tænkte “YES!” over, men det virker, og det er det vigtigste for mig 😉 (glæder mig dog til Annettes tilbagemelding på det!)
  Mht. solcreme er jeg også lidt lost! I sommers gjorde jeg det, at jeg undgik at bruge a-vitamin serumet, de dage jeg vidste jeg skulle være i sol – Og når jeg endelig var i sol var det med Cliniques Super City-Block SPF 40 (Og nej, den kan bestemt ikke anbefales! Den klumper, skinner, fedter og ligger sig som et hvidt lag – Den har fysiske filtre, hvilket jeg har hørt skulle være godt til uren hud, og slog da heller ikke ud af den, men stadig ikke det værd!)…

  12/10/2014
 • Karoline Lundberg

  Anette! Jeg er i krise – og det er en dybt urelateret kommentar…

  Jeg har for 2. Gang fået eksem i øjenonrådet – jeg mistænker enten min mascara (Benefit’s theyre Real) eller min makeup fjerner (Garnier 2-i-1 øjenmskeupfjerner eller Garnier cleansing milk)…
  Det jeg egentlig blot ville høre dig om, at gode hudvenlige produkter; mascara, og make-up fjerner (uden parfume osv.)… Jeg frygter en begyndende allergi .

  // K

  11/10/2014
 • Maria S

  @Tine L – Jeg er glad for, at jeg ikke er den eneste, selvom det selvfølgelig er trist at vi er flere der lider af samme problem!

  @Anna S – Tusind tak for at dele din historie. Jeg må vist se lidt på det A-vit, som Anette også skriver. Har bare ikke tænkt på at jeg skulle have “rynkeprodukter” 😉 Men Anna, hvad bruger du af solbeskyttelse om dagen?? Har virkelig problemer med at finde noget der ikke får huden til at skinne endnu mere. Har selv set lidt på Murads essential c-day moisturizer spf 30, men den er godt nok lidt pebret, så vil være helt sikker på at den er god(og at jeg har brug for den), inden jeg kaster mig ud i den.

  @Anette – Tak for svar, jeg venter tålmodigt! 🙂

  11/10/2014
 • Bo

  Hey Anette. Kan det passe, at man ikke bør bruge AHA/BHA og a-vitamin samtidig? Og i så fald, hvorfor? Er det fordi a-vitamin også er eksfolierende? Eller udhvisker de hinandens effekt?
  Jeg har netop købt Environs AVST 1, men har også problemer med hudorme (ikke bumser), så derfor tænkte jeg, at lidt AHA eller BHA måske kunne hjælpe… dog er jeg i tvivl, om A-vit i virkeligheden kan gøre tricket alene? 🙂

  11/10/2014
 • Anette Kristine Poulsen

  @Anna, @Maria S og @Tine L – Der er flere produkter med ritinol (A-vit), som kan være en idé. Jeg skal nok liste dem op, men vil også gerne have en hudlæge med ind over svaret her, så det er sat i gang. Tak for jeres tålmodighed.

  Stor hilsen Antte

  11/10/2014
 • Jeg er altså vild med mine ansigtsrutiner – ikke sådan at jeg elsker det, men jeg nyder følelsen af en ren hud, og at jeg gør noget godt for mig selv 🙂

  11/10/2014
 • Rigtig god tur ! Jeg følger spændt og trofast med. 🙂

  10/10/2014
 • Pernille Sparsø

  Ved godt jeg gentager mig selv, men Pai hybenkerneolie er en serumbasker der rykker 🙂

  10/10/2014
 • Anna A. Nielsen

  Til Maria S

  Jeg stoppede selv på p-piller for ca. 2 år siden – Med samme resultat som dig! Havde ellers altid haft virkelig fin hud, men pludselig slog jeg ud af ingenting! Virkelig ØV.
  Jeg er så småt ved at have styr på det, sådan da. Nogle gange er min hud fin, andre gange bøvler den stadig med lidt med bumser/talgknopper, og de ar der kommer heraf. Ligesom dig har jeg også tør/stram hud der bliver fedtet i løbet af dagen – Ja faktisk kan jeg nikke genkendende til alle dine symptomer! Satans til p-piller (pardon my french)…

  Anyways. Hvad der har hjulpet mig er først og fremmest A-Vitamin! Nærmere bestemt det her:

  http://www.effortlessskin.com/p-3097-retinol-starter-pack-2-x-30ml.aspx

  I know – Der står at den er til rynker! Men jeg lover dig, den er god til at få bumser til at forsvinde + at den får ar/røde mærker til at forsvinde hurtigere!
  Derudover er jeg begyndt at bruge olier istedet for cremer – Hvilket er godt til den tørre hud + At der ofte er færre potentielle irriterende ingredienser i! Hybenkerneolie og Beaute Pacifiques Serum Paradoxe er mine olie favoritter til henholdsvis nat og dag – Ovenpå a-vitamin serummet!

  Håber det kan hjælpe dig lidt!
  Kh Anna

  P.s. Effortlessskin (hjemmesiden jeg linker til) har de sødeste “hjælpedamer” siddende!

  10/10/2014
 • Christina den lander på hylderne d. 1. november i Magasin og på Rudolph Cares webshop. Go’weekend..

  10/10/2014
 • christina

  Hej anette ved du hvornår den bodybalm kan fås i butikkerne :-p go weekend kram

  10/10/2014
 • Tine L

  I forlængelse af Maria S’ spørgsmål er vi også mange i 30’erne, som kæmper med bumser efter at være stoppet med p-piller. Personligt har jeg aldrig haft problemer med uren hud, men hver gang jeg forsøger at stoppe med hormonerne, vælter masser af store bumser frem. Flere af mine veninder klager over det samme – og det hjælper ikke at holde ud i tre måneder, til stofferne ifølge lægen er ude af kroppen igen. Hvad pokker gør vi? – gode råd er meget velkomne!

  10/10/2014
 • Maria S

  Kæreste Anette

  Hvad gør man, når man er 21 år, og har fået akne efter at være stoppet på p-piller for at få styr på sin normale cyklus efter flere år med anoreksi (og dertilhørende tabt hår og glød i ansigtet, som også er et problem)? Jeg har haft akne i halvandet år nu!!

  Jeg er nu på finacea (azelainsyre gel) efter vejledning fra hudlæge, men efter et halvt år har det endnu ikke virket. Jeg er meget ulykkelig, og tør næsten ikke købe nogen produkter af frygt for at jeg bruger penge på noget der ender med ikke at virke. For det er hvad jeg har erfaret. Men noget skal jeg jo bruge!

  Jeg har lidt forskellige problemer og ved ikke helt hvad jeg skal fokusere på. Det ser således ud:
  1. Tør og stram hud, som om den er et nummer for lille, men bliver lidt fedtet i t-zonen i løbet af dagen
  2. Akne langs kæbe og på kinder, men forholdsvis små porer.
  3. Mærker/hyperpigmenteringer/ar efter aknen.

  Min hudlæge har sagt “ingen olie!”, men kan det nu også være rigtigt? Det skal jo bare ikke være poreforstoppende? Og så er der frygten for æteriske/botaniske ingredienser der eftersigende skulle irriterer huden endnu mere, men alligevel findes i massevis af produkter….
  Jeg er forvirret, og vil bare gerne have fat i nogle produkter DER VIRKER på min efterhånden noget forvirrede hud!

  (håber jeg har kortet det godt nok ned, hehe)

  10/10/2014
 • Lyder spændende med insider besøg hos Google! Jeg glæder mig til at se, hvad det betyder 😉

  10/10/2014

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.