fbpx

Beskytter du sandheden?

solcreme

Alt fra bleg-er-sejt til jeg-bruger-aldrig-solcreme landede i et aktivt kommentarfelt i går. Hvert eneste ord går direkte ind på min aha-konto og underholder, gør mig klogere eller virker som idé-benzin til nye blog-posts og artikler. Så tak – stor tak. I LOVE IT. Og nu vi er ved looooove, så har den gode Ole Henriksen rørt en ny solcreme. Det er hans mand Laurence, der forfatter navnene på alle produkter, og gør han det ikke meget godt? Protect the Truth forpligter jo i hvert fald lidt, når den står der glad og gul med den tekst på hylden. Nåmen det gode er, at jo, du bliver hvid af cremen, men kun i to sekunder – derefter er den behagelig og nærmest luftig. Og som alle hudlæger anbefaler, er den fyldt godt op med antioxidanter (du ved, beskyttende soldater, der sætter ind overfor de ustabile molekyler-bæster, som vil ælde huden før tid). Prøv den på håndryggen næste gang du er i nærheden af en Ole-butik. Hvis du ikke vil slippe 425 kr. for en solcreme til ansigtet hører La Roche-Posay til mine absolut favoritter. And I’m not alone…kan ikke længere tælle de hudlæger og kosmetologer, som vel at mærke ikke sælger LRP, men alligevel anbefaler smøren (koster 149 kr.)

SNUP TIP FRA HUDLÆGEN:  I går handlede det bl.a. om at få farve (fra solen) til at gå op med nul pigmentpletter og ingen tør hud. Hudlæge Jørgen Esmann siger, at hvis du allerede er plettet, så vil sollys altid forværre det. “Faktisk skal der meget lidt sol til, for pigmenten ligger latent under huden og vil blive aktiveret ligesom man tænder for en stikkontakt.” Derudover skrev Leslie Baumann – også hudlæge – om en ny creme i USA, som jeg skal have set nærmere på: Elure Night Cream, som skulle kunne opløse pigmenteringen….men jeg vender tilbage, for der kan være for kradse ingredienser i.

Har du en favorit-solcreme? 

16/06/2011
Når Sunny Boy vil have det hele. Sunny Girl that is…
19/06/2011
På job med Angelina

Kommentarer

 • line

  Min absolut favorit er Sun lotion spf 15 med sun accelerator fra Green People.

  22/06/2011
 • Lige nu bruger jeg en fra Dermalogica, som man kan blande med dagcremen. Den er ganske fin 🙂

  19/06/2011
 • Ser godt ud. Den vil jeg da prøve. Tak for tippet 🙂

  Hilsen

  Herman

  19/06/2011
 • Uh jeg er glad for derma! 🙂 Og så en faktor 30 selvfølgelig, ellers får jeg soleksem udover det hele, og det er et helvede!!! Så hurra for solcreme, jeg er storforbruger.

  18/06/2011
 • Dorte

  Du ved Anette – jeg tester gerne – mine pigmenter er desværre kommet for at blive selv med faktor 50 hele sommeren – næste skridt er Zinksalve som dækker 100% – kønt syn ved poolen ikk’? 😉

  18/06/2011
 • Mette K Eriksen

  Hov forresten…. Jeg er også hoppet på Origins VitaZing efter at ha’ læst om det herinde. Den er altså fantastisk..! Huden kommer til at se mere ensartet og frisk ud. Og så kan man nøjes med lidt concealer og behøver ikke at rode med pudder og foundation, fedt! Tak for tippet.

  18/06/2011
 • Elena Leah

  Det synes jeg lyder som en rigtig god blogpost! (:
  Det er nok også rart for læserne at vide hvad en blogger står for, da man hurtigt kan få jer til at synes som guruer med den helt store sandhed. Den helt store sandhed findes selvfølgelig ikke, for som du siger, organic og virke hænger ikke nødvendigvis altid sammen.

  Tak for at læse min kommentar og give konstruktiv kritik! (: Det er sejt.

  18/06/2011
 • @Marianne P, Emilie, Nanna, Anja og Christina: der er ikke så meget andet at sige end…klassiker-kærligheder.
  @Mette KE – jeg skal nok lave noget ekstra om pigmentering.
  @Elena – jeg er VILD med dygtige læsere som dig, der går til bunds i cremerne. Det er korrekt at den pågældene LRP har nogle indholdsstoffer som bl.a. de dygtige damer fra ‘No More Dirty Looks’ også sætter spot på. Bl.a. PEG, som er værd at være obs på. Også fugtbinderen Propyleneglycol er under kritik, men alligevel vurderet fuldstændig sikker. Så er der Phenoxyethanol, som er et organisk kemisk alternativ til parabener, der i nogle tilfælde kan irritere huden. Endelig er der triethanolamine, som er en blødgører, der i laboratorietest med dyr er falder uheldigt ud. Men, men, men Beautyspace er jo ikke en all organic blog…jeg går ind for balance, bevidsthed og virkning – hov det emne her kræver sin egen blogpost.
  @RijaH – godt valg!
  @Birgitte B – ansigtscremer med SPF er blevet virkelig gode. Hvis du ligger på stranden eller opholder dig i solen i længere tid ville jeg vælge en decideret solcreme med både UVA og UVB beskyttelse.
  @Dorthe og Line – dermalogicas sol står også højt på min favoritliste.
  @Lise – umiddelbart ser det ikke sådan ud på ingredienslisten.
  @Frederikke – jaaahhhh Aloe V løb jo med en fornem (og velfortjent) pris til Danish Beauty Award 2011.
  @Julia Kim – keep me posted.
  @Charlotte K – 1000 tak.
  @Kirsten – intet er flovt her.
  @Kira – jeg sidder præcis og skriver om din Avene-favorit i en anden sammenhæng, så herligt med dine ord.
  @Sanne – der kommer meget mere om pigmentering. IPL-laser er effektivt (men dyrt – 2500 pr. gang) OG kræver totalt no sun i ansigtet.
  kh Anette

  18/06/2011
 • Jeg vil blive meget glad for et tip om en pigmentpletblegecreme som rent faktisk virker. Den bedste jeg indtil nu har fundet er “Palmer’s Skin Success”, købt i Matas. Den lugter lidt løjerligt og det tager ca. 3 mdr at blege pletterne, men den virker trods alt og er ikke hundedyr. Jeg har overvejet af få fjernet dem med laser (man ser jo ikke ligefrem yngre ud med dem), men har alligevel ikke rigtig lyst.

  18/06/2011
 • kira

  Avène Sun Cleanance SPF 30 Oliefri solcreme, fordi den nemlig ikke stopper porerne, den koster ca. 130 kr. og suger ind så fint, at jeg de dage hvor jeg vil have brug for lidt ekstra, bruger origuns VitaZing SPF 15 (nye viduner produkt i min samling). 30 + 15 giver 45 = beskyttet mod solen.
  Det er rigtig svært at finde SPF uden olier, og har du tendens til bumser osv., er det rigtig vigtigt at finde nogen som ikke stopper porerne. Solcrem uden olie forsvinder dog også hurtigere end almindelige solcremer og skal påfører yppigere.

  18/06/2011
 • Nipuni Julie

  Lige nu kan Ole Henriksens solcreme købes til 297,50,- her: http://ezzence.dk/maerker/ole-henriksen.html?limit=all. Jeg vil hvertfald købe den der, så jeg er klar når jeg rejser på næste mandag 🙂

  18/06/2011
 • Jeg er meget glad for solcreme fra Comfort Zone (kan købes hos complete me) og så har jeg også brugt en fra apoteket – husker ikke navnet.

  18/06/2011
 • kirsten

  Er det flovt at sige Aldis orange faktor 8. Den har en pris, så den kan bruges i rå mængder og den virker. Duften er heller ikke ringe

  17/06/2011
 • Da jeg var yngre arbejdede jeg i et solcenter og tog SÅ meget sol 🙂 uden at tænke over konsekvenserne. Men nu bruger jeg masser af solcreme 😀 En af favoritterne er fra Piz Buin, men har også fået nogle fra Apoteket som også virker gode.

  17/06/2011
 • Jeg sværger til dem fra Vichy – synes de er nemme at smøre på og prisen er også overskuelig.

  17/06/2011
 • CharlotteK

  Ingen favorit overhovedet, men jeg kan dog bedst lide de solcremer, som er nemmest at smøre på. De drøje og tykke, som man nærmest skal bruge en masse knofedt for at få smurt på, dem gider jeg altså ikke. Og så må det også godt lugte godt…
  Der er for øvrigt i denne weekend tilbud på Protect the Truth på ezzence.dk:
  Ole Henriksen
  Protect the Truth SPF 50+ – 50ml
  Før 425,- NU KUN 297,50

  17/06/2011
 • Julia Kim

  Jeg er også ret vild m. La Roche-Posay fordi de har solcreme der både er uden parabener og fysisk filter (som er en katastrofe for os chokoladebrune væsner!!!). Men jeg synes jeg har en tendens til at få uren hud af den – og faktisk af ALLE solcremer jeg har prøvet de seneste år:-(Min hud er vant til aromaterapeutiske olier og ikke cremer:-)

  Vil nu prøve Murads olie-free sunblok spf 30. Men er åben for andre parfume-paraben-fysiskfilter frie anbefalinger.

  17/06/2011
 • Anja Sand Bjerre

  Jeg synes faktisk at Matas med solfaktor 15 (og fåes med en praktisk pumpe) er rigtig god. Og så er det til en fornuftig pris samt har astma og allergimærket + er svanemærket.. det kan vi godt li’ 🙂

  17/06/2011
 • Murad Age Proof Suncare med SPF 30 fyldt med granatæble soldater…
  Til ansigtet er den oliefri og fedter ikke. Men… kan da godt lokkes til at prøve Oles nye solcreme..:-)

  17/06/2011
 • Chanel UV essential der vist nok desværre udgår. Men den fine creme kan duppes på huden uden synlige spor.

  17/06/2011
 • Frederikke

  Avivir Aloe Vera Sun Lotion! Den virker beroligende og opbyggende, mens du er i solen. Bagefter er det vigtigt med masser af fugt – jeg sværger til den prisbelønnede Avivir After Sun Tan Optimizer. Den forbereder huden på en ny dag i solen – altså sådan at man bliver lettere brun – uden at blive rød. Fristes til at sige : PRØV DET!

  17/06/2011
 • Vichy faktor 30 og Matas, de stribede.

  17/06/2011
 • La roche porsay kan bare noget : )prisen er også iorden. Kh fra Jo

  17/06/2011
 • Uden at have set ingredienserne til Ole’s creme vil jeg gætte på at man bliver hvid af det når man lige smører det på fordi der er godt med titandioxid i – som er en mekanisk solfilter. 🙂

  17/06/2011
 • Dorthe

  Tak, fordi du tager emnet vedr. sol og solcreme op, Anette. Vidste slet ikke, at Ole H. var kommet med en ny, men det må da prøves, når den jeg har løber tør.
  Jeg bruger Dermalogica solcreme i ansigtet (skøn let creme, som ikke fedter), og derudover sværger jeg til Lancaster’s skønne solcremer. I øvrigt har jeg yderst sarte læber, og der bruger jeg enten min solstift fra Vichy eller en fra Labello.. (Har op til flere solstifter; en i alle tasker, så jeg aldrig kommer ud af døren uden.)

  17/06/2011
 • Line

  Jeg bruger Dermalogicas Solar Booster til ansigt og hals. Den er super godEllers står den på faktor 30 fra Derma til resten af kroppen- det lidt mere budgetvenlige alternativMen er da lige nødt til at prøve Oles den nye en dag også…

  17/06/2011
 • Jeg bruger Derma til kroppen – både mig og ungerne får en tur i faktor 30.
  Til ansigtet må jeg med skam tilstå: Jeg bruger ikke noget… men den dagcreme jeg bruger for tiden har UV filter i, men det er vel ikke så godt som faktor?

  17/06/2011
 • Jeg bruger en hudcreme med faktor 30 i fra matas og den virker helt fint for mig 😀

  17/06/2011
 • maja

  Jeg sværger også til LRP i ansigtet – den er dejlig let og holder længe!

  17/06/2011
 • Elena Leah

  Nu er det ikke fordi jeg ønsker at ødelægge noget, men netop den solcreme du anbefaler, La Roche-Posay, skulle være fyldt med kemikalier. Jeg kan selvfølgelig ikke finde testen frem nu, men listen over de gode står er:

  http://fpn.dk/liv/krop_valvare/article1744799.ece

  Selv bruger jeg den fra tusindfryd som er omtalt i artiklen og den er helt perfekt. Sidste år brugte jeg La Roche-Posay, og var også rigtig tilfreds med den, men det blev så en anden i år grundet kemikalierne.

  17/06/2011
 • Mette K Eriksen

  Den fra La Roche Posay på billedet er klart favoritten til dato, nem at smøre ud, fedter ikke og med høj faktor til ansigtet. Døjer for vildt med pigmentering i ansigtet efter graviditet…. Især på overlæbe (ligner jeg har overskæg, argh!) og ja, det dukker op sammen med den første forårssol uanset solfaktor, så jeg ser frem til et kommende om den slags.

  17/06/2011
 • Piz Buin faktor 30 til ansigtet:-)

  17/06/2011