Billigt bedre end dyrt

Harvard Medicin School har netop publiceret en rapport om hud – og i et interview i fredags blev jeg bedt om at kommentere på en af konklusionerne. Nemlig den gamle, klichéslidte sætning som, at almindelige, billige fugtighedscremer er lige så gode som dyre cremer.

Hold nu op.

Jeg mener det.

Hold nu op.

Det er nemlig præcis den sætning, der af mange (især formiddagsaviserne) bliver fortolket ad hekkenfeldt til. For det første: Har du nogensinde hørt nogen sige, at en Lada er lige så god som en Mercedes? Jeg mener, man kommer jo frem i begge dele. Men køreglæde, komfort, the ride, oplevelsen om du vil, er sandsynligvis ret forskellig. På samme måde som den kan være med hudpleje. Personligt står jeg af, når jeg vender en krukke og ser, at de tre første ingredienser er vand, paraffin, silikone. Det føles sjældent behageligt, ligesom jeg er overbevist om, at vores hud kommunikerer bedst med planteolier. Men. Det ændrer ikke på, at huden holdes fugtmæt med både paraffin og silikone. Og at det er billigt. Og i øvrigt en cocktail, der ikke kun bruges af prisbillige mærker.

For det andet: Rigtig mange misforstår sætningen som gældende for alle cremer. Men hey, det er udelukkende fugt, vi taler om. Handler det om hudforbedrende ingredienser med glatstrygnings-evner som eksempelvis A-vitamin, AHA-syrer, niacinamid (B3) og peptider, så koster de typisk mere end enkle fugtcremer.

Dog findes nogle af de bedste fugtmagneter i både dyr som prisbillig hudpleje. Det gælder hyaluron, glycerin og urea. Tre ingredienser jeg er glad for, så længe de ikke står langt nede på en ingrediensoversigt med paraffin og silikone øverst.

SNUP TIPPET: Hvis det bare gælder om at fugtmætte sin hud, kan det sagtens gøres priskærligt: 1) Først en blid eksfolierende vaskeklud, som kan være Pai’s deluxeudgave eller den almindelige i bomuld fra Ikea + 2) Så er blandingen af fugtmagneter og peptider eminent i Nilens Jord Serum efterfulgt af beskyttelse med SPF. Det kan fint være denne her. Jeg er vild med SkinCeuticals, som dog ikke er billig, men giver en fin BB-effekt – altså gløde og farve – og er god til sart hud.

NB: Måske husker du tendensen med sympatiske priser, og at tingene inkl. altså prisen, skal gi’ mening som aldrig før. Ét af mine favorit-renseprodukter er eksempelvis ikke billigt up front, men på en anden måde. For det flødeskumsbløde renseskum holder  i op til et halvt år, fordi det er drøjt, og fordi jeg kun bruger vand om morgenen. At Jurlique troner på testhylden vender vi tilbage til.

@BEAUTYSPACE på Instagram

22/08/2014
Dopet
26/08/2014
Hvad 10 kilo og højt hår kan

Kommentarer

 • @ Jette B – Herligt med CND.

  @ Susanne Lang – Jeg er vild med deres retinol-serum og CE Ferulic high Potency Serum.

  @ Henrik B – Den skal jeg ha’ fat i. Stor tak.

  Mange hilsner Anette

  27/08/2014
 • Anette Kristine Poulsen

  Hæng på – Jeg vender tilbage i dag.

  KH Anette

  27/08/2014
 • Henrik Boysen

  Når vi nu lige snakker om produkter der kan give fugt må jeg bare dele denne gel fra sebamed med jer. Den er det eneste produkt der hjælper på min tørre dehydrerede hud. Det er en gel fyldt med kun fugtgivende ingredienser som blandtandet, glycerin, aloe vera og hyaluronsyre. Jeg bruger den som et serum hverdag under en god fed creme og er bare lykkelig for at have sluppet af med 5 års nonstop tør hud. Den koster kun 50 kr for 50 ml og så er der ikke parfume i 🙂

  PS. normalt syntes jeg geler især dem bygget på aloe vera, tit føles meget klæbende. Men denne gel føles som at have intet på. (i hvert fald på min hud)

  Ingredients: Aqua, Aloe barbadensis leaf gel, Propylene Glycol, Glycerin, Sorbitol, Panthenol, Sodium Hyaluronate, Allantoin, Sodium Carbomer, Sodium Citrate, Phenoxyethanol, Sorbic Acid.

  Hvis nogle er skulle spørge kan den fås her 🙂 http://www.feelunique.com/p/Sebamed-Clear-Face-Care-Gel-50ml

  26/08/2014
 • Så enig 🙂

  25/08/2014
 • ninia johannesen

  Jeg elsker min Sisley

  25/08/2014
 • Susanne Lang Pedersen

  Hej Anette. Er også ret glad for Skinceuticals produkter. Er der nogle af deres produkter – ud over den farvede solcreme – som du kan anbefale og som virker ?

  25/08/2014
 • Fru Striib

  Elsker også mine PAI vaskeklude

  25/08/2014
 • @ Louise VT – Den er fin til tør hud, se INCI oversigt her: http://rudolphcare.dk/webshop/34-facial/acai-cleansing-foam (dvs. uden irriterende stoffer). Dog afhænger det af om du kan lide den rene fornemmelse som en skum giver eller om du er til cremede renseprodukter.

  Stor hilsen Anette

  25/08/2014
 • Jette Berg

  Elsker din blog og glæder mig til at høre om hvad der virker. Er ved at give lidt op når jeg kigger på hylden med alle krukkerne og tuberne. Kan efterhånden ikke huske hvorfor de enkelte produkter var så fantastiske og i hvilken ordne jeg skal bruge dem. Måske kan jeg starte på en frisk med dine dokumenterede erfaringer :0)
  Iøvrigt – tak for dit råd for en måneds tid siden vedr. CND negleolie. Det har virket!

  25/08/2014
 • Louise VT

  Har luret på den der cleansing foam, da hende Andrea R. har talt så godt om den på Insta. Den lyder bare så lægger, men da jeg har lidt tendens til tør hud, er jeg i tvivl om det går…
  Ved du noget om det Anette?

  25/08/2014
 • @ Eva – Ja, der er noget om, hvad der virker. Dokumenteret. Og det vender jeg tilbage til om under en uge.

  Stor hilsen Anette

  25/08/2014
 • Eva B

  Den åd resten! Havde glattet lidt ud, og filosoferet over luksusblødheden i gode prisukærlige cremer. Og efterlyst de andre konklusioner ? Noget andet spændende, fx om hvad der virker bedst( håbet er lysegrønt, hehe) ?

  25/08/2014
 • Eva B

  Sehr sehr interessant. Keep on, Harvard. Og Anette.

  25/08/2014

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.