Coco, solen og hvad der er bedst

Favoritter i solen. Hvad er dine?

Favoritter i solen. Hvad er dine?

Coco Chanel smed i sin tid korsettet og de tunge blonder for på stranden at vende ansigtet direkte mod solen og labbe energien og farven i sig. Mademoiselles gyldne look kom altså ikke fra sund selvbruner, men fra de varme, ægte stråler. Siden er vi blevet klogere og mere solforskrækkede, når vi forskanser os bag rakethøj beskyttelse.

HVIS du tænker, at det er liiiige tidligt nok at bringe solbeskyttelse på banen, så skyldes det, at denne vakse kvinde ville have nogle favoritcremer. Det får hun her sammen med løftet om, at beautyspace inden længe vil servere mange flere beachy reminders og brugbare sol-tendenser.

SNUP TIPPET: Se ikke høj SPF som smutvej til langtidsbagning på stranden, men derimod som vejen til den lækre hud, de fleste af os sukker efter. Den, der strutter af både Coco Chanels sexede udeliv OG sundt mådehold. Her er 3 af mine sommer-favoritcremer:

Anti-age Cellular Protection SPF 25 fra The Organic Pharmacy med rød, hvid og grøn te (399 kr.)
John Masters Organics Natural Mineral Sunscreen SPF 30 – også med grøn te (319 kr.)
Urban Environment UV Protection Cream SPF 30, fordi japanske kvinder har den smukkeste hud, og mon ikke både Sushi og Shiseido har en finger med i spillet? (265 kr.)

NB: Solbadning – sådan rigtig solbadning – kræver vandfast beskyttelse. Vær også obs på, at UVA (=aging-strålerne) skal udgøre mindst 1/3 af faktoren på UVB (=burning-strålerne). Dvs. en faktor 30 skal beskytte med minimum SPF10, når det gælder UVA. Ifølge EU’s retningslinier kan det ikke lade sige gøre at opnå en tilfredsstillende faktor mod UVA uden at bruge såkaldt kemiske filtre og derfor har flere øko-producenter valgt at lade deres solcremer udgå. Nogle produkter er stadig på hylderne men afventer EU-deklarering.

Har du en favoritsolcreme, så fortæl, fortæl, fortæl…

29/03/2010
Smil, DU skal på
31/03/2010
Vind årets skønneste oplevelse

Kommentarer

 • Jeg er ret vild med ansigtssolcremen fra comfort zone. Til kroppen plejer jeg at købe solcreme hos apoteket. Mener den hedder Clindern.

  04/04/2010
 • TAK for alle Jeres super-bud.
  @Neokubik …disse cremer ER ansigtscremer med høj SPF, så alt hvad jeg vil smøre under er enten en tyndt lag ansigtsolie eller fugtserum. De fungerer fint alene …og fedter ikke ;o)

  04/04/2010
 • Lærke

  Jeg er meget lys og blev altid rød ligegyldigt hvad jeg gjorte eller smurte mig i…indtil sidte år hvor jeg fandt min løsning: Vichy 30 og 50+ til udsatte steder samt Ole Henriksen solcreme til ansigtet 🙂 Kan også varmt anbefale Vichys aftersun dejlig kølende men lugter lidt syntetisk.

  01/04/2010
 • susanne

  Clinique sol den går helt op til spf 50 🙂

  01/04/2010
 • Derma 🙂

  31/03/2010
 • Jette Rasmussen

  Jeg har indtil videre været ganske tilfreds med Dermas solcreme, som både er svanemærket og billig!

  30/03/2010
 • Og kan cremerne bruges som dagcreme eller foreslår du at putte en dagcreme under?

  30/03/2010
 • Pia

  Jeg tror i år skal være året hvor jeg prøver en kvalitetssolcrme – og jeg vil da klart prøve en af dem du foreslår. Modsat andre produkter til kroppen har jeg ikke været god til at tage kvalitet. Har bare lige købt det der stod nærmest i supermarkedet!

  30/03/2010
 • Lene

  Jo, sushi (og Leo) må klart have en god virkning:O) Jeg er vild med Diors self-tanning produkter – ved godt det ikke på den måde er et solprodukt – men de giver lige min LYSE hud en varm glød – så jeg kan vise mine ben offentligt!

  30/03/2010
 • Joan

  Jeg er vild med Lancaster – synes den dufter fantastisk!

  30/03/2010
 • Den bedste jeg har anvendt, er Avenes på spray faktor 40 eller 50.

  30/03/2010
 • Nipuni Julie

  Jeg bliver slet ikke rød, da jeg har en mørk glød, men jeg foretrækker også spray på flaske. Ellers så holder jeg mig for det meste indendørs eller i skyggen imellem 12-15 🙂

  30/03/2010
 • Elisa Lykke

  Dermalogicas soleserie er min favorit…og så tilslutter jeg mig Mikkel…det er bare bedst med spray…bryder mig ikke om fedtede sol-sand fingre 😉

  30/03/2010
 • Jeg elsker solcreme på spray – fx fra Vichy eller Nivea!

  30/03/2010