Da jeg lavede en Blachman

I dag skulle have været en forlængelse af ordene i går. Med tip fra en kvinde, der ved, hvordan du glatter ud. Mentalt som fysisk. Hæng på, for hun kommer til orde, når jeg har lettet pennen i en lidt anden boldgade: For få timer tiden sad jeg på den franske ambassade til en vanvittig fornem, intim middag med royal deltagelse og mig i mine absolut højeste sko.  Jeg fik også gnedet mascaraen godt rundt i ansigtet. På grund af tårer. Over musik, over en mor og over Sephora. Why? Fordi det var en velgørende sag, der ret beset ikke interesserer mange. Nemlig autisme – et usynligt handicap, en neurologisk anderledeshed, som 50.000 mennesker udfordres af i Danmark.

En mor til to børn med autisme forklarede om vores ’normale’ verden, der er så svær for dem at navigere i. Om hvordan personer med autisme rummer gaver (ja, selvfølgelig), som vi bare kun ser, hvis vi tager os tiden, giver plads og accepterer. ”Hvis man ved, at det barn, der måske aldrig lærer at binde sine snørebånd med den rette anerkendende støtte kan blive en stor fysiker eller en anden anderledes kapacitet for samfundet, så er det måske lettere at give den plads”, sagde hun. Arj, tænker jeg. Vi bør da for pokker give plads også uden den gulerod.

SNUP TIPPET: Da gik Blachman i den for mig, da aftenens musikalske geni-indslag kom. Det var fra  gudesmukke Maja Toudal, der er autist. Hendes musik og stemme kravlede helt ind, og jeg advarer dig. Du kommer også til at flyde over. Og så var der et dybt engageret Sephora, der gav både plads (og penge) til Landsforeningen for Autisme – makeuppungen på billedet havde jeg forinden grebet som mit spinkle bidrag. Salget derfra går til foreningens arbejde med at få os andre til at forstå og rumme.

NB: Du finder Maja Toudal på iTunes.

F’ølg Beautyspace (og dine andre favoritblogs) på Bloglovin’ lige her // @Beautyspace på Instagram // Beautyspace på tablet

17/04/2013
Kidman fortryder Botox
20/04/2013
Et lille tip, en gave og en oplevelse

Kommentarer

 • Tak! Du er altså en skat. 🙂

  24/04/2013
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Sanne – har tjekket. Illum/Sephora tager imod ordrer telefonisk.

  Tak for info Christian!

  Mange hilsner anette

  22/04/2013
 • Endnu to servicemeddelelser:

  1) Majas CD kan downloades på http://majatoudal.bandcamp.com/album/live-acoustic-stripped .

  2) På YouTube har hun en fremragende video-blog om det at være autist – hun skriver under pseudonymet “The AnMish”.

  20/04/2013
 • @ Berit C og Heidi – tak skal I have.

  @ Lene – det er da vist kun en dansklærer, der skriver Blachman med d !

  @ Mikkel – og det kan jo ikke komme bag på dig…

  @ Cecilie – super cool.

  @ Sommer – det var i hvert fald nemt for mig at spotte, at Sephoras engagement kom fra hjertet.

  @ Mette F – håber du vil blive fanget.

  @ Sanne – prisen er 295 kr. og desværre er den kun i Fields og på Strøget, men ring og hør om ikke de sender. Det må de gøre.

  @ Karin og Katrine – 1000 tak.

  @ Susanne – er det en åben ansøgning, for så ja tak.

  @ Stina – åhhh perfekt. Jeg har fået hende på en af mine playlister nu.

  Stor hilsen Anette

  20/04/2013
 • Stina

  Servicemeddelelse: Maja Toudal er også på Spotify 🙂

  20/04/2013
 • Ej, nu fik jeg lidt tårer i mine øjne, fordi rummelighed er så for hulans smukt!!!

  19/04/2013
 • Susanne

  Du er da også med alle steder .. Du mangler en der kan bære din kuffert 😉

  19/04/2013
 • Karin Pihl Rasmussen

  Hvor er det fantastisk at skønhed og beauty er så bredt og favnende.
  du er en stor inspiration for mange
  🙂 🙂 🙂

  19/04/2013
 • Min bror har en søn som er autist. Det er jo den der pung der er lavet af banner. Kan man købe den online, for jeg vil virkelig gerne købe en, men kommer ikke lige til Illum. Rigtig go’ weekend, smukke. 🙂

  19/04/2013
 • Mette F

  Må straks ind at høre Maja Toudal og ja, autisme hører man ikke meget om, men de mennesker har virkelig nogle udfordringer (og gaver) 🙂

  19/04/2013
 • Sommer

  så er reklame til at holde ud – tak Anette.
  For din deltagelse i – og vidensdeling om- eventen, som er et skridt på vejen til større accept, af mennesker der er anderledes skruet sammen.

  Og hvem har ikke brug for det?

  Altså viden – og accept…

  19/04/2013
 • Jeg arbejder i TDC og en af de ting jeg er stolt over ved det firma er, at vi bruger autister til forskellige typer opgaver – dels fordi de er dygtige til de ting de virkelig kan og dels pga vores CSR målsætninger

  19/04/2013
 • Troede lige du havde været grov og brovtende a la Blachman, hvilket jeg ikke kunne forestille mig. Heldigvis valgte du den intenst lyttende og rummelige variant 🙂 lyder som en fantastisk aften!

  19/04/2013
 • Heidi

  Sikke et rørende indslag Anette… Var lige inde at lytte til smukke Maja, fantastisk stemme.

  19/04/2013
 • Lene

  Åh fantastisk skønne Søs. Smukt med de tårer. Da du skrev Blachmand var jeg bange for du verbalt havde svinet nogen til. Ved da heller ikke hvordan jeg kunne få den tanke….;) Godt han har flere sider den mand.

  19/04/2013
 • Vil straks gå ind og lytte til hende. Synes det er så dejligt du skriver om det.

  19/04/2013
 • Vil straks gå ind og lytte til hende. Synes det er så dejligt du skriver om det.

  19/04/2013

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.