Dagens dilemma: Hvide ben

Hende her skrev og råbte what-to-do. Det samme gjorde hende her. Og jeg ved alt for godt, hvad de taler om. For jeg har dem selv. De blændende kridhvide ben. Mit svar til damerne lyder sådan her:

Det kræver en anelse arbejde at bugt med spøgelses-benene, men opskriften findes og kommer her: Tørbørst først med hamphandske eller poleringsbørste, hop i bad og fugtmæt huden, inden du er helt tør, med en bodylotion. Tjek gerne, at der er fugtmagneter i som eksempelvis hyaluronsyre, glycerin eller carbamid. Vent cirka fem minutter og smør så  selvbruner på. Decléors ‘Self-tanning Milk Natural Glow’ er blandt mine top-favoritter (dermanor.dk kan tippe om nærmeste forhandler). Når selvbruneren er fordelt og har trukket i et minut, så smør efter med almindelig bodylotion på knæ, ankler og fødder. Gentag to gange om ugen og husk at fugtmætte huden de andre dage. Jeg lover, at metoden er tried & testet og giver pæn hud på benene.

DIN MENING, TAK. Og nej, benene er, som du nok har gættet, ikke mine. Måske er det også for poppet at lægge den slags billeder op. For hvad gør sådant et foto ved dig? Inspirerer eller irriterer det? Vil virkelig gerne vide det.

16/06/2014
Hvis det her var noget
18/06/2014
Fartblind og svær at afkode

Kommentarer

 • Mette

  Smukke ben – inspirerende billede:-)

  18/06/2014
 • Carina

  Jeg blev først irriteret da jeg læste folks kommentarer.
  Benene på billedet er ganske normale ben – som ikke sidder på en afsultet model, og alligevel skal man læse sætninger som: Meget smukke ben. Meget brune ben. Men meget tynde ben 🙁 Ville foretrække en kvinde med mere fylde for at hamle op med forkerte skønhedsidealer

  Jeg har virkelig svært ved at forstå hvordan forkerte skønhedsidealer kan nævnes til det billede! ØV

  18/06/2014
 • Pia Ø.

  Flotte ben. Kan kun inspirere synes jeg .-)

  18/06/2014
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak alle sammen. Har haft den bedste morgen med kaffe og jeres kloge, vittige, tankevækkende og gode ord. Jeg tror ikke, I aner hvor glad jeg er for jeres engagement på Beautyspace. Og jo, det er nok rigtigt, at benene på billedet er en blanding af rigtig sol, selvbruner og en god olie. Alternativt er der professionel spraytan indover. To konkrete svar:

  @ Sanne – Duften er fin, let og kun med en snert af ‘selvbruner-lugt’, der hurtigt er væk.
  @ Cecilia – Brug evt. conditioner i stedet, og fugtmæt SÅ snart du er ude af badet med en fed creme eller olie.
  @ Malene B – Jeg vil tro, det kræver en form for laser. Jeg ville ringe til N’Aage eller Mølholm og forhøre mig, hvis jeg var dig.
  @ Anne U – Det ved jeg desværre ikke nok om. Du er nødt til at spørge lægen/hudlægen.

  Stor hilsen Anette

  18/06/2014
 • Pernille Sparsø

  Smukke ben! Altid godt at wefterstræbe, også selvom jeg aldrig ville kunne opnå samme skønhed! Foretrækker æstetik og drømme fremfor hverdagens trivialiteter. Har ingen problemer med diverse modelskønheder på din blog. Tværtimod 🙂

  17/06/2014
 • Anne Utoft

  Smukke sommerben der inspirerer til at opgradere det selvkærlige yderligre også på det område:-)

  Anette Nu vi er ved benene – min udfordring er udtalte hvide pletter især på underben og lidt på underarme, pigmentpletter=manglende pigment formoder jeg. Har du viden og råd på det felt vil jeg være dig himlens stjerner taknemmelig.

  Elsker din inspiration og tilgang til livet:-)

  17/06/2014
 • Malene B.

  Når vi nu snakker ben – hvad pokker stiller man op med blå blod streger i huden? Formoder at det er blodsprængninger i karrene? Er frygtelig bange for at have arvet min farmors ben. De var som taget ud af en gyserfilm – med streger over alt. Er der overhovedet noget man kan gøre for at forebygge?

  17/06/2014
 • Jeg tænker: De ben er ikke blevet brune med selvbruner… rundt om neglene og alting. Men de giver mig da lyst til en efterligning… med selvbruner ; )

  17/06/2014
 • Frederikke

  Jeg synes, at de ben minder om mine egne 😉

  17/06/2014
 • Cindylynn

  Jeg synes billedet er deprimerende, det giver mig følelsen af at min krop er forkert for uanset mængden af selvbruner kommer jeg ikke til at ligne hende eller ham på billedet

  17/06/2014
 • Karoline Lundberg

  Meget smukke ben. Meget brune ben. Men meget tynde ben 🙁 Ville foretrække en kvinde med mere fylde – for at hamle op med forkerte skønhedsidealer 🙂

  //K

  17/06/2014
 • Rikke Ryge

  Lækre ben er lækkert! Interessant spørgsmål om det irriterer eller inspirerer. I første omgang gjorde det ingen af delene, men ved nærmere eftertanke, kan jeg mærke, at det nok mest får en følelse af misundelse frem – og den følelse er jo aldrig rar. Men jo en følelse man har vænnet sig til og må leve med, da vi jo bliver bombarderet med den slags billeder hvor end vi vender blikket hen.

  17/06/2014
 • Dorthe

  Tænker “wow”! Bare det var mine 😉

  17/06/2014
 • Linda Juul Petersen

  Helt klart inspireret…. Meget smukke ben – det betyder utrolig meget med velplejet hud, så er farven ikke så vigtig. Kæmper lige nu mest med skrammer og brændenældebid, som ikke gør benene pænere…..

  17/06/2014
 • Camilla

  Flotte ben

  17/06/2014
 • Camilla

  Flotte ben

  17/06/2014
 • lene

  Jeg har et lidt tudelt forhold til selvbruner… hvis vi ikke skal være i solen, skal vi så snyde at vi er det? Mine lyse ben kan være smukke og velfugtede også om de er “hvide”!!??
  Men tudelt er det, for nu har jeg ikke brugt selvbruner i flere år (oge heller ikke solet mig) og fik så fat i clarins dråber og, ja, med lidt glød ser jeg da bedre ud uden makeup.. føler mig friskere når jeg ser mit speglbillede for eksempel i svømmehallen hvor der ikke er plads til bronzer eller rouge kinderne…
  Men det ærger mig hvis jeg er med til at underholde et usundt skønhedsideal når jeg ser i avisen at 4 af 10 teenage piger allerede er solskoldet i år, så bliver jeg ked af det.

  17/06/2014
 • Mette Emilie

  Jeg bliver glad af det, da det ikke bare er “flotte ben”, men også mindet om en dejlige tid, vi bevæger os hen imod. Dog projekterer jeg lyn hurtigt tilbage på mig selv og konstaterer, at den flotte farve er svær for mig at opnå. Så lidt i modvind komme jeg også 🙂

  17/06/2014
 • Den slags billeder gør mig grøn! Af misundelse og ærgelse! Og faktisk bare pissesvært over de hvide ben der rager frem.. Og var det ikke kommet fra dig havde jeg tænkt jaja, go med dig! Men nu prøver jeg – og så har det sgu bare med at virke:-)

  17/06/2014
 • Tanya

  Har du set at Christina Wedel har samme tema i dag? http://www.bloglovin.com/frame?post=2978614711&group=0&frame_type=a&blog=891227&frame=1&click=0&user=0
  Jeg tænker at den der Bronzing Oil kan bringe min ujævne hud på benene lidt længere hen ad de smukke modelstænger. Jeg bliver sgu altid lidt misundelig på modellerne, men ved jo også at livet ikke nødvendigvis er lettere bare fordi man er virkelig smuk – sådan ser det ud udefra, men inden i er der sikkert lige så meget kaos som hos os andre (og måske mere?) 🙂

  17/06/2014
 • Mette D

  Jeg syntes det ville være fint m et billede af “alm” ben til en afveksling. Vi bombarderes m modellers velplejede look, som de fleste af os kun kan drømme om. Så lidt realisme, suppleret med modellers perfekte look en gang imellem, hvis du spørger mig 😉

  17/06/2014
 • Sidse Pipi

  Jeg blev mest fanget af den ro der er i det billede, kunne godt lige bruge en uge på langs og smide stængerne op.

  17/06/2014
 • Jeg bliver altså SLET ikke irriteret – for ved godt, at det er et opsat billede som skal pynte og fortælle en historie. Og så er vi jo dejligt banale os mennesker – vi kan jo bedst lide at se ting, der er pæne. Også ben 🙂

  Jeg har selv haft en self-tan indlæg på min blog og er kommet frem til næsten mere eller mindre samme metode som din. Så jeg skriver under på, at din metode virker… selvom du uden tvivl er mere ekspert på beauty området end jeg. Og i den forbindelse brugte jeg nok sådan ca. 20 minutter på at få taget et billede af mine egne ben, som jeg kunne leve med… for vi vil jo gerne gøre os så pæne som muligt.

  Sidst tak for fif (og super skøn blog generelt) – jeg må klart prøve denne fra Decleor… jeg er nemlig blevet lidt hoocked på det med selvbrunere nu 🙂

  Bedste hilsner
  Anne fra Whatwhenwhere.dk

  17/06/2014
 • Anette Waaben

  Jeg bruger St Tropez Self Tanning Lotion medium/dark på hele kroppen et par gange om ugen og den giver en flot, naturlig kulør. Samtidig er det en fordel at det ikke er en rigtig selvbruner, som let giver “helligdage”
  Den fås bl a i magasin, men er billigere på f eks Lookfantastic.com.

  17/06/2014
 • @ Lone K: Godt set. Jeg er enig med dig! 😉

  17/06/2014
 • Lone K

  Flotte stænger, synes jeg; men ærgerligt at tæerne bærer præg af for meget ufornuftigt fodtøj!

  17/06/2014
 • cecilia 14 år

  Jeg synes man bliver motiveret og inspireret når man ser sådan et billede af nogle flotte brune ben med en fin farve neglelak på, så bliv endelig ved med det! Jeg har det problem at jeg elsker at gå i shorts om sommer, men når jeg har barberet ben holder det kun tre dage. Efter de tre dage når jeg skal barbere ben igen, så er de simpelthen SÅ tørre (og ja jeg bruger shavegel).. har du en ide til hvad jeg kan gøre? 🙂 mvh cecilia, har fulgt din blog i over er år, elsker den!

  17/06/2014
 • christina

  Hverken irriterende el inspirerende for uanset al verdens penge og plastikkirurgi ville jeg aldrig få ben som andre pga min hudsygdom ….der er dage jeg er god til at sige that is life” men desvære flest hvor jeg er flov trods min sunde fornuft jo godt ved jeg ikke kan stille noget op :-/ derfor er jeg jo også den værste at snakke med når veninderne brokker sig over dem selv og får botox, silikone patter og tatoveret bryn mm for uanset hvad vil jeg aldrig kunne betale mig fra denne skamferende pis sygdom 🙁 og åhee ja selvbruner kan du forestille dig hvordan det ser ud når det smøres på ! Ikke kønt jeg har endnu ikke fundet en der ikke sætter sig i arene ….men lever i håbet ♥ ps har lagt et spørgsmål længere nede ang bio oil 😉 og apropos selfie og om de er inspirerende el irriterende haha pudsig nok ….indrømmet !! For det meste inspirerende ♥

  17/06/2014
 • Lea

  inspirerer..

  17/06/2014
 • sus bruun

  Det er noteret – creme på inden og efter selvbruner og har checket der er glycelin i decubal bodylotion økologisk – og selvbruneren la roche-posay udskiftes med decloer når bøtten er tom – (DEN skulle jeg da have købt den i Paris i sidste uge). Billede inspirerer selvom jeg godt ved at mine mælkehvide ben med blodsudtrækninger aldrig kommer i nærheden af det…

  17/06/2014
 • Lene Jespersen

  Kære Anette, Meget smukke ben, jeg tænker ikke på gnave ben, men sommerben.. jeg bliver fristet, når jeg ser de smukke ben, og tænker der må ligge en super god bodylotion bag? Har du et forslag på en god bodylotion/olie som kan det HELE? 🙂 Tak – Kram fra Lene

  17/06/2014
 • Det er flotte ben og et flot billede. Og ikke så meget med mine ben at gøre… Sådan tænker jeg. Jeg har selv små (fede) ben, som er kridhvide. Men det irriterer mig slet ikke. For jeg ved godt, at jeg aldrig bliver sådan alligevel. Og at det faktisk er helt ok 😉

  17/06/2014
 • Gitte Salling

  Må jeg anbefale ‘Perfect legs skin miracle’ fra thisworks. Det er en serum med lidt farve i, så benene får en helt fantastisk glød. Har brugt det hele forsommeren, og synes selv at ‘den hvide gips’ bliver dækket så fint. Det er ikke en selvbruner, hvilket jeg synes er en fordel.
  Fra mig som faktisk har en rimelig flot farve på,benene lige nu 🙂

  17/06/2014
 • Berit K

  Go’e stænger kan man aldrig få nok af.. også selvom photoshop har hjulpet til.. Men det kunne være forfriskende at se et billede nedenuner af dine, mine el en anden “virkelige” dameben.. Selv betragter jeg mine underben som en praktisk foranstaltning og ofrer dem ikke særlig meget hverken positiv eller negativ opmærksomhed. Men måske jeg efter idag begynder på det..

  17/06/2014
 • Irriteret? Hvorfor dog? Sådan ser mine ben da også ud!(Efter en tur i photoshop, that is!) 😉
  Det er et spændende spørgsmål, du kaste i plenum her, for der har jo været meget blæst omkring photoshopping af billeder, især indenfor skønhedsbranchen.
  Jeg tror, det meget handler om ærlighed og ydmyghed overfor værktøjet og erkendelsen af, at (næsten) alle bruger det i større eller mindre grad (og nu sidder jeg faktisk og bliver inspireret til selv at lave et lille indlæg om emnet).
  Helt ærligt så tror jeg, at din egen holdning til at lægge sådan et “poppet” billede på, gør, at jeg ikke bliver irriteret.
  Modsat har jeg set andre bloggere lægge det mest grotesk retoucherede pressefoto på et makeup-indlæg, hvor man hverken kunne genkende den kendis, der lagde ansigt til endsige det produkt, der blev reklameret for.. og så påstod vedkommende oven i købet, at billedet var “viiildt inzpirerende”. Not! Det er netop dér, det bare bliver vildt irriterende.

  17/06/2014
 • Jeg synes billedet er lækkert, helt OK. Jeg kan abstrahere fra at det ikke er hverken dine eller mine ben, selvom jeg nu plejer at få at vide at jeg har pæne ben. For tiden bruger jeg Matas egen selvbruner på benene, blander den halvt op med bodylotion i hånden, da jeg synes den bruner lige lovlig meget. Og så hver morgen Rimmels benbruncreme, som tidligere nævnt. Jeg har soleksem og indset at jeg bare er en bleg blondine, så jeg har det faktisk fint nok med ikke at være “brun”. Må prøve nævnte selvbruner næste gang jeg skal købe ny, hvordan er duften?

  17/06/2014
 • Mia T.

  Jeg syntes det er et flot billede. Jeg er altså godt klar over jeg ikke har verdens flotteste ben 🙂 Måske har jeg pænere øjne end hende. Hvem ved ;o)

  17/06/2014
 • Helt ærligt, så irriterer sådan et billede mig faktisk. Mine ben kommer aldrig til at se sådan ud. Jo, man kan gøre meget med motion, men det gælder vist også om at kende egne begrænsninger 🙂 Og er jeg den eneste, der synes, at det er lidt svært at sidde med krydsede ben, uden at lægmusklen ser sær ud?

  17/06/2014

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.