Den der smører godt…

00

Måske ved du allerede, at fedtstofferne i hørfrø og hjulkroneplante er gode for helbredet. Så gode, at flere amerikanske hudlæger lovpriser det glatte lag – udvendigt som indvendigt. Jeg har netop fået en update fra hudlæge Leslie Baumann (hun er professor ved University of Miami og bruger derudover det meste af sin tid på at forske i hud):

1 – hjernemad kaster glans af sig
Frø fra hjulkroneplanten er den rigeste kilde til gammalinolsyre (GLS), som kan forbedre leddegigt og PMS, og hørfrø er ekstremt rige på omega-3 fedtsyrer, der kan dæmpe depression og styrke hjernen. Nu er det også dokumenteret af forskere fra Institute of Experimental Dermatology i Tyskland, at hørfrø- og hjulkrone-olie som kosttilskud kan forbedre – som i virkelig forbedre og fugtmætte – hudens overflade. Altså et farvel til tør hud.

2 – sluk den indre ild
Mange hudpleje-eksperter – inkl. Baumann – er optaget af såkaldt inflammation (sorry – et håbløst ord på dansk, som bedst beskrives som hud, der blusser af irritation). Her formår begge olietyper i følge det tyske studie at give ro på.

SNUP TENDENSEN: Måske har du forlængst ladet dig rive med af den oliefeber, der raser – og jeg vil derfor blot hurtigt dele budskabet om, at double up virkelig hjælper her. For ud over at kaste de gode olier i  smoothien eller over salaten, vil du få et endnu hurtigere resultat ved også at smøre olie i ansigtet – og endelig på let fugtig hud.

Jeg er vild med ansigtsolien fra Organic Apoteke - her vist i X-large til kroppen

Jeg er vild med ansigtsolien fra Organic Apoteke - her vist i X-large til kroppen

19/08/2009
Skin is in
21/08/2009
Lighten up…men av

Beklager, der kan ikke kommenteres mere på dette indlæg