fbpx

Den gode nyhed: Hårtab kan som regel fikses #1

Der kom en mail, hvor emnelinjen skreg HJÆLP i versaler efterfulgt af en masse udråbstegn. Min veninde var begyndt at miste hår, og i den situation er der som regel bare ét telefonnummer, jeg skynder mig at give til folk. Ikke at der er tale om et hurtigt fiks. Men noget kan gøres.

Mange forbinder muligheden for at hente tabt hår tilbage med transplantation, og der er vi ikke. Til gengæld skal der justeres på et par vaner og tilføjes en enkelt ny, som tager 30 sekunder, nemlig daglig hårbundsmassage. Hvis du skulle være i tvivl om, hvor rart det i virkeligheden er, så se med i dag på Instagram stories: @beautyspace.

Stadig kan ingen selvfølgelig sætte hår på en skaldet, men hårsække i dvale kan vækkes til live, og så er man allerede i gang med projekt-mere-hår.

Selv husker jeg alt for godt, da mine hårtotter for få år tilbage begyndte at samle sig i afløbet og elastikken pludselig kunne snos fire gange rundt om hestehalen frem for de sædvanlige to. Frustrationen havde en selvforstærkende virkning. Jo mere nervøs jeg blev, jo mere hår røg der. Derudover gjorde makeupartist og hårstylist Johanne Danshøj mig opmærksom på, at min skilning for hver gang vi mødtes blev bredere med et tydeligere kig til hårbunden. Og jo, det hedder hårbund og ikke hovedbund.

Jeg kunne have valgt apotekets Regaine-vej, men det er alt andet end en sund vej (eller … det er jo i hvert fald et medicinsk produkt, der kræver påpasselighed). I stedet fik to personer en væsentlig betydning, den ene var Lars Skjøth, manden bag Hårklinikken og den anden  Anneliese Brander, som er chef for stedets Aarhus-afdeling. Kampen mod fældning og skridende skilning involverede for mig en kombination af daglig hårsæk-livgivende hårbundsmassage (30 sekunder bare) med et beskyttende planteekstrakt, farvel til silikoneholdige hårprodukter og et noget køligere forhold til føntørring.

Der skete noget. Ikke fra den ene dag til den anden, men over måneder. Langsommeligheden skyldes til dels min egen dovenhed … fortsættelse følger onsdag morgen.

Hvis du har erfaringer enten med Regaine eller fra Hårklinikken, så del endelig i kommentarfeltet.

VAREDEKLARATION & BILLED-FORKLARING: Du ser det varme blæs og den glattende virkning, som jeg er så glad for, men som nu er reduceret til en lejlighedsvis fornøjelse. Jeg har fundet ud af, at lufttørring jo ikke gør håret så slattent, som jeg gik og troede. Hvad der virkelig hjælper mig i øjeblikket (fordi jeg har tyndt hår) er Ecookings nye Volumenshampoo. Den gør, at håret bliver rent på måden, så det knitrer en smule og samtidig føles en anelse fortykket. Jeg ville skrive mere stift frem for blødt, men det lyder forkert. Selvom det er på den gode måde. Lokkerne har mere hold, er ikke så elektriskflyvske. Jeg har købt den direkte på Ecookings website. Den vil ikke være egnet til dig med kraftigt og lidt tørt hår. Tørshampooen er et anmeldereksemplar fra Lernberger Stafsing, og den er intet mindre end fabelagtig, når jeg ved særlige lejligheder går efter mere fylde. Også selvom Lars Skjøth ville himle med øjnene. Jeg storpifter ikke direkte ned på hårbunden, men sprayer tørshampooen ind i hårets længder. Det samme gælder hårsprayen fra Elnett (købt i SuperBrugsen) … den kommer aldrig på hårbunden.

@beautyspace på INSTAGRAM

MERE AF BEAUTYSPACE? Hop med på holdet her.

Det er ferietid og dermed længere svartid på Beautyspace. Hold endelig kommentarfeltet levende alligevel.

FOTO JENS PETER ENGEDAL

24/07/2020
Hvor gak er det at peele huden om sommeren?
Det afhænger af to ting
29/07/2020
Projekt mere hår # 2
Hvad Oprah kalder en game changer

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  Igen 1000 tak for alle kommentarer. Jeg har samlet respons her:

  https://beautyspace.dk/haarekspert-den-afgoerende-hjaelp-er-gratis/

  @ Mette Emilie, taler jeg dårligt om Regaine? Det er medicinsk produkt, og her skal man altid være obs på bivirkninger. Du har ret i, at da Hårklinikken begyndte, så anbefalede de 2/3 af deres eget ekstrakt blandet med 1/3 Regaine. De er gået bort fra det, men der er stadig klienter som er på den opskrift.

  Jeg har selv købt Regaine for jeg vil teste det.

  Der er også blevet spurgt til om Hårklinikkens Ekstrakt virker til brynene, og det gør det i følge stifter Lars Skjøth. Men (siger jeg), det er jo lidt tyndtflydende, så pas på øjnene.

  KH Anette

  @

  05/08/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for alle ord, kommentarer og spørgsmål. Jeg samler op på mandag i et særskilt indlæg, så stay tuned.

  KH Anette

  31/07/2020
 • Malene

  det er godt nok spændende læsning i både indlægget og også de mange kommentarer under indlægget.

  Jeg bruger selv Aphro Celinas produkter, som jeg bestiller via Toftilds hjemmeside. Her er der både øjenvipper, øjenbryn og hårserum, og det har jeg haft en god effekt med.

  Der er nok mange forskellige tilgange til vores hårtab – håber det bedste for jer alle.

  29/07/2020
 • lineSally

  Er lidt ærgerlig over at høre, at I/vi ikke tænker mere over en mere holistisk tilgang til hårtab. Jeg har selv haft et betydeligt hårtab over 3/4 år og havde det samtidigt ikke godt- svimmel kvalme og prikken i huden. Kom meget for sent til lægen, men fandt dog ud af, at den var helt gal med mit stofskifte, der blev konstateret for lavt. Siden januar 2020 har jeg derfor opgraderet mine kosttilskud mere end mine hårprodukter. B.kompleks, selen,jod,zink, fiskeolie og jod. Denne sommer har jeg kunne konstatere, at jeg nærmest ikke fælder og jeg håber inderligt, at I kan få gavn af at nære hele kroppen med kvalitetskost og tilskud.

  29/07/2020
 • Merete

  Har også været på Hårklinikken i Aarhus uden nogen effekt. Var skuffet over at behandleren ikke vidste mere om ex. Hormonelt hårtab( jeg var 59 på det tidspunkt). Hun var bare ivrig for at jeg skulle købe en masse forskellige produkter. Det virker ikke specielt videnskabeligt derinde – mere som en pengemaskine.
  Jeg stoppede efter 4 måneder, da der ikke var nogen ændringer ved mine høje tindinger.

  29/07/2020
 • Tina

  Noget Medicin kan også have Hårtab som bivirkning.. Og det er især nedtur hvis det er noget man er “tvunget” til at få resten af sit liv 🙁

  Så kan man nok spise Så meget kosttilskud diverse shampooer m.m

  Hertil skal dog siges

  Jeg har fin erfaring med hairlust Kosttilskud og shampoo og idun Minerals Deep moisture hair mask i stedet for balsam..

  Mit hårtab stopper ikke men jeg syntes det Reducere det

  Mit fine hår er blevet stærkere og jeg fornemmer små nye hår!

  Har brugt det over et år!

  Det skal også næves at jeg er holdt op med at få farvet hår…

  Hairlust andre produkter er ikke noget for mig

  Go sommer 🙂

  28/07/2020
 • Mette

  Jeg tror det er vigtigt at skelne mellem forskellige typer af hårtab. Er det hårtab pga. hårdhændet behandling af håret, extensions osv, hormonelt efter en graviditet eller arveligt betinget (som jo rigtigt mange kvinder oplever med alderen). Den sidste type er der desværre ikke meget at stille op overfor. Jeg har selv oplevet dette, med udtynding og nok 50 % mindre hår på hovedet, end da jeg var yngre. Har prøvet utallige produkter, hårvitaminer, jerntilskud, biotin i store mængder (efter hudlægens anbefaling) og kan kun sige at det er minimalt, hvis overhovedet nogen effekt. Har også været i kontakt med Hårklinikken, men af samme grunde som flere skriver, ikke gået den vej. De virkede for salgsfikserede og resultaterne er ikke overbevisende for mg at se. Det er virkelig ubehageligt at miste hår og derfor vil man jo gøre rigtigt meget, men desværre er det ikke alle der får noget resultat af produkterne der er på markedet indtil nu. Men det kan blive en dyr affærre.
  Vh Mette

  28/07/2020
 • Kis

  For nogle år siden besøgte jeg hårklinikken, da jeg følte jeg oplevede vigende tindinger. Egentlig en sød behandler og en positiv oplevelse – og jeg er vild med deres produkter- især hydrating creame. Der hvor kæden faldt af for mig var efter et års tid hvor jeg sendte en kort mail med en forespørgsel om deres stylingprodukt. Det blev ikke besvaret uden deres dyre konsultationer hvert kvartal. Det undrer mig også, at man ingen steder kan læse om hårklinikkens faglige baggrund – på et direkte spørgsmål svarede behandleren mig, at det er en interne uddannelse, og den viden behandling og produkterne er baseret oplyses ikke. Det er ikke godt nok for mig. Jeg er stadig vild med produkterne, men køber dem på Salling.dk når de er på tilbud – og jeg masserer min hårbund med en ordentlig omgang af min skønne Mason Pearson hårbørste. Det virker for mig, men jeg vil da ikke afvise jeg vil kontakte dem igen hvis behovet opstår. Det er ikke sjovt at tabe så hår – jeg ønsker I der kæmper med det vil finde en rigtig god løsning. Sommerhilsner fra Fyn

  28/07/2020
 • Lisbet

  Jeg besøgte for et par år siden Hårklinikken i København – de havde et tilbud, hvor man kunne komme ind til en gratis konsultation. Jeg følte mig virkelig PRESSET til at købe de produkter, som de anbefalede – det lå næsten i luften, at når jeg nu havde fået en gratis konsultation, så skulle jeg også købe deres produkter. Det var en totalt overskridende oplevelse og jeg kan på ingen måde anbefale Hårklinikken i København. Fokus var på salg af produkter og ikke hvad mit hår måske havde brug for.

  28/07/2020
 • Christina kragh

  Jeg tester lige nu den nye hår serum fra M2 beauty…. ind til videre ser jeg ingen forskel men håber da det kommer for den er jo vanvittig dyr

  27/07/2020
 • Mette Emilie

  Jeg bider mærke i at du sætter regaine op imod hårklinikken og taler dårligt om regaine. Jeg har været i et forløb på hårklinkkken i Aarhus, hvor hårklinikken netop henviser til regaine 5 procent, der skal købes på nettet ved siden af og så skal blandes i deres ekstrakt.
  Det er den behandling de kalder kombi, hvor du køber halvdelen af deres
  Hårekstrakt. Jeg var ikke klar over at regaine var ekstremt usundt? Så ville jeg gerne at hårklinikken kunne oplyse mig om den slags inden de henviser til det.

  27/07/2020
 • Lisa

  Hvordan kan det være at du undgår føntørring? Jeg kender andre der har været i hårtabsforløb hos Lars Skjøth fra Hårklinikken, som er blevet anbefalet at føntørre deres hår ved lav varme efter hver hårvask, for at skabe de bedste omstændigheder for deres hår (svamp kan udvikle sig hvis man lader håret lufttørre og det kan forårsage hårtab).

  27/07/2020
 • Lisa

  Cæcilie fra makeupandmedicine.dk er i et hårtabsforløb hos Lars Skjøth fra Hårklinikken. Hun er blevet anbefalet at føntørre sit hår ved lav varme hver gang hun vasker det, for at skabe de bedste omstændigheder for sin hårbund og for derved at få håret til at gro igen (lader man sit hår lufttørre, kan svamp udvikle sig, som vil påvirke hårbunden og forårsage hårtab). Størstedelen har derfor bedst af at føntørre sit hår. Hvordan kan det være at du undgår føntørring? Er du blevet anbefalet at undgå det?

  27/07/2020
 • Rasa Vedel

  Jeg har haft fedtet hår nu i årevis. Det føltes aldrig helt rent og klaskede hurtigt. I marts begyndte jeg at bruge hårklinikkens Shampoo: stabilizing og fortifying. Jeg fik noget af flot hår igen! Og der vokser masser små nye hår! Jeg bruger deres LeaVe-in Creme som balsam. Er mega glad for resultatet. Er også lidt nysgerrig på ecookings shampoo. Lyder som om de har nogle gode ingredienser i. Ps. Salling har engang imellem 25% rabat på hårklinnikens produkter.

  27/07/2020
 • Sanne

  Må indrømme at jeg er overrasket over både løftet og blødheden Rudolph Cares Herbal Mint shampoo giver. Jeg er totalt fan! Synes normalt volumengivende shampooer kommer med en accept af et lidt mere udtørret hår.

  27/07/2020
 • Malene_Cecile

  Min oplevelse med Hårklinikken er ikke positiv. Sorry hvis jeg bliver lidt for negativ. 🙂 Det er ikke meningen, ønsker blot at fortælle min historie. Jeg har døjet med hårtab i i hvert fald i 6-7 år. Det er specielt slemt i siderne over ørerne. Og det fortsætter stadigt. Jeg har efterhånden givet op, og afventer det tidspunkt, hvor jeg sikkert bliver nødt til at investere i paryk. For nogle år siden kørte jeg til hårklinikken i Århus. Kom ind til en behandler som mest sammenlignede mit hår med sit eget, og hvad der havde hjulpet hende. Har aldrig følt mig så bondefanget i mit liv. Men jeg var desperat efter at gøre noget, så jeg endte med at købe deres produkter alligevel. I henved 11 måneder brugte jeg deres produkter hver dag; mikstur, shampoo og conditioner + halv times daglig hovedbundsmassage. Resultatet var 100 % fraværende. Der skete absolut intet. Og da jeg undervejs i forløbet talte flere gange med behandleren, fik jeg bare at vide, at jeg endelig ikke skulle stoppe. Hun lyttede slet ikke, og var bare interesseret i at sælge produkter – selv efter 11 måneder. Det var i hvert fald min oplevelse. Jeg er med på, at hårtab kan skyldes mange forskellige ting, og jeg hører også om nogle, hvor det har virket. Mit råd er dog, at inden man begiver sig ud på “eventyret med hårklinikken”, at gøre sig det klart, at det er dyrt, og at de jo ikke kan trylle, hvis årsagen til hårtabet ikke lader sig påvirke udefra (eller indefra for den sags skyld). Og så tænker jeg, at man nok kan opnå samme resultater blot vha. hovedbundsmassage hver dag evt. sammen med Hero fra Karmameju, som retter op på pH-værdien efter vask. I hvert fald værd at prøve inden man investerer mange tusinde kroner på produkter, som ikke hjælper.

  27/07/2020
 • Charlotte

  Jeg har gode erfaringer med Hårklinikken, og jeg anbefaler stedet til alle. Kom der første gang for over ti år siden, efter jeg fik pillet ekstensions ud. Mit hår var ikke-eksisterende! Efter et par år med hårekstrakt og deres shampoo blev jeg desværre lidt mere sjusket med behandlingen, for mit hår var jo blevet så fint igen. Jeg genoptog daglige ekstrakt-behandling i efteråret, da jeg fik tippet, at jeg godt kunne benytte ekstrakt hver dag men kun vaske det hver anden. Hvis man kan lide beach-hår looket, er det fantastisk. Det virkede/virker i hvert fald for mig. Jeg er gået over til shampoo fra Frisørens Vitale System, der er skånsom og vasker rent – og er lidt billigere. Og det gør ingen negativ forskel. Havde jeg råd, brugte jeg kun Hårklinikkens produktet, fordi de er virkelig gode, men jeg må prioritere. Jeg prioriterer ekstrakten og hovedbundsmassagen (næsten) på lige fod med aften rens. Og ja, hovedbundsmassagen er guld værd! Men vær tålmodig. Der skal så lidt til og det gør en kæmpe forskel over tid.

  27/07/2020
 • Else Marie Lissau

  Jeg bruger Regaine 5% hver anden aften, som en væske jeg sprayer i hårbunden.
  Det virker.
  Har brugt det i over 3 år.

  27/07/2020
 • Gitte

  Jeg brugte også hårkliniiken på et tidspunkt – men jeg synes det tog en KRIG hver dag. Jeg skulle massere serum ind i håret i rækker med et par centimeters mellemrum som jeg husker det. Mit hår var vildt flot, men jeg kunne ikke tage mig sammen til 20 minutters serum massage som det krævede. Men måske de har fået en ny metode som ikke er lige så krævende…??

  27/07/2020
 • Maj

  Jeg er også på hårklinikken.. Hvad er grunden til, at du godt ” tør ” bruge andre shampoo end Hprklinikkens ?. Ville gerne bruge andet, da deres er det dyre, men man tør jo næsten ikke, da man er bange for, at det vil gøre resultater med ekstrakten dårligere .

  27/07/2020
 • Maiken

  Jeg har en tid på Hårklinikken i Århus i august, efter jeg i en længere periode har bemærket hårtab og tydeligere kan se min hårbund og skilning. Men det har lige skullet marienere lidt- at det faktisk skete for mig. Jeg har altid haft en flot og kraftigt hår, så hvem er jeg lige, hvis jeg ikke længere er hende med den flotte manke? Og er det bare noget, jeg må acceptere og overveje en ny frisure?
  Jeg er klar til at arbejde på sagen og jeg kan heldigvis læse, at mange har gode erfaringer med Hårklinikken. Jeg håber inderligt, at jeg bliver en af dem.

  27/07/2020
 • Viola

  Er stor tilhænger at Hårklinikken. De har reddet mit liv (sådan føles det næsten). Største mnus er, at man faktisk skal tage sig sammen og bruge ekstrakt og massage hver aften. Kunne kke drømme om at bruge andre end deres shampoo og conditioner til mit sparsomme og fine hår

  27/07/2020
 • tina balsby

  What vægtøgning som en bivirkning af apotekets Regain??

  27/07/2020
 • Inge G

  Hej
  Bruger du kun Ecooking shampooen eller bruger du også conditioner? Styler du med andet end Elnett?

  27/07/2020
 • Lisa

  Jeg følger Cæcilie fra makeupandmedicine.dk, som er i et forløb hos Lars Skjøth fra Hårklinikken. Hun er blevet anbefalet at føntørre sit hår ved lav varme efter hver hårvask, for at give sin hårbund de bedste omstændigheder. Hvordan kan det være at du undgår føntørring? Er du blevet anbefalet at undgå det?

  27/07/2020
 • Pernille Sparsø

  Argh! Du prikker lige til min indre dovenskab Anette… Har af flere omgange brugt Hårklinikkens serum, med nogen effekt. Hvad jeg derimod har misset, er den daglige hårbundsmassage. Mit halvlange hår har i flere år været samlet med en elastik i nakken (snorret gange MANGE!), for det var simpelthen for tyndt og grimt til at hænge frit. Nu har jeg taget det ultimative skridt at lade mig klippe korthåret. Det syner nu meget tykkere. Vaskes næsten hver dag, og masseres i et par minutter med Pudderdåsernes Peelingshampoo. Er igen begyndt med Hårklinikkens serum, og håber jeg kan stoppe hårdfældning som er begyndt igen. Desvære kan jeg se et mønster i forhold til kroniske smerter. Ved så sikkert som ammen i kirken, at jeg efter et voldsomt smerteudbrud får hårtab efter 3 måneder! Så din overskrift “Hårtab kan fikses” er en sandhed med modifikationer… Delvist afhjælpes, er nærmere sandheden – for mig!
  I takt med at hovedhåret er blevet tyndere, er mine øjenbryn det samme. Vil det være helt fjollet at forsøge at bruge Hårklinikkens serum på øjenbrynene? Tænker en hårsæk må vel være en hårsæk? De specielle produkter som anbefales til vipper og bryn er ublu dyre i forhold til mængden af indhold. Som forbruger bliver vi/jeg mere bevidste om multianvendelse af samme produkt!
  Spørgsmål: benytter du balsam efter hårvask? Benytter du tørshampoo som volumengiver efter hver hårvask. Bruger selv saltvandsspray, men synes håret virker lidt fedtet bagefter…
  God dag! Kh Pernille S

  27/07/2020
 • Heidi

  Jeg begyndte ogaå at tabe hår. Ellerdet vilsige. Efter første ban meldte sin ankomst mistede jeg meget hår. Det blev aldrig det samme igen. Men aå for en 3 år aidende. Begyndte det igen. Der vr jeg i starten af se 40. Så meget så jeg kunne se gennem det fra fronten f. Jwg købte priorin. Og jwg har taget lige siden. Det virkerfor mig. Men er heller ikke en hurtig løsning. Jeg bruger heller ikket ørahampoo og føntørre sjældent mit hår

  27/07/2020